Prime Minister's Office
English rendering of PM's address at the foundation stone laying ceremony of various projects of Shrimad Rajchandra Mission, Dharampur, Gujarat
04 AUG 2022 7:25PM by PIB Delhi
Namaskar!
Chief Minister of Gujarat Shri Bhupendra Patel, Shri Rakesh ji, who is making relentless efforts to give shape to the ideas of Shrimad Rajchandra ji, my colleague in Parliament Shri C.R. Patil ji, Ministers of Gujarat, all the dignitaries present in this virtuous program, ladies and gentlemen!
It is written in our scriptures:
सहजीवती गुणायस्य, धर्मो यस्य जीवती।
That is one whose virtues and duties sustain, he lives and remains immortal. One whose deeds are immortal, his energy and inspiration continue to serve the society for generations.
Today's program of Shrimad Rajchandra Mission, Dharampur is a symbol of this eternal spirit. Today, the Multispecialty Hospital has been inaugurated and the foundation stone of Animal Hospital has been laid. Along with this, the construction work of Center of Excellence for Women is also beginning today. This will greatly benefit the villagers, the poor and the tribal communities of Gujarat, especially our friends, mothers and sisters of South Gujarat. I would like to thank Rakesh ji, for this entire mission and all the devotees for these modern facilities.
Today, when I see such a huge number of people in Dharampur, it was in my mind that I will get an opportunity to listen to what Rakesh ji has to say, but he made a very brief address. He remembered Ranchoddas Modi ji. I am quite familiar with this area. Years ago, I lived among all of you, sometimes in Dharampur or Siddhpur. I used to live in the midst of all of you and today when I see such a huge multitude of developments and so much enthusiasm of the people, I feel happy that people from Mumbai are coming here and are engaged in service. People come here from every corner of Gujarat. People also come here from abroad. Like a silent servant, Shrimad Rajchandra ji had planted the seeds of social devotion which are turning into banyan trees today. We can experience this.
Friends,
I have a long association with Shrimad Rajchandra Mission. I have seen your social work so closely that my heart is filled with respect for all of you. Today, when the country is celebrating ‘Amrit Mahotsav’, 75 years of independence, we need this sense of duty the most. If we try to return even a fraction of what we have got from this holy land, then the society changes more rapidly. I am very happy that Shrimad Rajchandra Mission under the leadership of reverend Gurudev is doing commendable work in the field of rural health in Gujarat. This commitment to serve the poor will be further strengthened by this new hospital. This hospital and research center is going to provide modern facilities in the rural area, making the best treatment accessible to all. It is going to strengthen the country’s vision for a healthy India in the ‘Amrit Kaal’ of independence. It is going to strengthen the spirit of ‘Sabka Prayas’ (everyone's effort) in the field of health.
Friends,
During Azadi Ka Amrit Mahotsav, the nation is remembering its children, who made efforts to liberate India from servitude. Shrimad Rajchandraji was one such saint, a man of knowledge with long foresightedness, whose great contribution is recorded in the history of this country. It is unfortunate that we lost this stalwart early who introduced the true power of India to the country and the world.
Revered Mahatma Gandhi has himself said that we may have to take many births, but one birth is enough for Shrimad. You can imagine the thoughts which influenced Mahatma Gandhi whom we see today as a guiding light in the world. Revered Bapu used to get inspiration from Shrimad Rajchandra ji for his spiritual consciousness. I think the country is very indebted to Rakesh ji, who has continued the flow of knowledge of Shrimad Rajchandra ji. And today Rakesh ji has this holy vision of building a hospital and yet he has dedicated this project to Ranchoddas Modi. It is the nobility of Rakesh ji. Such personalities who have dedicated their lives for the poor underprivileged tribal communities of the society are awakening the consciousness of the country.
