Ministry of Civil Aviation
Ministry of Civil Aviation to celebrate International Yoga Day 2022 at Gwalior Fort;
Shri Jyotiraditya M. Scindia to lead the celebration at historic site
20 JUN 2022 9:57AM by PIB Delhi
Ministry of Civil Aviation will celebrate International Day of Yoga on 21st June 2022, by organizing a massive Yoga demonstration of more than 2,000 people at Gwalior Fort. The event will be inaugurated and led by Union Minister of Civil Aviation, Shri Jyotiraditya M. Scindia.
At the initiative of the Prime Minister Shri Narendra Modi, the United Nations General Assembly took a historic decision in 2014 to declare 21st June as the International Day of Yoga (IDY). This worldwide acceptance of Yoga is a matter of pride for our country, as Yoga is an integral part of our nation’s cultural and spiritual heritage.
This year International Day of Yoga is falling in the “Azadi Ka Amrit Mahotsav” year for which the Ministry of Ayush has planned to observe the International Day of Yoga at 75 iconic locations across India which will also help in branding India on a global scale.
The theme for this year IDY 2022 is “Yoga for Humanity” as it depicts how during the peak of the COVID-19 pandemic, yoga served the humanity in alleviating the suffering and in the emerging post-COVID geo-political scenario too, bring people together through compassion, kindness, foster a sense of unity and build resilience among people world over.
Common Yoga Protocol, Lecture on Yoga by Experts, Yoga Demonstration will be some of the activities to be undertaken at the event.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না গ্বালিয়র ফোর্ত্তা ইন্তর্নেস্নেল য়োগ দে ২০২২ পালন তৌগদৌরি;
ইতিহাসিক ওইরবা মফম অসিদা পাঙথোক্কদবা থৌরম অসি শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা লমজিংগনি
20 JUN 2022 9:57AM by PIB Imphal
গ্বালিয়র ফোর্ত্তা মীওই ২,০০০ হেনবনা শরুক য়াদুনা মাস য়োগ দেমোনস্ত্রেসন অমা পাঙথোকপগা লোয়ননা জুন ২১, ২০২২দা সিভিল এভিএসন মন্ত্রালয়না ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগা পালন তৌগনি। থৌরম অসি সিভিল এভিএসনগী কেন্দ্র মন্ত্রী, শ্রী জ্যোতিরাদিত্য এম. সিন্ধিয়ানা হৌদোক্কনি অমসুং মহাক্না লমজিংগনি।
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী থৌশিল মখাদা য়ুনাইতেদ নেসন্স জেনরেল এসেমব্লীনা ইং কুমজা ২০১৪দা জুন ২১ অসি ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়ো (আই.দি.ৱাই.) হায়না পালন তৌনবা ইতিহাসিক ওইরবা ৱারেপ অমা লৌখি। য়োগবু মালেম শিনবা থুংবনা পাম্নবা হায়বা অসি ঐখোয়গী লৈবাক্কী চাউথোকচনীংঙাই ওইবা ৱাফম অমনি মরমদি য়োগ অসি লৈবাক্কী নাৎ অমসুং স্পিরিচুএল হেরিতেজকী মরু ওইবা শরুক অমনি।
চহি অসিগী ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ অসি “আজাদী কা অমৃত মহোৎসব”কা পুন্না তারিবা অসিদা আয়ুশ মন্ত্রালয়না ইন্তর্নেস্নেল দে ওফ য়োগ অসি ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা মরু ওইবা মফম ৭৫দা পাঙথোক্নবা থৌরাং তৌরি অমসুং মসিনা মালেমগী থাক্তা ভারতজী ব্রান্দিংদসু মতেং ওইরগনি।
চহি অসিগী আই.দি.ৱাই. ২০২২গী থিম অসি “য়োগ ফোর হ্যুমেনিতী”না ওইরি মসিনা কোবিদ-১৯ লাইচৎ হেনগৎলকপদা য়োগনা মীওইবা জাতিগীদমক করম্না অৱাবা কোকহনখি অমসুং পোস্ত-কোবিদ জিও-পোলিতিকেলগী ফীভম অসিদসু মীনুংশিং, থৌজাল হৈবা গুনশিংগী খুত্থাংদা মীয়ামবু অমত্তা ওইনা পুনশিন্দুনা অপুনবগী শক্তম অমা শাগৎলি অমসুং মালেমগী মীয়ামগী মরক্তা রিজিলিয়েন্স লৈহল্লি।
থৌরম অসিদা কম্মন য়োগ প্রোতোকল, অখং-অহৈশিংনা পীবা য়োগগী লেকচর, য়োগ দেমোনস্ত্রেসন অসিগুম্বা এক্তিবিতী খরা পাঙথোক্কনি।