Ministry of Defence
Raksha Mantri visits forward areas of 3 Corps in Arunachal Pradesh; Takes stock of country’s defence preparedness along LAC
Armed Forces equipped & ready to protect the country from all threats: Shri Rajnath Singh
29 SEP 2022 3:54PM by PIB Delhi
Raksha Mantri Shri Rajnath Singh visited the forward areas of 3 Corps in Anini, a village in Dibang valley of Arunachal Pradesh on September 29, 2022. He made an on-the-ground assessment of the country’s defence preparedness along the LAC by taking stock of the entire gamut of security-related aspects. Chief of the Army Staff General Manoj Pande, General Officer Commanding-in-Chief, Eastern Command Lieutenant General RP Kalita and other senior officers of the Indian Army accompanied the Raksha Mantri who also interacted with the troops posted in the area.
After his visit to the forward areas, the Raksha Mantri held an interaction with Armed Forces personnel in Tezpur, Assam. In his address, he commended the dedication and sacrifice of the soldiers posted at the borders, bravely protecting the sovereignty, unity and integrity of the country.
Shri Rajnath Singh termed the Armed Forces as the very reason behind the strength and confidence of the Nation. He said, strengthening India’s military prowess has been the Government’s top priority ever since it came to power since 2014, with focus on equipping the Services with state-of-the-art weapons/equipment through an ‘Aatmanirbhar’ defence industry.
The Raksha Mantri appreciated the fact that the Government’s efforts have resulted in making a strong military which is fully capable of protecting the Nation from all kinds of threats. He lauded the Armed Forces for instilling a sense of national pride and patriotism among the people, especially the youth, by displaying their strength and courage from time to time.
Shri Rajnath Singh pointed out that India’s international image has completely been transformed due to the bold decisions taken by Prime Minister Shri Narendra Modi as well as the gallant deeds of the Armed Forces. “There was a time when India wasn’t taken seriously on international platforms. Due to the efforts of our Prime Minister, today we have become an assertor from a mere observer. Indian military is respected all over the globe. Our friendly foreign countries have trust in them. It is one of the major reasons India has emerged as a powerful nation. Today, we are the fifth largest economy in the world, strongly moving forward,” he said.
As part of the day’s engagements, the Raksha Mantri also interacted with the members of second religious expedition to Athu Popu, an annual trek of local Idu Mishmi tribe which is being facilitated by Indian Army since 2021 as part of outreach and continued efforts towards supporting the locals & development of tourism.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
