Ministry of Petroleum & Natural Gas
5000 LPG panchayats on the occasion of Ujjwala diwas on 1st May 2022
30 APR 2022 10:46AM by PIB Delhi
Pradhan Mantri Ujjwala Yojana (PMUY) is a major step towards social inclusion by providing Free LPG connection to every BPL household. The scheme was launched by Hon’ble Prime Minister on 1st May 2016 at Ballia, Uttar Pradesh. To celebrate the achievements of Pradhan Mantri Ujjwala Yojana, Ministry of Petroleum and Natural Gas (MoPNG) has decided to celebrate 1st May 2022 as Ujjwala Diwas.
Oil marketing companies will organise more than 5000 LPG panchayats on the occasion of Ujjwala diwas on 1st may 2022, where apart from experience sharing, aimed at safe and sustained usage of LPG, all out efforts will be made to maximise customer enrolment. In addition to LPG panchayats, distribution of new connections under Ujjwala 2.0; explaining the details of new PMUY categories and collection of KYC forms for the ongoing Ujjwala 2.0 scheme, Organizing Free Hot Plate service camps, organization of Safety clinics, facilitation of Ujjwala beneficiaries etc. will also be organized.
Minister of Petroleum and Natural Gas, Shri Hardeep Singh Puri has complemented the effort made by the PSU OMCs in reaching the poor beneficiaries in record time and has wished all beneficiaries. On the occasion of Ujjwala Diwas, MoS for Petroleum and Natural Gas Sh Rameshwar Teli will be presiding over a Ujjwala Diwas celebration program at Dibrugarh, Assam and will hand over connections to new Ujjwala beneficiaries.

পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাস মন্ত্রালয়
২০২২গী মে ১দা উজ্জ্বলা দিবস থৌরমদা এল.পি.জি. ৫০০০গী পঞ্চায়তশিং
30 APR 2022 10:46AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী উজ্জ্বলা য়োজনা (পি.এম.য়ু.ৱাই.) অসি বি.পি.এল.গী ইমুং খুদিংমক্তা লেম্না এল.পি.জি. শম্নবা মীয়াম্বু শরুক য়াহন্নবা মরু ওইবা খোঙথাং অমনি। স্কীম অসি ইকাই খুম্নজরিবা প্রধান মন্ত্রীনা উত্তর প্রদেশকী বাল্লিয়াদা ২০১৬গী মে ১দা হৌদোকখিবনি। প্রধান মন্ত্রী উজ্জ্বলা য়োজনাগী মায় পাকপা অসিবু নুঙাইবা ফোংদোকপা ওইনা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মন্ত্রালয় (এম.ও.পি.এন.জি.)না ২০২২গী মে ১বু উজ্জ্বলা দিবস হায়না পাংথোক্নবা ৱারেপ লৌখ্রে।
ওইল মার্কেতিং কম্পনীশিংনা ২০২২ মেগী ১দা
উজ্জ্বলা দিবসকী থৌরমদা এল.পি.জি. ৫০০০ হেন্না পঞ্চায়তশিং শিনগদৌরি, হায়রিবা অসিদা মখোয়-মখোয়না থেংনরকপশিং থম্বগী মথক্তা, শোই-ঙামদবা অমসুং নুঙাইনা শিজিন্নবা অসিদা পান্দম থম্লি, হোৎনরিবা পুম্বা কস্তমরশিং ঙম্লিবমখৈ য়াওহনবা অসিনি। এল.পি.জি. পঞ্চায়তকী মথক্তা, উজ্জ্বলা ২.০গী মখাদা অনৌবা কন্নেক্সনশিং য়েন্থোকপা; অনৌবা পি.এম.য়ু.ৱাই. কেতগরীশিং মরীক চুম্না তাকপা অমসুং হৌজিক চৎথরিবা স্কীম উজ্জ্বলা ২.০গী কে.ৱাই.সি. ফোর্ম খোমগৎপা, লেম্না হোৎ প্লেৎ পীবগী কেম্প শিনবা, সেফতী ক্লিনিকশিং শিনবা, উজ্জ্বলাগী বেনিফিসরীশিংদা লায়থোকহনবা অসিনচিংবসু শিনগনি।
পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী মন্ত্রী, শ্রী হর্দীপ সিংহ পুরিনা থাখিবা মতমদা লায়রবা বেনিফিসরীশিংবু য়ৌহন্নবা পি.এস.য়ু. ও.এম.সি.শিংনা হোৎনরিবশিং থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং বেনিফিসরীশিংবু য়াইফ পাউজেল পীখি। উজ্জ্বলা দিবসকী থৌরমদা, পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচুরেল গ্যাসকী এম.ও.এস. শ্রী রামেশ্বর তেলিনা অসামগী দিব্রুগরদা পাংথোকপা উজ্জ্বলা দিবসকী থৌরমদা ময়াই তাংবল লৌগনি অমসুং অনৌবা উজ্জ্বলা বেনিফিসরীশিংদা কন্নেক্সনশিং খুৎশিন্নগনি।