Ministry of Labour & Employment
ESIC beneficiaries to get medical care from nearby ESIC empanelled Hospitals in case of non-availability of ESIC hospital or dispensary within a radius of 10 km. of their residence
18 FEB 2021 5:39PM by PIB Delhi
Keeping in view the sizeable increase in the number of ESI beneficiaries subsequent to expansion of ESI Scheme in newer geographical areas, efforts are constantly being made to strengthen the ESI medical care infrastructure to provide better medical services in the vicinity of beneficiaries' residence.
To ease the hardship being faced by ESI Beneficiaries in availing medical services in case of non-availability of ESIC's Health Care infrastructure i.e. Hospital or Dispensary or Insured Medical Practitioner (IMP) within a radius of 10 KM of their residences, such ESI beneficiaries can now avail medical care services from nearby ESIC empanelled hospitals (pan-India) without the need for any referral from an ESI dispensary or hospital.
To avail medical services in such areas, the ESI beneficiaries of such areas may visit the ESI empanelled hospital with ESI e-pehchan Card/Health Passbook alongwith Aadhar/Govt. issued Identity Card and avail cashless medical consultation for OPD services directly from such hospital. Such beneficiaries may seek reimbursement of purchased medicines prescribed during OPD consultation through nearest Dispensary cum Branch Office (DCBO) or Regional Office of ESIC where DCBO is not available.
In cases where investigation or admission for indoor treatment is required, the empanelled hospital will obtain the permission from the ESI approving authority through an online system within 24 hours and provide cashless treatment to the beneficiary. A copy of the guidelines issued by the ESIC Hqrs. are available on the website www.esic.nic.in

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
ই.এস.আই.সি. বেনিফিসরীশিংনা মখোয়না লৈরিবা মফম অদুগী কি.মি.১০গী রেদিয়সকী মনুংদা ই.এস.আই.সি. হোস্পিতাল নত্ত্রগা দিস্পেন্সরী লৈতবা তারবদি মনাক নকপা ই.এস.আই.সি.গী এম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতালশিংদগী মেদিকেল কিয়র ফংলগনি
18 FEB 2021 5:39PM by PIB Imphal
অনৌ-অনৌবা মফম কয়াদা এ.এস.আই. স্কীম চাউথোরকপা অসিগা ইরোইননা ই.এস.আই. বেনিফিসরীশিংগী মশিং চাউনা হেনগৎলক্লিবা অসি য়েংলগা বেনিফিসরীশিংনা লৈরিবা মফমগী অনকপদা অমসুং অকোইবদা হেন্না ফবা মেদিকেল সর্ভিসশিং ফংহন্নবা ই.এস.আই. মেদিকেল কিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা লেপ্পা লৈতনা হোৎনরি।
ই.এস.আই. বেনিফিসরীশিংনা মখোয়না লৈরিবা মফমশিং অঅদুগী কি.মি. ১০গী রেদিয়সকী মনুংদা ই.এস.আই.সি.গী মেদিকেল কিয়র ইনফ্রাস্ত্রকচর মদুদি হোস্পিতাল নত্ত্রগা দিস্পেন্সরী নত্ত্রগা ইনস্যুর্দ মেদিকেল প্রেক্তিস্নর (আই.এম.পি.) লৈতবনা মরম ওইদুনা মেদিকেল সর্ভিসশিং ফংনবা হোৎনবদা থেংনরিবা অৱাবা অসি ককোকহন্নবা অসিগুম্বা ই.এস.আই. বেনিফিসরীশিংদা হৌজিক্তি ই.এস.আই. দিস্পেন্সরী নত্ত্রগা হোস্পিতাল অমদগী রিফরেল য়াওদ্রবসু মনাক নকপা ই.এস.আই.সি. এম্পেনেল্দ হোস্পিতালশিং (পান-ইন্দিয়া)দগী মেদিকেল কিয়র সর্ভিসশিং ফংলগনি।
অসিগুম্বা মফমশিংদা মেদিকেল সর্ভিসশিং ফংহনবা অসিগুম্বা মফমশিংগী ই.এস.আই. বেনিফিসরীশিংনা ই.এস.আই. ই-চেহচান কার্দ/হেল্থ পাসবুক লোইননা আধার/সরকারনা পীবা শক্তাক চে পাইদুনা ই.এস.আই. এম্পেনেল্দ হোস্পিতালদা চৎপা য়াগনি অমসুং অসিগুম্বা হোস্পিতালশিং অসিদগী হকথেংননা ও.পি.দি. সর্ভিসেসকীদমক শেং চংদবা মেদিকেল কন্সল্তেসন ফংবা য়াগনি। অসিগুম্বা বেনিফিসরীশিং অসিনা ও.পি.দি. কন্সল্তেসন তৌবদা লৈখিবা হিদাক-লাংথকশিংগী রিইমবর্সমেন্ত অদু মনাক নকপা দিস্পেন্সরী কম ব্রঞ্চ ওফিস (দি.সি.বি.ও.) নত্ত্রগা দি.সি.বি.ও. লৈতবা তারবদি ই.এস.আই.সি.গী রিজনেল ওফিসতা তৌবা য়াগনি।
করিগুম্বা ইন্দোর ত্রীৎমেন্তগী ইনবেস্তিএসন নত্ত্রগা এদমিসন মথৌ তারবদি, এম্পেনেল তৌরবা হোস্পিতাল অদুনা পুং ২৪গী মনুংদা ওনলাইন সিস্তেম অমগী খুত্থাংদা ই.এস.আই.গী অয়াবা পিরিবা ওথোরিতীদগী অয়াবা লৌগনি অমসুং বেনিফিসরীদা শেং চংদনা লায়েং ফংহনগনি। ই. এস.আই.সি. হেদক্বাতরশিংনা থোকখিবা গাইলাইনশিংগী কোপী অদু মসিদা ফংগনি website www.esic.nic.in