Ministry of Health and Family Welfare
COVID-19 Vaccination Update- Day 210
India’s COVID-19 Vaccination Coverage achieves 53 Cr landmark milestone
Nearly 56 lakh Vaccine Doses administered today till 7 pm
More than20.56 Cr Vaccine doses administered in the age group 18-44, so far
13 AUG 2021 8:51PM by PIB Delhi
In a significant achievement, India’s Cumulative COVID Vaccination Coverage has achieved53 crore (535399783) landmark milestone, as per the 7 pm provisional report today. The new phase of universalization of COVID-19 vaccination commenced from 21st June. Nearly 56 lakh (55,91,675) Vaccine Doses have been administered today, as per the 7 pm provisional report.
30,31,275vaccine doses were administered as first dose and 4,92,283vaccine doses given as second dose in the age group 18-44 years today. Cumulatively, 19,12,12,891persons in the age group 18-44 years across 37 States/UTs have received their first dose and total 1,44,57,719have received their second dose since the start of Phase-3 of the vaccination drive. Five States namely Madhya Pradesh, Gujarat, Rajasthan, Maharashtra and Uttar Pradesh have administered more than 1 Crore Cumulative Doses of COVID-19 Vaccine in the age group 18-44 years. Also, Andhra Pradesh, Assam, Chhattisgarh, Delhi, Haryana, Jharkhand, Kerala, Telangana, Himachal Pradesh, Odisha, Punjab, Uttarakhand and West Bengal have vaccinated more than 10 lakh beneficiaries of the age group 18-44 years for the first dose of COVID vaccine.
The table below shows the cumulative vaccine doses administered to 18-44 years age group till now.
S.No.
State
1st Dose
2nd Dose
1
A & N Islands
111487
1698
2
Andhra Pradesh
4521305
338668
3
Arunachal Pradesh
387134
8421
4
Assam
6181151
322805
5
Bihar
12949700
756425
6
Chandigarh
385488
14993
7
Chhattisgarh
4201970
395440
8
Dadra & Nagar Haveli
269717
3994
9
Daman & Diu
179453
5340
10
Delhi
4273493
670751
11
Goa
556339
28560
12
Gujarat
14345410
993672
13
Haryana
5360607
614753
14
Himachal Pradesh
2259333
25039
15
Jammu & Kashmir
2021929
89599
16
Jharkhand
4395796
331086
17
Karnataka
12077666
981116
18
Kerala
5123555
421251
19
Ladakh
90647
1011
20
Lakshadweep
26071
297
21
Madhya Pradesh
17936819
1018968
22
Maharashtra
13603181
1084303
23
Manipur
597661
8071
24
Meghalaya
525379
10572
25
Mizoram
370317
7319
26
Nagaland
371847
6488
27
Odisha
6615380
579236
28
Puducherry
291921
4510
29
Punjab
3078072
223458
30
Rajasthan
13023608
1519801
31
Sikkim
312037
4135
32
Tamil Nadu
10725010
848777
33
Telangana
5719388
812800
34
Tripura
1202841
38437
35
Uttar Pradesh
24632930
1314255
36
Uttarakhand
2823224
167153
37
West Bengal
9665025
804517
Total
191212891
14457719
The cumulative vaccination coverage of 53,53,99,783vaccine doses is segregated based on population priority groups, as follows.
Cumulative Vaccine Dose Coverage
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
10345986
18265742
191212891
115834030
80518260
416176909
2nd Dose
8067802
12052805
14457719
44859501
39785047
119222874
As on Day-210of the vaccination drive (13thAugust, 2021), total 55,91,675vaccine doses were given. 43,63,276beneficiaries were vaccinated for 1st dose and 12,28,399beneficiaries received 2nd dose of vaccine as per the provisional report till 7 P.M. Final reports would be completed for the day by late tonight.
Date: 13thAugust, 2021 (210thDay)
Healthcare workers
Frontline workers
People Aged 18-44 Years
People Aged ≥ 45 Years
People Aged ≥ 60 Years
Total
1st Dose
2430
11112
3031275
908000
410459
4363276
2nd Dose
15643
62068
492283
423996
234409
1228399
The vaccination exercise as a tool to protect the most vulnerable population groups in the country from COVID-19 continues to be regularly reviewed and monitored at the highest level.

