Ministry of Social Justice & Empowerment
Distribution camp to provide Aids & Assistive devices to 1606 Divyangjans in Tiruchirappalli, District, Tamil Nadu
01 JUL 2022 6:29PM by PIB Delhi
Samajik Adhikarita Shivir, Distribution of Aids and Assistive Devices to the Persons with Disabilities(Divyangjan) under ADIP Scheme of Government of India, Ministry of Social Justice and Empowerment, Department of Empowerment of Person with Disability. The program is organized by Artificial Limbs Manufacturing Corporation of India (ALIMCO), in R.V. Mahal, Masthan Street, Manpparai in Tiruchirappalli District under Karur Parliamentry constituency of Tamil Nadu today.
Shri. A. Narayanaswamy, Union Minister of State for Ministry of Social Justice and Empowerment, Government of India was the chief guest of the function who inaugurated the camp virtually through video conference from Bangaluru in the physical presence of Ms. S. Jothi Mani, Member of Parliament (Lok Sabha) Karur Constituency, Shri P. Abdul Samathu, MLA, Manapparai, Shri M. Pradeep Kumar, District Collector, Tiruchirappalli and other dignitaries at the venue of function in Tiruchirappalli.
Addressing the gathering on the occasion the chief guest Shri A.Narayanaswamy said that central government is committed towards the empowerment of Divyangjan and is working on the vision of Hon’ble Prime Minister SabkaSaathSabkaVikas. Union Minister informed about the various initiative taken by Ministry for making inclusive growth of each section of the society with special focus on the vulnerable section in the country.
The beneficiaries who got the benefit of the schemes were pre identified during the assessment camps conducted at various location of Karur Parliamentary constituency wherein 1606 Number of eligible beneficiaries were identified to for providing 2811 number of appliances of different categories for a total value of Rs. 1.32 Crore.
In the inaugural distribution camp conducted today in Trichy, 893 numbers of appliances worth of Rs. 47 Lakh will be distributed among as much as 618 number of preidentified Divyangjan beneficiary. The balance Aids and assistive devices will be distributed subsequently at Block/ taluka level in the Karur, parliamentary constituency.
Total number of Aids and Appliances that will be distributed in a series of follow-up camps at various location at Tiruchirappalli in cludes 268 Tricycles, 237 Wheel Chairs, 30 C.P Chairs, 560 Crutches, 199 Walking Sticks, 47Rolators, 48 Smart Cane, 28 Smart Phone, 05 Braille kit and 42 Cane for visually impaired, 818 Hearing Aid, 191 MSIED Kit for Intellectually Impaired, 1 Cervical Collar, 36 ADL Kit with Cell Phone and 261 Artificial Limbs and Calipers.
Distribution function was conducted adhering the guideline issued by Government of India to contain any possibility of spread of COVID -19 during the distribution of Aids and Assistive devices.
Video Link of aforesaid the ‘SamajikAdhikaritaShivir’ program is https://youtu.be/UHLU1cLBfuc

সোসিয়েল জস্তিস অমসুং ইম্পৱার্মেন্ত মন্ত্রালয়
