Ministry of Home Affairs
Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah on Partition Horrors Remembrance Day, bows to the lakhs of people who suffered the brunt of Partition in 1947
The Partition of the country in 1947 is that inhuman chapter of Indian history which can never be forgotten
The violence and hatred of Partition claimed millions of lives and displaced innumerable people
Today on Partition Horrors Remembrance Day, I bow to the lakhs of people who suffered the brunt of Partition
This Day will remind the young generation about the torture and pain suffered by people during Partition and will continue to inspire countrymen to maintain peace and harmony in the country
14 AUG 2022 12:37PM by PIB Delhi
The Union Home and Cooperation Minister, Shri Amit Shah on Partition Horrors Remembrance Day, bows to the lakhs of people who suffered the brunt of Partition in 1947. In his tweets, Shri Amit Shah has said, “The Partition of the country in 1947 is that inhuman chapter of Indian history which can never be forgotten. The violence and hatred of Partition claimed millions of lives and displaced innumerable people. Today on Partition Horrors Remembrance Day, I bow to the lakhs of people who suffered the brunt of Partition.
The Union Home Minister said, “Partition Horrors Remembrance Day will remind the young generation of the country about the torture and pain suffered by the people during Partition and will continue to inspire countrymen to maintain peace and harmony in the country forever.”

য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিৎ শাহনা পার্তিসনগী অকি তুজুংবা নীংশিং নুমিৎতা ১৯৪৭গী পার্তিসনগী চৈথেং নংখ্রবা মীওই লাখ কয়াদা ইকাইখুম্নবা উৎখ্রে
লৈবাক অসিবু ১৯৪৭দা তংখাই খাইখিবসি ভারতকী পুৱারীদা কাউবা ঙম্লরোইদবা মিনুংশি লৈত্রবা তাংকক অমনি
পার্তিসন্না মরম ওইদুনা থোক্লকখিবা হিংশা অমসুং পামদবা থৌদোকশিং অদুনা মীওই কয়াগী পুন্সি তেমশিংনখি অমসুং মশীং থীঙমদ্রবা মীওই কয়া অমা মফম খঙদনা য়ুমহোংনখি
ঙসিদি পার্তিসনগী অকি তুজুংবা নীংশিং নুমিৎ অসিদা, ঐহাক্না পার্তিসনগী চৈথেং মাইয়োক্নখ্রবশিংগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি
নুমিৎ অসিনা হৌরক্লিবা নহারোলশিংদা পার্তিসন্না পীখিবা অৱা-চৈনা কয়া অদু নীংশিংহন্দুনা লৈবাক মীয়ামদা শান্তি লৈনা অমসুং নুংশি চান্ননা হিংমিন্ননবা ইনোৎ অমা পীরগনি
14 AUG 2022 12:37PM by PIB Imphal
কেন্দ্রগী গৃহ অমসুং কোওপরেসন মন্ত্রী, শ্রী অমিৎ শাহনা পার্তিসনগী অকিতুজুংবা নীংশিং নুমিৎ পালন্দা ১৯৪৭গী পার্তিসনগী চৈথেং নংখ্রবা মীওই লাখ কয়াদা ইকাইখুম্নবা উৎখ্রে। মহাক্কী ত্বীৎশিংদা, শ্রী অমিৎ শাহনা হায়খি, "লৈবাক অসিবু ১৯৪৭দা তংখাই খাইখিবসি ভারতকী পুৱারীদা কাউবা ঙম্লরোইদবা মিনুংশি লৈত্রবা তাংকক অমনি। পার্তিসন্না মরম ওইদুনা থোক্লকখিবা হিংশা অমসুং পামদবা থৌদোকশিং অদুনা মীওই কয়াগী পুন্সি তেমশিংনখি অমসুং মশীং থীঙমদ্রবা মীওই কয়া অমা মফম খঙদনা য়ুমহোংনখি। ঙসিদি পার্তিসনগী অকি তুজুংবা নীংশিং নুমিৎ অসিদা, ঐহাক্না পার্তিসনগী চৈথেং মাইয়োক্নখ্রবশিংগী মফমদা ইকাই খুম্নবা উৎচরি।
কেন্দ্রগী গৃহ মন্ত্রীনা হায়খি, "নুমিৎ অসিনা হৌরক্লিবা নহারোলশিংদা পার্তিসন্না পীখিবা অৱা-চৈনা কয়া অদু নীংশিংহন্দুনা লৈবাক মীয়ামদা শান্তি লৈনা অমসুং নুংশি চান্ননা হিংমিন্ননবা ইনোৎ অমা পীরগনি।"