Ministry of Health and Family Welfare
COVID19 Vaccination Update
“Know Your Vaccination Status” with a New Feature enabled on CoWIN
20 NOV 2021 5:34PM by PIB Delhi
A new feature “Know Your Vaccination Status” has been enabled on the CoWIN digital platform.
This will help to verify/retrieve a citizen’s vaccination status/details as per the authorised rights of the verifying entity by Co-WIN/MoHFW. The service could be utilized by a service provider (private entities like travel agencies, offices, employers, entertainment agencies etc or government agencies like IRCTC, Govt offices etc.) for facilitating a service requested by the citizen.
Advantages of “Know Your Vaccination Status” feature:
The service is being built to help citizens who may not have the vaccine certificate available in digital or paper form for availing a requested service and can support the service provider to verify the vaccination status/vaccination digital record of the citizen as per the authorized permission of the requesting entity.
Some of the advantages of using this service are:
1. The service helps in verifying the vaccination status of individuals. The vaccination status can be fully vaccinated, partially vaccinated, or not vaccinated.
2. The service can be utilised by travel agencies and help making travel safe for individuals by allowing travel only for vaccinated individuals.
3. Employers can use this service to verify vaccination status of employees and resume the functions in offices, workplaces etc.
4. This service will help in resuming and catalysing the economic activities in country.
Services offered:
• Verifying a person’s COVID vaccination status without revealing beneficiary’s protected health data
• This service may be enabled via open APIs or No-code webpage integration that Co-WIN has created for private / government service providers to retrieve a person’s vaccination status via an authentication API/ No-code webpage integration with the following responses –
• Not vaccinated
• Partially vaccinated
• Fully Vaccinated
To avail of “Know your Vaccination Status” service on Co-WIN, the user may follow the given steps:
1. User clicks on “Know Your Vaccination Status service” tab on Co-WIN home page:
1. The user will be redirected to the webpage, as below:
1. The next steps are as follows:
1. The Service Provider will submit the beneficiary’s full name and mobile number registered on Co-WIN
2. The service provider’s application will call Co-WIN’s vaccination authentication API/ No code webpage integration
3. Co-WIN will validate/authenticate the request as per the authorization details/permission and correct name and mobile number combination
4. An OTP will be sent to beneficiary’s registered mobile number
5. Beneficiary is requested to provide the OTP to the service provider via a data entry screen in the beneficiary UI
6. On successful mobile OTP authentication, Co-WIN will share back the vaccination status with vaccination event details and demographics. On registering the vaccination status request, Co-WIN will validate the request and send back a valid response, either Not vaccinated, Partially vaccinated, or Fully Vaccinated as explained above.