রক্ষা মন্ত্রীনা অরুনাচল প্রদেসতা থ্রি কোরগী ফোরৱার্দ এরিয়াদা চৎখ্রে; এল.এ.সি পরিংদা লৈবাক্কী ঙাক-শেনগী শেম-শারিবশিংগী ফিবম য়েংশিনখ্রে
আর্মদ ফোর্সশিং খুৎলায় মতিক চানা লৈরে অমসুং শিংনরকপা খুদিংমক্তগী লৈবাক অসি ঙাকথোক্নবা থৌরাং তৌরে: শ্রী রাজনাথ সিংহ
29 SEP 2022 3:54PM by PIB Imphal
রক্ষা মন্ত্রী শ্রী রাজনাথ সিংহনা সেপ্তেম্বর ২৯, ২০২২দা অরুনাচল প্রদেসকী দিবাং ভেল্লিদা লৈবা অনিনি খুঙ্গংদা লৈবা থ্রি কোরগী ফোরৱার্দ এরিয়াদা চৎখ্রে। ঙাক-শেনগা মরী লৈনবা হিরম খুদিংমক য়েংশিন্দুনা এল.এ.সি পরিংদা লৈবাক অসিগী ঙাক-শেনগী থৌরাং তৌরিবশিংগী ফিবম মহাক্না হকথেংন্না য়েংশিনখ্রে। মফম অদুদা মথৌ পাংথোক্লিবা লান্মীশিংগা রক্ষা মন্ত্রীগা উনবা অদুদা লান্মীগী মকোক জেনেরেল মনোজ পান্দে অমসুং ইস্তর্ন কমান্দগী জেনেরেল ওফিসার কমান্দিং-ইন-চীফ লেপ্তনেন্ত জেনেরেল আর.পি কালিতা অমসুং ভারত লান্মীগী অতোপ্পা সেনিয়র ওফিসিএলশিং শরুক য়াখি।
ফোরৱার্দ এরিয়াদা মহাক্কী খোঙচৎ লোইরবা মতুংদা, রক্ষা মন্ত্রীনা অসামগী তেজপুরদা আমর্দ ফোর্সকী মীওইশিংগা উনখি। থৌনা ফনা লৈবাক্কী নিংতম্বা, অপুনবা অমসুং ঙমখৈ ঙাক্লিবা ঙমখৈগী শরুকশিংদা মথৌ পাংথোক্লিবা লান্মীশিংগী কৎথোকপা অমসুং মথৌদা পুক্নিং চঙবা অদু মহাক্না শিংথাখি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি আর্মদ ফোর্সশিংনা মরম ওইদুনা লৈবাক অসিগী মপাঙ্গল অমসুং থাজবা লৈবনি। দিফেন্স ইন্দস্ত্রিদা ‘অত্মানির্ভর’ অমগী মখাদা সর্বিসশিংদা মতমগা চুনবা খ্বাইদগী নৌবা খুৎলায়শিং ফংহন্নবা পান্দম অমগা লোয়ন্না, ২০১৪দগী সরকার অসি লৈরকপদগী ভারত লান্মীগী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা হায়বসি সরকারনা মরুওইনা লৌবা থবক অমনি।
রক্ষা মন্ত্রীনা হায়খি সরকারনা থবক কয়া পায়খৎপগী মহৈ ওইনা মপাঙ্গল কনবা লান্মী অমা শেমগৎতুনা শিংনবা খুদিংমক্তগী লৈবাক অসি ঙাকথোক্নবা মপুংফানা থৌনা লৈরে। মতম মতমগী মতুংইন্না মখোয়গী মপাঙ্গল অমসুং থৌনা উৎতুনা, মীয়াম অমসুং মরুওইনা নহারোলশিংদা মরৈবাক নুংশিবা অমসুং লৈবাক্কী চাউথোকচবগী ৱাখল্লোন অমা ফাওহনবগীদমক আর্মদ ফোর্সশিং থাগৎলি।
শ্রী রাজনাথ সিংহনা হায়খি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা অচৌবা ৱারেপশিং লৌবদগী মপুংফানা অওনবশিং পুরকপা অমসুং আর্মদ ফোর্সশিংগী থৌনা ফবা থবকশিংনা মরম ওইদুনা মালেমদা ভারতকী শক্তম অসি মপুংফানা ওল্লে। মালেমগী থবক-থৌরমশিংদা ভারতকী মৱা লৌদবা মতম অমা লৈরমখি। ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রীনা হোৎনবদগী, ঙসিদি ইচম চম্না য়েংলগা লৈবা লৈবাক অমা ওইরম্বদগী হৌজিক মতেং পাংবা লৈবাক অমা ওইরে। মালেম শীনবা থুংনা ভারতকী লান্মী ইকায়খুম্নরে। ঐখোয়গা মরুপ-মপাং ওইরিবা লৈবাকশিংনা মখোয়দা থাজবা থম্লে। মসি ভারতনা খ্বাইদগী শক্তি লৈবা লৈবাক অমা ওইরকপগী মরম অমনি। ঙসিদি ঐখোয় মালেমদা ৫শুবা খ্বাইদগী চাউবা ইকোনোমি ওইরে অমসুং মাঙলোমদা য়াংনা চঙশিল্লি।
ইদু মিসমি ত্রাইবকী চহিগী ওইনা অতু পোপুদা পাংথোকপা অনিশুবা রিলিজিয়স এক্সপিদিসন্দা শরুক য়াবা মীওইশিংগা রক্ষা মন্ত্রীগা উনখি। মফম অদুগী মীয়াম মতেং পাংবা ওইনা অমসুং তুরিজম চাউখৎহন্নবা ২০২১দগী হৌনা ভারত লান্মীনা অসিগুম্বা থবকশিং পাংথোক্তুনা লাক্লি।