Ministry of Civil Aviation
Strengthening of aviation infrastructure in Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar & Chhattisgarh
Civil Aviation Minister Shri Jyotiraditya Scindia seeks personal intervention of Chief Ministers of 5 states in expediting development of airports
25 AUG 2021 8:02PM by PIB Delhi
Shri Jyotiraditya M. Scindia, has written to the Chief Ministers of Andhra Pradesh, Arunachal Pradesh, Assam, Bihar and Chhattisgarh, requesting their personal intervention to instruct the concerned officers to initiate action for expediting the various matters like land allocation, deposition of funds with Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT), VGF support for International UDAN operations etc. for strengthening of aviation infrastructure in the respective states. AAI has embarked upon development and expansion of airports in the country at a cost of Rs. 20,000 Crore in the next 4-5 years in order to meet the growing passenger demand in the country.
In the letter written to Chief Minister of Andhra Pradesh Shri Y.S. Jagan Mohan Reddy, Shri Scindia has mentioned that the State Government has already handed over the quantum of land in most of the airports. However, some portion of lands viz 14.31 acre at Tirupati required for extension of runway and other operational requirements, 10.25 acre at Rajahmundry for construction of residential colony and 50 acre at Kadapa for extension of runway and Approach Lighting System are yet to be handed over to AAI by the State Government. In addition to that, the Minister highlighted that the diversion of Eluru canal needs to be undertaken by the State Government for extension of runway upto 4000 m at Vijaywada airport along with approach lighting system. Further, the Minister observed that an amount of Rs.14.64 Crore needs to be deposited with Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT) at the earliest by the Andhra Pradesh Government (20% of VGF share for UDAN flights till 31.07.2021 in the State). The Minister stated, “State Govt may give their consent to provide 100% VGF support for International UDAN operations (Vishakhapatnam - Dubai). On receipt of the consent of the State Government for 100% VGF support, routes will be put to bidding for the airlines.”
Similarly, the Shri Scindia has written to Chief Minister of Arunachal Pradesh seeking his intervention in land acquisition for various aviation sector projects which includes land requirements of 5.5 acre for installation of Non-Directional Beacon (NDB) and Doppler Very High Frequency Omni Range (DVOR) protection area and construction of Residential Colony for airport staff at Tezu Airport. Another 70 acres at Dirang, 34.3 acres at Daporijo, 2.3 acres at Passighat, 7 acres at Along and 10.6 acres at Ziro. He said that the State Government needs to immediately operationalize heliports at Daparizo, Itanagar, Tuting, Walong, Yinghiong and Ziro, for which Budget of Rs. 8.44 crores per heliport has already been allocated by this Ministry under Regional Connectivity Scheme (RCS)- UDAN (Ude Desh ka Aam Nagrik).
Civil Aviation Minister Shri Scindia has also written to Assam Chief Minister Shri Himanta Biswa Sarma drawing his attention to matter of land requirements of 78.5 acres at Dibrugarh Airport, 109 acres at Lilabari Airport, 116,5 acre at Silchar Airport & 50 acres at Jorhat Airport. He mentioned that the land required at Dibrugarh Airport will be utilized for future expansion of the Airport and necessary runway strip, while that at Lilabari Airport will be used for construction of Isolation bay, necessary runway strip and development of a new Aviation Manpower Training Institute. The land requested at Silchar Airport will be used to develop city side infrastructure and land at Jorhat Airport will be used for development of a New Civil Endlave. Out of the total projected land only 8.5 acre of land has been handed over at Dibrugarh Airport, and rest of the land parcels are yet to be handed over by the State Government.
Shri Scindia has written to the Bihar Chief Minister Shri Nitish Kumar, underscoring the land requirements of 49.5 acre at Patna airport for runway extension, Parallel taxi track, Doppler Very High Frequency Omni Range (DVOR) equipment, Isolation Bay and Glide Path, 50 acre at Purnia Airport for development of New Civil Enclave, 121 acre at Raxaul to develop the airport for ATR-72 type of Aircraft, 475 acre at Muzaffarpur airport to develop it for operation of A-320 type of aircraft, 78 acre at Darbhanga for development of new civil enclave along with CAT I approach light system. He said that Bihar should also take into consideration the scope for international connectivity and consequently viability of operation of a wide body aircraft. Ministry has requested the State Government to consider the provision of 100% VGF support for commencing International UDAN operations from Patna and Gaya (Gaya - Bangkok, Gaya - Kathmandu, Gaya - Yangon, Patna - Kathmandu & Patna - Dubai). On receipt of the consent of the State Govt for 100% VGF support, routes will be put for bidding for the airlines.
