প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
‘ছুজুকি মটৰ কৰ্পোৰেশ্যন’ৰ জ্যেষ্ঠ পৰামৰ্শদাতা ওছামো ছুজুকিৰে প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ বৈঠক
23 MAY 2022 12:15PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোডীয়ে আজি টকিঅ’ত ‘ছুজুকি মটৰ কৰ্পোৰেশ্যন’ৰ জ্যেষ্ঠ পৰামৰ্শদাতা ওছামো ছুজুকিৰ সৈতে এক বৈঠকত মিলিত হয়। বৈঠকত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে ছুজুকি ডাঙৰীয়াৰ ভাৰতৰে থকা সম্পৰ্ক তথা তেওঁ ভাৰতত আগবঢ়োৱা অৱদানৰ কথা স্মৰণ কৰে। তেওঁ ভাৰতৰ ‘অটোমোটিভ উদ্যোগ’ৰ উত্তৰণৰ ক্ষেত্ৰত ‘ছুজুকি মটৰ্ছে’ গ্ৰহণ কৰা পৰিৱৰ্তনসাধনী ভূমিকাৰো শলাগ লয়। তেওঁলোক দুয়ো ‘উত্পাদন সংযোজিত উত্সাহ’ আঁচনি(পিএলআই)ৰ অধীনত ‘অটোমোবাইল’ আৰু ‘অটো কম্পনেণ্ট’ খণ্ডত আবেদন কৰা প্ৰতিষ্ঠানসমূহৰ অন্যতম হিচাপে ‘ছুজুকি মটৰ গুজৰাট প্ৰাইভেট লিমিটেড’ আৰু ‘মাৰুতি ছুজুকি ইণ্ডিয়া লিমিটেড’-ৰ অনুমোদনক প্ৰশংসা কৰে।
বহণক্ষম উন্নয়ণৰ লক্ষ্য বাস্তৱায়িত কৰিব পৰাকৈ বৈদ্যুতিক যান-বাহন আৰু বেটেৰী নিৰ্মাণ তথা ‘ৰিচাইক্লিং কেন্দ্ৰ’ৰ প্ৰকল্পকে ধৰি অন্যান্য বিনিয়োগ সম্ভাৱনীয়তাসমূহৰ সন্দৰ্ভত তেওঁ আলোচনা কৰে। তেওঁলোকে ‘জাপান-ইণ্ডিয়া ইনষ্টিটিউটছ অব মেনুফেকশ্যাৰিং’(জেআইএম) আৰু ‘জাপনিজ এণ্ডৌড কৰ্ছ’-ৰ জৰিয়তে দক্ষতা বিকাশকে ধৰি ভাৰতত স্থানীয় উদ্ভাৱন প্ৰণালী গঢ়ি তোলাৰ বাবে ৰণকৌশল সন্দৰ্ভতো আলোচনাত মিলিত হয়।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Mr. Osamu Suzuki, Senior Advisor, Suzuki Motor Corporation
23 MAY 2022 12:15PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi met Mr. Osamu Suzuki, Senior Advisor, Suzuki Motor Corporation on 23 May 2022 in Tokyo. During the meeting, Prime Minister recalled Mr. Suzuki’s association and contribution in India and appreciated the transformational role of Suzuki Motors in the automotive industry of India. They appreciated that Suzuki Motor Gujarat Pvt. Ltd. and Maruti Suzuki India Ltd. were among the applicants approved under Production Linked Incentives (PLI) scheme in automobile and auto component sector.
They discussed further investment opportunities in India including setting up of production facilities for electric vehicles and batteries as well recycling centres, for realizing the goal of sustainable growth. They also discussed strategies for building the local innovation system in India, including skill development through Japan-India Institutes of Manufacturing (JIM) and Japanese Endowed Courses (JEC).