Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of January, 2021
15 FEB 2021 12:02PM by PIB Delhi
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing index numbers of wholesale price in India for the month of January, 2021 (Provisional) and for the month of November, 2020 (Final) in this press release. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
INFLATION
The rate of inflation, based on monthly WPI, stood at (2.03%) (provisional) for the month of January, 2021 (over January, 2020) as compared to 3.52% during the corresponding month of the previous year.
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Nov-20 (F)
Dec-20 (P)
Jan-21 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
ALL COMMODITIES
100.0
125.1
2.29
124.5
1.22
125.9
2.03
I PRIMARY ARTICLES
22.6
152.8
3.80
146.5
-1.61
143.9
-2.24
II FUEL & POWER
13.2
94.2
-7.01
94.2
-8.72
99.7
-4.78
III MANUFACTURED PRODUCTS
64.2
121.6
3.23
123.0
4.24
124.9
5.13
FOOD INDEX
24.4
159.7
4.79
154.4
0.92
151.8
-0.26
Note: P: Provisional, F: Final, * Rate of Inflation calculated over corresponding month of last year.
The movement of the index for the various commodity group is summarized below:-
PRIMARY ARTICLES (Weight 22.62%)
The index for this major group declined by (-1.77%) to 143.9 (provisional) in January, 2021 from 146.5 (provisional) for the month of December, 2020. Prices of Crude Petroleum & Natural Gas (9.48%) and Minerals (2.67%) increased in January, 2021 as compared to December, 2020. Prices of Non-food Articles (-0.43%) and Food Articles (-2.99%) declined in January, 2021 as compared to December, 2020.
FUEL & POWER (Weight 13.15%)
The index for this major group increased by (5.84%) to 99.7 (provisional) in January, 2021 from 94.2 (provisional) for the month of December, 2020. Prices of Electricity (11.49%) and Mineral Oils (5.55%) increased in January, 2021 as compared to December, 2020. Prices of coal remain unchanged.
MANUFACTURED PRODUCTS (Weight 64.23%)
The index for this major group increased by (1.54%) to 124.9 (provisional) in January, 2021 from 123.0 (provisional) for the month of December, 2020. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 18 groups that have witnessed increase in prices are manufacture of furniture; other transport equipment; motor vehicles, trailers and semi-trailers; machinery and equipment; electrical equipment; computer, electronic and optical products; fabricated metal products, except machinery and equipment; basic metals; rubber and plastics products; pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products; chemicals and chemical products; paper and paper products; wood and of products of wood and cork; wearing apparel; textiles; tobacco products; beverages; food products in January, 2021 as compared to December, 2020. Whereas 4 groups that have witnessed decrease in prices are manufacture of other manufacturing; other non-metallic mineral products; printing and reproduction of recorded media; leather and related products in January, 2021 as compared to December, 2020.
WPI FOOD INDEX (Weight 24.38%)
The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have decreased from 154.4 in December, 2020 to 151.8 in January, 2021. The rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 0.92% in December, 2020 to -0.26% in January, 2021.
FINAL INDEX FOR THE MONTH OF NOVEMBER, 2020 (BASE YEAR:2011-12=100)
For the month of November,2020 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 125.1 and 2.29% respectively.
Note:
1. The WPI for January, 2021 have been compiled at a weighted response rate of 78 percent, while the final figure for November, 2020 is based on the weighted response rate of 92 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI.
2. Price Data are collected from selected institutional sources and industrial establishments spread across the country online through web based portal maintained by the National Informatics Centre (NIC).
