AYUSH
Ministry of Ayush to celebrate Yoga Utsav to Mark 50 Days countdown to International Day of Yoga 2022
Shri Sarbananda Sonowal along with Assam Chief Minister to demonstrate Common Yoga Protocol on 50th day of countdown of IDY 2022
01 MAY 2022 6:28PM by PIB Delhi
Ministry of Ayush in collaboration with state Government of Assam is organizing a grand event at Rang Ghar Grounds, Sivasagar, Assam on 2nd May 2022
to mark 50th countdown day to upcoming 8th International Day of Yoga 2022.
Union Cabinet Minister of Ayush Shri Sarbananda Sonowal will grace the occasion along with Chief Minister of Assam Shri Himanta Biswa Sarma. Along with them Union Minister of Tourism, Culture and DoNER Shri G Kisan Reddy, MoS for Ayush and WCD Dr. Munjpara Mahendrabhai and Minister of H&FW and Ayush of Assam Shri Keshab Mahanta will also be present. Official of Ministry of Ayush and Government of Assam, eminent Yoga Gurus, experts of yoga will also participate in this event.
Sivasagar has been selected for the Yoga Utsav because the Government of India had unveiled a plan to develop five Archaeological sites viz. Rakhigari (Haryana), Hastinapur (Uttar Pradesh), Sivasagar (Assam), Dholavira (Gujarat) and Adichanallur (Tamil Nadu)) into “iconic” sites across India.
Ministry of Ayush, through its autonomous body Morarji Desai National Institute of Yoga (MDNIY) and support of State Government of Assam will organize this event. The aim of this event is to give a wider promotion and publicity to various dimensions of Yoga, its utility and to promote the countdown campaign to IDY 2022 for health and wellness.
The Ministry of Ayush is the nodal Ministry for observation of the International Day of Yoga. Every year, the main event of IDY is observed as a Mass Yoga Demonstration which is led by Prime Minister himself. The preparations for IDY 2022 are already under way.
The Ministry with its various stakeholders has chalked out a 100 days’ countdown programme for 8th International Day of Yoga wherein 100 organizations are promoting yoga in 100 places/cities. It is worth mentioning that 50 days’ countdown is an important event in observation of International day of Yoga every year. The Ministry hopes to inspire a “Mass Movement for Health and Wellbeing” through Yoga in the countdown to IDY 2022.
As the upcoming 8th International Day of Yoga is falling in “Azadi Ka Amrit Mahotsav” year, the Ministry has proposed to observe IDY 2022 at 75 iconic sites across the country. This countdown program is already in progress and observation of IDY-2022 is gaining momentum.

আয়ুশ
আয়ুশ মন্ত্রালয়না য়োগাগী ইন্তর্নেস্নেল দে ২০২২দা নুমিৎ ৫০নি কাউন্তদাউন তৌনবা য়োগা উৎসবকী থৌরম পাংথোক্কদৌরি
শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা অসামগী মুখ্য মন্ত্রীগা লোয়ননা আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউনগী ৫০শুবা নুমিৎতা ইচম-চম্বা য়োগা প্রোতোকোল উৎকদৌরি
01 MAY 2022 6:28PM by PIB Imphal
আয়ুশকী মন্ত্রালয়না অসামগী রাজ্য সরকারগা লোয়ননা খুৎশম্নদুনা লাক্লিবা ৮শুবা য়োগাগী ইন্তর্নেস্নেল দে ২০২২গী নুমিৎ ৫০নি কাউন্তদাউন তৌনবা ২০২২গী মে ২দা অসামগী সিবসাগরগী রঙ্গ ঘর গ্রাউন্দা মপুং ওইবা থৌরম অমা শিনগদৌরি।
আয়ুশ কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী মন্ত্রী শ্রী সর্বানন্দ সোনোৱালনা অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমন্ত বিস্বা শর্ম লোয়ননা থৌরম অসিদা শরুক য়াগনি। মখোয়গা লোয়ননা তুরিজম, কলচর অমসুং দোনর কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী জি. কিসন রেদ্দি, আয়ুশ অমসুং দবল্যু.সি.দি.গী এম.ও.এস. দাঃ মুঞ্জপরা মহেন্দ্রভাই অমসুং অসামগী ঐচ.অমসুং এফ.দবল্যু. অমসুং আয়ুশকী মন্ত্রী শ্রী কেশব মহন্তাসু শরুক য়াগনি। আয়ুশ মন্ত্রালয় অমসুং অসাম সরকারগী ওফিসিএলশিং, শক্নাইরবা য়োগা গুরুশিং, য়োগাগী এক্সপর্তশিংনা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি।
সিবসাগর অসি য়োগা উৎসবকীদমক খনগৎলি মরমদি ভারত সরকারনা আর্কিওলোজিকেলগী মফম মঙা শেমগৎনবা থৌরাং অমা তৌরি মদুদি রখিগরী (হরিয়ানা), হস্তিনাপুর (উত্তর প্রদেশ), সিবসাগর (অসাম), ধোলাবিরা (গুজরাত) অমসুং অদিচানালুর (তামিল নাদু) অসি ভারত শিনবা থুংনা “আইকোনিক”কী মফম ওইনা।
আয়ুশ মন্ত্রালয়না মসিগী মরোমদোম লেপচবা মোরাজী দেসাই নেস্নেল ইন্সতিত্যুৎ ওফ য়োগা (এম.দি.এন.আই.ৱাই.)গী মখাদা অমসুং অসামগী রাজ্য সরকারগী মতেংনা থৌরম অসি শিনগনি। থৌরম অসিগী পান্দমদি হকচাং ফনবগীদমক্তা য়োগাগী লৈরিবা মওং মতৌ, মসিগী কান্নবা অমসুং আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউন কেম্পেন অসিগী পাক-চাউনা পুক্নিং থৌগৎপা অমসুং মীয়াদা খঙহনবা অসিনি।
আয়ুশ মন্ত্রালয় অসি য়োগাগী ইন্তর্নেস্নেল দে পাংথোক্নবগী নোদাল মন্ত্রালয়নি। চহি খুদিংগী, মরুওইবা আই.দি.ৱাই.গী মরুওইবা থৌরম অসি প্রধান মন্ত্রী মশামক্না লুচিংদুনা য়াম্না পাক শন্না য়োগা উৎতুনা পাংথোকই। আই.দি.ৱাই. ২০২২গী শিল-লাংবা হান্ননা হৌখ্রে।
মন্ত্রালয় অসিনা মসিগী স্তেকহোল্দর কয়া অমগা ৮শুবা য়োগাগী ইন্তর্নেস্নেল দেগী কাউনদাউন প্রোগ্রাম নুমিৎ ১০০নি থৌরাং তৌখ্রে হায়রিবা অসিদা ওর্গানাইজেসন ১০০না মফম/সহর ১০০দা য়োগাবু পুক্নিং থৌগৎলি। নুমিৎ ৫০নি কাউন্তদাউন তৌবা অসি চহি খুদিংগী য়োগাগী ইন্তর্নেস্নেল দে পাংথোকপগী মরুওইবা থৌরম অমনি হায়না পনবা য়াই। মন্ত্রালয়না আই.দি.ৱাই. ২০২২গী কাউন্তদাউন্দা য়োগাগী খুৎথাংদা “মাস মুবমেন্ত ফোর হেলথ এন্দ ৱেলবিইং” হায়বা অসিদা পুক্নিং থৌগৎনবা আসা তৌরি।
৮শুবা য়োগাগী ইন্তর্নেস্নেল দেনা “অজাদি কা অমৃত মহোৎসব’কী চহি তাবা অসিদা, মন্ত্রালয়না আই.দি.ৱাই. ২০২২বু লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা আইকোনিক ওইবা মফম ৭৫দা পাংথোক্নবগী অপাম্বা ফোংদোরক্লি। মসিগী কাউন্তদাউনগী থৌরম অসি হান্ননা থবকশিং চংশিনখ্রে অমসুং আই.দি.ৱাই. ২০২২ পাংথোকপা অসি য়াম্না কন্না চংশিল্লি।