Friends,
The upcoming Center of Excellence for Women is another important step towards enriching the skills of tribal sisters and daughters to make their lives more prosperous. Shrimad Rajchandra ji has been very passionate about the empowerment of daughters through education and skills. He spoke seriously on women empowerment at a very young age. In one of his poems, he writes-
उधारे करेलू बहु, हुमलो हिम्मत धरी
वधारे-वधारे जोर, दर्शाव्यू खरे
सुधारना नी सामे जेणे
कमर सींचे हंसी,
नित्य नित्य कुंसंबजे, लाववा ध्यान धरे
तेने काढ़वा ने तमे नार केड़वणी आपो
उचालों नठारा काढ़ों, बीजाजे बहु नड़े।
It means that daughters should be educated for rapid improvement in society and we can remove the evils in the society quickly. He encouraged women to take part in the freedom movement as well. It can be seen clearly in Gandhi's Satyagrahas, where there used to be a great participation of women. It is the responsibility of all of us to bring to the fore the women power of the country in the form of nation power during the ‘Amrit Kaal’ of independence. Today, the central government is trying to remove every obstacle that the sisters and daughters face and which prevents them from moving forward. When the society and people like you join in these efforts, then rapid change is bound to take place and the country is experiencing this change today.
Friends,
India’s health policy revolves around the health of every living being around us. India is running a nation-wide vaccination campaign for human beings as well as for animals. About 120 million vaccine doses have been given to all the animals, including cows and buffaloes, to prevent foot and mouth disease. Out of this, about 90 lakh vaccine doses have been administered in Gujarat itself. Along with modern facilities of treatment, prevention of diseases is equally important. I am happy that Shrimad Rajchandra Mission is also empowering these efforts.
Friends,
The life of Shrimad Rajchandra ji is a proof of how both spirituality and social responsibility are complementary to each other. He integrated the spirit of spirituality and social service. He strengthened this spirit and therefore his influence is deep in every aspect, whether it is spiritual or social. His efforts are more relevant in today's era. In the 21st century, the new generation promises a bright future. There are many new opportunities, challenges and responsibilities before this generation. This young generation has the will power for innovation. Guidance of organizations like you will help them to walk fast on the path of duty. I am sure that Shrimad Rajchandra Mission will continue to enrich this campaign of national thinking and service.
I would like to emphasize two things in this program. One, we are currently running a campaign of precaution dose for Corona. For those who have received two doses of vaccines, a campaign is going on to give the third vaccine free of cost for 75 days across the country on the occasion of the 75th year of independence. I request all the elders present here, to my friends and to my tribal brothers and sisters to take this precaution dose very soon if not taken so far. The government is also running this 75-day campaign to give the third dose free of cost. You must take advantage of this and we all should carry this forward. We should take care of ourselves, our family members and also our villages, mohallas and areas. It would have given immense pleasure to me had I got the opportunity to visit Dharampur personally, because I have had close relations with many families of Dharampur. But I could not come due to lack of time and therefore I am talking to you through video conference. I am also very grateful to Rakesh ji, who facilitated this event through the video conference. But I will be very happy to visit this hospital whenever I get an opportunity to go there. I came here many years ago and there is a long gap in between, but when I come again, I will definitely meet you all. I wish you all the best. May the fragrance of the upcoming Center for Excellence spread day by day and reach every nook and corner of the country. Thank you very much.
DISCLAIMER: This is the approximate translation of PM’s speech. Original speech was delivered in Hindi and Gujarati.