Annexure-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for January, 2021
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index(Latest Month)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2019-2020
2020-2021*
2019-2020
2020-2021*
January 2020
January 2021*
ALL COMMODITIES
100.00
125.9
0.33
1.12
1.74
0.16
3.52
2.03
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
143.9
-1.14
-1.77
7.25
0.86
10.01
-2.24
A. Food Articles
15.26
156.0
-1.29
-2.99
8.88
3.25
11.3
-2.8
Cereals
2.82
155.2
1.09
0.13
8.21
-2.02
7.86
-7.34
Paddy
1.43
162.1
0.19
-0.06
3.5
2.12
4.17
-0.12
Wheat
1.03
149.1
1.81
1.22
6.79
-2.92
8.98
-11.62
Pulses
0.64
166.3
0.26
-1.36
16.82
11.62
12.81
7.92
Vegetables
1.87
171.1
-11.14
-18.95
33.17
4.46
50.7
-20.82
Potato
0.28
204.5
4.67
-40.76
-7.14
67.51
85.5
-22.04
Onion
0.16
316.0
-35.8
-4.45
119.94
-22.49
293.37
-32.55
Fruits
1.60
144.0
-0.14
1.55
4.03
-0.64
1.9
3.08
Milk
4.44
154.3
0.34
0.00
1.96
4.91
3.91
3.56
Eggs, Meat & Fish
2.40
150.4
2.61
-0.59
6.71
2.82
7.36
-1.76
B. Non-Food Articles
4.12
137.6
-1.42
-0.43
4.71
0.04
7.05
4.16
Oil Seeds
1.12
171.0
2.75
4.01
8.57
4.42
9.02
8.85
C. Minerals
0.83
157.4
4.2
2.67
13.53
2.15
12.51
2.34
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
73.9
-1.47
9.48
-5.80
-24.96
2.60
-14.96
Crude Petroleum
1.95
68.7
-2.17
13.55
-10.48
-26.98
4.08
-10.31
II. FUEL & POWER
13.15
99.7
1.45
5.84
-2.13
-11.14
5.44
-4.78
LPG
0.64
88.2
2.75
3.28
-12.63
-4.85
2.02
2.68
Petrol
1.60
78.5
0.23
3.29
-3.23
-16.96
8.16
-10.29
HSD
3.10
82.9
2.02
3.88
-2.8
-19.56
5.26
-13.65
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
124.9
0.68
1.54
0.27
1.85
0.59
5.13
Mf/o Food Products
9.12
144.9
0.95
0.84
3.65
4.98
7.71
4.77
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
158.3
4.11
2.86
-0.56
17.69
14.63
20.29
Mf/o Beverages
0.91
124.4
0.32
0.97
2.47
0.83
1.8
0.24
Mf/o Tobacco Products
0.51
157.7
0.66
0.51
2.26
2.48
0.86
3.75
Mf/o Textiles
4.88
122.4
0.34
3.47
0.14
-1.83
-2.18
5.15
Mf/o Wearing Apparel
0.81
139.5
-1.01
0.36
-0.42
-0.02
-0.36
1.23
Mf/o Leather and Related Products
0.54
117.6
-0.84
-0.76
-2.71
-0.69
-3.22
0.17
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
136.3
-0.15
1.19
0.57
0.16
-1.04
2.64
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
123.2
1.18
2.07
-1.54
-0.78
-3.68
2.41
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
120.4
0.00
0.92
-0.87
-0.83
-2.84
3.61
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
131.2
2.19
0.08
3.03
2.93
3.57
0.46
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
116.0
-0.09
2.47
-0.79
1.07
-1.82
7.31
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
115.9
0.17
-1.19
0.99
0.34
-0.52
0.17
Cement, Lime and Plaster
1.64
118.9
-0.08
-1
5.15
0.98
2.34
0.85
Mf/o Basic Metals
9.65
121.9
2.8
5.54
-5.6
2.71
-3.27
14.46
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
106.6
2.77
3.5
-4.92
3.31
-1.63
10.7
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
119.6
0.00
1.36
0.73
-0.65
-1.03
3.82
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Aug-20
Sep-20
Oct-20
Nov-20
Dec-20*
Jan-21*
ALL COMMODITIES
100.00
0.41
1.32
1.31
2.29
1.22
2.03
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
1.88
4.06
4.33
3.8
-1.61
-2.24
A. Food Articles
15.26
4.42
8.37
7.05
4.61
-1.11
-2.8
Cereals
2.82
-1.6
-3.73
-5.24
-5.52
-6.46
-7.34
Paddy
1.43
2.86
1.91
0.61
0.62
0.12
-0.12
Wheat
1.03
-1.47
-5.24
-8.1
-10.09
-11.1
-11.62
Pulses
0.64
9.86
12.53
16.06
13.04
9.69
7.92
Vegetables
1.87
7.23
38.12
26.73
15.27
-13.2
-20.82
Potato
0.28
83.44
118.66
119.25
138.05
37.75
-22.04
Onion
0.16
-34.44
-31.64
8.49
-7.6
-54.69
-32.55
Fruits
1.60
-0.25
-4.59
-4.26
-1.36
1.36
3.08
Milk
4.44
4.39
5.56
5.75
5.53
3.91
3.56
Eggs, Meat & Fish
2.40
6.23
4.15
4.19
0.2
1.41
-1.76
B. Non-Food Articles
4.12
-3.31
-1.81
2.93
8.66
3.13
4.16
Oil Seeds
