Prime Minister's Office
PM interacts with CEOs of companies from various sectors of industry
Second such interaction by PM with industry representatives in the run up to next Budget
Just like the country aspires for a podium finish at the Olympics, the country also wants to see our industries among the top five of the world in every sector: PM
Govt firmly committed to take initiatives to boost economic progress of the country: PM
Industry leaders thank PM for putting his faith in the private sector; express commitment towards PM’s vision of Aatmanirbhar Bharat
20 DEC 2021 8:49PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi interacted with CEOs of companies from various sectors of industry at Lok Kalyan Marg today. This was the second such interaction of the Prime Minister with industry representatives in the run up to the next Union Budget.
Prime Minister talked about the inherent strength of the country, displayed during the battle against Covid. He thanked the industry leaders for their inputs and suggestions, and exhorted them to make full use of policies like PLI incentive. He said that just like the country aspires for a podium finish at the Olympics, the country also wants to see our industries among the top five of the world in every sector, and this is something for which we should collectively work towards. He said that the corporate sector should invest more in areas like agriculture and food processing, and talked about the shifting focus on natural farming. He underlined the policy consistency of the government, and said that the government is firmly committed to take initiatives which will give impetus to economic progress of the country. He also spoke about the focus of the government towards reducing compliance burden, and sought suggestions on areas where undue compliances need to be removed.
The industry representatives gave their feedback to the Prime Minister. They thanked the Prime Minister for putting his faith in the private sector. They said that due to his leadership, the economy of the country is moving ahead on the path of recovery after Covid, through his timely interventions and transformative reforms. They expressed commitment towards contributing to the Aatmanirbhar Bharat vision of the Prime Minister, and praised several steps taken by the government like PM GatiShakti, IBC etc. They spoke about steps that can be taken to further boost Ease of Doing Business in the country. They also talked about India’s commitments at COP26 and how industry could contribute towards achieving the goals outlined.
Mr. TV Narendran said that the government's timely response has led to V shaped recovery after Covid. Mr. Sanjeev Puri gave suggestions to further boost the food processing industry. Mr. Uday Kotak said that PM has brought path breaking changes through simple yet beautifully articulated reforms like Swachh Bharat, Start up India etc. Mr. Seshagiri Rao talked about how the scrappage policy can be made more comprehensive. Mr. Kenichi Ayukawa expressed commitment about realizing the PM's vision of making India a manufacturing giant. Mr. Vineet Mittal talked about PM’s Panchamrit commitment at COP26. Mr. Sumant Sinha said that PM’s leadership in Glasgow was highly appreciated by global community members. Ms. Preetha Reddy talked about steps to boost human resource in health. Mr. Ritesh Agarwal talked about the need to focus on emerging areas like AI and machine learning.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দস্ত্রীগী তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংদগী কম্পেনীশিংগী সি.ই.ও.শিংগা ৱারি-ৱাতায় শানখ্রে
মথংগী বদজেৎকী মাংওইননা ইন্দস্ত্রী মীহুৎশিংগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্না উনখিবা অসি অনিরক শুরে
