Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
725.93 LMT of Paddy procured in KMS 2021-22 (up to 06.03.2022)
102.29 Lakh farmers benefitted with MSP value of Rs. 1,42,282.68 crore
07 MAR 2022 5:01PM by PIB Delhi
The paddy procurement is progressing smoothly in Kharif Marketing Season (KMS) 2021-22 at MSP from farmers, as was done in previous years.
A quantity of 725.93 LMT of Paddy has been procured in KMS 2021-22 up to 06.03.2022 in the procuring States/UTs of Chandigarh, Gujarat, Assam, Haryana, Himachal Pradesh, Jammu & Kashmir, Jharkhand, Punjab, Uttar Pradesh, Uttrakhand, Telangana, Rajasthan, Kerala, Tamil Nadu, Karnataka, West Bengal, NEF (Tripura), Bihar, Odisha, Maharashtra, Puducherry, Chhattisgarh, Andhra Pradesh and Madhya Pradesh.
Till now about 102.29 Lakh farmers have been benefitted with MSP value of Rs. 1,42,282.68 crore.
Paddy Procurement in KMS 2021-22 (upto 06.03.2022)/ As on 07.03.2022)
State/UT
Quantity of Paddy Procurement (MTs)
No of farmers benefitted
MSP value (Rs. In Crore)
ANDHRA PRADESH
3666874
565566
7187.07
TELANGANA
7022000
1062428
13763.12
ASSAM
69310
10098
135.85
BIHAR
4489069
642007
8798.58
CHANDIGARH
27286
1781
53.48
CHHATTISGARH
9201000
2105972
18033.96
GUJARAT
121865
25081
238.86
HARYANA
5530596
310083
10839.97
HIMACHAL PR.
27628
5851
54.15
JHARKHAND
429173
83493
841.18
J&K
40520
8724
79.42
KARNATAKA
149587
49836
293.19
KERALA
259095
103183
507.83
MADHYA PR.
4582610
661756
8981.92
MAHARASHTRA
1335973
474855
2618.51
ODISHA
5454793
1208900
10691.39
PUDUCHERRY
186
37
0.36
PUNJAB
18685532
924299
36623.64
NEF (Tripura)
31250
14575
61.25
TAMILNADU
2157739
324576
4229.17
UTTAR PRADESH
6544306
945878
12826.84
UTTRAKHAND
1156066
56034
2265.89
WEST BENGAL
1603387
643401
3142.64
RAJASTHAN
7357
563
14.42
ALL INDIA TOTAL
72593203
10228977
142282.68

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
কে.এম.এস. ২০২১-২২ (০৬.০৩.২০২২ ফাওবা)দা ফৌ এল.এম.তি. ৭২৫.৯৩ লৈখ্রে
লৌমী লাখ ১০২.২৯না লুপা করোর ১,৪২,২৮২.৬৮গী এম.এস.পি. ভেল্যু অসিদগী কান্নবা ফংখি
07 MAR 2022 5:01PM by PIB Imphal
মমাংগী চহিদা পাংথোকখিবা অদুগুম্না, লৌমীশিংদগী এম.এস.পি.দা. খারিফ মার্কেতিং সীজন (কে.এম.এস.) ২০২১-২২দা ফৌ লৈবগী থবক অসি য়াম্না কোম্না চয়েৎনবা অমত্তা লৈতনা পাংথোক্লি।
কে.এম.এস. ২০২১-২২দা, ০৬.০৩.২০২২ ফাওবদা চান্দিগর, গুজরাত, অসাম হরিয়ান, হিমাচল প্রদেশ, জম্মু অমসুং কাশ্মির, ঝারখন্দ, পঞ্জাব, উত্তর প্রদেশ, উত্ত্রাখন্দ, তেলঙ্গনা, রাজস্থান, কেরলা, তামিল নাদু, কর্নাতকা, ৱেস্ত বেঙ্গল, এন.ই.এফ. (ত্রিপুরা), বিহার, ওরিশা, মহারাস্ত্র, পুদুচেরী, ছত্তিসগর, অন্ধ্র প্রদেশ অমসুং মধ্য প্রদেশগুম্বা রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংদগী এল.এম.তি. ৯২৫.৯৩গী ফৌ লৈখি।
হৌজিক ফাওবদা চাউরাক্না লৌমী লাখ ১০২,২৯না লুপা করোর ১,৪২,২৮২,৬৮গী এম.এস.পি. ভল্যু অসিদগী কান্নবা ফংখ্রে।
কে.এম.এস. ২০২১-২২ (০৬.০৩.২০২২ ফাওবা)/ ০৭.০৩.২০২২ফাওবদা খোমগৎখিবা ফৌশিং
রাজ্য অমসুং য়ু.তি.শিং
লৈখিবা ফৌগী ক্বান্তিতী (এম.তি.)
কান্নখিবা লৌমীশিংগী মশিং
এম.এস.পি.ভেল্যু (করোরদা)
অন্ধ্র প্রদেশ
৩৬৬৬৮৭৪
৫৬৫৫৬৬
৭১৮৭.০৭
তেলঙ্গনা
৭০২২০০০
১০৬২৪২৮
১৩৭৬৩.১২
অসাম
৬৯৩১০
১০০৯৮
১৩৫.৮৫
বিহার
৪৪৮৯০৬৯
৬৪২০০৭
৮৭৯৮.৫৮
চান্দিগর
২৭২৮৬
১৭৮১
৫৩.৪৮
ছত্তিসগর
৯২০১০০০
২১০৫৯৭২
১৮০৩৩.৯৬
গুজরাত
১২১৮৬৫
২৫০৮১
২৩৮.৮৬
হরিয়ানা
৫৫৩০৫৯৬
৩১০০৮৩
১০৮৩৯.৯৭
হিমাচল প্রদেশ
২৭৬২৮
৫৮৫১
৫৪.১৫
ঝারখন্দ
৪২৯১৭৩
৮৩৪৯৩
৮৪১.১৮
জে. অমসুং কে.
৪০৫২০
৮৭২৪
৭৯.৪২
কর্নাতকা
১৪৯৫৮৭
৪৯৮৩৬
২৯৩.১৯
কেরলা
২৫৯০৯৫
১০৩১৮৩
৫০৭.৮৩
মধ্য প্রদেশ
৪৫৮২৬১০
৬৬১৭৫৬
৮৯৮১.৯২
মহারাস্ত্র
১৩৩৫৯৭৩
৪৭৪৮৫৫
২৬১৮.৫১
ওরিশা
৫৪৫৪৭৯৩
১২০৮৯০০
১০৬৯১.৩৯
পুদুচেরী
১৮৬
৩৭
০.৩৬
পঞ্জাব
১৮৬৮৫৫৩২
৯২৪২৯৯
৩৬৬২৩.৬৪
এন.ই.এফ. (ত্রিপুরা)
৩১২৫০
১৪৫৭৫
৬১.২৫
তামিল নাদু
২১৫৭৭৩৯
৩২৪৫৭৬
৪২২৯.১৭
উত্তর প্রদেশ
৬৫৪৪৩০৬
৯৪৫৮৭৮
১২৮২৬.৮৪
উত্ত‌্রাখন্দ
১১৫৬০৬৬
৫৬০৩৪
২২৬৫.৮৯
ৱেস্ত বেঙ্গল
১৬০৩৩৮৭
৬৪৩৪০১
৩১৪২.৬৪
রাজস্থান
৭৩৫৭
৫৬৩
১৪.৪২
ভারত পুম্বগী অপুনবা মশিং
৭২৫৯৩২০৩
১০২২৮৯৭৭
১৪২২৮২.৬৮