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
গুজৰাটৰ ধৰমপুৰৰ শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ বিভিন্ন প্ৰকল্পৰ আধাৰশিলা স্থাপন অনুষ্ঠানত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ ভাষণৰ পাঠ
04 AUG 2022 7:25PM by PIB Guwahati
নমস্কাৰ
গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্ৰ পেটেল, শ্ৰীমদ ৰামচন্দ্ৰজী, সংসদৰ মোৰ সহকৰ্মী শ্ৰী চি আৰ পাটিলজী, গুজৰাটৰ মন্ত্ৰীশ্ৰী চি আৰ পাটিলজী, এই পুণ্য কাৰ্যসূচীত উপস্থিত থকা সকলো গণ্যমান্য ব্যক্তি, মহিলা আৰু ভদ্ৰলোকৰ চিন্তাধাৰা উপলব্ধি কৰাৰ বাবে নমস্কাৰ যোগ্য প্ৰচেষ্টা,
আমাৰ শাস্ত্ৰত কোৱা হৈছে যে –
सहजीवती गुणायस्य, धर्मो यस्य जीवती।
অৰ্থাৎ, যাৰ গুণবোৰ জীয়াই আছে, যাৰ কৰ্তব্য বোৰ জীয়াই আছে, তেওঁ জীয়াই আছে, অমৰ হৈ আছে। যাৰ কামবোৰ অমৰ, তেওঁলোকৰ শক্তি আৰু অনুপ্ৰেৰণাই প্ৰজন্মৰ পৰা সমাজক সেৱা কৰি আহিছে।
ধৰ্মপুৰৰ শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ আজিৰ কাৰ্যসূচী এই চিৰন্তন আত্মাৰ প্ৰতীক। আজি এখন মাল্টি-স্পেচিয়েলিটি চিকিৎসালয় উদ্বোধন কৰা হৈছে, পশু চিকিৎসালয়ৰ আধাৰশিলা স্থাপন কৰা হৈছে। ইয়াৰ লগতে আজিৰ পৰা মহিলাসকলৰ বাবে উৎকৰ্ষ কেন্দ্ৰৰ নিৰ্মাণো আৰম্ভ হৈছে। ইয়াৰ ফলত গুজৰাটৰ গাওঁবাসী, দৰিদ্ৰ আৰু জনজাতীয় লোকসকল, বিশেষকৈ দক্ষিণ গুজৰাটৰ সহকৰ্মীসকল, আমাৰ মাতৃ আৰু ভগ্নীসকল যথেষ্ট উপকৃত হ'ব। এই আধুনিক সুবিধাসমূহৰ বাবে ৰাকেশজী, এই সমগ্ৰ অভিযান, আপোনাৰ সকলো ভক্ত আৰু সেৱাব্ৰতীসকলক মই যিমানে কম ধন্যবাদ জনাইছো, সিমানে মই কম অভিনন্দন জনাব পাৰোঁ।
আৰু আজি যেতিয়া মই ধৰমপুৰত ইমান বিশাল গণ মহাসাগৰ দেখিছিলো, মোৰ মনত আছিল যে আজি মই ৰাকেশজীৰ কথা শুনিবলৈ সুযোগ পাম, কিন্তু তেওঁ অতি চমুকৈ তেওঁৰ ভাষণ শেষ কৰিলে। তেওঁ ৰাঞ্চোদাস মোডীজীক স্মৰণ কৰিছিল। মই এই ক্ষেত্ৰটোৰ সৈতে যথেষ্ট পৰিচিত। মই বহু বছৰ আগতে আপোনালোক সকলোৰে মাজত আছিলো। কেতিয়াবা ধৰমপুৰ, কেতিয়াবা সিদ্ধুম্বৰ। মই আপোনালোক সকলোৰে মাজত বাস কৰিছিলো আৰু আজি যেতিয়া মই ইমান ডাঙৰ বিকাশৰ তক্তা দেখিছিলো আৰু মই তাত থকা লোকসকলৰ ইমান উৎসাহ দেখিছিলো আৰু মই এইটো উপভোগ কৰি আছো, মুম্বাইৰ লোকসকল ইয়ালৈ আহি সেৱাত যোগদান কৰিছে।