লৈবাক অসিনা ওলেম্পিক্সতা মকোক-থোংবা অহুমগী মনুংদা ফম্বাক অমা কনবা ঙম্নবা পান্দম থম্লিবা অদুগুম্না, লৈবাক অসিনসু ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রীশিং অসি সেক্তর খুদিংমক্তা মালেমগী মকোক-থোংবা মঙাগী মনুং চনবা অদুসু উবা পাম্লি: প্রধান মন্ত্রী
লৈবাক অসিগী শেল-থুমগী ফিভম ফগৎনবা ইনিসিয়েতিবশিং লৌখৎনবা সরকারনা কন্না হোৎনরি: প্রধান মন্ত্রী
প্রাইভেৎ সেক্তরদা প্রধান মন্ত্রীনা থাজবা থম্লিবা অদুগীদমক ইন্দস্ত্রী লিদরশিংনা মহাকপু থাগৎখ্রে; প্রধান মন্ত্রীগী অত্মনির্ভর ভারতকী মংলান অদু মংফাওনবা হোৎনগনি হায়না ফোংদোকখ্রে
20 DEC 2021 8:49PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লোক কল্য়ান মার্গতা ইন্দস্ত্রীগী তোঙান তোঙানবা সেক্তরশিংগী কম্পেনীশিংগী সি.ই.ও.শিংগা ৱারি-ৱাতায় শানখ্রে৷ মথংগী য়ুনিয়ন বদজেৎকী মাংওইননা ইন্দস্ত্রী মীহুৎশিংগা লোইননা প্রধান মন্ত্রীনা অসিগুম্না উনখিবা অসি অনিরক শুরে৷
কোবিদ লান্থেংনবা মতমদা উৎথোকখিবা লৈবাক অসিগী মপাঙ্গল শক্তি অদুগী মতাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱারি শাখি৷ ইন্দস্ত্রী লিদরশিংগী ইনপ্যুতশিং অমদি সজেসনশিং অদুগীদমক মখোয়বু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি, অমদি পি.এল.আই. ইন্সেন্তিবগুম্বা পোলিসীশিং অসি মপুং-ফানা শিজিন্ননবা মখোয়দা হায়খি৷ লৈবাক অসিনা ওলেম্পিক্সতা মকোক-থোংবা অহুমগী মনুংদা ফম্বাক অমা কনবা ঙম্নবা পান্দম থম্লিবা অদুগুম্না, লৈবাক অসিনসু ঐখোয়গী ইন্দস্ত্রীশিং অসি সেক্তর খুদিংমক্তা মালেমগী মকোক-থোংবা মঙাগী মনুং চনবা অদুসু উবা পাম্লি, অমদি ঐখোয়না পুন্না খুৎশম্নদুনা ফংনবা হোৎনমিন্নগদৌরিবা অসি মসিনি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ কোর্পোরেত সেক্তরনা লৌউ-শিংউ অমদি ফুদ প্রোসেসিংগুম্বা এরিয়াশিং অসিদা অহেনবা শেল থাদগদবনি, অমদি শিফতিংদগী নেচরেল ফার্মিংদনা হেন্না মীৎয়েং চংনবসু হোৎনগদবনি হায়না ফোংদোকখি৷ সরকারগী পোলিসী কন্সিস্তেন্সী অদু মহাক্না পনখি, অমদি লৈবাক অসিগী শেল-থুমগী ফিভম ফগৎহনগদৌরিবা ইনিসিয়েতিবশিং লৌখৎনবা সরকার অসিনা কন্না হোৎনরি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি৷ কমপ্লাইয়েন্স বর্দন হন্থনবা সরকার অসিনা মীৎয়েং চংলিবা অসিগী মতাংদসু মহাক্না ৱা ঙাংখি অমদি লৌথোকপা দরকার ওইরিবা চুশিন্নদ্রবা কমপ্লাইয়েন্সশিং লৈরিবা এরিয়াশিংদা সজেসনশিং কৌখ্রে৷
ইন্দস্ত্রী মীহুৎশিংনা প্রধান মন্ত্রীদা মখোয়গী ফীদবেক পীখি৷ প্রধান মন্ত্রীনা প্রাইভেৎ সেক্তরদা থাজবা থম্লিবা অদুগীদমক মখোয়না মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি৷ মহাক্কী লুচিং পুরেল অসিনা মরম ওইদুনা, লৈবাক অসিনা মহাক্কী মতম চাবা ইন্তরবেন্সনশিং অমদি ত্রান্সফোর্মেতিব রিফোর্মশিংগী খুৎথাংদা কোবিদতগী ফরক্লিবা মতুং অসিদা লৈবাক অসিগী শেল-থুমগী ফিভম ফগৎলক্লি হায়না মখোয়না ফোংদোকখি৷ প্রধান মন্ত্রীগী অত্মনির্ভর ভারত মংলান অসি মংফাওননবা মখোয়না হোৎনগনি হায়না ফোংদোকখি, অমদি পি.এম. গতিশক্তি, আই.বি.সি.গুম্বা সরকারনা লৌখৎখিবা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং অদুদা থাগৎপা ফোংদোকখি৷ লৈবাক অসিদা করবার তৌবা মখাতানা লাইথোকহন্নবা লৌখৎপা য়াবা খোঙথাংশিং অদুগী মতাংদা মখোয়না পনখি৷ সি.ও.পি.২৬তা ভারতনা লৌরিবা থৌদাং অমদি পান্দমশিং অদু ফংনবা হোৎনবদা ইন্দস্ত্রীনা মতৌ করম্না থৌদাং লৌবা য়াবগে হায়বা অদুগী মতাংদসু মখোয়না পনখি৷
সরকারনমা মতম চানা থবক পাইখৎপা অসিনা কোবিদকী মতুংদা ভি সেপ রিকোবরী লাকপা ঙম্লিবনি হায়না শ্রী তি.ভি. নরেন্দ্রননা ফোংদোকখি৷ ফুদ প্রোসেসিং ইন্দস্ত্রী অসি মখাতানা চাওখৎহন্নবা শ্রী সঞ্জীব পুরিনা সজেসনশিং পীখ্রে৷ স্বছ ভারত,স্তার্ত অপ ইন্দিয়াগু্ম্বা ফজরবা রিফোর্মশিং অসিগী খুৎথাংদা প্রধান মন্ত্রীনা ময়ামদগী তোখায়বা অমদি অনৌবা অহোংবশিং পুরকখ্রে হায়না শ্রী উদে কোতাকনা ফোংদোকখি৷ স্ক্রেপেজ পোলিসী অসি মতৌ করম্না হেন্না কমপ্লিহেন্সিব ওইহনবা য়াগদগে হায়বা অসিগী মতাংদা শ্রী সেসাগিরিনা রাউনা পনখি৷ ভারতপু মেনুফেকচরিং জাইন্ত অমা ওইহন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা মংলিবা মংলান অদু মংফাওননা হোৎনরি হায়না শ্রী কেনিচি অয়ুকৱানা ফোংদোকখি৷ সি.ও.পি.২৬তা প্রধান মন্ত্রীগী পঞ্চামৃত কম্মিতমেন্ত অদুগী মতাংদা শ্রী বিনীত মিত্তনা ৱারি শাখি৷ গ্লাসগোদা প্রধান মন্ত্রীগী লমজিং-লমতাক অদু মালেমগী কম্ম্যুনিতী মেম্বরশিংনা চাওনা থাগৎনখি হায়না শ্রী মিনন্ত সিংহনা ফোংদোকখি৷ হকশেলদা হ্যুমেন রিসোর্স ফগৎহন্নবা খোংথাংশিং অদুগী মতাংদসু শ্রীমতি প্রীথা রেদ্দীনা ৱারি শাখি৷ এ.আই. অমসুং মেছিন লর্নিংগুম্বা নৌনা থোক্লক্লিবা এরিয়াশিং অসিদা মীৎয়েং চংবগী তঙাই ফদবা লৈরিবা অসিগী মতাংদসু শ্রী রিতেশ অগরৱালনা ৱারি শাখি৷