Ministry of Micro,Small & Medium Enterprises
Shri Narayan Rane inaugurates “Enterprise India” a month long initiative to promote entrepreneurship culture in the country
27 APR 2022 5:15PM by PIB Delhi
Union Minister for Micro ,Small and Medium Enterprises Shri Narayan Rane today inaugurated the Ministry’s Mega Event: “Enterprise India” under the celebrations of Azadi Ka Amrit Mahotsav. “Enterprise India” is a series of commemorative entrepreneurship development events and activities being organised from 27.04.2022 up to 27.05.2022 to promote entrepreneurship culture and create awareness about the schemes and initiatives of Ministry of MSME across the country. The event is aimed at ‘Jan Bhagidari’ and some of the key activities include conferences with Industry Associations, organizing Entrepreneurship Awareness Programmes through Field offices, demonstration of Nukkad Nataks in Aspirational Districts, special campaigns on Udyam Registration, launch of MSME Sustainable Zed Certification Scheme, conducting ‘MSME Expedition’ in several States, organising MSME Mega Convention and Exhibition.
Presiding over the meeting with industry associations Shri Rane said that interaction with the MSME industry Associations will surely bring out some fruitful way forward for existing schemes, policies, programmes as well as to formulate relevant new initiatives in due course of time. The Minister highlighted the significant role of MSMEs in promoting entrepreneurship and importance of Industry associations in making country a "Manufacturing Hub"
The Minister discussed issues pertaining to the sector and schemes regarding Aatma Nirbhar Bharat and making India a 5 trillion dollar economy. He reiterated that MSMEs are growth accelerators making a significant contribution to GDP and need to be strengthened.He said the country can be made self-reliant by development of MSMEs. The interaction with the MSME industry Associations brought out constructive suggestions to make the MSME sector vibrant.
Shri Bhanu Pratap Singh Verma, State Minister of MSME graced the occasion. Senior officers of Central Government, office bearers of different industry associations and other delegates also attended the meeting. The aim of the event is to create synergy between the Industry Associations and various Ministries/Departments concerned.

মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম ইন্তর্প্রাইজেস মন্ত্রালয়
শ্রী নরায়ন রানেনা লৈবাক অসিদা ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিপ কলচর পুক্নিং থৌগৎনবা থা অমা শাংবা খোঙথাং “এন্তর্প্রাইসেস ইন্দিয়া” হৌদোকখ্রে
27 APR 2022 5:15PM by PIB Imphal
মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তর্প্রাইসেসকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী শ্রী নরায়ন রানেনা ঙসি মন্ত্রালয়গী মেগা ইভেন্ত: অজাদি কা অমৃত মহোৎসবকী থৌরমগী মখাদা “এন্তর্প্রাইসেস ইন্দিয়া” হৌদোকখ্রে। “এন্তর্প্রাইসেস ইন্দিয়া” অসি ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিপ দিবলপমেন্ত থৌরমশিং নিংশিংনবা পাংথোকপা পরিং অমনি অমসুং লৈবাক শিনবা থুংনা এম.এস.এম.ই. মন্ত্রালয়গী স্কীমশিং অমসুং খোঙথাংশিংগী মরমদা মীয়ামদা পাউজেল শন্দোক্নবা অমসুং ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিপকী চৎনবী পুক্নিং থৌগৎনবা থবক-থৌরমশিং ২৭.০৪.২০২২দগী ২৭.০৫.২০২২ ফাওবা শিল্লি। থৌরম অসিনা ‘জন ভগিদারী’ অমসুং ফীল্দ ওফিসশিং, এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রীক্তশিংদা নুক্কদ নাতকশিং উৎপা, উদ্যম রেজিস্ত্রেসন্দা অখন্নবা কেম্পেন, এম.এস.এম.ই.গী স্তেনেবল জেদ সর্তিফিকেৎ স্কীমশিং হৌদোকপা, রাজ্য কয়াদা ‘এম.এস.এম.ই. এক্সপেদিসন’ শিনবা, এম.এস.এম.ই.গী মেগা কনভেন্সন অমসুং একজিবিসন শিনবগী খুৎথাংদা ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনগী ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিপ এৱার্নেস প্রোগ্রামশিংগা লোয়ননা কনফরেন্সশিং য়াওনা মরুওইবা থবক-থৌওংশিং খরাদা পান্দম থম্লি।
ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিংগা লোয়ননা ফম্বা মীফমদা ময়াই তাংবল লৌদুনা শ্রী রানেনা হায়খি মদুদি এম.এস.এম.ই.গী ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনসিংগা লোয়ননা উনবা অসিনা হান্না লৈখিবা স্কীমশিং, পোলিসীশিং, প্রোগ্রামশিং শোইদনা মহৈ খরদি পুরক্লগনি লোয়ন-লোয়ননা মতমগী মতুং ইন্না মরী লৈনবা অনৌবা খোঙথাংশিং শেমগৎলগনি। মন্ত্রীনা এম.এস.এম.ই.গী ওন্ত্রোপ্রিন্যুরশিপ পুখৎপা লৌবা শিংথানিংঙাই ওইরবা থৌদাংশিং অমসুং লৈবাক অসিবু “মেনুফেকচরিং হব” অমা ওইহনবদা ইন্দস্ত্রীশিং য়াওবগী মরুওইবা উৎখি।
এম.এস.এম.ই.গী রাজ্যগী মন্ত্রী শ্রী ভানু প্রতাপ সিংহ বর্মানা থৌরম অসিদা শরুক য়াখি। কেন্দ্র সরকারগী মকোক থোংবা ওফিসরশিং, ইন্দস্ত্রী এসোসিএসন কয়াগী ওফিস পুবা মীওইশিং অমসুং অতৈ দেলিগেৎশিংসু মীফম অসিদা শরুক য়াখি। থৌরম অসিনা পান্দম থম্লিবা অসি ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিং অমসুং মরী লৈনবা মন্ত্রালয়শিং/দিপার্তমেন্তশিংগা পুনশিনবা অসিনি।