বন্ধুসকল,
গুজৰাটৰ প্ৰতিটো কোণৰ পৰা মানুহ আহি সংযোগ স্থাপন কৰে। মানুহবিদেশৰ পৰা আহে আৰু ইয়াত সংযোগ স্থাপন কৰে, গতিকে শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰজীয়ে নীৰৱ সেৱকৰ দৰে ৰোপণ কৰা সামাজিক ভক্তিৰ বীজ, তেওঁলোক আজি কেনেকৈ বট গছ হৈ পৰিছে? আমি সেইটোৱেই অনুভৱ কৰিব পাৰোঁ।
শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ সৈতে মোৰ এটা পুৰণি সম্পৰ্ক আছে। মই আপোনাৰ সামাজিক কামবোৰ ইমান নিবিড়ভাৱে দেখিছোঁ যে যেতিয়া মই এই নামবোৰ শুনিছোঁ, মনটো আপোনালোক সকলোৰে প্ৰতি সন্মানেৰে ভৰি পৰে। আজি যেতিয়া দেশখনে স্বাধীনতাৰ ৭৫ বছৰ অমৃত মহোৎসৱ উদযাপন কৰি আছে, তেতিয়া আমাক এই কৰ্তব্যবোধৰ আটাইতকৈ বেছি প্ৰয়োজন। এই পবিত্ৰ ভূমিত, এই মহান ভূমিত, এই পূণ্যময় ভূমিত, আনকি আমি এই সৎ ভূমিত যি পাইছোঁ তাৰ এক অংশও, যেতিয়া আমি সমাজলৈ ঘূৰি যাবলৈ চেষ্টা কৰোঁ, তেতিয়া সমাজখন অধিক দ্ৰুতগতিত সলনি হয়। মই সদায় অত্যন্ত সুখী যে পুজ্য গুৰুদেৱৰ নেতৃত্বত শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনে গুজৰাটৰ গ্ৰাম্য স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত প্ৰশংসনীয় কাম কৰি আছে। দৰিদ্ৰ লোকসকলক সেৱা আগবঢ়োৱাৰ এই প্ৰতিশ্ৰুতি এই নতুন চিকিৎসালয়খনৰ দ্বাৰা অধিক শক্তিশালী হ'ব। এই চিকিৎসালয় আৰু গৱেষণা কেন্দ্ৰই গ্ৰাম্য অঞ্চলত আধুনিক সুবিধা প্ৰদান কৰিবলৈ গৈ আছে। সৰ্বশ্ৰেষ্ঠ চিকিৎসা সকলোৰে বাবে উপলব্ধ। ই স্বাধীনতাৰ অমৃতকাল কালত এক স্বাস্থ্যৱান ভাৰতৰ বাবে দেশৰ দৃষ্টিভংগীক শক্তি প্ৰদান কৰিবলৈ গৈ আছে। ই স্বাস্থ্যৰ ক্ষেত্ৰত সকলোৰে প্ৰচেষ্টাৰ মনোভাৱ শক্তিশালী কৰিবলৈ গৈ আছে।
বন্ধুসকল,
