Ministry of Ports, Shipping and Waterways
Cargo Movement on National Waterways
25 MAR 2022 12:14PM by PIB Delhi
To achieve the overall target of 200 Million Metric Tonne (MMT) on National Waterways by 2030 fixed in Maritime India Vision (MIV), 2030, a target of 120 MMT has been set for the year 2024-25. During the year 2020-21, the total cargo movement on NWs was 83.61 MMT.
The volume of cargo movement via National Waterway 2 (Sadiya-Dhubri stretch of Brahmaputra River) and National Waterway 16 (Barak) during the last five years, year-wise (in MMT) is given below:
Stretch
2017-18
2018-19
2019-20
2020-21
2021-22*
NW-2
0.56
0.50
0.39
0.31
0.37
NW-16
N.A.
N.A.
0.004
0.001
0.005
* Data upto Feb, 2022.
The estimated target of 0.60 MMT for NW-2 and 0.01 MMT for NW-16 has been set by year 2024-25.
Jal Marg Vikas Project (JMVP) is a World Bank aided Project undertaken by Inland Waterways Authority of India (IWAI), an autonomous organization under the Ministry of Ports, Shipping and Waterways (MoPSW) to augment the navigation capacity of National Waterway-1in the Haldia-Varanasi stretch of River Ganga.
Comprehensive development of National Waterway-2 has been undertaken by IWAI under a separate Project approved by the Government at the cost of Rs. 461 Cr.. The project includes construction of a Multi Modal Terminal at Jogighopa, alternative road connectivity to Pandu Port, ship repair facility at Pandu, fairway development, O&M of navigational aids, O&M of fixed & floating terminals, O&M of vessels, consultancy trailing, maintenance of e-portal etc.
This information was given by the Union Minister for Ports, Shipping and Waterways, Shri Sarbananda Sonowal in a written reply to the Lok Sabha.

শিপ্পিং মন্ত্রালয়
নেস্নেল ৱাতরৱেজদা কার্গো পুথোক-পুশিন তৌবা
25 MAR 2022 12:14PM by PIB Imphal
মেরিতাইম ইন্দিয়া বিজন (এম.আই.ভি.), ২০৩০গী মতুং ইন্না ২০৩০ ফাওবদা নেস্নেল ৱাতরৱেজদা মিলিয়ন মেত্রিক তন (এম.এম.তি.) ২০০গী অপুনবা তার্গেত অদু ফংবা ঙম্নবা এম.এম.তি. ১২০গী তা্রগেত অমা চহি ২০২৪-২৫গীদমক্তা থমখ্রে। চহি ২০২০-২১গী মনুংদা, এন.দবল্যু.এস.শিংগী অপুনবা কার্গো পুশিন তৌখিবা অসু এম.এম.তি. ৮৩.৬১ ওইখি।
হৌখিবা চহি মঙা অসিগী মনুংদা, নেস্নেল ৱাতরৱে ২ (ব্রহমপুত্রাগী সাদিয়া-ধুব্রি মরিল) অমসুং নেস্নেল ৱাতরৱে ১৬ (বারাক)দা পুথোক-পুশিন তৌখিবা কার্গোগী ভোল্যুম অদু চহি-চহিগী মতুং ইন্না (এম.এম.তি.দা ) মখাদা পীরি:
মরিল
২০১৭-১৮
২০১৮-১৯
২০১৯-২০
২০২০-২১
২০২-২২১ *
এন.দবল্যু.-২
০.৫৬
০.৫০
০.৩৯
০.৩১
০.৩৭
এন.দবল্যু.-১৬
এন.এ.
এন.এ.
০.০০৪
০.০০১
০.০০৫
* ২০২২, ফেব্রৱার ফাওবগী দেতা।
২০২৪-২৫ ফাওবগী ওইনা এন.দবল্যু.-২গীদমক্তা এম.এম.তি. ০.৬০গী তার্গেত অমসুং এন.দবল্যু.-১৬গীদমক্তা এম.এম.তি. ০.০১গী তার্গেত থমখ্রে।
জল মার্গ ৱিকাস প্রোজেক্ত (জে.এম.ভি.পি.) অসি গঙ্গা তুরেলগী হল্দিয়া-বরানসি মরিলদা নেস্নেল ৱাতরৱে-১গী নেভিগেশন কেপাসিতী হেনগৎহন্নবা পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজ (এম.ও.পি.এস.দবল্যু.)গী মখাদা লৈবা ওতোনোমস ওর্গানাইজেশন অমা ওইরিবা ইনলেন্দ ৱাতরৱেজ ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া (আই.দবল্যু.এ.আই.)না পাইখৎলকপা ৱার্লদ বেঙ্কনা তেংবাং পীবা প্রোজেক্ত অমনি।
নেস্নেল ৱাতরৱে-২গী দেবেলপমেন্ত অসি লুপা করোর ৪৬১ চংবা ভারত সরকারনা অয়াবা পীরবা তৌঙানবা প্রোজেক্ত অমগী মখাদা আই.দবল্যু.এ.আই.না পাইখৎখি। প্রোজেক্ত অসিদা জোগিঘোপাদা মল্তি মোদল তর্মিনল শাবা, পান্দু পোর্ত চৎনবা অতোপ্পা লম্বি অমা, পান্দুদা শিপ রিপেয়র ফেসিলিতী, ফেয়রৱে দেবেলপমেন্ত, ও. অমসুং এম.গী নেভিগেস্নেল এদশিং, ও. অমসুং এম.গী লেংদবা অমসুং আতাওবা তর্মিনলশিং, ও.অমসুং এম.গী ভেসেলশিং, কন্সল্তেন্সী তরেলিং, ই-পোর্তলগী মেন্তিনেন্সনচিংবা অসি য়াওরি।
মসিগী ই-পাউ অসি কেন্দ্রগী পোর্তস, শিপ্পিং অমসুং ৱাতরৱেজকী মন্ত্রী, শ্রী সর্বানন্দা সোনোৱালনা অইবা পাউখুম ওইনা লোক সভাদা পীখিবনি।