1. The individual could also share graphics on Social Media of their vaccination status.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ
কোৱিন্দা অনৌবা ফিচর অমগা লোয়ননা “অদোমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙবিয়ু”
20 NOV 2021 5:34PM by PIB Imphal
কোৱিনগী প্লেতফোর্মদা অনৌবা ফিচর অমগা লোয়ননা “অদোমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙবিয়ু” হায়না পীরি।
হায়রিবা অসিনা কো-ৱিন/এম.ও.ঐচ.এফ.দবল্যু.না ওথোরাইজ ওইদুনা ভেরিফাই তৌরবা নাগরীক অমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম/মরীক চুম্বা ভেরিফাই/রিত্রিব তৌবদা মতেং পাংগনি। সর্বিসশিং অসি সর্বিস প্রোভাইদর (ত্রাবেল এজেন্সীশিং, ওফিসশিং, এমপ্লোয়রশিং, এন্তর্তেন্মেন্ত এজেন্সীশিং অসিনচিংবা লনাইগী এন্তিতীশিং নত্ত্রগা আই.আর.সি.তি.সি., সরকারগী ওফিসশিং অসিনচিংবা সরকারগী এজেন্সীশিং)না সর্বিসশিং অসিবু মীয়াম্না হায়রকপদা শিজিন্নবা য়াই।
“অদোমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙবিয়ু” ফিচরগী খুদোংচাবশিং:
সর্বিস অসি সর্বিস হায়রকপদা দিজিতেল অমসুং চেদা ভেক্সিন সর্তিফিকেৎ লৈতবা মীওইশিংদা মতেং পীনবা শেম্বনি অমসুং ইন্তিতীগী অয়াবা অমগী মতুং ইন্না মীওই অমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম/ভেক্সিনেসনগী দিজিতেল রেকোর্দ খঙদোকপদা মতেং পাংগনি।
মসিগী সর্বিস অসি শিজিন্নবগী খুদোংচাবী খরা:
১. সর্বিস অসিনা মীওই অমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙহল্লি। ভেক্সিনেসন অসি মপুং ফানা কাপথোকপা য়াই, শরুক অমা কাপ্পা য়াই, নত্ত্রগা ভেক্সিন কাপ্তবা য়াই।
২. সর্বিস অসি ত্রাবেল এজেন্সীনা শিজিন্নবা য়াই অমসুং লম চৎপা মতমদা ভেক্সিন কাপথোক্লবা মীওই খক্তা অয়াবা পীদুনা লম চৎপদা তেক্ত-কাইদ চৎপদা মতেং ওই।
৩. এমপ্লোয়রশিংনা মসিগী সর্বিস অসি এমপ্লোয়ীগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙদোকপদা শিজিন্নবা য়াই অমসুং ওফিস, থবক মফমশিংদা মথৌদা হঞ্জিনহনবা য়াই।
৪. সর্বিস অসিনা লৈবাক অসিগী ইকোনোমী এক্তিবিতীশিং হঞ্জিনহনবদা মতেং ওইগনি।
পীরিবা সর্বিস:
• বেনিফিসরীশিংগী প্রোতেক্ত ওইবা হেলথ দেতা শোকহন্দনা মীওই অমগী কোবিদ ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙদোকপা
• মসিগী সর্বিস অসিনা এ.পি.আই. নত্ত্রগী নো-কোদ ৱেবপেজ ইন্তিগ্রেসেন মসিনা কো-ৱিন গী প্রাইবেৎ/সরকারগীসর্বিস প্রোভাইদরশিংনা মখা পীরিবা রেস্পোন্স অসি ফিভমশিংনি -
• ভেক্সিন কাপত্রি
• ভেক্সিন শরুক অমা কাপখ্রবা
• মপুং ফানা ভেক্সিন কাপখ্রে
কো-ৱিন্দা “অদোমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙবিয়ু” সর্বিস ফংনবা, শিজিন্নরিবশিংনা মখাগী খোঙথাংশিং ইনবা য়াই:
১. শিজিন্নরিবশিংনা কো-ৱিনগী হোমপেজদা “অদোমগী ভেক্সিনেসনগী ফিভম খঙবিয়ু সর্বিস” তেবতা ক্লিক তৌবিয়ু:
২. শিজিন্নরিবশিংদা মখাগী পীরিবা ৱেবপেজ অসিদা রিদাইরেক্ত তৌরক্কনি:
৩. মথংগী খোঙথাংশিং মখাদা পীরি:
1. সর্বিস প্রোভাইদরনা বেনিফিসরীশিংগী মপুং ফাবা মিং অমসুং মোবাইল নম্বর কো-ৱিন্দা রেজিস্তর তৌগনি
2. সর্বিস প্রোভাইদরগী এপ্লিকেসন্না কো-ৱিনগী ভেক্সিনেসন ওথেন্তিকেসন এ.পি.আই./নম্বর কোদ ৱেবপেজ ইন্তিগ্রেসন কৌরক্কনি
3. কো-ৱিন্না ওথোরাইজেসনগী মরীক চুম্বা/পর্মিসনগী মতুং ইন্না ভেলিদেৎ/ওথেন্তিকেসন তৌগনি
4. ও.তি.পি. অমা বেনিফিসরীগী রেজিস্তর তৌরবা মোবাইল নম্বরদা থারক্কনি
5. বেনিফিসরীশিংবু সর্বিস প্রোভাইদরদা ও.তি.পি. পীনবা হায়জরি
6. মোবাইলদা ও.তি.পি. হেক মায় পাকপগা, কো-ৱিন্না ভেক্সিনেসন তৌখিবা মরীক চুম্বদা লোইননা ভেক্সিনেসনগী ফিভম হন্না থারক্কনি। ভেক্সিনেসনগী ফিভম রেজিস্তর তৌবাদ, কো-ৱিন্না ভেলিদ রেস্পোন্স হন্না থারক্কনি নত্ত্রগা ভেক্সিনেসন তৌদবা, শরুক অমা ভেক্সিনেসন তৌবা নত্ত্রগা মপুং ফানা ভেক্সিনেসন তৌখ্রে হায়না থারক্কনি।
৪. মীওইশিং অসিনা ভেক্সিনেসনগী ফিভম গ্রাফিক্সশিং সোসিএল মেদিয়াদা থাগৎলকপা য়াই।