হকশেল অমসুং য়াইফ-য়ুম্বাল মন্ত্রালয়
কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন অপদেৎ- ২১০শুবা নুমিৎ
ভারতকী কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৩গী লেন্দমার্ক এচিবমেন্ত ফংবা ঙমখ্রে
ঙসি, নুমিদাংগী পুং ৭ ফাওবদা ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৬রোমগী চাং কাপখ্রে
হৌজিক ফাওবদা, চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ কোতি ২০.৫৬ হেন্না কাপখ্রে
13 AUG 2021 8:51PM by PIB Imphal
ঙসি নুমিদাং পুং ৭ ফাওবগী মনুংদা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ভারতকী অপুন্নবা কোবিদ ভেক্সিনেসন কোভরেজ কোতি ৫৩(৫৩৫৩৯৯৭৮৩)গী লেন্দমার্ক মাইলস্তোন ফংবা ঙমখ্রে৷ কোবিদ-১৯ ভেক্সিনেসন য়ুনিভর্সেলাইজেসন তৌবগী অনৌবা ফেস জুন ২১দগী হৌখি৷ নুমিদাং পুং ৭তা ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, ঙসি ভেক্সিন দোজ লাখ ৫৬(৫৫,৯১,৬৭৫)রোম কাপখ্রে৷
ঙসি চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ ৩০,৩১,২৭৫ অহানবা দোজ ওইনা কাপখ্রে অমসুং ভেক্সিন দোজ ৪,৯২,২৮৩না অনিশুবা দোজ ওইনা কাপখ্রে৷ ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ফেস-৩ হেক হৌরকপদগী রাজ্য/য়ু.তি. ৩৭তা চহি ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওই পুন্না ১৯,১২,১২,৮৯১না মখোয়গী অহানবা দোজ কাপখ্রে অমসুং মীওই পুন্না ১,৪৪,৫৭,৭১৯না অনিশুবা দোজ কাপখ্রে৷ রাজ্য মঙা মমিং ওইনা হায়রবদা মধ্য প্রদেশ, গুজরাত, রাজস্থান, মহারাস্ত্র অমসুং উত্তর প্রদেসতা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা ভেক্সিন দোজ পুন্না কোতি ১ হেন্না কাপখ্রে৷ অদুগা, আন্ধ্র প্রদেশ, অসাম, ছত্তিশগর, দিল্লী, হরিয়ানা, ঝর্খন্দ, কেরলা, তেলঙ্গনা, হিমাচল প্রদেশ, ওরিশা, পঞ্জাব, উত্তরখন্দ অমসুং ৱেস্ত বেঙ্গলদা কোবিদ ভেক্সিনগী অহানবা দোজ ওইনা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা বেনিফিসরী লাখ ১০ হেনবনা ভেক্সিন কাপখ্রে৷
মখাগী তেবেল অসিনা ঙসি ফাওবদা চহি কাংলুপ ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিংদা কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ অদু উৎলি৷
সিরিএল নম্বর
রাজ্য
অহানবা দোজ
অনিশুবা দোজ
১
এ অমসুং এন ইথৎশিং
১১১৪৮৭
১৬৯৮
২
আন্ধ্র প্রদেশ
৪৫২১৩০৫
৩৩৮৬৬৮
৩
অরুনাচল প্রদেশ
৩৮৭১৩৪
৮৪২১
৪
অসাম
৬১৮১১৫১
৩২২৮০৫
৫
বিহার
১২৯৪৯৭০০
৭৫৬৪২৫
৬
চান্দিগর্হ
৩৮৫৪৮৮
১৪৯৯৩
৭
ছত্তিশগর
৪২০১৯৭০