While writing to the Chhattisgarh Chief Minister Shri Bhupesh Baghel, Shri Scindia highlighted the matters related to land requirement of 569 acre at Raigarh for development of the airport to make it suitable for operations of ATR72/Q400 type of aircraft in Phase-l and AB-320 type of Aircraft in Phase-II. Further, the Minister observed that restoration of airport land in favour of AAI by the State Govt. is also pending at the end of the State Govt. In addition, the Minister mentioned that an amount of Rs.0.60 Crore needs to be deposited with Regional Air Connectivity Fund Trust (RACFT) at the earliest by the State Govt. as 20% of Viability Gap Funding (VGF) share for Ude Desh ka Aaam Nagrik (UDAN) flights till 31.07.2021 in the State. He also urged the Chief Minister to intervene and expedite the development of Ambikapur airport for 3C operations under Regional Connectivity Scheme (RCS) - UDAN operations for which a budget of Rs. 90 Crore has been allocated.

সিবিল এবিয়েসন মন্ত্রালয়
অন্ধ্র প্রদেশ, অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, বিহার অমসুং ছত্তিসগরদা এভিএসন ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহল্লি
সিবিল এভিএসন মন্ত্রী শ্রী জ্যোতির্অদিত্যা সিন্দিয়ানা এয়রপোর্তকী চাউখৎ-থৌরাংগী থবক খোঙজেল য়াংশিনহন্নবা রাজ্য ৫গী মুখ্য মন্ত্রীশিংনা হকথেংননা য়েংশিন্নবা হায়খ্রে
25 AUG 2021 8:02PM by PIB Imphal
শ্রী জ্যোতির্অদিত্যা এম. সিন্দিয়ানা অন্ধ্র প্রদেশ, অরুনাচল প্রদেশ, অসাম, বিহার অমসুং ছত্তিসগরগী মুখ্য মন্ত্রীশিংদা মখোয় মশাগী রাজ্যশিংদা এভিএসনগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবগীদমক্তা লেন্দ এলোকেসন, রিজনেল এয়র কনেক্তিবিতী ফন্দ ত্রস্ত (আর.এ.সি.এফ.তি.)গা ফন্দশিং দিপোজিৎ তৌবা, ইন্তরনেস্নেল উরান ওপরেসনশিংগী ভি.ই.এফ. সপ্পোর্ত অসিগুম্বা তোঙান-তোঙানবা হীরমশিং খুমাং চাউশিন্নবা খোঙথাং লৌখৎনবা মরী লৈনবা ওফিসরশিংদা য়াথং পীনবা মখোয়না হকথেংননা থবক লৌখৎনবা চিথি ইদুনা খঙহনখ্রে। লৈবাক অসিদা হেনগৎলক্লিবা পেসেঞ্জর দিমান্দ অসি থুংহনবা ঙম্নবা মথংগী চহি ৪-৫ অসিদা লুপা করোর ২০,০০০গী শেনফম চংনা লৈবাক অসিদা লৈরিবা এয়রপোর্তশিং চাউখৎহন্নবা অমসুং চাউথোক্নবা থবক এ.এ.আই.না পাইখৎখ্রে।
