Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 214
India’s Cumulative COVID-19 Vaccination Coverage crosses the landmark of 56 Cr
Nearly 50 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
More than 22.16 Cr Vaccine doses administered in the age group 18-44, so far
17 AUG 2021 8:16PM by PIB Delhi
In a landmark milestone, India’s COVID-19 vaccination coverage has crossed56 Crore (56,00,94,581) landmark milestone,as per the 7 pm provisional report today. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June. Nearly 50 lakh (49,48,965) Vaccine Doses have been administered today, as per the 7 pm provisional report.
27,45,272vaccine doses were administered as first dose and 5,33,586vaccine doses given as second dose in the age group 18-44 years today. Cumulatively, 20,50,08,400persons in the age group 18-44 years across 37 States/UTs have received their first dose and total 1,66,57,465have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive. Five States namely Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Maharashtra and Uttar Pradesh have administered more than 1 Crore Cumulative Doses of COVID-19 Vaccine in the age group 18-44 years. Also, Andhra Pradesh, Assam, Chhattisgarh, Delhi, Haryana, Jharkhand, Kerala, Telangana, Himachal Pradesh, Odisha, Punjab, Uttarakhand and West Bengal have vaccinated more than 10 lakh beneficiaries of the age group 18-44 years for the first dose of COVID vaccine.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
118662
2863
2
Andhra Pradesh
4845388
374832
3
Arunachal Pradesh
390888
11739
4
Assam
6935641
424329
5
Bihar
13759231
882597
6
Chandigarh
409558
22296
7
Chhattisgarh
4330287
473618
8
Dadra & Nagar Haveli
273503
7884
9
Daman & Diu
181207
10185
10
Delhi
4531950
776565
11
Goa
567952
35888
12
Gujarat
15522003
1118001
13
Haryana
5651243
712536
14
Himachal Pradesh
2530092
39247
15
Jammu & Kashmir
2136301
96147
16
Jharkhand
4634144
391548
17
Karnataka
12792958
1104196
18
Kerala
6049651
468595
19
Ladakh
91129
1891
20
Lakshadweep
26251
706
21
Madhya Pradesh
18884455
1173394
22
Maharashtra
14873979
1250378
23
Manipur
601364
12003
24
Meghalaya
537329
14200
25
Mizoram
372475
9456
26
Nagaland
374746
11921
27
Odisha
7024860
689157
28
Puducherry
297380
6965
29
Punjab
3365018
288138
30
Rajasthan
13950738
1728442
31
Sikkim
313432
6976
32
Tamil Nadu
11312852
923241
33
Telangana
6001271
858746
34
Tripura
1210465
45859
35
Uttar Pradesh
26729722
1576250
36
Uttarakhand
3024506
211462
37
West Bengal
10355769
895214
Total
205008400
16657465
The cumulative vaccination coverage of 56,00,94,581vaccine doses is segregated based on population priority groups, as follows.
Cumulative Vaccine Dose Coverage
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
10351399
18291215
205008400
119553646
82048553
435253213
2nd Dose
8137681
12306067
16657465
46845787
40894368
124841368
As on Day-214of the vaccination drive (17thAugust, 2021), total 49,48,965vaccine doses were given. 37,13,567beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 12,35,398beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 17thAugust, 2021 (214thDay)
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
420
4800
2745272
694844
268231
3713567
2nd Dose
15687
57696
533586
412620
215809
1235398
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ- ২১৪শুবা নুমিৎ
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৬গী লেন্দমার্ক এচিবমেন্ত ফংবা ঙমখ্রে
ঙসি, নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫০রোমগী চাং কাপখ্রে
হৌজিক ফাওবদা, চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২২.১৬ হেন্না কাপখ্রে
17 AUG 2021 8:16PM by PIB Imphal
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ভারতকী অপুন্নবা কোবিদ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৬(৫৬,০০,৯৪,৫৮১)কী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন ফংবা ঙমখ্রে৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস জুন ২১দগী হৌখি৷ নুমিদাং পুং ৭তা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ঙসি ভেক্সিন দোজ লাখ ৫০(৪৯,৪৮,৯৬৫)রোম কাপখ্রে৷
