Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Regional Conference on SUSTAINABLE DEVELOPMENT OF MSMEs IN NORTH EAST REGION at Agartala,Tripura
08 JAN 2023 7:38PM by PIB Delhi
Union Minister for MSME Shri Narayan Rane, along with Chief Minister of Tripura, Prof. (Dr.) Manik Saha, and Union Minister of State Shri Bhanu Pratap Singh Verma, will preside over the ‘Regional Conference on Sustainable Development of MSMEs in the North East Region (NER)’ to be held at Agartala, Tripura on 9th January 2023. The conference is being organized by the Ministry of MSME to spread awareness of various Schemes of the Ministry. The Conference will showcase launch of various initiatives of the Ministry of MSME, Government of India (GoI), and the State Government of Tripura. Launch of RAMP (Raising and Accelerating MSME Performance), Linking of NER Portal under Udyam Shakti, Inauguration of the Gomati City Gas Project, Inauguration of West Tripura Bamboo Mat Cluster under SFURTI scheme and Inauguration of new building of KVIC (Khadi & Village Industries Commission) & TKVIB (Tripura Khadi & Village Industries Board) are few of the activities planned for the conference. The conference will provide a platform for aspiring/existing entrepreneurs to interact with Government departments from Central and State governments, CPSEs and Industry Associations, working continuously towards the development of MSMEs in India.
Briefing the Media at Agartala today senior officials of MSME gave details regarding inclusive growth for which the Ministry of MSME implements various schemes to promote entrepreneurship in India providing handholding support to MSMEs through various interventions catering to every segment of society.
To empower MSMEs in NER, Government has spearheaded many initiatives. “Promotion of MSMEs in NER & Sikkim” is a dedicated scheme providing financial support for infrastructure development for MSMEs. Till date Rs 140 crore has been released. Under PMEGP (Prime Minister Employment Generation Programme) 1.14 Lakh micro units have been assisted leading to generation of 7.6 Lakh jobs. MSME Cluster Development Programme has led to the completion of 29 projects since its inception, Rs 135.45 Crore has been released by Government. Total of 85 clusters, benefitting the local artisans have been approved under “SFURTI (Scheme of Fund for Regeneration of Traditional Industries)”. Till date 2.7 Lakh enterprises from NER have registered themselves on Udyam Portal giving employment to 23 Lakh people.
Given the impact of MSMEs on our economy, it is imperative that focused efforts is given to promote entrepreneurship amongst the youth and create a conducive ecosystem where they play an integral role in development of Indian economy to realize the 5 trillion USD economy.