৩৯৫৪৪০
৮
দদ্রা অমসুং নগর হেভেলি
২৬৯৭১৭
৩৯৯৪
৯
দামন অমসুং দিয়ু
১৭৯৪৫৩
৫৩৪০
১০
দিল্লী
৪২৭৩৪৯৩
৬৭০৭৫১
১১
গোৱা
৫৫৬৩৩৯
২৮৫৬০
১২
গুজরেত
১৪৩৪৫৪১০
৯৯৩৬৭২
১৩
হরিয়ানা
৫৩৬০৬০৭
৬১৪৭৫৩
১৪
হিমাচল প্রদেশ
২২৫৯৩৩৩
২৫০৩৯
১৫
জম্মু অমসুং কাশ্মীর
২০২১৯২৯
৮৯৫৯৯
১৬
ঝর্খন্দ
৪৩৯৫৭৯৬
৩৩১০৮৬
১৭
কর্নতাকা
১২০৭৭৬৬৬
৯৮১১১৬
১৮
কেরলা
৫১২৩৫৫৫
৪২১২৫১
১৯
লদাখ
৯০৬৪৭
১০১১
২০
লক্সদ্বীপ
২৬০৭১
২৯৭
২১
মধ্য প্রদেশ
১৭৯৩৬৮১৯
১০১৮৯৬৮
২২
মহারাস্ত্র
১৩৬০৩১৮১
১০৮৪৩০৩
২৩
মনিপুর
৫৯৭৬৬১
৮০৭১
২৪
মেঘলয়
৫২৫৩৭৯
১০৫৭২
২৫
মিজোরাম
৩৭০৩১৭
৭৩১৯
২৬
নাগালেন্দ
৩৭১৮৪৭
৬৪৮৮
২৭
ওরিশা
৬৬১৫৩৮০
৫৭৯২৩৬
২৮
পুদুচেরী
২৯১৯২১
৪৫১০
২৯
পঞ্জাব
৩০৭৮০৭২
২২৩৪৫৮
৩০
রাজস্থান
১৩০২৩৬০৮
১৫১৯৮০১
৩১
সিক্কিং
৩১২০৩৭
৪১৩৫
৩২
তামিল নাদু
১০৭২৫০১০
৮৪৮৭৭৭
৩৩
তেলঙ্গনা
৫৭১৯৩৮৮
৮১২৮০০
৩৪
ত্রিপুরা
১২০২৮৪১
৩৮৪৩৭
৩৫
উত্তর প্রদেশ
২৪৬৩২৯৩০
১৩১৪২৫৫
৩৬
উত্তরখন্দ
২৮২৩২২৪
১৬৭১৫৩
৩৭
ৱেস্ত বেঙ্গল
৯৬৬৫০২৫
৮০৪৫১৭
অপুনবা
১৯১২১২৮৯১
১৪৪৫৭৭১৯
পোপুলেসন প্রাইয়োরিতী গ্রুপশিংগী মতুং ইন্না কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ ৫৩,৫৩,৯৯,৭৮৩ অদু মখাদা তোখায়-তোখায়না লৈরে৷
কাপখিবা অপুনবা ভেক্সিন দোজ
হেল্ফকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং
চহি কাং ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
১০৩৪৫৯৮৬
১৮২৬৫৭৪২
১৯১২১২৮৯১
১১৫৮৩৪০৩০
৮০৫১৮২৬০
৪১৬১৭৬৯০৯
অনিশুবা দোজ
৮০৬৭৮০২
১২০৫২৮০৫
১৪৪৫৭৭১৯
৪৪৮৫৯৫০১
৩৯৭৮৫০৪৭
১১৯২২২৮৭৪
ভেক্সিনেসন দ্রাইবকী ২১০শুবা নুমিৎতা (২০২১গী ওগস্ত ১৩), ভেক্সিন দোজ পুন্না ৫৫,৯১,৬৭৫ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং ফংখিবা প্রোভিজনেল রিপোর্তকী মতুং ইন্না, বেনিফিসরী ৪৩,৬৩,২৭৬না অহানবা দোজ কাপখি অমসুং বেনিফিসরী ১২,২৮,৩৯৯না অনিশুবা দোজ কাপখি৷ ঙসি নুমিদাং অথেংবদা নুমিৎ অসিগী ফাইনেল ওইবা রিপোর্তশিং অদু লোইশিল্লগনি৷
তাং: ২০২১গী ওগস্ত ১৩ (২১০শুবা নুমিৎ)
হেল্ফকেয়র ৱার্করশিং
ফ্রন্তলাইন ৱার্করশিং
চহি কাং ১৮-৪৪ ফাওবগী মনুংদা লৈরিবা মীওইশিং
চহি ≥ ৪৫ মীওইশিং
চহি ≥ ৬০ মীওইশিং
অপুনবা
অহানবা দোজ
২৪৩০
১১১১২
৩০৩১২৭৫
৯০৮০০০
৪১০৪৫৯
৪৩৬৩২৭৬
অনিশুবা দোজ
১৫৬৪৩
৬২০৬৮
৪৯২২৮৩
৪২৩৯৯৬
২৩৪৪০৯
১২২৮৩৯৯
কোবিদ-১৯না মরম ওইদুনা লৈবাক অসিদা খ্বাইদগী ফিভম শোকনিংঙাই ওইনা লৈরিবা মীওইশিংবু ঙাকথোক্নবগী খুৎলাই অমা ওইনা শিজিন্নরিবা ভেক্সিনেসন এক্সর্সাইস অসি অৱাংবা থাক্তা লেপ্পা লৈতনা পাংথোক্লগনি৷