Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Mr. Osamu Suzuki, Senior Advisor, Suzuki Motor Corporation
23 MAY 2022 12:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Mr. Osamu Suzuki, Senior Advisor, Suzuki Motor Corporation on 23 May 2022 in Tokyo. During the meeting, Prime Minister recalled Mr. Suzuki’s association and contribution in India and appreciated the transformational role of Suzuki Motors in the automotive industry of India. They appreciated that Suzuki Motor Gujarat Pvt. Ltd. and Maruti Suzuki India Ltd. were among the applicants approved under Production Linked Incentives (PLI) scheme in automobile and auto component sector.
They discussed further investment opportunities in India including setting up of production facilities for electric vehicles and batteries as well recycling centres, for realizing the goal of sustainable growth. They also discussed strategies for building the local innovation system in India, including skill development through Japan-India Institutes of Manufacturing (JIM) and Japanese Endowed Courses (JEC).

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
সুজুকি মোতোর কোর্পোরেসনগী সিনিয়র এদভাইজর শ্রী ওসামু সুজুকিগা লোয়ননা পাঙথোকপা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম
23 MAY 2022 12:15PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোসীনা মে ২৩, ২০২২দা তোকিওদা সুজুকি মোতোর কোর্পোরেসনগী সিনিয়র এদভাইজর শ্রী ওসামু সুজুকিগা উনখ্রে। মীফম অদুদা প্রধান মন্ত্রীনা শ্রী সুজুকীকা লৈনরিবা মরী অমসুং ভারত্তা মখোয়না শরুক তম্লিবা অদু নীংশিংখি অমসুং ভারতকী ওতোমোতিব ইন্দস্ত্রীদা সুজুকি মোতোর্সনা অচৌবা থৌদাং লৌখিবা অদুগীদমক থাগৎখি। ওতোমোবাইল অমসুং ওতো কম্পোনেন্ত সেক্তরদা প্রদক্সন লিঙ্ক ইনসেন্তিব (পি.এল.আই.) স্কিমগী মখাদা অয়াবা পীখিবা এপ্লিকেন্তশিংগী মরক্তা সুজুকী মোতোর গুজরাত প্রাইবেৎ লিমিতেদ অমসুং মারুতি সুজুকী ইন্দিয়া লিমিতেদ য়াওখিবদা থাগৎপা ফোঙদোকখি।
সস্তেনেবল গ্রোথকী পান্দম ফংনবা হোৎনবদা ইলেক্ত্রিক ভেহিকলশিং অমসুং বেত্তরিশিংগী প্রদক্সন ফেসিলিতীশিং লোয়ননা রিসাইক্লিং সেন্তরশিং লিংখৎপা য়াওনা ভারত্তা লৈরিবা ইনভেস্তমেন্তগী খুদোংচাবশিংগী মতাংদা মখোয়না খন্নখি। মখোয়না জপান-ইন্দিয়া ইন্সতিত্যুত ওফ মেন্যুফেকচরিং (জে.আই.এম.) অমসুং জপানিজ এনদোদ কোর্সেস (জে.ই.সি.)গী খুত্থাংদা স্কিল দিবেলপমেন্ত য়াওনা ভারত্তা লোকেল ইনোবেসন সিস্তেম শেমগৎপগী লালোংশিংগী মতাংদসু খন্নখি।