1.12
2.7
0.65
4.36
8.29
7.52
8.85
C. Minerals
0.83
5.81
-6.01
-0.2
10.38
3.86
2.34
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
-16.44
-23.41
-22.95
-21.51
-23.47
-14.96
Crude Petroleum
1.95
-15.4
-24.97
-21.97
-19.87
-22.73
-10.31
II. FUEL & POWER
13.15
-9.09
-8.65
-11.14
-7.01
-8.72
-4.78
LPG
0.64
6.15
3.19
3
-3.04
2.15
2.68
Petrol
1.60
-13.66
-12.4
-14.5
-14.69
-12.94
-10.29
HSD
3.10
-14.33
-16.88
-20.76
-19.44
-15.2
-13.65
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
1.36
1.87
2.21
3.23
4.24
5.13
Mf/o Food Products
9.12
5.51
4.92
4.38
5.17
4.89
4.77
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
17.73
18.67
20.58
24.04
21.76
20.29
Mf/o Beverages
0.91
1.29
0
0.41
-0.08
-0.4
0.24
Mf/o Tobacco Products
0.51
-0.58
0.45
2.07
2.03
3.91
3.75
Mf/o Textiles
4.88
-4.32
-3.4
-2.13
0.26
1.98
5.15
Mf/o Wearing Apparel
0.81
-0.07
-0.36
-0.07
0.65
-0.14
1.23
Mf/o Leather and Related Products
0.54
-0.92
0.08
-0.68
-1.09
0.08
0.17
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
-0.52
-0.15
0
1.2
1.28
2.64
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-1.98
-1.33
-0.58
0.25
1.51
2.41
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-1.78
-1.36
-0.26
1.46
2.67
3.61
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
3.4
3.34
2.92
3.53
2.58
0.46
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
-0.65
1.2
1.48
3.99
4.62
7.31
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
-0.09
-0.09
0.95
1.04
1.56
0.17
Cement, Lime and Plaster
1.64
1.52
-0.25
1.02
0.51
1.78
0.85
Mf/o Basic Metals
9.65
1.82
3.64
5.32
7.83
11.49
14.46
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
4.38
4.06
3.45
7.3
9.93
10.7
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-1.92
-1.73
-0.43
0.17
2.43
3.82
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Aug-20
Sep-20
Oct-20
Nov-20
Dec-20*
Jan-21*
ALL COMMODITIES
100.00
122.0
122.9
123.6
125.1
124.5
125.9
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
146.7
148.8
151.8
152.8
146.5
143.9
A. Food Articles
15.26
163.0
168.4
171.5
170.1
160.8
156.0
Cereals
2.82
159.8
157.4
155.5
155.7
155.0
155.2
Paddy
1.43
165.4
165.0
163.7
163.1
162.2
162.1
Wheat
1.03
154.2
150.0
147.4
147.9
147.3
149.1
Pulses
0.64
159.4
163.5
169.8
172.5
168.6
166.3
Vegetables
1.87
212.1
263.8
288.3
281.6
211.1
171.1
Potato
0.28
322.3
372.6
410.0
491.1
345.2
204.5
Onion
0.16
142.4
224.7
387.1
442.3
330.7
316.0
Fruits
1.60
158.9
149.5
148.5
145.2
141.8
144.0
Milk
4.44
152.3
153.8
154.6
154.7
154.3
154.3
Eggs, Meat & Fish
2.40
153.4
150.7
151.7
149.0
151.3
150.4
B. Non-Food Articles
4.12
125.5
124.5
129.8
138.0
138.2
137.6
Oil Seeds
1.12
155.8
155.5
158.0
162
164.4
171.0
C. Minerals
0.83
167.6
145.5
153.3
157.4
153.3
157.4
D. Crude Petroleum & Natural Gas
2.41
72.20
67.40
63.80
67.50
67.50
73.90
Crude Petroleum
1.95
62.1
56.5
56.1
60.5
60.5
68.7
II. FUEL & POWER
13.15
92.0
91.9
90.9
94.2
94.2
99.7
LPG
0.64
74.2
74.4
75.5
79.7
85.4
88.2
Petrol
1.60
73.3
74.2
73.7
73.2
76.0
78.5
HSD
3.10
80.1
77.8
75.2
75.4
79.8
82.9
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
119.4
120.1
120.4
121.6
123.0
124.9
Mf/o Food Products
9.12
139.8
140.7
140.5
142.4
143.7
144.9
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
134.1
137.3
140.6
148.1
153.9
158.3
Mf/o Beverages
0.91
125.3
123.9
123.7
123.6
123.2
124.4
Mf/o Tobacco Products
0.51
153.0
155.3
157.6
156.1
156.9
157.7
Mf/o Textiles
4.88
113.0
113.6
114.8
116.8
118.3
122.4
Mf/o Wearing Apparel
0.81
137.5
138.3
138.3
139.5
139.0
139.5
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.1
118.7
117.7
117.9
118.5
117.6
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
133.6
133.9
133.7
134.7
134.7
136.3
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
119.0
119.1
119.4
120.0
120.7
123.2
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
116.1
116.1
116.8
118.2
119.3
120.4
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
