Ministry of Communications
USOF signs agreement with BSNL for high speed internet access to North Eastern States
18 AUG 2021 6:04PM by PIB Delhi
For making available high qualityand high speed internet access tothe States of North Eastern Region of the country, Universal Service Obligation Fund (USOF) has signed an Agreement with Bharat Sanchar Nigam Limited (BSNL) on 18.08.2021 for hiring of 10 Gbps International Bandwidth for Internet Connectivity to Agartala from Bangladesh Submarine Cable Company Limited (BSCCL), Bangladesh via Cox Bazar/Kuakata.
Commenting on the development, Shri AshwiniVaishnaw said, “Citizens will get high-speed internet connectivity for better access to e-services in the North Eastern states.”
Under the Agreement,USOFwill provide financial support to BSNL for a period of three years for hiring the aforesaid International Bandwidth.The availability of high speed internet access willhelpthe citizens in accessingvarious e-services such as e-governance, e-education, e-health, e-commerce, e-banking, etc.

কম্যুনিকেসন অমসুং ইনফোর্মেসন তেক্নোলোজী মন্ত্রালয়
অৱাং নোংপোক স্তেতশিংদা স্পীদ য়াঙবা ইন্তরনেত ফংহন্নবা য়ু.এস.ও.এফ.না বি.এস.এন.এল.গা য়ানচে খুৎয়েক পীনখ্রে
18 AUG 2021 6:04PM by PIB Imphal
লৈবাকসিগী অৱাং নোংপোক লমদমদা ক্বালিতী ৱাংবা অমদি স্পীদ য়াঙবা ইন্তরনেত ফংহন্নবদগীদমক বঙ্গলাদেস সবমেরিন কেবল কম্পেনী লিমিতেদ (বি.এস.সি.সি.এল.) বঙ্গলাদেশতগী কোক্স বজার/কোকতা ফাওরগা অগর্তলাদা ইন্তরনেত কন্নেক্তিবিভী পীননবা ১০ জি.বি.পি.এস. ইন্তরনেসনেল বেন্দৱাইদ ৱায়নবগীদমক য়ুনিভর্সেল সর্ভিস ওব্লিগেসন ফন্দ (য়ু.এস.ও.এফ.)না ভারত সঞ্চার নিগম লিমিতেদ (বি.এস.এন.এল.)গা ১৮.০৮.২০২১দা য়ানচে অমা খুৎয়েক পীনখ্রে‍।
হীরমসিগী মতাঙদা শ্রী অস্বিনি ভৈস্নবনা হায়খিবদা, “অৱাং নোংপোক স্তেতশিংদা ই-সর্ভিসশিং হেন্না ফবা মওংদা ফংহন্নবগীদমক মীয়াম্না স্পীদ য়াঙবা ইন্তরনেত কন্নেক্তিভিতী ফংলগনি‍।”
য়ানচে অদুগী মখাদা, য়ু.এস.ও.এফ.না হায়রিবা ইন্তরনেসনেল বেন্দৱাইদ অসি ৱায়নবগীদমক চহি অহুম বি.এস.এন.এল.দা শেনগী তেংবাঙ পীগনি‍। স্পীদ য়াঙবা ইন্তরনেত এক্সেন ফংবসিনা মীয়ামদা ই-গভর্নেন্স, ই-এজুকেসন, ই-হেল্থ, ই-কম্মর্স, ই-বেঙ্কিংনচিংবা তোঙান তোঙানবা ই-সর্ভিসশিং ফংহনবদা মতেং ওইরগনি‍।