Ministry of Civil Aviation
Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya Scindia inaugurates flight connecting Bhubaneswar, Kolkata, and Jamshedpur
The flight connecting three cities of Odisha, West Bengal and Jharkhand to be operated by IndiaOne Air under RCS UDAN
Flights from Dumka and Bokaro airports will be operationalised soon : Shri Scindia
31 JAN 2023 4:00PM by PIB Delhi
Union Minister of Civil Aviation and Steel, Shri Jyotiraditya M. Scindia along with General Dr. Vijay Kumar Singh (Rtd.) today inaugurated a flight connecting Bhubaneswar, Kolkata, and Jamshedpur.
IndiaOne Air will operate this route from 31st January 2023. These operations shall be increased to daily operations effective from 01st February 2023 under the RCS-UDAN scheme. The schedule of the operations would be as follows:
In his inaugural address, Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya Scindia said that it is an auspicious moment that three important cities of three different states are being connected through this network of flights. It reflects the Prime Minister's vision of providing air connectivity to every corner of the country. Earlier airlines were closing one by one, but now the UDAN scheme has given birth to three new regional airlines. Before 2014 there were only 74 operational airports in the country. Now after the initiation of commercial operations at Jamshedpur, it has increased to 147 and it will touch 148 after the inauguration of commercial operations at Shivamogga airport, Karnataka in February 2023.
Shri Scindia added that the central government is taking multiple steps for the development of civil aviation infrastructure in Jharkhand. He said that earlier there used to be only one airport in Jharkhand. The Prime Minister inaugurated the second airport in Deoghar a few months ago. The Airports Authority of India is investing Rs 30 crore in Dumka and Rs 75 Crore in Bokaro airport and flights from these airports will be operationalised soon.
Minister of State congratulated IndiaOne Air and said that this connectivity will play a big role in improving communication and boosting economic activities in the region.
The occasion was graced by Shri Hemant Soren, CM of Jharkhand, Shri Banna Gupta, Minister Govt. Jharkhand, Shri Satyanand Bokta, Minister Govt. of Jharkhand and Shri Arun Kumar Singh, CEO IndiaOne. Shri Asangba Chuba Ao, Joint Secretary, Ministry of Civil Aviation and other officials from MoCA, Government of Jharkhand, AAI and IndiaOne were also present.
Previous press release on UDAN can be seen here-
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1889470

ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଭୁବନେଶ୍ୱର, କୋଲକାତା ଓ ଜାମଶେଦପୁରକୁ ସଂଯୋଗ କରୁଥିବା ବିମାନ ସେବାର ଉଦଘାଟନ କଲେ ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ସିନ୍ଧିଆ
ଓଡିଶା, ପଶ୍ଚିମବଙ୍ଗ ଓ ଝାଡଖଣ୍ଡର ତିନିଟି ସହରକୁ ସଂଯୋଗ କରୁଥିବା ଏହି ବିମାନ ସେବାର ପରିଚାଳନା ଇଣ୍ଡିଆୱାନ ଦ୍ୱାରା ଆରସିଏସ ଉଡାନ ଅନ୍ତର୍ଗତ ହେବ
