Ministry of Finance
Five more states undertake partial Power Sector Reforms, get additional borrowing of Rs. 2,094 crore
Reform linked borrowings are facilitating reduction in AT&C losses and ACS-ARR Gap
7 states have met Power Sector reforms target so far, got additional borrowing permission of Rs. 5,032 crore
19 FEB 2021 2:15PM by PIB Delhi
Reform linked additional borrowing permissions are stimulating reforms in Power Sector in the states. As a part of reform process, five more states namely, Bihar, Goa, Karnataka, Rajasthan and Uttarakhand have successfully met the target set by the Ministry of Power for reduction in Aggregate Technical & Commercial (AT&C) losses or achieved the targeted reduction in Average Cost of Supply and Average Revenue Realisation (ACS-ARR) gap.
Reduction in AT&C losses and ACS-ARR gap are two of the three reforms in Power Sector stipulated by the Department of Expenditure, Ministry of Finance. A part of additional borrowing ceiling to the states is linked to undertaking reforms in the Power Sector.
States get permission to borrow and amount equivalent of 0.05 percent of the Gross State Domestic Product (GSDP) for meeting the target set for the state for reduction in AT&C losses and additional 0.05 percent of GSDP for crossing the ACS-ARR gap target.
Uttarakhand has achieved the targets for reduction in both AT&C losses and ACS-ARR gap. AT&C losses in the state have reduced to 19.01 percent against the target of 19.35 percent. ACS-ARR Gap in the state has been reduced to Rs.0.36 per unit against the target of Rs.0.40 per unit. Goa has brought down the AT&C losses to 11.21 percent against the target of 13.53 percent.
Karnataka has surpassed the ACS-ARR Gap target of Rs. 0.50 per unit by reducing the gap to Rs. 0.44 per unit. Rajasthan has also achieved the ACS-ARR Gap reduction target. Against the target of Rs. 1.40 per unit, the state has abridged the gap to Rs. 1.16 per unit. Similarly, Bihar has also achieved the ACS-ARR Gap reduction target by 10 percent reductions in the ACS-ARR Gap.
Successful implementation of the reform has made these five states eligible to mobilise additional financial resources of Rs. 2,094 crore. The permission for the same has been accorded by the Department of Expenditure. This has provided the much needed additional financial resources to the states to fight COVID-19 pandemic, enhance capital expenditure to stimulate demand.
Besides these five states, Andhra Pradesh and Madhya Pradesh have undertaken the third reform in the power sector i.e. Direct Benefit transfer (DBT) of electricity subsisdy to farmers. Consequently, these two states were given additional borrowing permission of Rs. 2,938 crore, equivalent to 0.15 percent of their GSDP. Thus, the 7 states who have undertaken power sector reforms so far have been granted additional borrowing permission of Rs. 5,032 crore. State wise amount of the additional borrowing permitted is as under:
Sl.No.
State
Reform
Additional borrowing allowed
(Rs in crore)
1.
Andhra Pradesh
DBT to Farmers
1,515
2.
Bihar
ACS-ARR gap reduction
323
3.
Goa
AT&C loss reduction
44
4.
Karnataka
AT&C loss reduction
901
5.
Madhya Pradesh
DBT to Farmers
1,423
6.
Rajasthan
AT&C loss reduction
546
7.
Uttarakhand
Both ACS-ARR gap & AT&C loss reduction
280
Power Sector reforms sitpulated by the Ministry of Finance aim at creating a transparent and hassle free provision of power subsidy to farmers and prevent leakages. They also aim at improving the health of power distribution companies by alleviating their liquidity stress in a sustainable manner.
In view of the resource requirement to meet the challenges posed by the COVID-19 pandemic, the Government of India had on 17th May, 2020 enhanced the borrowing limit of the states by 2 percent of their GSDP. Half of this special dispensation was linked to undertaking citizen centric reforms by the states. The four citizen centric areas for reforms identified were (a) Implementation of One Nation One Ration Card System, (b) Ease of doing business reform, (c) Urban Local body/ utility reforms and (d) Power Sector reforms.