130.7
130.0
130.5
132.0
131.1
131.2
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.30
107.6
109.5
110.0
112.0
113.2
116.0
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.20
116.6
116.8
116.5
116.9
117.3
115.9
Cement, Lime and Plaster
1.64
120.3
119.6
119.4
119.1
120.1
118.9
Mf/o Basic Metals
9.65
106.5
108.2
108.9
111.5
115.5
121.9
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
97.7
97.3
96.0
100.0
103.0
106.6
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
112.5
113.3
114.6
115.9
118.0
119.6
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
২০২১গী জনুৱারীদা লৈখিবা ভারতকী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্সকী মশিংশিং
15 FEB 2021 12:02PM by PIB Imphal
ওফিস ওফ দি ইকনমিক এদভাইজর, দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদনা প্রেস রিলিজ অসিদা জনুৱারী, ২০২১ (প্রোভিজনেল) অমদি নবেম্বর, ২০২০দা (ফাইনেল) লৈখিবা ভারতকী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স মশিং ফোঙদোক্লি‍। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্সকী (দব্লিউ.পি.আই.) প্রোভিজনেল ফিগর রিফরেন্স লৌরিবা থাদগী চয়োল অনিগী মতম চোন্থরগা থা খুদিংগী তাং ১৪দা নৎত্রগা (মথংগী ৱার্কিং দেদা) ইন্সতিত্যুসনেল লিখুনশিংদগী অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা খনগৎলবা মেনুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদগী ফংবা লিখুনগা লোয়ননা ফোঙদোকপনি‍। চয়োল তরাগী মতুংদা ইন্দেক্স অসি অরোইবা ওইনা শেমদোকই অমদি অরোইবা ফিগরশিং অদু ফোঙদোক্তুনা মদুগী মতুংদা ফ্রোজন তৌহল্লি‍।
ইনফ্লেসন
থা থাগী দব্লিউ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং জনুৱারী, ২০২১গী (জনুৱারী, ২০২০গী মথক্তা) ওইনা মমাং চহীগী মান্নবা থাদা লৈখিবা ফীভমগা য়েংনবদা চাদা ২.০৩ (প্রোভিজনেল) ওইরি‍।
পোৎলম পুম্নমক/অচৌবা কাংলুপশিং
ৱেৎ (%)
নবেম্বর-২০ (এফ)
দিসেম্বর-২০ (পি)
জনুৱারী-২১ (পি)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোৎলম পুম্নমক
১০০.০
১২৫.১
২.২৯
১২৪.৫
১.২২
১২৫.৯
২.০৩
১ প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬
১৫২.৮
৩.৮০
১৪৬.৫
-১.৬১
১৪৩.৯
-২.২৪
২ থাউ অমসুং মৈ
১৩.২
৯৪.২
-৭.০১
৯৪.২
-৮.৭২
৯৯.৭
-৪.৭৮
৩ মেনুফেকচর্দ পোত্থোকশিং
৬৪.২
১২১.৬
৩.২৩
১২৩.০
৪.২৪
১২৪.৯
৫.১৩
চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স
২৪.৪
১৫৯.৭
৪.৭৯
১৫৪.৪
০.৯২
১৫১.৮
-০.২৬
খঙজিনগদবা ৱাফম: পি: প্রোভিজনেল, এফ: ফাইনেল, * ইনফ্লেসনগী চাং মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা য়েংনরগা হোৎপনি
তোঙান তোঙানবা পোৎলম কাঙলুপশিংগী ইন্দেক্স হোংদোক হোংজিন মখাদা চাউরাক্না পীরি:
প্রাইমারী আর্তিকলশিং (ৱেৎ চাদা ২২.৬২)
হায়রিবা অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স দিসেম্বর, ২০২০দা ১৫১.২ (প্রোভিজনেল) ওইরমবদগী জনুৱারী, ২০২১দা ১৪৬.৫ (প্রোভিজনেল) ওইদুনা চাদা --১.৭৭ হেন্থখি‍। দিসেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা জনুৱারী, ২০২১দা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মমলশিং (চাদা ৯.৪৮), মিনরেলশিংগী মমল (চাদা ২.৬৭)। দিসেম্বর, ২০২০গা জনুৱারী, ২০২১গা য়েংনবদা চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিংগী মমল (চাদা-০.৪৩) অমসুং চীঞ্জাক পোৎলমশিংগী মমল (চাদা -২.৯৯) হন্থখি।
থাউ অমসুং মৈ (ৱেৎ চাদা ১৩.১৫)
অচৌবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স দিসেম্বর, ২০২০দা ৯৯.৭ (প্রোভিজনেল) ওইরমবদগী জনুৱারী, ২০২১দা ৯৪.২ দা (চাদা৫.৮৪) হেনগৎলকখি‍। দিসেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা জনুৱারী, ২০২১দা মৈ (চাদা ১১.৪৯) অমসুং মিনরেল থাউগী মমল (চাদা৫.৫৫%) হেনগৎলকখি‍। কোইলাগী মমল হোংবা লৈতে।
মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং (ৱেৎ চাদা ৬৪.২৩)
অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স দিসেম্বর, ২০২০দা ১২৪.৯ (প্রোভিজনেল) ওইরমবদগী জনুৱারী, ২০২১দা ১২৩.০দা (প্রোভিজনেল) (চাদা ১.৫৪) হেনগৎলকখি‍। মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিংগী এন.আই.সি. দিজিত অনিগী কাংলুপ ২২গী মনুংদা দিসেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা জনুৱারী, ২০২১দা মমল হেনগৎলকখিবা কাংলুপ ১৮দি উপু-কাংথোলগী পোত্থোকশিং; অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইকুইপমেন্তশিং; মোতোর গারীশিং; ত্রেলরশিং অমসুং সেমি ত্রেলরশিং; মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্তশিং; ইলেক্ত্রিকেল ইকুইপমেন্তশিং; কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোকশিং; মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং; বেসিক মেতেলশিং; রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং; ফার্মাকোতিকেলশিং, মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং; কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং; চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং; উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং; শেৎনাব ফীরোল; তেক্সতাইল; হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং; থক্নবা পোৎলমশিং; চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং অসিনি অমরোমদা দিসেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা জনুৱারী ২০২১দা মমল হন্থরকখিবা কাঙলুপ ৪দি অতৈ মেনুফেকচরিংশিং; অতোপ্পা নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং; রেকোর্দেদ মিদিয়া প্রিন্ত তৌবা অমদি অমুক হন্না পুথোকপা অসিনি।
দব্লি.পি.আই. চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স (ৱেৎ চাদা ২৪.৩৮)
প্রাইমারী আর্তিকলশিংদগী ‘চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং’ অমদি মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোক কাঙলুপ্তগী ‘চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং’ য়াওবা চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স দিসেম্বর, ২০২০দা ১৫৪.৪ ওইরম্বদগী জনুৱারী, ২০২১দা ১৫৮.৯দা হেনগৎলকখি‍। দব্লিউ.পি.আই. ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং দিসেম্বর, ২০২০দা চাদা ০.৯২ ওইরমবদগী জনুৱারী, ২০২১দা চাদা -০.২৬তা হন্থরে‍।
নবেম্বর, ২০২০গী অরোইবা ইন্দেক্স (বেজ চহী: ২০১১-১২=১০০)
নবেম্বর, ২০২০গী ‘পোৎলম পুম্নমক্কী’ অরোইবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসি ইনফ্লেসন রেত (বেজ: ২০১১-১২=১০০) মথংশিৎনা চাদা ১২৫.১ অমদি চাদা ২.২৯ ওইরি‍।
খঙজিনগদবা:
১. জনুৱারী ২০২১গী দব্লিউ.পি.আই. অসি ৱেতেদ রেসপোন্স চাং চাদা ৭৮দা শেমবনি অদুগা নবেম্বর, ২০২০গী অরোইবা ফিগর অসিনা ৱেতেদ রেসপোন্স চাং চাদা ৯২দা শেম্বনি‍। দব্লিউ.পি.আই.গী প্রোভিজনেল ফিগরশিং অসি দব্লিউ.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না অমুক হন্না য়েংশিনখিনি‍।
২. মমলগী দেতা নেসনেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তরনা (এন.আই.সি.) চলাইবা ৱেবতা য়ুম্ফম ওইবা পোর্তেলগী খুত্থাঙদা খনগৎলবা ইন্সতিত্যুসনলে লিখুনশিং অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা ইন্দস্ত্রিএল এস্তাব্লিসমেন্তশিংদগী খোমগৎপনি‍।
এনেক্সর-I
জনুৱারী, ২০২১গী ভারত পুম্বগী হোলসেল মমল ইন্দাইসশিং অমদি ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ চহী: ২০১১-১২=১০০)
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
ৱেৎ
ইন্দেক্স (খ্বাইদগী কোনবা থা) *
থাগী মথক্তা খ্বাইদগী কোনবা থা
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
ইনফ্লেসনগী দব্লিউ.পি.আই. বেজ রেত (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
জনুৱারী ২০২০
জনুৱারী ২০২১*
কোমোদীতী পুম্নমক
১০০.০০
১২৫.৯
০.৩৩
১.১২
১.৭৪
০.১৬
৩.৫২
২.০৩
১. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৪৩.৯
-১.১৪
-১.৭৭
৭.২৫
০.৮৬
১০.০১
-২.২৪
ক. চীঞ্জাক্কী আর্তিকলশিং
১৫.২৬
১৫৬.০
-১.২৯
-২.৯৯
৮.৮৮
৩.২৫
১১.৩
-২.৮
সিরিএলশিং
২.৮২
১৫৫.২
১.০৯
০.১৩
৮.২১
-২.০২
৭.৮৬
-৭.৩৪
ফৌ
১.৪৩
১৬২.১
০.১৯
-০.০৬
৩.৫
২.১২
৪.১৭
-০.১২
গেহু
১.০৩
১৪৯.১
১.৮১
১.২২
৬.৭৯
-২.৯২
৮.৯৮
-১১.৬২
হৱাই
০.৬৪
১৬৬.৩
০.২৬
-১.৩৬
১৬.৮২
১১.৬২
১২.৮১
৭.৯২
মনা মশিং
১.৮৭
১৭১.১
-১১.১৪
-১৮.৯৫
৩৩.১৭
৪.৪৬
৫০.৭
-২০.৮২
অলু
০.২৮
২০৪.৫
৪.৬৭
-৪০.৭৬
-৭.১৪
৬৭.৫১
৮৫.৫
-২২.০৪
তিল্হৌ
০.১৬
৩১৬.০
-৩৫.৮
-৪.৪৫
১১৯.৯৪
-২২.৪৯
২৯৩.৩৭
-৩২.৫৫
উহৈশিং
১.৬০
১৪৪.০
-০.১৪
১.৫৫
৪.০৩
-০.৬৪
১.৯
৩.০৮
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৪.৩
০.৩৪
০.০০
১.৯৬
৪.৯১
৩.৯১
৩.৫৬
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৫০.৪
২.৬১
-০.৫৯
৬.৭১
২.৮২
৭.৩৬
-১.৭৬
খ. চীঞ্জাক নত্তবা আর্তিকলশিং
৪.১২
১৩৭.৬
-১.৪২
-০.৪৩
৪.৭১
০.০৪
৭.০৫
৪.১৬
থাউ মরুশিং
১.১২
১৭১.০
২.৭৫
৪.০১
৮.৫৭
৪.৪২
৯.০২
৮.৮৫
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৫৭.৪
৪.২
২.৬৭
১৩.৫৩
২.১৫
১২.৫১
২.৩৪
খ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
২.৪১
৭৩.৯
-১.৪৭
৯.৪৮
-৫.৮০
-২৪.৯৬
২.৬০
-১৪.৯৬
২. থাউ অমসুং মৈ
১.৯৫
৬৮.৭
-২.১৭
১৩.৫৫
-১০.৪৮
-২৬.৯৮
৪.০৮
-১০.৩১
এল.পি.জি.