অন্ধ্র প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ৱাই.এস. জগন মোহন রেদ্দীদা ইখিবা চিথিদা শ্রী সিন্দিয়ানা রাজ্য সরকার অসিনা হান্ননা অয়াম্বা এয়রপোর্তশিংদা লম কয়া খুৎশিন্নখ্রে। অদুম ওইনমক লম শরুক খরা হায়বদি তিরুপতিদা একর ১৪.৩১ রনৱে চাউথোক্নবা অমসুং অতৈ ওপতেস্নেলগী ওইবা মথৌ তাবশিংগী, রাজামুন্দ্রীদা রেসিদেন্সিএল কোলোনী শানবা একর ১০.২৫ অমসুং কদাপাদা রনৱে চাউথোক্নবা অমসুং এপ্রোচ লাইতনিং সিস্তে,গী একর ৫০ অসি রাজ্য সরকারনা এ.এ.আই.দা পীবা ঙমদনা লৈরি। মসিগী মথক্তা মন্ত্রীনা এপ্রোচ লাইতনিং সিস্তেমগা লোইননা বিজয়ৱাদা এয়রপোর্ততা রনৱে চাউথোক্নবা মিতর ৪০০০ মথৌ তাবনা রাজ্য সরকারনা ইলুরু কেনেলগী দাইভর্জন তৌনবা থবক পাইখৎনবা মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। মখা তানা, মন্ত্রী য়াম্না অথুবদা অন্ধ্র প্রদেশ সরকারনা (রাজ্য অসিদা ৩১.০৭.২০২১ ফাওবদা উরান ফ্লাইতশিংগীদমক ভি.জি.এফ. সিয়রগী ২০%) রিজনেল এয়র কনেক্তিবিতী ফন্দ ত্রস্ত (আর.এ.সি.এফ.তি.)দা লুপা করোর ১৪.৬৪গী শেনফম অমা দিপোজিৎ তৌবা মথৌ তাই হায়খ্রে। মন্ত্রীনা হায়খি, “রাজ্য সরকারনা ইন্তরনেস্নেল উরান ওপরেসনশিংগীদমক (বিশখাপত্নম – দুবাই) ভি.জি.এফ. সপ্পোর্ত ১০০% পীবদা মখোয়গী অয়াবা পীবা য়াই। ভি.জি.এফ. সপ্পোর্ত ১০০%গী অয়াবা রাজ্য সরকারনা পীরকপগা রুৎশিং অসি এয়রলাইনশিংগীদমক বিদ্দিং তৌবা য়াহল্লগনি।”
মসিগা মান্ননা শ্রী সিন্দিয়ানা অরুনাচল প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীদা তেজু এয়রপোর্ত্তা নন-দিরেক্সনেল বেকন (এন.দি.বি.) অমসুং দোপপ্লর ভেরী হায় ফ্রিক্বেন্সী পমনি রেঞ্জ (দি.ই.ও.আর.) প্রোতেক্সন এরিয়া ইন্সতোলেসন তৌনবা অমসুং এয়রপোর্ত স্তাফকী রেসিদেন্সিএল কোলোনী শানবা মথৌ তাবা লম একর ৫.৫ য়াওনা এভিএসন সেক্তরগী তোঙান-তোঙানবা প্রোজেক্তশিংগী লম লৌশিনবদা মহাক্না হকথেংননা থবক লৌখৎপীনবা চিথি ইখ্রে। দিরংদা অতোপ্পা একর ৭০, দপোরিজোদা একর ৩৪.৩, পসিঘাত্তা একর ২.৩, লোইননা জিরোদা একর ১০.৬ য়াওরি। মহাক্না হায় রাজ্য সরকারনা রাজ্য সরকারনা খুদক্তা দপারিজো, ইতানগর, তুতিং, ৱালোং, য়িংহিওং অমসুং জিরোদা হেলিকোপতরশিং ওপরেসন তৌবা হৌনবা হায়খ্রে মসিগীদমক হেলিকোপ্তর অমদা লুপা করোর ৮.৪৪গী বজেত রিজনেল কনেক্তিবিতী স্কীম (আর.সি.এস.) – উরান (উরে দেশ কা আম নাগ্রিক)গী মখাদা মন্ত্রালয়না হান্নদগী কাইথখ্রে।
সিবিল এভিএসন মন্ত্রী শ্রী সিন্দিয়ানা অসামগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী হিমন্তা বিস্বা সর্মদা দিব্রুগর এয়রপোর্ততা লম একর ৭৮.৫, লিলাবারি এয়রপোর্ত্তা একর ১০৯, সিলচর এয়রপোর্ত্তা একর ১১৬.৫ অমসুং জোর্হাত এয়রপোর্ত্তা একর ৫০গী লম লৌশিনবগী মতাংদা মহাক্না মীৎয়েং চংনবা চিথি ইখ্রে। দিব্রুগর এয়রপোর্ত্তা লৌশিল্লিবা লম অসি তুংদা এয়রপোর্তকী চাউথোকপদা অমসুং মথৌ তাবা রনৱে স্ত্রিপকীদমক শীজিন্নগনি অমরোমদা লিলাবারি এয়রপোর্তকী লম অসিনা আইসোলেসন বে শাবা, মথৌ তাবা রনৱে স্ত্রিপ অমসুং অনৌবা এভিএসন মেনপাৱর ত্রেনিং ইন্সতিত্যুত অমা শাবদা শীজিন্নগনি। সিলচর এয়রপোর্ত্তা লৌশিনগদবা লম অসিনা সিতী সাইদ ইনফ্রাস্ত্রকচর শেমগৎপদা শীজিন্নগনি অমসুং জোর্হাত এয়রপোর্তকী লম অসি অনৌবা সিবিল এনক্লেব শাবদা শীজিন্নগনি। অপুনবা প্রোজেক্ত তৌখিবা লম অসিগী মনুংদা লম একর ৮.৫ খক্তা দিব্রুগর এয়রপোর্ত্তা পীখি অমসুং লেমহৌরবা লেন্দ পর্সেলশিং অসি রাজ্য সরকারনা পীদনা লৈরি।