ঙসি চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ ২৭,৪৫,২৭২ অহানবা দোজ ওইনা কাপখ্রে অমসুং ভেক্সিন দোজ ৫,৩৩,৫৮৬না অনিশুবা দোজ ওইনা কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হেক হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭তা চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই পুন্না ২০,৫০,০৮,৪০০না মখোয়গী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং মীওই পুন্না ১,৬৬,৫৭,৪৬৫না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ রাজ্য মঙা মমিং ওইনা হায়রবদা মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, রাজস্থান, মহারাস্ত্র অমসুং উত্তর প্রদেশতা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ পুন্না কোতি ১ হেন্না কাপখ্রে৷ অদুগা, আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, ছত্তিশগর, দিল্লী, হরিয়ানা, ঝর্খন্দ, কেরলা, তেলঙ্গনা, হিমাচল প্রদেশ, ওরিশা, পঞ্জাব, উত্তরখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ ওইনা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ১০ হেনবনা ভেক্সিন কাপখ্রে৷
মখাগী তেবেল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ অদু উৎলি৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১১৮৬৬২
২৮৬৩
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৪৮৪৫৩৮৮
৩৭৪৮৩২
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৯০৮৮৮
১১৭৩৯
৪
অসাম
৬৯৩৫৬৪১
৪২৪৩২৯
৫
বিহার
১৩৭৫৯২৩১
৮৮২৫৯৭
৬
চান্দিগর্হ
৪০৯৫৫৮
২২২৯৬
৭
ছত্তিশগর
৪৩৩০২৮৭
৪৭৩৬১৮
৮
দদ্রা অমসুং নগর হেভেলি
২৭৩৫০৩
৭৮৮৪
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৮১২০৭
১০১৮৫
১০
দিল্লী
৪৫৩১৯৫০
৭৭৬৫৬৫
১১
গোৱা
৫৬৭৯৫২
৩৫৮৮৮
১২
গুজরেত
১৫৫২২০০৩
১১১৮০০১
১৩
হরিয়ানা
৫৬৫১২৪৩
৭১২৫৩৬
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২৫৩০০৯২
৩৯২৪৭
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২১৩৬৩০১
৯৬১৪৭
১৬
ঝর্খন্দ
৪৬৩৪১৪৪
৩৯১৫৪৮
১৭
কর্নতাকা
১২৭৯২৯৫৮
১১০৪১৯৬
১৮
কেরলা
৬০৪৯৬৫১
৪৬৮৫৯৫
১৯
লদাখ
৯১১২৯
১৮৯১
২০
লক্সদ্বীপ
২৬২৫১
৭০৬
২১
মধ্য প্রদেশ
১৮৮৮৪৪৫৫
১১৭৩৩৯৪
২২
মহারাস্ত্র
১৪৮৭৩৯৭৯
১২৫০৩৭৮
২৩
মনিপুর
৬০১৩৬৪
১২০০৩
২৪
মেঘলয়
৫৩৭৩২৯
১৪২০০
২৫
মিজোরাম
৩৭২৪৭৫
৯৪৫৬
২৬
নাগালেন্দ
৩৭৪৭৪৬
১১৯২১
২৭
ওরিশা
৭০২৪৮৬০
৬৮৯১৫৭
২৮
পুদুচেরী
২৯৭৩৮০
৬৯৬৫
২৯
পঞ্জাব
৩৩৬৫০১৮
২৮৮১৩৮
৩০
রাজস্থান
১৩৯৫০৭৩৮
১৭২৮৪৪২
৩১
সিক্কিং
৩১৩৪৩২
৬৯৭৬
৩২
তামিল নাদু
১১৩১২৮৫২
৯২৩২৪১
৩৩
তেলঙ্গনা
৬০০১২৭১
৮৫৮৭৪৬
৩৪
ত্রিপুরা
১২১০৪৬৫
৪৫৮৫৯
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৬৭২৯৭২২
১৫৭৬২৫০
৩৬
উত্তরখন্দ
৩০২৪৫০৬
২১১৪৬২
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
১০৩৫৫৭৬৯
৮৯৫২১৪
অপুনবা
২০৫০০৮৪০০
১৬৬৫৭৪৬৫
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংগী মতুং ইন্না কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ ৫৬,০০,৯৪,৫৮১ অদু মখাদা তোখায়-তোখায়না লৈরে৷
কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ
হেল্ফকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং
চহি কাং ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
১০৩৫১৩৯৯
১৮২৯১২১৫
২০৫০০৮৪০০
১১৯৫৫৩৬৪৬
৮২০৪৮৫৫৩
৪৩৫২৫৩২১৩
অনিশুবা দোজ
৮১৩৭৬৮১
১২৩০৬০৬৭
১৬৬৫৭৪৬৫
৪৬৮৪৫৭৮৭
৪০৮৯৪৩৬৮
১২৪৮৪১৩৬৮
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ২১৪শুবা নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ১৭), ভেক্সিন দোজ পুন্না ৪৯,৪৮,৯৬৫ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, বেনিফিসরী ৩৭,১৩,৫৬৭না অহানবা দোজ কাপখি অমসুং বেনিফিসরী ১২,৩৫,৩৯৮না অনিশুবা দোজ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ফাইনেল ওইবা রিপোর্তশিং অদু লোইশিল্লগনি৷
তাং: ওগস্ত ১৭, ২০২১ (২১৪শুবা নুমিৎ)
হেল্ফকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং
চহি কাং ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
৪২০
৪৮০০
২৭৪৫২৭২
৬৯৪৮৪৪
২৬৮২৩১
৩৭১৩৫৬৭
অনিশুবা দোজ
১৫৬৮৭
৫৭৬৯৬
৫৩৩৫৮৬
৪১২৬২০
২১৫৮০৯
১২৩৫৩৯৮
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফিভম শোকনিংঙাই ওইনা লৈরিবা মীওইশিংবু ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা চাং নাইনা লেপ্পা-লৈতনা য়েংশিল্লগনি৷