ଦୁମକା ଓ ବୋକାରୋ ବିମାନ ବନ୍ଦରରୁ ଶୀଘ୍ର ଉଡାଣ ଆରମ୍ଭ ହେବ: ଶ୍ରୀ ସିନ୍ଧିଆ
31 JAN 2023 4:00PM by PIB Bhubaneswar
କେନ୍ଦ୍ର ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ତଥା ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ଏମ. ସିନ୍ଧିଆ, ଜେନେରାଲ ଡଃ ବିଜୟ କୁମାର ସିଂହ (ଅବସରପ୍ରାପ୍ତ)ଙ୍କ ସହ ଆଜି ଭୁବନେଶ୍ୱର, କୋଲକାତା ଓ ଜାମଶେଦପୁରକୁ ସଂଯୋଗ କରୁଥିବା ବିମାନ ସେବାର ଉଦଘାଟନ କରିଛନ୍ତି ।
ଇଣ୍ଡିଆୱାନ ଏୟାର ଏହି ରୁଟରେ ଜାନୁୟାରୀ ୩୧, ୨୦୨୩ରୁ ବିମାନ ଉଡାଣ ଆରମ୍ଭ କରିଛି । ଆରସିଏସ- ଉଡାନ ଯୋଜନା ଅନ୍ତର୍ଗତ ଫେବୃୟାରୀ ୧, ୨୦୨୩ରୁ ଏହି ବିମାନ ସେବାକୁ ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରି ଦୈନିକ କରାଯିବ । ବିମାନ ଚଳାଚଳର ସମୟ ସୂଚୀ ନିମ୍ନରେ ଦିଆଯାଇଛି:
ନିଜ ଉଦଘାଟନୀ ଭାଷଣରେ ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ଶ୍ରୀ ଜ୍ୟୋତିରାଦିତ୍ୟ ସିନ୍ଧିଆ କହିଛନ୍ତି, ତିନିଟି ଭିନ୍ନ ଭିନ୍ନ ରାଜ୍ୟର ତିନିଟି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସହର ବିମାନ ନେଟୱର୍କ ଦ୍ୱାରା ଯୋଡି ହେଉଥିବାରୁ ଏହା ଏକ ଶୁଭ ମୁହୂର୍ତ୍ତ । ଦେଶର କୋଣ ଅନୁକୋଣକୁ ବିମାନ ସେବା ପ୍ରଦାନ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ଏଥିରେ ପ୍ରତିଫଳିତ ହେଉଛି । ପୂର୍ବରୁ ଗୋଟିକ ପରେ ଗୋଟିଏ ଏୟାରଲାଇନ୍ସ ବନ୍ଦ ହେଉଥିଲା, ହେଲେ ଏବେ ଉଡାନ ଯୋଜନା ତିନିଟି ନୂଆ ଆଞ୍ଚଳିକ ଏୟାରଲାଇନ୍ସକୁ ଜନ୍ମ ଦେଇଛି । ୨୦୧୪ ପୂର୍ବରୁ ଦେଶରେ ମାତ୍ର ୭୪ଟି ବିମାନ ବନ୍ଦର କାର୍ଯ୍ୟକ୍ଷମ ଥିଲା । ଏବେ ଜାମଶେଦପୁରରେ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉଡାଣ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରେ ଏହା ୧୪୭କୁ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ଓ ଫେବୃୟାରୀ ୨୦୨୩ରେ କର୍ଣ୍ଣାଟକର ଶିବମୋଗା ବିମାନ ବନ୍ଦରରୁ ବାଣିଜ୍ୟିକ ଉଡାଣ ଆରମ୍ଭ ହେବା ପରେ ଏହା ୧୪୮ ଛୁଇଁବ ।
ଶ୍ରୀ ସିନ୍ଧିଆ କହିଛନ୍ତି, ଝାଡଖଣ୍ଡରେ ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ଭିତ୍ତିଭୂମି ବିକାଶ ପାଇଁ କେନ୍ଦ୍ର ସରକାର ବହୁବିଧ ପଦକ୍ଷେପ ନେଉଛନ୍ତି । ପୂର୍ବରୁ ଝାଡଖଣ୍ଡରେ ମାତ୍ର ଗୋଟିଏ ବିମାନ ବନ୍ଦର ଥିଲା । କିଛି ମାସ ପୂର୍ବରୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦେଓଘର ଠାରେ ଦ୍ୱିତୀୟ ବିମାନବନ୍ଦର ଉଦଘାଟନ କରିଥିଲେ । ଭାରତୀୟ ବିମାନ ବନ୍ଦର ପ୍ରାଧିକରଣ ଦୁମକାରେ ୩୦ କୋଟି ଟଙ୍କା ଓ ବୋକାରୋ ବିମାନ ବନ୍ଦରରେ ୭୫ କୋଟି ଟଙ୍କା ନିବେଶ କରୁଛନ୍ତି ଓ ଖୁବଶୀଘ୍ର ଏହି ବିମାନବନ୍ଦରଗୁଡିକରୁ ଉଡାଣ ଆରମ୍ଭ ହେବ ।
ରାଷ୍ଟ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଇଣ୍ଡିଆୱାନ ଏୟାରକୁ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇବା ସହ କହିଛନ୍ତି ଏହି କନକ୍ଟିଭିଟି ଏହି ଅଞ୍ଚଳରେ ଯୋଗାଯୋଗ ଉନ୍ନତ କରିବା ସାଙ୍ଗକୁ ଆର୍ଥିକ ଗତିବିଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବାରେ ପ୍ରମୁଖ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିବ ।
ଏହି ଅବସରରେ ଝାଡଖଣ୍ଡ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ହେମନ୍ତ ସୋରେନ, ଝାଡଖଣ୍ଡ ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ବନ୍ନା ଗୁପ୍ତା, ଝାଡଖଣ୍ଡ ସରକାରଙ୍କ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ସତ୍ୟାନନ୍ଦ ଭୋକ୍ତା, ଇଣ୍ଡିଆୱାନର ସିଇଓ ଶ୍ରୀ ଅରୁଣ କୁମାର ସିଂହ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ । ବେସାମରିକ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଯୁଗ୍ମ ସଚିବ ଶ୍ରୀ ଅସଂଗବା ଚୁବା ଆଓ ଏବଂ ବିମାନ ଚଳାଚଳ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ, ଝାଡଖଣ୍ଡ ସରକାର, ଏଏଆଇ ଓ ଇଣ୍ଡିଆୱାନର ଅଧିକାରୀମାନେ ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ସାମିଲ ହୋଇଥିଲେ ।
ଉଡାନ ସମ୍ପର୍କିତ ପୁରୁଣା ପ୍ରେସ ରିଲଜ ଏଠାରେ ଦେଖିପାରିବେ-
https://pib.gov.in/PressReleasePage.aspx?PRID=1889470