স্বাধীনতাৰ অমৃত মহোৎসৱত, দেশখনে ভাৰতক দাসত্বৰ পৰা উলিয়াই নিবলৈ চেষ্টা কৰা সন্তানসকলক স্মৰণ কৰি আছে। শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰজী এনে এজন সাধু ব্যক্তি, এজন পৰিচিত ব্যক্তি, এজন দীৰ্ঘদৰ্শী মহান সাধু আছিল যাৰ মহান অৱদান এই দেশৰ ইতিহাসত আছে। এইটো দুৰ্ভাগ্যজনক যে আমি অতি সোনকালেই সেই শক্তিশালী নেতৃত্বহে হেৰুৱালো যিয়ে ভাৰতৰ প্ৰকৃত শক্তিৰে দেশ আৰু বিশ্বৰ আগত ভাৰতৰ জ্ঞানৰ পৰিচয় দিছিল।
বাপু পুজ্য মহাত্মা গান্ধীয়ে নিজেই কৈছিল যে আমি হয়তো বহুতো জন্ম ল'ব লাগিব, কিন্তু শ্ৰীমাদৰ বাবে, এটা জন্মই যথেষ্ট। আপুনি মহাত্মা গান্ধীৰ ধাৰণাবোৰ কল্পনা কৰক যিয়ে প্ৰভাৱিত কৰিছিল, মহাত্মা গান্ধী যাক আমি আজি পৃথিৱীৰ পথপ্ৰদৰ্শক হিচাপে দেখিছো। মহাত্মা গান্ধীৰ চিন্তাৰ পৰিপ্ৰেক্ষিতত বিশ্বই এক নতুন জীৱন ৰক্ষা কৰি থাকে। একেজন শ্ৰদ্ধাৰ বাপুৱে তেওঁৰ আধ্যাত্মিক চেতনাৰ বাবে শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰজীৰ পৰা অনুপ্ৰেৰণা লাভ কৰিছিল। মই ভাবো ৰাকেশজীৰ দেশ অতি ঋণী, যিশ্ৰীমাদ ৰাজচন্দ্ৰজীৰ জ্ঞানৰ প্ৰবাহ অব্যাহত ৰাখিছে। আৰু আজি ৰাকেশজী ও এখন চিকিৎসালয় নিৰ্মাণ কৰি এনে এক পৱিত্ৰ কামৰ এক দৰ্শন, তাত পুৰুষাৰ্থ আৰু তেওঁৰ জীৱন আছে, তথাপিও মই ৰাঞ্চোদাস মোডীক আগবঢ়োৱা এই গোটেই প্ৰকল্পটো, সেয়া হৈছে ৰাকেশজীৰ আভিজাত্য। সমাজৰ দৰিদ্ৰ বঞ্চিত জনজাতীয় লোকসকলৰ বাবে এনেদৰে জীৱন উৎসৰ্গা কৰা এনে ব্যক্তিত্বই দেশৰ চেতনা জাগ্ৰত কৰিছে।
বন্ধুসকল,
নতুন মহিলাউৎকৰ্ষ কেন্দ্ৰ, যি আহি আছে, জনজাতীয় ভগ্নী, কন্যাসকলৰ জীৱনক তেওঁলোকৰ দক্ষতা উন্নত কৰাৰ বাবে অধিক সমৃদ্ধ কৰাৰ দিশত আন এক ডাঙৰ পদক্ষেপ। শ্ৰীমদ ৰাজ চন্দ্ৰজীয়ে শিক্ষা আৰু দক্ষতাৰ জৰিয়তে কন্যাসকলৰ সৱলীকৰণৰ ক্ষেত্ৰত অতি আগ্ৰহী হৈ আছে। তেওঁ অতি কম বয়সতে মহিলা সৱলীকৰণৰ ওপৰত গুৰুত্বসহকাৰে কথা পাতিছিল। তেওঁৰ এটা কবিতাত তেওঁ লিখিছে:
उधारे करेलू बहु, हुमलो हिम्मत धरी
वधारे-वधारे जोर, दर्शाव्यू खरे
सुधारना नी सामे जेणे
कमर सींचे हंसी,
नित्य नित्य कुंसंबजे, लाववा ध्यान धरे
तेने काढ़वा ने तमे नार केड़वणी आपो
उचालों नठारा काढ़ों, बीजाजे बहु नड़े।
