Ministry of Finance
Income Tax Department conducts searches in Mumbai
15 FEB 2021 6:58PM by PIB Delhi
The Income Tax Department carried out search and survey operations on a group based in Mumbai on 08.02.2021. This group is mainly engaged in the business of manufacturing of Gutkha, Pan masala and allied substances, besides having operations in hospitality sector. The searches were carried out across many locations in India and concluded on 13.02.2021.
The search and seizure action has led to detection of foreign assets lying with a company registered in tax-haven British Virgin Islands (BVI) with an office in Dubai and controlled and managed by the Chairman of the group. The net worth of the BVI company is Rs. 830 crore created by siphoning of funds from India. This fund has been round tripped to India in the form of share premium amounting to Rs. 638 crore in the flagship companies of the group. During the search action, various digital evidences and forensic analysis have yielded email communication, establishing control and management of the company with the promoter of the group searched. One of the employees, who was also a shareholder in the BVI company, was identified and cross examined with the promoter. It has been accepted by the parties involved that the employee was not aware about being a shareholder in the company and he had signed papers on the instruction of the main promoter.
Further, it has been found that the group has availed bogus deduction under section 80IC of the Income-tax Act, 1961 to an extent of Rs. 398 crore. The group set up 2 entities in Himachal Pradesh and the group was found to indulge in sham transactions in order to claim the aforesaid false deduction.
Apart from the above, unaccounted production of pan masala of an amount of Rs. 247 crore at 2 factory premises of the group has also been detected during the search.
It has also been seen that the assessee has falsely claimed deduction u/s 10AA of the Income-tax Act, 1961 of an amount of Rs. 63 crore in the Gandhi Dham unit.
During the search action, cash of Rs. 13 lakh has been seized and jewellery amounting to Rs. 7 crore was found and has been put under prohibitory orders. Prohibitory orders have also been placed on 16 lockers and in 11 premises. Thus, the search action has led to detection of unaccounted transactions of around Rs. 1500 crore, so far.
Further investigations are in progress.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা মু্ম্বাইদা থি-হুম্বগী থবক চৎথখ্রে
15 FEB 2021 6:58PM by PIB Imphal
ইনকম তেক্স দিপার্তমেন্তনা মুম্বাইদা বেজ তৌবা কাংবু অমগী মথক্তা ০৮.০২.২০২১দা থি-হুম্বা অমসুং সর্ভেগী থবক চৎথখ্রে। কাংবু অসিনা মরুওইনা গুতখা, পান মসালা অমসুং মসিগা মরী লৈনবা পোৎলমদতা নত্তনা হোস্পিতালিতিগী থবকশু তৌরমখি। থি-হুম্বা থবক অসি ইন্দিয়াগী মফম কয়াদা চৎথখি অমসুং ১৩.০২.২০২১দা লোইশিনখি।
থি-হুম্বা অমসুং ফা-পুন্বগী থবক অসিদা দুবাইদা লৈবা ওফিস্তা তেক্স-হাবেন ব্রিতিশ বর্জিন আইেলেন্দ (বি.ভি.আই.)দা ম রেজিস্তর তৌবা মীরমগী লল-থুম ফংবা ঙমখি অমসুং কাংবু অসিগী চেয়রমেন্না শিন-লাংবা তৌবনি। বি.ভি.আই. কম্পনি অসিগী অপুনবা মমল লুপা করোর ৮৩০ অসি ইন্দিয়াগী ফন্দগী চিংথোক্নবা শেমখি। মসিগী ফন্দ অসি প্রিমিয়ম ওইনা কাংবু অসিগী মরুওইবা কম্পনিদা লুপা করোর ৬৩৮লৈরি। থি-হুম্বগী চৎথরিবা মনুং অসিদা মখল কয়াগী দিজিতেলগী খুদম অমসুং ফোরেন্সিক এনালাইসিসনা ই-মেইল কম্ম্যুনিকেসন কয়া অমা পুথোরকখি। বি.ভি.আই. কম্পনি অসিদা থবক তৌবা অমা ক্রোস ওইনা থিবদা মশক খঙদোকখি।পার্তি অসিনা য়াজরি মদুদি মীওই অসি কম্পনি অসি শরুক্তা য়াওরি হায়বা খঙজদে অমসুং মহাক অসি চেদা মরুওইনা লৈরিবা প্রমোত্তর অসিনা সহি তৌহনবনি।
মখা তানা, মসি ফংলি মদুদি লুপা করোর ৩৯৮ অমা ইনকম তেক্স এক্ত, ১৯৬১গী সেক্সন ৮০আই.সি. মখাদা শাশিন্নদুনা ককপা ফংখি। গ্রুপ অসিনা কাংবু অনি হিমাচল প্রদেশতা লিংখৎলি অমসুং হায়রিবা অরানবা ককপা অসিগী থেংনখি।
মথক্তা লৈরিবা অসিগী মথক্তা, থি-হুম্বা অসিদা কাংবু অসিগী ফেক্তরীগী মফম অনিদা লুপা করোর ২৪৭গী শেনফম ওইগদবা মফম খঙদবা পান মসানাগী পোত্থোক ফংখি।
এসেসিশিং অসিনা ইনকম তেক্স এক্ত, ১৯৬১গী য়ু./এস. ১০এ.এ.দা লুপা করোর ৬৩ অমসু গান্ধী ধম য়ুনিৎতা লান্না ককপা উবা ফংখি।
থি-হুম্বা অসিগী মনুংদা লুপা লাখ ১৩গী ওইগদবা পৈশা ওইনা ফাজিনবা ঙমখি অমসুং লিক কোন্দা লুপা করোর ৭ লোমগী ওইগদবা অসিনা থিংদুনা থম্লি। থিংদুনা থম্লিবা অসিদা লোক্কর ১৬ অমসুং মফম ১১ য়াওরি। অসুম্না থি-হুম্বগী থবক অসিদা মফম খঙদবা লুপা করোর ১৫০০ অমা হৌজিক ফাওবদা ফংবা ঙমখি।
মখা তানা থি-হুম্বগী থবক চৎথরি।