Ministry of Finance
Ministry of Finance to organise Post-Budget Webinar on ‘Financing for growth and aspirational economy’ to accelerate implementation of Union Budget 2022 announcements
Prime Minister to address inaugural Plenary Session on Tuesday, 8th March 2022
16 Ministries, NITI Aayog, Capacity Building Commission, State Governments, Regulators, Industry bodies and investors to participate in 5 breakaway sessions
06 MAR 2022 4:37PM by PIB Delhi
In order to facilitate efficient and speedy implementation of Budget announcements, the Government of India is holding a series of webinars across various key sectors. The objective is to brainstorm with experts from the public and private sectors, academia and industry and identify strategies on how best to move forward towards implementation of various issues under different sectors.
As part of this series, Post Budget Webinar with title ‘Financing for growth and aspirational economy’ is being organised by Ministry of Finance, Government of India, on Tuesday, 8th March, 2022.
In participation at the highest level, Hon’ble Prime Minister Shri Narendra Modi will deliver a special address during the inaugural session. The webinar involves participation from 16 Ministries, NITI Aayog, Capacity Building Commission and State Governments. It will also include participation from regulators like RBI, SEBI, IFSCA, IRDAI, NABARD, GIFT City, Industry associations and subject Matter Experts/ Investor community.
The webinar will have five breakaway sessions on following themes:
a) Financing of Infrastructure
b) Financing Sectors with High employment potential
c) Creating Enablers of Infrastructure
d) Navigating the digital opportunity for Banking and Finance
e) Climate and Sustainable Finance & Financing for Sunrise Sectors
Through the webinar, the Ministry of Finance seeks to get valuable inputs on ways to accelerate the pace and achieve the agenda of the themes. By leveraging stakeholders’ expertise and experience, an action plan for effective implementation of growth reforms will be catalyzed.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
য়ুনিয়ন বজেত ২০২২দা লাউথোকখিবশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা খোংজেল য়াংনবা ‘ফাইনান্সিং ফোর গ্রোথ এন্দ এস্পিরেস্নেল ইকোনোমী’দা পোস্ত-বজেত ৱেবিনার অমা ফাইনান্স মন্ত্রালয়না ওর্গনাইজ তৌগনি
লৈপাকপোকপা নুমিৎ ২০২২গী মার্চ ৮দা প্লেনরী সেসন হৌদোকপদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱা ঙাংগনি
ব্রেকৱে সেসন ৫দা মিনিস্ত্রী ১৬, নিতী আয়োগ, কেপাসিতী বিলদিং কমিসন, রাজ্য সরকারশিং, রেগুলেতরশিং, ইন্দস্ত্রী বোদীশিংঅমসুং ইনবেস্তরশিংনা শরুক য়াগনি
06 MAR 2022 4:37PM by PIB Imphal
বজেত্তা লাউথোকখিবশিং ইফিসেন্ত অমসুং খোংজেল য়াংনা ইমপ্লিমেন্ত তৌবা লাইথোকহন্নবা ভারত সরকারনা তোঙান তোঙানবা মরুওইবা সেক্তরশিংদা ৱেবিনারগী পরিং অমা পোংথোক্লি। মসিগী পান্দমদি পব্লিক অমসুং প্রাইবেৎ সেক্তরশিং, একাদেমিয়া অমসুং ইন্দস্ত্রীদগী এক্সপার্তশিংগা লোয়ননা ব্রেনস্তোর্ম তৌবনি অমদি তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংগী মখাদা তোঙান তোঙানবা ইসুশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবগী মায়কৈদা করম্না মাংলোমদা চংশিনগনি হায়বদুদা লালোংশিং মশক খংদোকপনি।
পরিং অসিগী শরুক ওইনা, ২০২২গী মার্চ ৮ লৈবাকপোকপা নুমিৎতা ভারত সরকারগী ফাইনান্স মন্ত্রালয়না ‘ফাইনান্সিং ফোর গ্রোথ এন্দ এস্পিরেস্নেল ইকোনোমী’ হায়না মিংথোনবা পোস্ত-বজেত ৱেবিনার ওর্গনাইজ তৌরি।
খ্বাইদগী ৱাংবা থাক্কী শরুক য়াবদা ইকায় খুম্নরবা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হৌদোকপগী সেসনদা অখন্নবা ৱারোল থম্বীগনি। ৱেবিনার অসিদা মিনিস্ত্রী ১৬, নিতী আয়োগ, কেপাসিতী বিলদিং কমিসন অমসুং রাজ্য সরকারশিংদগী শরুক য়ারি। মসিদা আর.বি.আই., সেবি, আই.এফ.এস.সি.এ, আই.আর.দি.এ.আই., নাবার্দ, গুফত সিতী, ইন্দস্ত্রী এসোসিএসনশিং অমসুং মরী লৈনবা হিরমগী এক্সপর্তশিং/ইনবেস্তর কম্যুনিতীগুম্বা রেগুলেতরশিংদগীসু শরুক য়াবদা য়াওরি।
ৱেবিনার অসি মখাগী থিমশিং অসিদা ব্রেকৱে সেসন মঙা লৈগনি:
a) ইনফ্রাস্ত্রকচরগী ফাইনান্সিং
b) অৱাংবা এমপ্লোইমেন্ত পোতেন্সিএলগা লোয়ননা ফাইনান্সিং সেক্তরশিং
c) ইনফ্রাস্ত্রকচরগী এনেবলরশিং শেমগৎপা
d) বেঙ্কিং অমসুং ফাইনান্সকীদমক দিজিতেল ওপোর্চুনিতী নেভিগেৎ তৌবা
e) সনরাইজ সেক্তরশিংগীদমক ক্লাইমেৎ অমসুং সস্তেনেবল ফাইনান্স অমসুং ফাইনান্সিং
ৱেবিনারগী থোংদা ফাইনান্স মন্ত্রালয়না থিমশিং অসিগী এজেন্দা ফংবদা খোংজেল য়াংশিন্নবা লম্বীদা মরুওইবা ইনপুৎশিং ফংনবা হোৎনরি। স্তেকহোল্দরশিংগী এক্সপর্তিজ অমসুং এক্সপরিয়েন্স লিভরেজ তৌদুনা গ্রোথ রিফোর্মশিং ইমপ্লিমেন্ত তৌবদা ইফেক্তিব ওিনবগীদমক এক্সন প্লান অমা কেতলাইজ তৌগনি।