অনুভৱ টো হৈছে যে জীয়েকসকলক শিকোৱা উচিত। এই সমাজখন দ্ৰুতগতিত উন্নত কৰিব পাৰি, আমি সমাজৰ দুষ্টতাবোৰ অধিক দ্ৰুততাৰে আঁতৰাব পাৰোঁ। তেওঁ মহিলাসকলক স্বাধীনতা আন্দোলনত অংশগ্ৰহণ কৰিবলৈ উৎসাহিত কৰিছিল। ইয়াৰ ফলাফল গান্ধীৰ সত্যাগ্ৰহতো স্পষ্টভাৱে দেখা যায়, য'ত মহিলাসকলে যথেষ্ট অংশগ্ৰহণ কৰিছিল। স্বাধীনতাৰ অমৃত কালত দেশৰ নাৰী শক্তিক ৰাষ্ট্ৰীয় শক্তি হিচাপে অনাটো আমাৰ সকলোৰে দায়িত্ব। আজি কেন্দ্ৰীয় চৰকাৰে ভগ্নী আৰু কন্যাসকলৰ সন্মুখত অহা প্ৰতিটো বাধা আঁতৰ কৰাত নিয়োজিত হৈ আছে, যিয়ে ইয়াক আগবাঢ়ি যোৱাত বাধা দিয়ে। এই প্ৰচেষ্টাবোৰত, যেতিয়া সমাজে যোগদান কৰে আৰু যেতিয়া আপোনাৰ দৰে সেৱা কৰ্মীসকল সংযুক্ত হয়, দ্ৰুত পৰিৱৰ্তন হয় আৰু এইপৰিৱৰ্তনটো আজি দেশখনে অনুভৱ কৰি আছে।
বন্ধুসকল,
ভাৰতে আজি অনুসৰণ কৰি থকা স্বাস্থ্য নীতিত, আমি আমাৰ চাৰিওফালে থকা প্ৰতিজন জীৱ-জন্তুৰ স্বাস্থ্যৰ বিষয়ে চিন্তিত। ভাৰতে মানুহক সুৰক্ষা দিয়া ভেকছিনৰ লগতে জন্তুৰ বাবে দেশজুৰি টিকাকৰণ অভিযান চলাই আছে। ভৰি আৰু মুখৰ ৰোগত সুৰক্ষাৰ বাবে গৰু, ম'হকে ধৰি দেশৰ সকলো জন্তুক প্ৰায় 12 কোটি ভেকছিন প্ৰদান কৰা হৈছে। ইয়াৰ ভিতৰত, গুজৰাটত প্ৰায় ৯০ লাখ ভেকছিন প্ৰদান কৰা হৈছে। চিকিৎসাৰ আধুনিক সুবিধাৰ লগতে, ৰোগৰ পৰা প্ৰতিৰোধ কৰাটো সমানে প্ৰয়োজনীয়। মই সুখী যে শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ দ্বাৰা এই প্ৰচেষ্টাবোৰ শক্তিশালী কৰা হৈছে।
বন্ধুসকল,
আধ্যাত্মিক আৰু সামাজিক দায়বদ্ধতাবোৰে ইজনে সিজনক কেনেদৰে পৰিপূৰক কৰে, শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ জীৰ জীৱন ইয়াৰ প্ৰমাণ হৈ আহিছে। আধ্যাত্মিকতা আৰু সমাজ সেৱাৰ আত্মাক একত্ৰিত কৰিছিল। শক্তিশালী হৈছে, সেয়েহে তেওঁলোকৰ প্ৰভাৱ আধ্যাত্মিক আৰু সামাজিক ভাৱে সকলো অৰ্থতে গভীৰ। তেওঁৰ এই প্ৰচেষ্টা আজিৰ সময়ত অধিক প্ৰাসংগিক। আজি একবিংশ শতিকাত নতুন প্ৰজন্মই আমাৰ যুৱ প্ৰজন্মক এক উজ্জ্বল ভৱিষ্যতৰ সম্ভাৱনা প্ৰদান কৰিছে। এই প্ৰজন্মৰ ওচৰত বহুতো নতুন সুযোগ, বহুতো প্ৰত্যাহ্বান আৰু বহুতো নতুন দায়িত্ব আছে। এই যুৱ প্ৰজন্মশাৰীৰিক শক্তি উদ্ভাৱনৰ ইচ্ছাশক্তিৰে পৰিপূৰ্ণ। এই প্ৰজন্মলৈ আপোনাৰ দৰে সংগঠনৰ নিৰ্দেশনাই তেওঁলোকক কৰ্তব্যৰ পথত দ্ৰুতগতিত খোজ কাঢ়িবলৈ সহায় কৰিব। মই নিশ্চিত যে ৰাষ্ট্ৰীয় চিন্তা আৰু সেৱাৰ এই অভিযান শ্ৰীমদ ৰাজচন্দ্ৰ মিছনৰ দ্বাৰা একেধৰণে সমৃদ্ধ হৈ থাকিব।