Till now, 21 states have carried out at least one of the four stipulated reforms and have been granted reform linked borrowing permissions. Out of these, 16 states have implemented the one nation one ration card system, 18 states have done ease of doing business reforms, 6 states have done local body reforms and 7 states have undertaken power sector reforms. Total reform linked additional borrowing permission issued so far to the states stands at Rs.­­­ 91,667 crore.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
অহেনবা স্তেত মঙানা পৱার সেক্তর রিফোর্ম্সকী শরুক খরা পায়খৎলে, অহেনবা শেন্ফম লুপা করোর ২,০৯৪ পুবগী অয়াবা ফংলে
রিফোর্মগা মরী লৈনবা বোরোৱিংনা এ.তি. এন্দ সি. লোস অমসুং এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ হন্থহনবদা মতেং ওইরি
হৌজিক ফাওবদা স্তেত ৭না পৱার সেক্তর রিফোর্মশিংগী পান্দম ফংখ্রে, অহেনবা শেন্ফম লুপা করোর ৫,০৩২ পুবগী অয়াবা ফংখ্রে
19 FEB 2021 2:15PM by PIB Imphal
রিফোর্মগা মরী লৈনবা অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীবসিনা স্তেতশিংদা পৱার সেক্তরদা অওনবা পুরকপদা মতেং ওইরি‍। রিফোর্ম থৌওংগী শরুক অমা ওইনা স্তেত মঙানা মমিং ওইনা বিহার, গোৱা, কর্নাতকা, রাজস্থান অমসুং উত্তরাখন্দনা এগ্রিগেত তেক্নিকেল এন্দ কম্মর্সিএল (এ.তি. এন্দ সি.) লোস হন্থহন্নবা নৎত্রগা এভরেজ কোস্ত ওফ সপ্লাই অমসুং এভরেজ রিভিন্যু রিএলাইজেসন (এ.সি.এস.-এ.আর.আর.) গেপ হন্থহন্নবা পৱার মন্ত্রালয়না থমখিবা পান্দম মায় পাক্না ফংখ্রে‍।
এ.তি. এন্দ সি. লোস অমসুং এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ হন্থহনবা শেলথুম মন্ত্রালয়গী দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা পায়খৎনবা পান্দম থম্লিবা পৱার সেক্তরগী রিফোর্ম অহুমগী মনুংদা অনিনি‍। স্তেতশিংদা পীবা অহেনবা শেন্ফম পুবা য়াবগী শেন্ফমগী শরুক অমা পৱার সেক্তরদা অওনবা পুরকপগা মরী লৈনহল্লি‍।
এ.তি. এন্দ সি. লোস হন্থহনবদা স্তেতশিংদা মখোয়গী গ্রোস স্তেত দোমেস্তিক প্রদক্ত (জি.এস.দি.পি.)গী চাদা ০.৫কা মান্নবা অমসুং এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপকী পান্দম ফংবদা জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.৫গা মান্নবা অহেনবা শেন্ফম পুবা য়াহল্লি‍।
উত্তরাখন্দনা এ.তি. এন্দ সি. লোস অমসুং এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ হন্থহনবগী পান্দম ফংলে‍। এ.তি. এন্দ সি. লোসকী পান্দম চাদা ১৯.৩৫ থমবদা স্তেত অসিনা চাদা ১৯.০১দা হন্থহনবা ঙম্লে‍। এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপকীসু য়ুনিত অমদা লুপা ০.৪০গী পান্দম থম্বদা স্তেত অসিনা য়ুনিত অমদা লুপা ০.৩৬কী চাংদা হন্থহনবা ঙম্লে‍। গোৱানা এ.তি. এন্দ সি. লোস চাদা ১৩.৫৩গী পান্দম থম্বদা চাদা ১১.২১দা হন্থহল্লে‍।
কর্নাতকানা য়ুনিত অমদা লুপা ০.৫০গী এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপকী পান্দম থম্বদা য়ুনিত অমদা লুপা ০.৪৪দা হন্থহল্লে‍। রাজস্থানসু এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ হন্থহনবগী পান্দম ফংখ্রে‍। য়ুনিত অমদা লুপা ১.৪০গী পান্দম থম্বদা স্তেত অসিনা য়ুনিৎ অমদা লুপা ১.১৬কী চাংদা হন্থহল্লে‍। মতৌ অসুম্না বিহারসু এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ চাদা ১০ হন্থহন্দুনা পান্দম ফংলে‍।
রিফোর্মশিং অসি মায় পাক্না পায়খৎখিবদগী হায়রিবা স্তেত মঙা অসি লুপা করোর ২,০৯৪কী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা ফংখ্রে‍। হায়রিবা অয়াবা অসি দিপার্তমেন্ত ওফ এক্সপেন্দিচরনা পীখ্রে‍। মসিনা স্তেতশিংদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ থেংনবদা মথৌ তাবা অহেনবা শেলথুমগী মচাক ফংহনবদা মতেং ওইহন্দুনা দিমান্দ হেনগৎহন্নবা কেপিতেল এক্সপেন্দিচরসু হেনগৎহল্লে‍।
হায়রিবা স্তেত মঙাসিগী মথক্তা অন্ধ্র প্রদেস অমসুং মধ্য প্রদেশনা পৱার সেক্তরগী অহুমসুবা রিফোর্ম হায়বদি লৌমীশিংদা ইলেক্ত্রিসিতী সবসিদী দাইরেক্ত বিনিফিত ত্রান্ফর (দি.বি.তি.)গী থৌরাং পায়খৎখ্রে‍। মসিগী মতুং তারকপা ওইনা হায়রিবা স্তেত অনিসিদা মখোয়গী জি.এস.দি.পি.গী চাদা ০.১৫কা মান্নবা লুপা করোর ২,৯৩৮গী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীখ্র‍ে‍। অসুম্না হৌজিক ফাওবদা পৱার সেক্তরদা অওনবা পুরকখ্রবা স্তেত ৭তা লুপা করোর ৫,০৩২গী অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীখ্রে‍। স্তেত স্তেতকী ওইনা অহেনবা শেন্ফম পুবগী অয়াবা পীখ্রবা মশিং মখাদা পীরি:
সেরিএল মশিং
স্তেত
রিফোর্ম
পুবগী অয়াবা পীখ্রবা অহেনবা শেন্ফম
(লুপা করোরগী খুজিংদা)
১.
