Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Myth vs Facts
Media Reports stating vaccine shortage in Maharashtra are not factually correct; Do not represent the True picture of Available stock of vaccine doses with the State
Maharashtra has over 24 lakh Unutilized doses of Covaxin available with it; an additional 6.35 lakh doses have been received today
14 JAN 2022 2:47PM by PIB Delhi
There have been some media reports alleging vaccine shortage in Maharashtra, further stating that due to lack of vaccine the State Government is unable to increase the pace of vaccination in the state. Such reports are ill informed and incorrect.
It is clarified that, as per the reports available today (14th January 2022), Maharashtra has over 24 lakh unutilized doses of Covaxin available with it. An additional 6.35 lakh doses have been received today. As per their weekly consumption data available on Co-WIN, the average consumption by Maharashtra for Covaxin to cover the eligible beneficiaries for 15-17 years and for precaution dose is almost 2.94 lakh doses per day. Therefore, the State has adequate vaccine doses for about 10 days to cover the eligible beneficiaries with Covaxin.
Furthermore, for Covishield, the state has 1.24 crore unutilized and balance doses available as on date. With an average consumption of 3.57 lakhs per day, this will sustain for more than 30 days for the beneficiaries to be vaccinated using the vaccine.
Hence, the media reports are not factually correct and do not reflect the correct picture of the available stock of balance and unutilized COVID vaccine doses with Maharashtra.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯: লান্না থাজনবা অমদি অচুম্বশিং
মেদিয়া রিপোর্তনা মহারাস্ত্রাদা লৈরিবা ভেক্সিন স্তোরেজগী মতাংদা পল্লিবা অসি তশেংবদি অচুম্বা নত্তে; রাজ্য অসিদা লৈরিবা ভেক্সিন দোজগী অশেংবা মশক অদুদি পীদ্রি
মহারাস্ত্রাদা কোবাক্সিনগী শিজিন্নদবা দোজ লাখ ২৪গী মথক্তা লৈরি; মসিগী মথক্তা অহেনবা দোজ লাখ ৬.৩৫ অমা ঙসি থুংখ্রে
14 JAN 2022 2:47PM by PIB Imphal
মহারাস্ত্রাদা লৈরিবা ভেক্সিন স্তোরেজগী মতাংদা লান্না পীবা মেদিয়া রিপোর্ত খরা লৈরি, মসিদা মখা তানা পল্লি মদুদি রাজ্য অসিদা ভেক্সিন ৱাৎনা লৈবা মরম্না রাজ্য সরকারনা ভেক্সিনেসন খোঙজেল য়াংনা চংশিনবা ঙমদ্রি। অসিগুম্বা রিপোর্ত অসি লান্না পাউ পীবনি অমসুং অরানবনি।
মসিদা শেংদোরক্লি মদুদি, ঙসি (২০২২গী জানুৱারী ১৪) ফংবা রিপোর্তকী মতুং ইন্না, মহারাস্ত্রাদা কোবাক্সিনগী শিজিন্নদবা দোজ লাখ ২৪গী মথক্তা লৈরি। মসিগী মথক্তা অহেনবা দোজ লাখ ৬.৩৫ অমা ঙসি থুংখ্রে। কো-ৱিন্দা ফংবা মখোয়গী চয়োলগী ওইবা কঞ্জুমসন দেতাগী মতুং ইন্না, মহারাস্ত্রাদা চহি ১৫-১৭কী কাপ্পা য়ারবা বেনিফিসরীশিং অমসুং প্রিকোসন দোজকীদমক কাপ্নবা কোবাক্সিন চাংচৎতা শিজিন্নরিবা অসি য়ামদ্রবদা নোংমদা লাখ ২.৯৪নি। মরম অদুনা, রাজ্য অসিদা কাপ্পা য়ারবা বেনিফিসরীশিংদা কোবাক্সিন কাপথোক্নবা চাওরাক্না নুমিৎ ১০মুক্কী ভেক্সিন দোজ মতিক চানা লৈরি।
মসিগী মথক্তা, হায়রিবা নুমিৎ অসি ফাওবদা রাজ্য অসিদা শিজিন্নদবা অমসুং বেলেন্স দোজ কোতি ১.২৪ লৈরি। নোংমদা চাংদা লাখ ৩.৫৭ শিজিন্নবগা লোয়ননা, ভেক্সিন অসি বেনিফিসরীশিংদা নুমিৎ ৩০নি হেন্না কাপ্নবা লৈখিগনি।
মরম অদুনা, মেদিয়াগী রিপোর্ত অসি তশেংবদি অচুম্বা নত্তে অমসুং মহারাস্ত্রাদা হৌজিক লৈরিবা অমসুং শিজিন্নদনা লৈরিবা কোবিদ ভেক্সিন দোজগী অশেংবা মশক্তা য়ুম্ফম ওইদ্রি।