Ministry of Health and Family Welfare
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage exceeds 126.53 Cr
More than 73.63 Lakh doses administered in the last 24 hours
Recovery Rate currently at 98.35%
8,603 New Cases reported in the last 24 hours
India's Active Caseload stands at 99,974
Weekly Positivity Rate (0.81%) less than 1% for last 20 days
04 DEC 2021 10:42AM by PIB Delhi
With the administration of 73,63,706 vaccine doses in the last 24 hours, India’s COVID-19 vaccination coverage has exceeded 126.53 Cr (1,26,53,44,975) as per provisional reports till 7 am today. This has been achieved through 1,31,55,745 sessions.
The break-up of the cumulative figure as per the provisional report till 7 am today include:
HCWs
1st Dose
1,03,84,291
2nd Dose
95,31,494
FLWs
1st Dose
1,83,80,084
2nd Dose
1,65,59,396
Age Group 18-44 years
1st Dose
46,45,20,330
2nd Dose
23,76,97,016
Age Group 45-59 years
1st Dose
18,61,63,770
2nd Dose
12,43,84,093
Over 60 years
1st Dose
11,65,61,828
2nd Dose
8,11,62,673
Total
1,26,53,44,975
The recovery of 8,190 patients in the last 24 hours has increased the cumulative tally of recovered patients (since the beginning of the pandemic) to 3,40,53,856.
Consequently, India’s recovery rate stands at 98.35%.
Sustained and collaborative efforts by the Centre and the States/UTs continue the trend of less than 50,000 Daily New Cases that is being reported for 160 consecutive days now.
8,603 new cases were reported in the last 24 hours.
India’s Active Caseload presently stands at 99,974. Active cases constitute 0.29% of the country's total Positive Cases, which is lowest since March 2020.
The testing capacity across the country continues to be expanded. The last 24 hours saw a total of
12,52,596 tests being conducted. India has so far conducted over 64.60 Cr (64,60,26,786) cumulative tests.
While testing capacity has been enhanced across the country, Weekly Positivity Rate at 0.81% remains less than 1% for the last 20 days now. The Daily Positivity rate reported to be 0.69%. The daily Positivity rate has remained below 2% for last 61 days and below 3% for 96 consecutive days now.
NOTE: The above figures are exclusive of Bihar which is in the process of reconciling its data. The updated figures are awaited.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
ভারতকী অপুনবা কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কভরেজ করোর ১২৬.৫৩ হেনখ্রে
হৌখিবা পুং ২৪দা দোজ লাখ ৭৩.৬৩ হেন্না কাপখ্রে
নাবা ফগৎলকপগী চাং অসি হৌজিক্কী ওইনা ৯৮.৩৫% ওইরি
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৬০৩ রিপোর্ত তৌরকখি
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি ৯৯,৯৭৪দা লৈরি
চয়োলগী ওইনা লৈরিবা পোজিতিবিতী রেত (০.৮১%) অসি হৌখিবা নুমিৎ ২০দা ১%দগী তানা লৈখি
04 DEC 2021 10:42AM by PIB Imphal
হৌখিবা পুং ২৪দা ভেক্সিন দোজ ৭৩,৬৩,৭০৬ কাপখিবগা লোইননা ভারতকী কোবিদ-১৯গী ভেক্সিনেসন কভরেজ অসি ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না করোর ১২৬.৫৩ (১,২৬,৫৩,৪৪,৯৭৫) হেনখ্রে। মসি সেসন ১,৩১,৫৫,৭৪৫গী খুত্থাংদা কাপখি।
ঙসি অয়ুক পুং ৭ ফাওবগী প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না অপুনবা মশিং অসি খাইদোকপদা অশুম্না লৈরি:
ঐচ.সি.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,০৩,৮৪,২৯১
অনিশুবা দোজ
৯৫,৩১,৪৯৪
এফ.এল.দবল্যু.শিং
অহানবা দোজ
১,৮৩,৮০,০৮৪
অনিশুবা দোজ
১,৬৫,৫৯,৩৯৬
চহি ১৮-৪৪গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
৪৬,৪৫,২০,৩৩০
অনিশুবা দোজ
২৩,৭৬,৯৭,০১৬
চহি ৪৫-৫৯গী মীওই কাঙলুপ
অহানবা দোজ
১৮,৬১,৬৩,৭৭০
অনিশুবা দোজ
১২,৪৩,৮৪,০৯৩
চহি ৬০গী মথক
অহানবা দোজ
১১,৬৫,৬১,৮২৮
অনিশুবা দোজ
৮,১১,৬২,৬৭৩
অপুনবা
১,২৬,৫৩,৪৪,৯৭৫
হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা মীওই ৮,১৯০ নাবা ফগৎখিবা অসিনা নাবা ফগৎখিবা মীওইশিংগী অপুনবা মশিং অসি (লাইচৎ হৌবদগী হৌদুনা) ৩,৪০,৫৩,৮৫৬তা হেনগৎহনখি।
মসিনা মরম ওইরগা ভারতকী ফগৎলকপগী চাং অসি ৯৮.৩৫%দা লৈরি‍।‍
কেন্দ্র অমদি রাজ্য/য়ু.তি. সরকারশিংগী লেপ্পা নাইদনা অমদি পুন্না হোৎনমিন্নবনা থংন-থংননা হৌখিবা নুমিৎ ১৬০নি অসিদা নোংমগী ওইবা অনৌবা রিপোর্ত তৌরকপা কেস মশিং অসি ৫০,০০০দগী তাদুনা লাক্লি।
হৌখিবা পুং ২৪দা অনৌবা কেস ৮,৬০৩ রিপোর্ত তৌরকখি।
ভারতকী এক্তিব কেসলোদ অসি হৌজিক ৯৯,৯৭৪ ওইরি। এক্তিব কেস মশিং অসি লৈবাকসিগী অপুনবা পোজিতিব কেসকী মশিংগী ০.২৯% ওইরদুনা মার্চ ২০২০দগী খ্বাইদগী তাবা ওইরি‍।
লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী চাওনা হেনগৎহনখি। হৌখিবা পুং ২৪ অসিদা লৈবাক অসিদা পুন্না তেস্ত মশিং ১২,৫২,৫৯৬ তৌখি‍। হৌজিক ফাওবদা ভারতনা পুন্না তেস্ত মশিং করোর ৬৪.৬০ (৬৪,৬০,২৬,৭৮৬)গী মথক্তা তৌখ্রে‍।
নাকল অমরোমদা লৈবাক শিনবা থুংনা তেস্তিং কেপাসিতী হেনগৎহনখিবগা লোইননা চয়োলগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত ০.৮১% দা লৈদুনা হৌখিবা নুমিৎ ২০নি অসিদা ১%দগী তানা লৈরি। নোংমগী ওইবা পোজিতিবিতী রেত অসি ০.৬৯%দা লৈরি। হৌজিক্কী ওইনা নোংমগী ওইনা পোজিতিবিতী রেত অসি হৌখিবা নুমিৎ ৬১নি অসিদা মসি ২%গী মখাদা লৈরি‍ অমসুং হৌখিবা নুমিৎ ৯৬নিদা ৩%দগী তানা লৈরি।
নোৎ: মথক্কী ফীগরশিং অসিদা দেতা রিকন্সিলিং থৌওং চত্থবনা বিহারগী ওইনা য়াওদে। অপদেৎ ওইবা ফিগরশিং ঙাইরি।