Ministry of Home Affairs
27th Conference of DGPs and Heads of CPOs of the North East held in Agartala
23 NOV 2022 7:04PM by PIB Delhi
The 27th Conference of DGPs and Heads of CPOs of the North East was organised at Agartala on November 22-23, 2022, jointly under the aegis of intelligence Bureau/Ministry of Home Affairs and Tripura Police. DGPs of the North Eastern States along with regional heads of 12 Central agencies and officials of Ministry of Home Affairs, Government of India participated in the Conference.
The Conference was inaugurated by the Chief Minister of Tripura, Dr.(Prof.) Manik Saha who set the tone of the Conference by laying stress on greater coordination between the North East States in dealing with existing security challenges. Highlighting the focus of the Government of India on development in the North East, the Chief Minister noted that peace and security were imperative for development. The Governor of Tripura, Shri Satyadeo Narain Arya presided over the valediction proceedings and urged all agencies to work together in national interest.
Working with the mission objective of resolving all prevailing challenges in a discrete time frame, the participants deliberated on issues ranging from insurgency, capacity building of Police units to meet security challenges, disrupting drug trafficking networks, impact of developments in Myanmar and other border issues and security requirements of the Act East Policy of Government of India.
The Conference stressed on enhanced coordination between various States as well with Central agencies. Deliberations at the Conference led to a range of specific recommendations on these issues. Participants will pursue these recommendations for implementation in their respective States.

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
অৱাং-নোংপোক্কী দি.জি.পিশিং অমসুং সি.পি.ওশিংগী লুচিংবশিংগী ২৭শুবা মীফম অগরতালাদা পাংথোকখ্রে
23 NOV 2022 7:04PM by PIB Imphal
হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী ইন্তিলিজেন্স বিউরো অমসুং ত্রিপুরা পুলিসনা পুন্না শীন্দুনা নবেম্বর ২২-২৩,২০২২দা অৱাং-নোংপোক্কী দি.জি.পিশিং অমসুং সি.পি.ওশিংগী লুচিংবশিংগী ২৭শুবা মীফম অগরতালাদা পাংথোকখ্রে। অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী দি.জি.পিশিং অমসুং সেন্ত্রেল এজেন্সি ১২গী রিজনেল হেদশিং অমসুং ভারত সরকারগী হোম এফেয়ার্স মিনিস্ত্রিগী ওফিসিএলশিং মীফম অদুদা শরুক য়াখি।
মীফম অদু ত্রিপুরাগী চীফ মিনিস্তর দোক্তর(প্রোফেসার)মনিক সাহানা হৌদোকখি অমসুং হৌজিক মায়োক্নরিবা সেকুরিতিগী খুদোংচাদবশিং থেংন্নবা অৱাং-নোংপোক রাজ্যশিংগী মরক্তা হেন্না পুন্না থবক তৌমিন্ননবা ৱাফম থমখি। অৱাং-নোংপোক চাউখৎনবা ভারত সরকারনা পায়খৎলিবা থবকশিংগী মতাংদা চীফ মিনিস্তরনা হায়খি চাউখৎপা পুরক্নবগীদমক শান্তি অমসুং সেকুরিতি অসি য়াম্না মরুওই। মীফম লোইশিনবগী থৌরম অদুদা ত্রিপুরাগী রাজ্যপাল শ্রী সত্যদিও নরেন অর্য়ানা প্রসিদেন্দ ওইনা শরুক য়াখি অমসুং লৈবাক্কী য়াইফনবা এজেন্সি খুদিংমক পুন্না থবক তৌমিন্ননবা তকশিনখি।
অকক্নবা মতম অমগী মনুংদা হৌজিক মায়োক্নরিবা খুদোংচাদবশিং কোকহন্নবা পান্দম অমগা লোয়ন্না থবক তৌবগা লোয়ন্না লালহৌবগী ইরাং, পুলিসকী মপাঙ্গল কনখৎহনবা, দ্রগ পুবশিংগী নেতৱার্ক থুগাইবা, ম্যাম্নারদা ওইরিবা ফিবম অসিদা পীরিবা চৈথেং, ঙমখৈগী ৱাফমশিং অমসুং ভারত সরকারগী এক্ত ইস্ত পোলিসিগী দরকার ওইবা সেকুরিতিগী মতাংদা শরুক য়ারিবশিংনা খন্নখি।
রাজ্যশিংগী মতেং পাংনবা হেনগৎহন্নবা অমসুং সেন্ত্রেল এজেন্সিশিংগা থবক তৌমিন্নবা হেনগৎহন্নবা মীফম অদুদা মরুওইনা খন্নখি। হায়রিবা মরুওইবা ৱাফমশিং অসিগী মতাংদা অকক্নবা ৱারেপশিং লৌনবা মীফম অদুদা খন্নখি। শরুক য়ারিবশিংনা মীফম অদুদা লৌখিবা ৱারেপশিং মখোয়গী রাজ্যশিংদা থবক ওইনা পাংথোক্নবা ৱাফম থমখি।