গৃহ মন্ত্ৰালয়
আগৰতলাত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ডিজিপি আৰু চিপিঅ’ৰ মুৰব্বীসকলৰ ২৭ সংখ্যক সন্মিলন সম্পন্ন
23 NOV 2022 7:04PM by PIB Guwahati
গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ ইন্টেলিজেন্স ব্যুৰ’ আৰু ত্ৰিপুৰা আৰক্ষীৰ যুটীয়া উদ্যোগত ২২-২৩ নৱেম্বৰ, ২০২২ ত আগৰতলাত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ডিজিপি আৰু চিপিঅ’ৰ মুৰব্বীসকলৰ ২৭ সংখ্যক সন্মিলন অনুষ্ঠিত হয়। এই সন্মিলনত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যকেইখনৰ ডিজিপিসকলৰ লগতে ১২ টা কেন্দ্ৰীয় সংস্থাৰ আঞ্চলিক মুৰব্বী আৰু ভাৰত চৰকাৰৰ গৃহ পৰিক্ৰমা মন্ত্ৰালয়ৰ বিষয়াসকলে অংশগ্ৰহণ কৰে।
ত্ৰিপুৰাৰ মুখ্যমন্ত্ৰী ডাঃ (প্ৰফেচাৰ) মাণিক সাহাই সন্মিলনখনি উদ্বোধন কৰি সাম্প্ৰতিক নিৰাপত্তাজনিত প্ৰত্যাহ্বানৰাজিৰে মোকাবিলাৰ ক্ষেত্ৰত উত্তৰ-পূৰ্বাঞ্চলৰ ৰাজ্যকেইখনৰ মাজত অধিক সমন্বয়ত গুৰুত্ব আৰোপ কৰে। উত্তৰ-পূর্বাঞ্চলৰ উন্নয়নত ভাৰত চৰকাৰৰ অগ্ৰাধিকাৰ প্ৰদান সম্পৰ্কে উল্লেখ কৰি মুখ্যমন্ত্রীজনে উন্নয়নৰ বাবে শান্তি আৰু নিৰাপত্তা অতিশয় অপৰিহাৰ্য্য বুলি কয়। ত্ৰিপুৰাৰ ৰাজ্যপাল শ্ৰী সত্যদেও নাৰায়ণ আৰ্য্যই সামৰণি কাৰ্য্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰি সকলো সংস্থাকে ৰাষ্ট্ৰীয় স্বাৰ্থত একেলগে কাম কৰিবলৈ আহ্বান জনায়।
সন্মিলনত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে এটা নিৰ্দিষ্ট সময়সীমাৰ ভিতৰত বিদ্যমান সকলো প্ৰত্যাহ্বানেৰে মোকাবিলাৰ লক্ষ্য নিৰ্ধাৰণ কৰে। ইয়াত বিদ্ৰোহৰপৰা আৰম্ভ কৰি সুৰক্ষাজনিত প্ৰত্যাহ্বানসমূহৰে মোকাবিলা কৰিবলৈ আৰক্ষী ইউনিটৰ সামৰ্থ্য বিকাশ, ড্ৰাগছ সৰবৰাহৰ নেটৱৰ্কক বাধা প্ৰদান, ম্যানমাৰৰ শেহতীয়া ঘটনাৰাজিৰ প্ৰভাৱ আৰু অন্যান্য সীমান্ত সম্পৰ্কীয় সমস্যা আৰু ভাৰত চৰকাৰৰ এক্ট ইষ্ট পলিচিৰ সফল ৰূপায়ণৰ অৰ্থে নিৰাপত্তা সম্পৰ্কীয় প্ৰয়োজনীয়তা সন্দৰ্ভত আলাপ-আলোচনা কৰা হয়।
এই সন্মিলনত ৰাজ্যকেইখন আৰু কেন্দ্ৰীয় সংস্থাসমূহৰ মাজত সহযোগিতা বৃদ্ধিত গুৰুত্ব আৰোপ কৰা হয়। সন্মিলনৰ আলোচনা কালত উক্ত প্ৰসংগসমূহত একাধিক সুনিৰ্দিষ্ট পৰামৰ্শ আগবঢ়োৱা হয়। ইয়াত অংশগ্ৰহণকাৰীসকলে নিজ-নিজ ৰাজ্যত এই পৰামৰ্শৰাজি কাৰ্য্যকৰী কৰিব।

Ministry of Home Affairs
27th Conference of DGPs and Heads of CPOs of the North East held in Agartala
23 NOV 2022 7:04PM by PIB Delhi
The 27th Conference of DGPs and Heads of CPOs of the North East was organised at Agartala on November 22-23, 2022, jointly under the aegis of intelligence Bureau/Ministry of Home Affairs and Tripura Police. DGPs of the North Eastern States along with regional heads of 12 Central agencies and officials of Ministry of Home Affairs, Government of India participated in the Conference.
The Conference was inaugurated by the Chief Minister of Tripura, Dr.(Prof.) Manik Saha who set the tone of the Conference by laying stress on greater coordination between the North East States in dealing with existing security challenges. Highlighting the focus of the Government of India on development in the North East, the Chief Minister noted that peace and security were imperative for development. The Governor of Tripura, Shri Satyadeo Narain Arya presided over the valediction proceedings and urged all agencies to work together in national interest.
Working with the mission objective of resolving all prevailing challenges in a discrete time frame, the participants deliberated on issues ranging from insurgency, capacity building of Police units to meet security challenges, disrupting drug trafficking networks, impact of developments in Myanmar and other border issues and security requirements of the Act East Policy of Government of India.
The Conference stressed on enhanced coordination between various States as well with Central agencies. Deliberations at the Conference led to a range of specific recommendations on these issues. Participants will pursue these recommendations for implementation in their respective States.