তামিল নাদুগী তিরুচিরাপল্লি জিলাদা দিৱ্যাংজন ১৬০৬দা ঐদস অমসুং এসিসতিব দিভাইসশিং পীনবা দিস্ত্রিব্যুন কেম্প
01 JUL 2022 6:29PM by PIB Imphal
সামাজিক অদিকারিতা শিৱির, সোসিয়েল জস্তিস অমসুং এমপাৱরমেন্ত মন্ত্রালয়, দিপার্তমেন্ত ওফ এমপাৱরমেন্ত ওফ পার্সন ৱিথ দিসএবিলিতী, ভারত সরকারগী এ.দি.আই.পি.গী মখাদা ময়ামগা মীমান্নদ্রবশিং (দিৱ্যাংজন)দা ঐদস অমসুং এসিস্তিব দিভাইসশিং য়েন্থোকপা। থৌরম অসি আর্তিফিসিবেল লিম্বস মেনয়ুফফেকচরিং কোর্পোরেশন ওফ ইন্দিয়া (এ.এল.আই.এম.সি.ও.)না ঙসি তামিল নাদুগী করুর পার্লিয়ামেন্তরি কনস্তিত্যুএন্সীগী মখাদা তিরুচিরাপল্লিদা আর.ভি. মহল, মাস্থান স্ত্রীত, মনপ্পরাইদা শিনখি।
ভারত সরকারগী কেন্দ্রগী সোসিয়েল জস্তিস অমসুং এমপাৱরমেন্ত মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রী, শ্রী এ. নরায়নাস্বামীনা ফংশন অদুগী অথোইবা মীথুংলেন ওইখি, মহাক্না বেঙ্গলুরুদগী ভিদিও কনফরেন্সকী খুত্থাংদা ভর্চুৱল ওইবা মওংদা কেম্প অদুবু হৌদোকখি, মফম অদুদা করুর কনস্তইত্যুএন্সীগী মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত (লোক সভা), সুকুমারি এস. জোতি মনি, মনাপ্পরাইগী এম.এল.এ., শ্রী পি. অবদুল সমাথু, তিরুচিপল্লিগী দিস্ত্রিক্ত কলেক্তর, শ্রী এম. প্রদীপ কুমার অমসুং অতোপ্পা দিগ্নিতরীশিংনা তিরুচিরাপল্লিদা ফংশন মফম অদুনা মশা মক্না শরুক য়াখি।
থৌরম অদুগী মীতিন অদুদা ৱা ঙাংবা মতমদা, অথোইবা মীথুংলেন, শ্রী এ. নরায়নাস্বামীনা হায়খি মদুদি কেন্দ্র সরকার অসিনা দিৱ্যাংজনগী এমপাৱরমেন্তকী মাইকৈদা অচেৎপা ফিরেপ অমগা লোইননা হোৎনরি অমসুং ইকাইখুম্নরবা প্রধান মন্ত্রীগী সবকা সাথ সবকা ৱিকাস কী ৱিজন অদুদা থবক তৌরি। কেন্দ্রগী মন্ত্রী অসিনা লৈবাক অসিগী শোত্থরবা সেক্সনদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্বগা লোইননা খুনাই অসিগী সেক্সন খুদিংমক্তা ইনক্লুসিব গ্রোথ পুরক্নবা মন্ত্রালয় অসিনা পাইখৎলিবা অনৌবা খোংথাং কয়া অমগী মতাংদা খঙহল্লকখি।
স্কীম অসিগী কান্নবা ফংখিবা বেনিফিসরীশিং অদু করুর পার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যুএন্সীগী মফম কয়া অমদা পাংথোকখিবা এসেসমেন্ত কেম্পশিং অদুদা মাংজৌননা মশক খঙদোকখি, মদুদা পুন্না লুপা করোর ১.৩২গী তোঙান-তোঙানবা কেতেগোরীশিংগী এপ্লাবেন্স মশিং ২৮১১ পীনবগীদমক্তা মতিক চারবা বেনিফিসরী ১৬০৬ অদু মশক কঙদোকখি।
ত্রিচিদা ঙসি পাংথোকখিবা হৌদোকপগী দিস্ত্রিব্যুশন কেম্প অদুদা লুপা লাখ ৪৭কী এপ্লায়েন্স মশিং ৮৯৩ অসি হান্নদগী মশক খঙদোক্লবা বেনিফিসরী মশিং ৬১৮ রোমদা য়েন্থোক্লগনি। বেলেন্স ঐদস অমসুং এসিসতইব দিভাইসশিং অসি মতুং তারকপদা করুর পার্লিয়ামেন্তরী কনস্তিত্যএন্সীদা ব্লোক/তালুকাগী থাক্তা য়েন্থোক্লগনি।
তিরুচিরাপল্লিগী তোঙান-তোঙানবা মফমশিংদা ফোলো-অপ কেম্পশিং কয়া অমদা য়েন্থোক্কদৌরিবা ঐদস অমসুং এপ্লায়েন্সকী অপুনবা মশিং অসিদা ত্রাইসাইকল ২৬৮, হ্বীল চিয়র ২৩৭, সি.পি. চীবর ৩০, ক্রচ ৫৬০, ৱাকিং স্তিক ১৯৯, রোলেতর ৪৭,স্মার্ত কেন ২৩৭, স্মার্ত ফোন ২৮, মমীৎ উদ্রবশিংগীদমক্তা ব্রাইল কিৎ ০৫ অমসুং কেন ৪২, হিয়রিং ঐদ ৮১৮, ৱাখল তাদবশিংগীদমক্তা এম.এস.আই.ই.দি. কিৎ ১৯১, সর্ভিকেল কোলার ১, সেল ফোন য়াওবা এ.দি.এল. কিৎ ৩৬ অমসুং আর্তিফিসিয়েল কিৎ অমসুং কেলিপর ২৬১ য়াওরি।
য়েন্থোকপগী ফংশন অদু ঐদস অমসুং এসিস্তিব দিভাইসশিং য়েন্থোকপা মতমদা কোবিদ-১৯ শন্দোরকপা য়াবগী ওইথোকপা য়াবা খুদিংমক লাকশিন্নবা ভারত সরকারনা থোকপা গাইদলাইনশিং অদুবু ঙাক্না চত্তুনা পাংথোকখি।
মমাংদা পনখ্রিবা ‘সামাজিকঅধিকারিশিৱির’ থৌরম অসিগী ভীদিও লিঙ্ক অদুদি https://youtu.be/UHLU1cLBfuc