Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 133.17 Cr
More than 19 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.37% is highest since March 2020
7,350 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload(91,456) is lowest in 561 days
Weekly Positivity Rate (0.69%) less than 1% for last 29 days
13 DEC 2021 9:49AM by PIB Delhi
With the administration of 19,10,917vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded133.17 Cr (1,33,17,84,462) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,38,93,021sessions.
The break-up of the cumulative figureas per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,85,628
2nd Dose
96,00,597
FLWs
1st Dose
1,83,83,021
2nd Dose
1,66,93,235
Age Group 18-44 years
1st Dose
47,85,34,066
2nd Dose
27,04,21,555
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,96,04,286
2nd Dose
13,35,62,704
Over 60 years
1st Dose
11,85,50,001
2nd Dose
8,60,49,369
Total
1,33,17,84,462
The recovery of7,973 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,41,30,768.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.37%,highest since March 2020.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 15,000 Daily New Cases that is being reported for last 46days now.
7,350 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseloadpresently at91,456 is lowest in 561 days.Active cases constitute 0.26% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of 8,55,692tests being conducted. India has so far conducted over65.66 Cr (65,66,72,451) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.69% remains less than 1% for the last 29 days now. The Daily Positivity rate reported to be0.86%. The daily Positivity rate has remained below2% for last 70 days and below 3% for 105 consecutive days now.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি করোর ১৩৩.১৭ লানখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ১৯ হেন্না কাপথোকখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক ৯৮.৩৭% ওইদুনা ২০২০গী মার্চ খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৩৫০ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ (৯১,৪৫৬) অসি নুমিৎ ৫৬১নিদা খ্বায়দগী নেম্বনি
হৌখিবা নুমিৎ ২৯ অসিদা চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৬৯%) অসি ১%দগী তাখি
13 DEC 2021 9:49AM by PIB Imphal
ভেক্সিন দোজ ১৯,১০,৯১৭ কাপখিবগা লোইননা হৌখিবা পুং ২৪দা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১৩৩.১৭ (১,৩৩,১৭,৮৪,৪৬২) গী পন্দুপ হেনবা ঙমখ্রে। মসি সেসন ১,৩৮,৯৩,০২১গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৫,৬২৮
২শুবা দোজ
৯৬,০০,৫৯৭
এফ.এল.দবল্যু
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮৩,০২১
২শুবা দোজ
১,৬৬,৯৩,২৩৫
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৭,৮৫,৩৪,০৬৬
২শুবা দোজ
২৭,০৪,২১,৫৫৫
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৯৬,০৪,২৮৬
২শুবা দোজ
১৩,৩৫,৬২,৭০৪
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৮৫,৫০,০০১
২শুবা দোজ
৮,৬০,৪৯,৩৬৯
অপুনবা
১,৩৩,১৭,৮৪,৪৬২
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৭,৯৭৩ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি ৩,৪১,৩০,৭৬৮দা হেনগৎহনখি (লাইচৎ হেক হৌরকপদগী)।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৭% দা লৈদুনা ২০২০ মার্চতগী খ্বায়দগী ৱাংবা ওইরি।
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ৪৬নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ১৫,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৭,৩৫০ রিপোর্ত তৌরকখি।
হৌজিক্কী ওইনা ভারতকী এক্তিব কেসলোদ ৯১,৪৫৬ ওইদুনা নুমিৎ ৫৬১গী মনুংদা খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৬% ওইদুনা ২০২০গী মার্চতগী খ্বায়দগী নেম্বা ওইরি।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ৮,৫৫,৬৯২ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৫.৬৬ (৬৫,৬৬,৭২,৪৫১) হেন্না তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৬৯%দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২৯ নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৮৬%দা লৈরি হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৭০নিদা ২%দগী তানা অমসুং থংন-থংননা নুমিৎ ১০৫নি অসিদা অসি ৩%গী মখাদা লৈরি‍।