Nurturing the MSME sector is important for the economic well-being of the nation. MoMSME is consistently working to empower MSMEs for sustainable growth and to become compatible in the global value chain. This conference will help MSMEs of Tripura and other North Eastern States to expand their horizons by incorporating new ideas as they become aware of the various interventions given by the Government.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক লমদমদা এম.এস.এম.ইশিং তুংকোইনা চাউখৎহন্নবা রিজনেল কনফরেন্স অমা ত্রিপুরাগী অগরতালাদা পাংথোক্কনি
08 JAN 2023 7:38PM by PIB Imphal
লাক্লিবা জনুৱারি ৯,২০২৩দা ত্রিপুরাগী অগরতালাদা পাংথোক্কদবা অৱাং-নোংপোক লমদমদা এম.এস.এম.ইশিং তুংকোইনা চাউখৎহন্নবা রিজনেল কনফরেন্স অমদা এম.এস.এম.ইগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী নরায়ন রানে, ত্রিপুরাগী চীফ মিনিস্তর প্রোফেসার(দোক্তর)মনিক সাহ অমসুং কেন্দ্রগী রাজ্য মন্ত্রী শ্রী ভানু প্রতাপ সিংহ বর্মা শরুক য়াগনি।
এম.এস.এম.ই মিনিস্ত্রিনা শীনবা মীফম অসিদা মিনিস্ত্রিগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং মীয়ামদা খঙহনগনি। মীফম অদুদা ভারত সরকারগী এম.এস.এম.ই মিনিস্ত্রি অমসুং ত্রিপুরা সরকারগী তোঙান-তোঙানবা স্কিমশিং হৌদোক্কনি। মীফম অদুদা রাম্প(রাইজিং এন্দ এসেলেরেতিং এম.এস.এম.ই) হৌদোক্কনি, উদ্যাম শক্তিগী মখাদা এন.ই.আর পোর্তেল লিঙ্ক তৌগনি, গোমাতি সিতি গ্যাস প্রোজেক হৌদোক্কনি, সফুরতি স্কিমগী মখাদা ৱেস্ত ত্রিপুরা বেম্বু মেত ক্লস্তর হৌদোক্কনি অমসুং কে.ভি.আই.সি অমসুং তি.কে.ভি.আই.ভিগী অনৌবা বিল্দিং শঙ্গাগনি। নৌনা হৌগৎলক্লিবা অমসুং হৌজিক লৈরিবা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিংনা কেন্দ্র অমসুং রাজ্য সরকারশিংগী দিপার্তমেন্তশিং, সি.পি.এস.ইশিং, ইন্দস্ত্রি এসোসিএসনশিংগা উন্নবগী মফম অমা কনফরেন্স অদুদা পীগনি।
ঙসি অগরতালদা মেদিয়াদা ৱা ঙাংবদা এম.এস.এম.ই মিনিস্ত্রিগী সেনিয়ার ওফিসিএলশিংনা হায়খি খুন্নাইগী তোঙান-তোঙানবা কাংলুপশিং মতেং পাংদুনা এম.এস.এম.ইশিং শৌগৎতুনা ভারত্তা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ য়োকখৎনবা এম.এস.এম.ই মিনিস্ত্রিনা স্কিম কয়া পায়খৎলি।
অৱাং-নোংপোক লমদমদা এম.এস.এম.ই য়োকখৎনবা সরকারনা থৌরাং কয়া পায়খৎলে। “অৱাং-নোংপোক অমসুং সিক্কিমদা এম.এস.এম.ইশিং য়োকখৎপা” হায়রিবা কৎথোক্লবা স্কিম অসিনা এম.এস.এম.ইশিংগী ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎনবা শেন্থং পীরি। হৌজিক ফাওবদা লুপা করোর ১৪০ থাদোকখ্রে। পি.এম.ই.জি.পিগী মখাদা থবক লাখ ৭.৬ পীনবা মাইক্রো য়ুনিত লাখ ১.১৪দা মতেং পীখ্রে। ক্লস্তর দিবলপমেন্ত প্রোগ্রামগী মখাদা প্রোজেক ২০ মপুংফানা লোইশিনখ্রে অমসুং সরকারনা লুপা করোর ১৩৫.৪৫ থাদোকখ্রে। সফুরতিগী মখাদা মফম অমগী খুৎহৈবশিং কান্নবা পীনবা ক্লস্তর ৮৫ অয়াবা পীখ্রে। মীওই লাখ ২৩ রোম থবক পীনবা হৌজিক উদ্যাম পোর্তেলদা অৱাং-নোংপোক্কী ইন্তরপ্রাইজ লাখ ২.৭ রেজিস্তার তৌখ্রে।
এম.এস.এম.ইশিংনা ঐখোয়গী ইকোনোমিদা পীরিবা কান্নবা অসি য়েংদুনা, নহারোলশিংগী মরক্তা ওন্ত্রেপ্রেনিউয়রশিপ য়োকখৎপদা মীৎয়েং থমদুনা ভারতকী য়ু.এস দোল্লর ত্রিল্লিয়ন ৫গী ইকোনোমি অমা মঙফাওন্নবা ভারতকী ইকোনোমি চাউখৎনবা মখোয়না মরুওইবা থৌদাং অমা লৌনবা থবক তৌবা নুংঙাইনবা ফিবম অমা শেমগৎপা হায়বসি তঙাইফদবনি।
এম.এস.এম.ই সেক্তর য়োকখৎপা হায়বসি লৈবাক অসিগী শেন-থুমগী ফিবম ফগৎনবা য়াম্না মরুওইবনি। এম.এস.এম.ই তুংকোইনা চাউখৎনবা এম.এস.এম.ইশিংদা থৌনা পীনবা অমসুং মালেমগী ভেলু চেন্দা শরুক য়াবা ঙম্নবা এম.এস.এম.ই মিনিস্ত্রিনা লেপ্তনা হোৎনরি। মীফম অসিনা ত্রিপুরা অমসুং অতোপ্পা অৱাং-নোংপোক্কী রাজ্যশিংগী এম.এস.এম.ইশিং অনৌবা ৱাখল্লোন অমগা লোয়ন্না মখোয়গী মীৎয়েং পাকথো-চাউথোকপদা মতেং পাংগনি অমসুং সরকারনা পীরিবা তোঙান-তোঙানবা খুদোংচাবশিং খঙবা ঙম্লগনি।