Prime Minister's Office
PM chairs high level meeting to review ramping up of oxygen supply across the Country
More than 1500 PSA Oxygen plants are coming up across the nation
PSA Oxygen plants contributed by PM CARES would support more than 4 lakh oxygenated beds
PM instructs officials to ensure that the plants are made functional at the earliest
Ensure adequate training of hospital staff on operation and maintenance of oxygen plants: PM
Deploy advanced technology like IoT to track performance and functioning of oxygen plants: PM
09 JUL 2021 1:07PM by PIB Delhi
PM Narendra Modi today reviewed the progress of oxygen augmentation and availability across the country.
Officials briefed PM about the progress on installation of PSA Oxygen plants across the country. More than 1500 PSA Oxygen plants are coming up across the nation which includes contribution from PM CARES as well as various ministries & PSUs.
PSA Oxygen plants contributed by PM CARES are coming up in all states and districts of the country. PM was informed that once all PSA Oxygen plants coming up through PM CARES would be functional, they would support more than 4 lakh oxygenated beds.
PM instructed the officials to ensure that these plants are made functional at the earliest and to work closely with the state governments for the same. Officers apprised the PM that they are in regular touch with officers from state governments regarding fast-tracking the oxygen plants.
PM asked officials to ensure there is adequate training of hospital staff on operation and maintenance of oxygen plants. He also directed officials to ensure that each district has trained personnel available. Officials informed him that there is a training module prepared by experts and they are targeting training of around 8000 people across the country.
PM also said that we should deploy advanced technology like IoT to track performance and functioning of these oxygen plants at a local and national level. Officials apprised the PM about a pilot being done using IoT for monitoring the performance of the oxygen plants.
Principal Secretary to PM, Cabinet Secretary, Secretary Health, Secretary MoHUA and other important officials were present in the meeting.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা লৈবাক শিনবা থুংনা ওক্সীজেন য়েনবগী থবক হেনগৎনবা য়েংশিনবগী অৱাংবা থাক্কী মীফমদা চেয়র লৌখ্রে
পি.এস.এ. ১৫০০ হেনবা ওক্সীজেন প্লান্তশিং লৈবাক অসিদা লৈরগনি
পি.এম.কেয়রসনা পীথরকপা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিংনা ওক্সীজেন য়াওবা বেদ লাখ ৪ হেন্না মতেং পীরগনি
প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসিএলশিংদা প্লান্তশিং অসি অথুবা মতমদা মথৌ হৌনবা খঙহল্লি
ওক্সীজেন প্লান্তশিং শিজিন্নবা অমসুং শেন্ননবা হোস্পিতালগী স্তাফশিংদা মতিক চাবা ত্রেনিং শোইদনা পীগদবনি: পি.এম.
ওক্সীজেন প্লান্তশিং পর্ফোমেন্স অমসুং ফংসন ত্রেক তৌবদা খুমাং চাওশিনবা তেক্নোলোজী হায়বদি আই.ও.তি. শিজিন্নগদবনি: পি.এম.
09 JUL 2021 1:07PM by PIB Imphal
পি.এম. নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি লৈবাক অসিদা ওক্সীজেন হেনগৎহন্নবা অমসুং ফংহন্নবা হোৎনরিবা অসিদা য়েংশিনখ্রে।
ওফিসিএলশিংনা লৈবাক শিনবা থুংনা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিং লিংখৎনবা লৌখৎলিবা থৌওংশিং অসি পি.এম.দা পাউদমখি। পি.এস.এ. ১৫০০ হেনবা ওক্সীজেন প্লান্তশিং লৈবাক অসিদা লৈরগনি হায়রিব অসিদা পি.এম.কেয়রস লোয়ননা মখল কয়া অমগী মিনিস্ত্রী অমসুং পি.এস.য়ু.শিংনা পীরকপা য়াওরি।
পি.এম.কেয়রসনা পীরকপা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিং লৈবাক অসিগী রাজ্য অমসুং জিলা খুদিংদা লৈরগনি। করিগুম্বা পি.এম.কেয়রসনা পীরকপা পি.এস.এ. ওক্সীজেন প্লান্তশিং মথৌ হৌরবা মতমদা মসিনা ওক্সীজেন য়াওবা বেদ লাখ ৪ লৈরগনি হায়না পি.এম.দা পাউদমখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ওফিসিএলশিংদা প্লান্তশিং অসি অথুবা মতমদা মথৌ হৌনবা খঙহল্লি অমসুং হায়রিবা অসি রাজ্য সরকারগা পুন্না থবক তৌমিন্নগদবনি। ওফিসরশিংনা পি.এম.দা খঙহনখি মদুদি মখোয়না রাজ্য সরকারগা ওফিসিএলশিংগা তোইনা উনদুনা ওক্সীজেন প্লান্ত অসি ফাস্ত ত্রেক্ত তৌরিপি.এম.না ওফিসিএলশিংদা ওক্সীজেন প্লান্তশিং অসিগী শিজিন্নবা অমসুং শেন্নবদা মতিক চাবা ত্রেনিং শোইদনা পীনবা হায়খি। মহাক্না ওফিসিএলশিংদা দিস্ত্রীক্ত খুদিংদা ত্রেন ফংলবা মীওইশিং লৈহনগদবনি হায়নসু হায়খি। ওফিসিএলশিংনা ত্রেনিং মোদ্যুল অমা এক্সপার্তশিংনা শেম-শাদুনা লৈরি হায়না মঙোন্দা তমখি অমসুং মখোয়না মীওই ৮০০০ লৈবাক শিনবা থুংনা ত্রেনিং পীনবা পান্দম থম্লি হায়খি।
পি.এম.নসু হায় মদুদি ঐখোয়না ওক্সীজেন প্লান্তশিং অসি লোকেল অমসুং নেস্নেল থাক্তা মথৌ পাংথোকপদা খুমাং চাওশিল্লবা তেক্নোলোজী শিজিন্নগনি। ওফিশিএলশিংনা ওক্সীজেন প্লান্তশিং অসিগী মথৌ তৌবা মতমদা আই.ও.তি. শিজিন্নরি হায়না পাউদমখি।
পি.এম.দা প্রিন্সিপাল সেক্রেতরী, কেবিনেত সেক্রেতরী, সেক্রেতরী হেলথ, সেক্রেতরী এম.ও.ঐচ.য়ু.এ. অমসুং অতৈ মরুওইবা ওফিসিএলশিংনা মীফম অসিদা শরুক য়াখি।