Prime Minister's Office
PM to launch ‘Customized Crash Course programme for Covid 19 Frontline workers’ on 18th June
16 JUN 2021 2:28PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will launch ‘Customized Crash Course programme for Covid 19 Frontline workers’ on 18th June 2021 at 11 AM via video conferencing. The launch will commence the programme in 111 training centres spread over 26 states. The launch will be followed by the Prime Minister’s address. Union Minister of Skill Development and Entrepreneurship will also be present on the occasion.
The programme aims to skill and upskill over one lakh Covid warriors across the country. The training will be imparted to Covid warriors in six customised job roles namely Home Care Support, Basic Care Support, Advanced Care Support, Emergency Care Support, Sample Collection Support, and Medical Equipment Support.
The programme has been designed as a special programme under the Central Component of Pradhan Mantri Kaushal Vikas Yojana 3.0, with total financial outlay of Rs. 276 crore. The programme will create skilled non-medical healthcare workers to fill the present and future needs of manpower in the health sector.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না জুন ১৮দা ‘কোবিদ ১৯গী ফ্রন্তলাইন ৱর্করশিংগীদমক্তা কস্তমাইজ ক্রাশ কোর্স প্রোগ্রাম’ লোঞ্চ তৌগদৌরি
16 JUN 2021 2:28PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভিদিও কনফরেন্সিংগী থোংদা জুন ১৮গী অয়ুক পুং ১১ তাবা মতমদা ‘কোবিদ ১৯গী ফ্রন্তলাইন ৱর্করশিংগীদমক্তা কস্তমাইজ ক্রাশ কোর্স প্রোগ্রাম’ লোঞ্চ তৌগদৌরি। লোঞ্চ তৌগদবা অসিনা রাজ্য ১৬তা লৈরিবা ত্রেনিং সেন্তর ১১১দা প্রোগ্রাম হৌহল্লগনি। লোঞ্চ তৌরবা মতুংদা প্রধান মন্ত্রীনা ৱারোল পীগনি। থৌরম অসিদা কেন্দ্রগী স্কিল দিবেলপমেন্ত অমসুং এন্তপ্রিনোরশিপকী মন্ত্রীসু শরুক য়াগনি।
প্রোগ্রাম অসিনা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা কোবিদ ৱারিয়র লাখ অমা হেনবদা স্কিল লৈহন্নবা অমসুং অপস্কিল তৌনবা পান্দম থম্লি। কোবিদ ৱারিয়রশিংদা কস্তমাইজ তৌরবা থবক তরুক মমিং ওইনা পল্লবদা হোম কিয়র সপ্পোর্ত, বেসিক কিয়র সপ্পোর্ত, এদভান্স কিয়র সপ্পোর্ত, ইমর্জেন্সী কিয়র সপ্পোর্ত, সেম্পল কল্লেক্সন সপ্পোর্ত অমসুং মেদিকেল ইক্বিপমেন্ত সপ্পোর্ততা ত্রেনিং অসি পীগনি।
প্রোগ্রাম অসি অপুনবা ফাইনান্সিএল আউৎলে লুপা করোর ২৭৬কা লোইননা প্রধান মন্ত্রী কৌশল বিকাস য়োজনা ৩.০গী কেন্ত্রেল কম্পোনেন্তগী মখাদা অখন্নবা প্রোগ্রাম অমা ওইনা দিজাইন তৌখিবনি। প্রোগ্রাম অসিনা হেল্থ সেক্তরদা হৌজিক অমসুং তুংলমচৎতা মথৌ তারক্কদবা মেনপাৱর অদু মেনশিন্ননবা নন-মেদিকেল হেক্থকিয়র ৱর্করশিং স্কিল লৈহনগনি।