আৰু আপোনালোক সকলোৰে মাজত অনুষ্ঠিত এই অনুষ্ঠানত, মই নিশ্চিতভাৱে দুটা কথাত ক'ম যে আমাৰ মাজৰ এজনে এই মুহূৰ্তত কৰোনাৰ বাবে ইয়াত চলি আছে। যিসকলে দুটা ভেকছিন গ্ৰহণ কৰিছে, তৃতীয় ভেকছিনটো স্বাধীনতাৰ ৭৫ তম বছৰ উপলক্ষে ৭৫ দিনৰ বাবে কৰা হৈছে, ৭৫ দিনৰ বাবে সকলো ঠাইতে কোনো মূল্য পৰিশোধ নকৰাকৈ এটা অভিযান চলি আছে। ইয়াত উপস্থিত থকা সকলো জ্যেষ্ঠলোকক, সহকৰ্মীসকলক বন্ধুবৰ্গলৈ, মোৰ জনজাতীয় ভাই-ভনীসকলক মোৰ অনুৰোধ, যদি আপুনি প্ৰেকচন পালি গ্ৰহণ কৰা নাই, তেন্তে আপুনি অতি সোনকালে ইয়াক গ্ৰহণ কৰিব। চৰকাৰে এই তৃতীয় পালিটো বিনামূলীয়াকৈ দিবলৈ ৭৫ দিনীয়া অভিযান চলাই আছে। ইয়াৰ সুবিধা লওক আৰু এই কামটো আগুৱাই নিওঁ আহক। আমাৰ শৰীৰৰ যত্ন লওঁক, পৰিয়ালৰ সদস্যসকলৰ যত্ন লওঁক আৰু লগতে গাওঁ মহল্লা আৰু অঞ্চলৰ যত্ন লওঁক। আজি, যদি মই পোনপটীয়াকৈ ধৰ্মপুৰলৈ অহাৰ সুযোগ পালোঁহেঁতেন, মই বিশেষভাৱে সুখী হ'লোহেঁতেন, কিয়নো ধৰমপুৰৰ বহুতো পৰিয়ালৰ সৈতে মোৰ ঘনিষ্ঠ সম্পৰ্ক আছিল, কিন্তু সময়ৰ অভাৱৰ বাবে আহিব নোৱাৰিলোহেঁতেন। মই ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ জৰিয়তে আহিআছো আৰু আপোনালোক সকলোৰে সৈতে কথা পাতি আছো। ভিডিঅ' কনফাৰেন্সৰ বাবেও এই অনুষ্ঠানটো তৈয়াৰ কৰা ৰাকেশজীৰ প্ৰতিও মই অত্যন্ত কৃতজ্ঞ, কিন্তু তালৈ অহাকাৰ্যসূচী প্ৰস্তুত হোৱাৰ লগে লগে মই এই চিকিৎসালয়খন চাবলৈ পাই যথেষ্ট আনন্দ পাম। আপুনি আপোনাৰ সেৱাৰ কাম চোৱাটো উপভোগ কৰিব। এইটো বহু বছৰ আগতে আহিছিল, সময়ৰ এক দীঘলীয়া ব্যৱধান পাৰ হৈ গৈছে, কিন্তু যেতিয়া মই পুনৰ আহিম, মই নিশ্চিতভাৱে লগ পাম আৰু আপোনাক সকলো শ্ৰেষ্ঠ স্বাস্থ্য কামনা কৰিম আৰু আপুনি নিৰ্মাণ কৰি থকা উৎকৰ্ষ কেন্দ্ৰৰ গোন্ধ দিন-ৰাতি বৃদ্ধি হয়। দেশ আৰু বিশ্বৰ প্ৰতিটো কোণলৈ যাওক, সেয়া মোৰ শুভকামনা। বহুত ধন্যবাদ।