১৩.১৫
৯৯.৭
১.৪৫
৫.৮৪
-২.১৩
-১১.১৪
৫.৪৪
-৪.৭৮
পেত্রোল
০.৬৪
৮৮.২
২.৭৫
৩.২৮
-১২.৬৩
-৪.৮৫
২.০২
২.৬৮
ঐচ.এস.দি.
১.৬০
৭৮.৫
০.২৩
৩.২৯
-৩.২৩
-১৬.৯৬
৮.১৬
-১০.২৯
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৩.১০
৮২.৯
২.০২
৩.৮৮
-২.৮
-১৯.৫৬
৫.২৬
-১৩.৬৫
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬৪.২৩
১২৪.৯
০.৬৮
১.৫৪
০.২৭
১.৮৫
০.৫৯
৫.১৩
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
৯.১২
১৪৪.৯
০.৯৫
০.৮৪
৩.৬৫
৪.৯৮
৭.৭১
৪.৭৭
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৬৪
১৫৮.৩
৪.১১
২.৮৬
-০.৫৬
১৭.৬৯
১৪.৬৩
২০.২৯
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৯১
১২৪.৪
০.৩২
০.৯৭
২.৪৭
০.৮৩
১.৮
০.২৪
তেক্সতাইল পুথোকপা
০.৫১
১৫৭.৭
০.৬৬
০.৫১
২.২৬
২.৪৮
০.৮৬
৩.৭৫
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
৪.৮৮
১২২.৪
০.৩৪
৩.৪৭
০.১৪
-১.৮৩
-২.১৮
৫.১৫
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৮১
১৩৯.৫
-১.০১
০.৩৬
-০.৪২
-০.০২
-০.৩৬
১.২৩
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৫৪
১১৭.৬
-০.৮৪
-০.৭৬
-২.৭১
-০.৬৯
-৩.২২
০.১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৭৭
১৩৬.৩
-০.১৫
১.১৯
০.৫৭
০.১৬
-১.০৪
২.৬৪
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
১২৩.২
১.১৮
২.০৭
-১.৫৪
-০.৭৮
-৩.৬৮
২.৪১
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
৬.৪৭
১২০.৪
০.০০
০.৯২
-০.৮৭
-০.৮৩
-২.৮৪
৩.৬১
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.৯৯
১৩১.২
২.১৯
০.০৮
৩.০৩
২.৯৩
৩.৫৭
০.৪৬
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩০
১১৬.০
-০.০৯
২.৪৭
-০.৭৯
১.০৭
-১.৮২
৭.৩১
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
৩.২০
১১৫.৯
০.১৭
-১.১৯
০.৯৯
০.৩৪
-০.৫২
০.১৭
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
১.৬৪
১১৮.৯
-০.০৮
-১
৫.১৫
০.৯৮
২.৩৪
০.৮৫
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
৯.৬৫
১২১.৯
২.৮
৫.৫৪
-৫.৬
২.৭১
-৩.২৭
১৪.৪৬
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.২৭
১০৬.৬
২.৭৭
৩.৫
-৪.৯২
৩.৩১
-১.৬৩
১০.৭
কোমোদীতী পুম্নমক
৩.১৫
১১৯.৬
০.০০
১.৩৬
০.৭৩
-০.৬৫
-১.০৩
৩.৮২
খঙজিনগদবা: * = প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেনুফেকচর ওফ
এনেক্সর-II
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
ৱেৎ
হৌখিবা থা ৬কী দব্লিউ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন ফিগরশিং
অগস্ত-২০
সেপ্তেম্বর-২০
ওক্তোবর-২০
নবেম্বর-২০
দিসেম্বর-২০*
জনুৱারী-২১*
কোমোদিতী পুম্নমক
১০০.০০
০.৪১
১.৩২
১.৩১
২.২৯
১.২২
২.০৩
১. প্রাইমারী পোৎলমশিং
২২.৬২
১.৮৮
৪.০৬
৪.৩৩
৩.৮
-১.৬১
-২.২৪
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং
১৫.২৬
৪.৪২
৮.৩৭
৭.০৫
৪.৬১
-১.১১
-২.৮
সিরিএলশিং
২.৮২
-১.৬
-৩.৭৩
-৫.২৪
-৫.৫২
-৬.৪৬
-৭.৩৪
ফৌ
১.৪৩
২.৮৬
১.৯১
০.৬১
০.৬২
০.১২
-০.১২
গেহু
১.০৩
-১.৪৭
-৫.২৪
-৮.১
-১০.০৯
-১১.১
-১১.৬২
হৱাই
০.৬৪
৯.৮৬
১২.৫৩
১৬.০৬
১৩.০৪
৯.৬৯
৭.৯২
মনা মশিং
১.৮৭
৭.২৩
৩৮.১২
২৬.৭৩
১৫.২৭
-১৩.২
-২০.৮২
অলু
০.২৮
৮৩.৪৪
১১৮.৬৬
১১৯.২৫
১৩৮.০৫
৩৭.৭৫
-২২.০৪
তিল্হৌ
০.১৬
-৩৪.৪৪
-৩১.৬৪
৮.৪৯
-৭.৬
-৫৪.৬৯
-৩২.৫৫
উহৈ
১.৬০
-০.২৫
-৪.৫৯
-৪.২৬
-১.৩৬
১.৩৬
৩.০৮
শঙ্গোম
৪.৪৪
৪.৩৯
৫.৫৬
৫.৭৫
৫.৫৩
৩.৯১
৩.৫৬
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
৬.২৩
৪.১৫
৪.১৯
০.২
১.৪১
-১.৭৬
খ. চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
-৩.৩১
-১.৮১
২.৯৩
৮.৬৬
৩.১৩
৪.১৬
থাউ মরূ
১.১২
২.৭
০.৬৫
৪.৩৬
৮.২৯
৭.৫২
৮.৮৫
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
৫.৮১
-৬.০১
-০.২
১০.৩৮
৩.৮৬
২.৩৪
খ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
২.৪১
-১৬.৪৪
-২৩.৪১
-২২.৯৫
-২১.৫১
-২৩.৪৭
-১৪.৯৬
২. থাউ অমসুং মৈ
১.৯৫
-১৫.৪
-২৪.৯৭
-২১.৯৭
-১৯.৮৭
-২২.৭৩
-১০.৩১
এল.পি.জি.
