Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Shri Piyush Goyal to meet all India Food Ministers of States/UTs
Model Community Kitchen Scheme along with ONORC likely to be discussed
Aadhaar seeding of Ration Cards, biometrically authenticated FPS transactions are in the agenda
24 NOV 2021 6:50PM by PIB Delhi
The Department of Food and Public Distribution under Ministry of Consumer Affairs, Food and Public Distribution is organising an All India Food Ministers Meeting on Thursday, 25.11.2021 in New Delhi. Union Minister of Commerce and Industry, Consumer Affairs, Food & Public Distribution and Textiles, Shri Piyush Goyal will chair the meeting and will discuss the issue of community kitchen and other issues with Food Minister of all States/UTs.
A writ petition was filed in Hon’ble Supreme Court regarding establishing the concept of community kitchen across the country, formulation of requisite scheme to provide food to the needy persons and create a national food grid for those persons beyond the scope of the Public Distribution System to fight with hunger and malnutrition.
Hon’ble Supreme Court has directed the Union of India to come up with a Model Community Kitchens Scheme agreeable to the States/Union Territories within three weeks’ time. The Court has also directed all the State Governments/Union Territories to attend the meeting to be arranged/organized by the Union of India and cooperate with them in coming up with the said Scheme, which can be made uniformly applicable to all the States/Union Territories.
Some of the likely key issues that will be discussed during the meeting are Model Community Kitchen Scheme, One Nation One Ration Card-status of implementation, Aadhaar seeding of Ration Cards, Biometrically authenticated FPS transactions and others.
Earlier, the Secretary, DFPD took a meeting on 21st November 2021 with Chief Secretaries and Food Secretaries of States and UTs to discuss the model Community Kitchen Scheme.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ভারত পুম্বগী লৈরিবা ফুদ মন্ত্রীশিংগা উন্নরগনি
ও.এন.ও.আর.সি.গা লোইননা মোদেল কম্ম্যুনিতী কিচন স্কিম খন্ন-নৈনরবা য়াই
রেসন কার্দশিং আধার সীদিং তৌবা, বাইওমেত্রিকেল্লী ওথেন্তিকেতেদ এফ.পি.এস. ত্রান্সেক্সনশিং এজেন্দাদা য়াওরি
24 NOV 2021 6:50PM by PIB Imphal
কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়গী মখাদা ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন দিপার্তমেন্তনা ২৫.১১.২০২১, শগোলশেল নুমিৎতা ন্যু দিল্লীদা ভারত পুম্বগী ফুদ মন্ত্রীশিংগী মীফম মা শিল্লি৷ মীফম অসিদা কম্মর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী, কঞ্জুমর এফিয়র্স, ফুদ অমদি পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন অমসুং তেক্সতাইল্সকী কেন্দ্রগী মন্ত্রী, শ্রী পিয়ুশ গোয়লনা থৌবুরেল ওইরগনি অমসুং রাজ্যশিং/য়ু.তি. পুম্নমক্কী ফুদ মন্ত্রীগা লোইননা কম্ম্যুনিতী কিচনগী ইসু অমসুং অতোপ্পা ইসুশিং খন্ন-নৈনরগনি৷
লৈবাক অসিদা কম্ম্যুনিতী কিচনগী কন্সেপ্ত শেমগৎপগা মরী লৈননা, দরকার ওইরিবা মীওইশিংদা চিঞ্জাক ফংহন্নবগী রিক্বুইসাইত স্তিম চৎনহনবা অমসুং চাবা-থকপা ফংদবা অমদি মালন্যুত্রিসন থেংননবা পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন সিস্তেমগী স্কোপকী ৱাংমদা মীওইশিং অসিগীদমক নেস্নেল ফুদ গ্রিদ অমা শেম্নবা রিত পেতিসন অমা ইকাই খুম্নরবা সুপ্রীল কোর্ততা ফাইল তৌখি৷
চয়োল অহুমগী মনুংদা রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরীশিং অসিনা য়ানরবা মোদেল কম্ম্যুনিতী কিচন স্কিম অমা পুথোক্নবা ইকাই খুম্নরবা সুপ্রীম কোর্তনা য়ুনিয়ন ওফ ইন্দিয়াদা খঙহনখ্রে৷ য়ুনিয়ন ওফ ইন্দিয়ানা শিনগদৌরিবা মীফম অসিদা রাজ্য সরকারশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্না শরুক য়ানবা অমদি রাজ্যশিং/য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা চাং মান্ননা এপ্লিকেবল ওইবা য়ারিবা স্কিম অসিদা কোওপরেসন পীনবা কোর্তনসু রাজ্য সরকারশিং অমসুং য়ুনিয়ন তেরিতোরী পুম্নমক্তা খঙহনখ্রে৷
মীফম অসিদা খন্নবা য়ানা লৈরিবা মরু ওইরিবা ইসুশিংগী মনুংদা খরা অদুদি মোদেল কম্ম্যুনিতী স্কিম, ৱান নেসন ৱান রেসন কার্দ-স্তেতস ওফ ইমপ্লিমেন্তেসন, রেসন কার্দশিং আধার সীদিং তৌবা, বাইওমেত্রিকেল্লী ওথেন্তিকেতেদ এফ.পি.এস. ত্রান্সেক্সন্স অমসুং অতোপ্পা অতৈশিংনি৷
মমাংগী মতমদা, দি.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরীনা মোদেল কম্ম্যুনিতী কিচন স্কিম অসি খন্ননবগীদমকরাজ্যশিং অমসুং য়ু.তি.শিংগী চীফ সেক্রেতরীশিং অমসুং ফুদ সেক্রেতরীশিংগা লোইননা ২০২১গী নবেম্বর ২১দা মীফম অমা পাংথোকখি৷