অন্ধ্র প্রদেশ
লৌমীশিংদা দি.বি.তি.
১,৫১৫
২.
বিহার
এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ হন্থহনবা
৩২৩
৩.
গোৱা
এ.তি. এন্দ সি. লোস হন্থহনবা
৪৪
৪.
কর্নাতকা
এ.তি. এন্দ সি. লোস হন্থহনবা
৯০১
৫.
মধ্য প্রদেশ
লৌমীশিংদা দি.বি.তি.
১,৪২৩
৬.
রাজস্থান
এ.তি. এন্দ সি. লোস হন্থহনবা
৫৪৬
৭.
উত্তরাখন্দ
এ.তি. এন্দ সি. লোস অমসুং এ.সি.এস.-এ.আর.আর. গেপ অনিমক হন্থহনবা
২৮০
শেলথুম মন্ত্রালয়না পায়খৎলিবা পৱার সেক্তরদা অওনবা পুরকপগী থৌরাং অসিনা লৌমীশিংদা লৌথুপ লৌকোয় লৈতবা অমদি অপনবা লৈতবা মওংদা মৈগী সবসিদী পীননবা অমদি মৈ মাঙবা থিংনবা পান্দম থম্লি‍। মখোয়নে পৱার দিস্ত্রিব্যুসন কম্পেনীশিংদা তুং কোইগদবা মওংদা মখোয়গী শেল থুম মরাং কায়বা হেনগৎহন্দুনা মখোয়গী ফীভম ফনা থম্নবা পান্দমসু থম্লি‍।
কোবিদ-১৯ লাইচৎনা পীরিবা শিংনবশিং থেংননবগী মথৌ তাবা মচাকশিংগী য়েংলগা ভারত লৈঙাক্না মে ১৭,২০২০দা স্তেতশিংগী শেল পুবগী চাং মখোয়গী জি.এস.দি.পি.গী চাদা ২গী চাংদা হেনগৎহনখি‍। মসিগী তঙ্খায় অমদি স্তেতশিংনা মীয়ামগী য়াইফনবা অওনবা পুরকপগা মরী লৈনহল্লি‍। খনগৎখিবা রিফোর্ম মরিদুদি (ক) ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম পায়খৎপা, (খ) ইজ ওফ দুইং বিজিনেস রিফোর্ম, (গ) অর্বান লোকেল বোদী/য়ুতিলিতী রিফোর্ম্স অমসুং (ঘ) পৱার সেক্তর রিফোর্ম্স‍নি‍।
হৌজিক ফাওবদা স্তেত ২১না পিরিবা রিফোর্ম্স মরিসিগী মনুংদা য়ামদ্রবদা অমদা পায়খৎখ্রে অমসুং রিফোর্মগা মরী লৈনননা শেল পুবগী অয়াবা ফংখ্রে‍। মসিগী মনুংদা স্তেত ১৬না ৱন নেসন ৱন রেসন কার্দ সিস্তেম, স্তেত ১৮না ইজ ওফ দুইং বিজিনেস রিফোর্ম্স, স্তেত ৬না লোকেল বোদী রিফোর্ম্স অমসুং স্তেত ৭না পৱার সেক্তর রিফোর্মশিং পায়খৎখ্রে‍। রিফোর্মগা মরী লৈনননা হৌজিক ফাওবদা স্তেতশিংদা পুবগী অয়াবা পীখ্রবা অপুনবা অহেনবা শেন্ফমদি লুপা করোর ৯১,৬৬৭নি‍।