১৩.১৫
-৯.০৯
-৮.৬৫
-১১.১৪
-৭.০১
-৮.৭২
-৪.৭৮
পেত্রোল
০.৬৪
৬.১৫
৩.১৯
৩
-৩.০৪
২.১৫
২.৬৮
ঐচ.এস.দি.
১.৬০
-১৩.৬৬
-১২.৪
-১৪.৫
-১৪.৬৯
-১২.৯৪
-১০.২৯
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৩.১০
-১৪.৩৩
-১৬.৮৮
-২০.৭৬
-১৯.৪৪
-১৫.২
-১৩.৬৫
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬৪.২৩
১.৩৬
১.৮৭
২.২১
৩.২৩
৪.২৪
৫.১৩
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
৯.১২
৫.৫১
৪.৯২
৪.৩৮
৫.১৭
৪.৮৯
৪.৭৭
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৬৪
১৭.৭৩
১৮.৬৭
২০.৫৮
২৪.০৪
২১.৭৬
২০.২৯
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৯১
১.২৯
০
০.৪১
-০.০৮
-০.৪
০.২৪
তেক্সতাইল পুথোকপা
০.৫১
-০.৫৮
০.৪৫
২.০৭
২.০৩
৩.৯১
৩.৭৫
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
৪.৮৮
-৪.৩২
-৩.৪
-২.১৩
০.২৬
১.৯৮
৫.১৫
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৮১
-০.০৭
-০.৩৬
-০.০৭
০.৬৫
-০.১৪
১.২৩
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৫৪
-০.৯২
০.০৮
-০.৬৮
-১.০৯
০.০৮
০.১৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৭৭
-০.৫২
-০.১৫
০
১.২
১.২৮
২.৬৪
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
-১.৯৮
-১.৩৩
-০.৫৮
০.২৫
১.৫১
২.৪১
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
৬.৪৭
-১.৭৮
-১.৩৬
-০.২৬
১.৪৬
২.৬৭
৩.৬১
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.৯৯
৩.৪
৩.৩৪
২.৯২
৩.৫৩
২.৫৮
০.৪৬
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩০
-০.৬৫
১.২
১.৪৮
৩.৯৯
৪.৬২
৭.৩১
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
৩.২০
-০.০৯
-০.০৯
০.৯৫
১.০৪
১.৫৬
০.১৭
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
১.৬৪
১.৫২
-০.২৫
১.০২
০.৫১
১.৭৮
০.৮৫
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
৯.৬৫
১.৮২
৩.৬৪
৫.৩২
৭.৮৩
১১.৪৯
১৪.৪৬
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.২৭
৪.৩৮
৪.০৬
৩.৪৫
৭.৩
৯.৯৩
১০.৭
কোমোদিতী পুম্নমক
৩.১৫
-১.৯২
-১.৭৩
-০.৪৩
০.১৭
২.৪৩
৩.৮২
খঙজিনগদবা: * = প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেনুফেকচর ওফ
এনেক্সর-III
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
ৱেৎ
হৌখিবা থা ৬কী দব্লিউ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন ফিগরশিং
অগস্ত-২০
সেপ্তেম্বর-২০
ওক্তোবর-২০
নবেম্বর-২০
দিসেম্বর-২০*
জনুৱারী-২১*
কোমোদিতী পুম্নমক
১০০.০০
১২২.০
১২২.৯
১২৩.৬
১২৫.১
১২৪.৫
১২৫.৯
১. প্রাইমারী পোৎলমশিং
২২.৬২
১৪৬.৭
১৪৮.৮
১৫১.৮
১৫২.৮
১৪৬.৫
১৪৩.৯
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং
১৫.২৬
১৬৩.০
১৬৮.৪
১৭১.৫
১৭০.১
১৬০.৮
১৫৬.০
সিরিএলশিং
২.৮২
১৫৯.৮
১৫৭.৪
১৫৫.৫
১৫৫.৭
১৫৫.০
১৫৫.২
ফৌ
১.৪৩
১৬৫.৪
১৬৫.০
১৬৩.৭
১৬৩.১
১৬২.২
১৬২.১
গেহু
১.০৩
১৫৪.২
১৫০.০
১৪৭.৪
১৪৭.৯
১৪৭.৩
১৪৯.১
হৱাই
০.৬৪
১৫৯.৪
১৬৩.৫
১৬৯.৮
১৭২.৫
১৬৮.৬
১৬৬.৩
মনা মশিং
১.৮৭
২১২.১
২৬৩.৮
২৮৮.৩
২৮১.৬
২১১.১
১৭১.১
অলু
০.২৮
৩২২.৩
৩৭২.৬