শ্রী সিন্দিয়ানা বিহারগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী নিতিশ কুমারদা রনৱে এক্ষতেন্সন, পেরলেল তেক্সি ত্রেক, দোপপ্লর ভেরী হায় ফ্রেক্বেন্সী ওমনি রেঞ্জ (দি.ভি.ও.আর.)গী ইক্বিপমেন্ত, আইসোলেসন বে অমসুং গ্লাইদ পাথকীদমক পতনা এয়রপোর্ত্তা লম একর ৪৯.৫, অনৌবা এনক্লেব শানবা পুর্নিয়া এয়রপোর্ত্তা একর ৫০, এয়রক্রাফ মখল এ.তি.আর.-৭২ গী এয়রপোর্ত শেমগৎনবা রসোলতা একর ১২১, মুজাফ্ফরপুর এয়রপোর্ত্তা এয়রক্রাফ মখল এ-৩২০ ওপরেসন তৌনবা শেমগৎনবা একর ৪৭৫, সি.এ.তি. I এপ্রোচ লাইত সিস্তেমগা লোইননা অনৌবা সিবিল এনক্লেব শেমগৎনবা দরভাঙ্গাদা একর ৭৮কী লম লৌশিনবা মথৌ তাই হায়না খঙহনখ্রে। মহাক্না হায়খি বিহারনা ইন্তরনেস্নেল কনেক্তিবিতীগী স্কোপ অমসুং মসিগী মতুং ইন্না অচৌবা এয়রক্রাফ ওপরেসন তৌনবগী ওইথোকপশিং অদু খন্ননবা হায়খ্রে। মন্ত্রালয়না রাজ্য সরকারদা পতনা অমসুং গায়া (গায়া – বেঙ্কোক, গায়া – কাথমন্দু, গায়া – য়াঙ্গুন, পত্না – কাথমন্দু অমসুং পতনা – দুবাই) দা ইন্তরনেস্নেল উরান ওপরেসনশিং তৌবা হৌনবা ভি.জি.এফ. সপ্পোর্ত ১০০%গী প্রোবিজন অসি খন্ননবা হায়জখ্রে। রাজছ সরকারদগী ভি.জি.এফ. সপ্পোর্ত ১০০%গী অয়াবা ফংবগা পীরকপগা রুৎশিং অসি এয়রলাইনশিংগীদমক বিদ্দিং তৌবা য়াহল্লগনি।
ছত্তিসগরগী মুখ্য মন্ত্রী শ্রী ভুপেশ বঘেলদা চিথি ইরাদুনা শ্রী সিন্দিয়ানা ফেজ-Iদা এয়রক্রাফ মখল এ.তি.আর.৭২/ক্যু.৪০০ অমসুং ফেজ-IIদা এয়রক্রাফ মখল এ.বি.-৩২০গী ওপরেসনশিং তৌবদা খুদোংচানবা এয়রপোর্ত শেমগৎনবা রাইগরদা একর ৫৬৯গী লম লৌশিনবগা মরী লৈনবা হীরমশিং পনখ্রে। মখা তানা মন্ত্রীনা রাজ্য সরকারগী মাইকৈদগী এ.এ.আই.গীদমক্তা রাজ্য সরকারনা এয়রপোর্তকী লম রেস্তোরেসন তৌবগী থবকসু পন্দুনা লৈরি হায়না ফোঙদোকখ্রে। মসিগী মথক্তা মন্ত্রীনা রাজ্য অসিদা ৩১.০৭.২০২১ ফাওবদা উরে দেশ কা আম নাগ্রিক (উরান)গী ভাইএবিলিতী গেপ ফন্দিং (ভি.জি.এফ.)কী ২০% ওইনা রাজ্য সরকারনা অথুবদা রিজনেল এয়র কনেক্তিবিতী ফন্দ ত্রস্ত (আর.এ.সি.জেফ.তি.)দা লুপা করোর ০.৬০গী শেনফম দিপোজিৎ তৌবা মথৌ তাই হায়না পনখ্রে। মহাক্না মুখ্য মন্ত্রীদা লুপা করোর ৯০ কাইথখিবা রিজনেল কনেক্তিবিতী স্কীম (আর.সি.এস.) – উরান ওপরেসনশিংগী মখাদা ৩সি ওপরেসনশিংগীদমক অম্বিকাপুর এয়রপোর্ত শেমগৎপবগী থবক য়েংশিন্নবা অমসুং খোঙজেল য়াংশিনহন্নবা হায়খ্রে।