Ministry of Culture
Rashtriya Sanskriti Mahostav in Cooch Behar concludes
17 FEB 2021 4:24PM by PIB Delhi
The three day Cultural Festival of the 11thRashtriya Sanskriti Mahostav in Rajbari of Cooch Behar, West bengal concluded last evening with programs performed by Dohar, a popular Bengali band, other renowned artists and local troupes .
The Mahostav organised for the Rajbari, the magnificent palace grounds witnessed performances by renowned artists and musicians; folk artists highlighting the rich cultural diversity. A big draw was singer and music composer Shri Kailash Kher, Kathak dancer Souvik Chakroborty while tabla mastero, Bikram Ghosh performed at the inauguration. Icons from music to classical performers performed during the last three days giving the local people glimpses of the heritage and also be a platform to encourage and preserve the local arts. A handicraft Mela was also held on the occasion.
The festival held in West Bengal was inaugurated by the Governor Shri Jagdeep Dhankhar in the presence of the Minister of State (I/C) Culture, Shri Prahlad Singh Patel on 14th February. The second leg of the program will now be held in Darjeeling from 22nd to 24th February. The RSM which is being organized in the State will enhance mutual understanding and bonding between people of diverse cultures, thereby securing stronger unity and integrity of India.
RSM, the flagship festival of this Ministry of Culture has been organized since 2015 with the active participation of Seven Zonal Culture Centres has been playing a pivotal role to take the vibrant culture of India out to the masses instead of confining to auditoria and galleries. It has been instrumental in showcasing, folk and tribal art, dance, music, cuisines & culture of one state in other states reinforcing the cherished goal of “Ek Bharat Shreshtha Bharat” and at the same time providing an effective platform to the artists and artisans to support their livelihood. Ten editions of RSM have been held till date since November, 2015 in various states and cities such as Delhi, Varanasi, Bengaluru, Tawang, Gujarat, Karnataka, Tehri and Madhya Pradesh.
Organized by the Ministry of culture and the Eastern Zonal Cultural Centre Kolkata it has brought all the seven zonal cultural centres together to bring culture to the masses and also reinforce the goal of Ek Bharat Shrestha Bharat.

কল্চর মন্ত্রালয়
কুচ বেহারদা রাস্ত্রীয়া সংস্কৃতী মহোৎসব লোইশিনখ্রে
17 FEB 2021 4:24PM by PIB Imphal
ৱেস্ত বেঙ্গালদা লৈবা কুচ বেহারগী, রাজবারীদা পাংথোকপা ১১শুবা রাস্ত্রীয়া সংস্কৃতী মহোৎসব নুমিৎ হুম্নিগী ওইবা কলচরেল ফেস্তিবেল অসি য়াম্না মমিং লৈরবা বেঙ্গালি বেন্দ অমদি অতৈ ফাওরবা আর্তিস্তশিং অমসুং লোকেলগী ত্রুপশিংনা থৌরম কয়া অমা পাংথোক্তুনা ঙরাং নুমিদাং লোইশিনখ্রে।
রাজবারীদা শিল্লিবা মহোৎসব অসি, য়াম্না নিংথিরবা কোনুংগী লম্পাক অসিদা মমিং লৈরবা আর্তিসান অমসুং শৈশকপশিংগী পর্ফোমেন্স উবা ফংখি; ফোল্ক আর্তিস্তশিংনা মখোয়গী নাৎকী ওইবা উৎখি। মসিদা মীয়ামগী পুক্নিং চিংশিল্লিবা অসি ইশৈ শৈরেংবা শ্রী কাইলাশ খর, কথক জগোই শাবী সৌবিক চাক্রোবোর্তি অমদি তব্লা থিনবা বিক্রম ঘোসনা হৌদোকপা থৌরমদা উৎখি। শক্নাইরবা শৈশকপা অমসুং ক্লাসিকেলশিং কয়া অমসু উৎখি। থৌরম অসিদা হেন্দীক্রাফ মেলা অমসু উৎখি।
ৱেস্ত বেঙ্গালদা পাংথোকখিবা ফেস্তিবেল অসি ফেব্রুৱারীগী ১৪দা রাজ্যপাল শ্রী জগদীপ ধনখর অমদি কলচরগী মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই./সি.) শ্রী প্রহলাদ পতেল য়াওনা হৌদোকখি। থৌরম অসিগী অনিশুবা ওইনা দার্জীলিংদা ফেব্রুৱারীগী ২২দগীনা ২৪ ফাওবা পাংথোক্কনি। স্তেত অসিদা শিনখিবা আর.এস.এম. অসিনা হেন্না মমুৎ তানা খঙবা অমসুং মীওইশিং অসিগী মরী লৈনবনা হেন্না পুন্সিনবা অমসুং মান্ননা চৎথগনি।
আর.এস.এম. অসি কলচর মিনিস্ত্রীগী ফেস্তিবেল অমা ওইনা ২০১৫দগী জোনেল কলচর সেন্তর তরেৎনা শরুক য়াদুনা ইন্দিয়াগী ওইবা মখল কয়াগী কলচর অসি পুথোক্নবা হোৎনদুনা লাক্লি। মসি ইশৈ নোংমাইগী ওইবা উৎপা অমনি, ফোল্ক অমসুং ত্রাইবেল আর্ত, জগোই, ইশৈ, মথেল-লুকোই অমসুং করচর অসিনা স্তেত অমদগী স্তেত অমদা “এক ভারত শ্রেস্থা ভারত” অমসুং মরক অসিদা আর্তিসানশিং অসিদা পুন্সি মহিংদা মতেং অমা পীরি। ২০১৫দগী আর.এস.এম.গী এদিসন অসি ১০ ওইনা স্তেত কয়া অমদা অমসুং সহর মদুদি দিল্লী, বরানাসি, বেঙ্গালুরু, তাৱাং, গুজরাত, কর্নাতকা, তেহরি অমসুং মধ্য প্রদেশ অসিনি।
কলচর মিনিস্তরনা অমসুং ইস্ততর্ন জোনেল কলচরেল সেন্তর কোলকাতানা শিনবা অসিনা জোনেল কলচরেল সেন্তর তরেৎ পুম্বনা পুন্না কলচর অসি অচৌবা মফম অমদা পুরকপা হোৎনবা অমসুং এক ভারত শ্রেস্থা ভারত পান্দমদা চংশিল্লি।