৪১০.০
৪৯১.১
৩৪৫.২
২০৪.৫
তিল্হৌ
০.১৬
১৪২.৪
২২৪.৭
৩৮৭.১
৪৪২.৩
৩৩০.৭
৩১৬.০
উহৈ
১.৬০
১৫৮.৯
১৪৯.৫
১৪৮.৫
১৪৫.২
১৪১.৮
১৪৪.০
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫২.৩
১৫৩.৮
১৫৪.৬
১৫৪.৭
১৫৪.৩
১৫৪.৩
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪০
১৫৩.৪
১৫০.৭
১৫১.৭
১৪৯.০
১৫১.৩
১৫০.৪
খ. চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
১২৫.৫
১২৪.৫
১২৯.৮
১৩৮.০
১৩৮.২
১৩৭.৬
থাউ মরূ
১.১২
১৫৫.৮
১৫৫.৫
১৫৮.০
১৬২
১৬৪.৪
১৭১.০
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৬৭.৬
১৪৫.৫
১৫৩.৩
১৫৭.৪
১৫৩.৩
১৫৭.৪
ঘ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
২.৪১
৭২.২০
৬৭.৪০
৬৩.৮০
৬৭.৫০
৬৭.৫০
৭৩.৯০
২. থাউ অমসুং মৈ
১.৯৫
৬২.১
৫৬.৫
৫৬.১
৬০.৫
৬০.৫
৬৮.৭
এল.পি.জি.
১৩.১৫
৯২.০
৯১.৯
৯০.৯
৯৪.২
৯৪.২
৯৯.৭
পেত্রোল
০.৬৪
৭৪.২
৭৪.৪
৭৫.৫
৭৯.৭
৮৫.৪
৮৮.২
ঐচ.এস.দি.
১.৬০
৭৩.৩
৭৪.২
৭৩.৭
৭৩.২
৭৬.০
৭৮.৫
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৩.১০
৮০.১
৭৭.৮
৭৫.২
৭৫.৪
৭৯.৮
৮২.৯
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬৪.২৩
১১৯.৪
১২০.১
১২০.৪
১২১.৬
১২৩.০
১২৪.৯
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
৯.১২
১৩৯.৮
১৪০.৭
১৪০.৫
১৪২.৪
১৪৩.৭
১৪৪.৯
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৬৪
১৩৪.১
১৩৭.৩
১৪০.৬
১৪৮.১
১৫৩.৯
১৫৮.৩
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৯১
১২৫.৩
১২৩.৯
১২৩.৭
১২৩.৬
১২৩.২
১২৪.৪
তেক্সতাইল পুথোকপা
০.৫১
১৫৩.০
১৫৫.৩
১৫৭.৬
১৫৬.১
১৫৬.৯
১৫৭.৭
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
৪.৮৮
১১৩.০
১১৩.৬
১১৪.৮
১১৬.৮
১১৮.৩
১২২.৪
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৮১
১৩৭.৫
১৩৮.৩
১৩৮.৩
১৩৯.৫
১৩৯.০
১৩৯.৫
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৫৪
১১৮.১
১১৮.৭
১১৭.৭
১১৭.৯
১১৮.৫
১১৭.৬
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৭৭
১৩৩.৬
১৩৩.৯
১৩৩.৭
১৩৪.৭
১৩৪.৭
১৩৬.৩
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
১১৯.০
১১৯.১
১১৯.৪
১২০.০
১২০.৭
১২৩.২
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
৬.৪৭
১১৬.১
১১৬.১
১১৬.৮
১১৮.২
১১৯.৩
১২০.৪
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.৯৯
১৩০.৭
১৩০.০
১৩০.৫
১৩২.০
১৩১.১
১৩১.২
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩০
১০৭.৬
১০৯.৫
১১০.০
১১২.০
১১৩.২
১১৬.০
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
৩.২০
১১৬.৬
১১৬.৮
১১৬.৫
১১৬.৯
১১৭.৩
১১৫.৯
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
১.৬৪
১২০.৩
১১৯.৬
১১৯.৪
১১৯.১
১২০.১
১১৮.৯
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
৯.৬৫
১০৬.৫
১০৮.২
১০৮.৯
১১১.৫
১১৫.৫
১২১.৯
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.২৭
৯৭.৭
৯৭.৩
৯৬.০
১০০.০
১০৩.০
১০৬.৬
কোমোদিতী পুম্নমক
৩.১৫
১১২.৫
১১৩.৩
১১৪.৬
১১৫.৯
১১৮.০
১১৯.৬
খঙজিনগদবা: * = প্রোভিজনেল, এম.এফ/ও = মেনুফেকচর ওফ