Ministry of Personnel, Public Grievances & Pensions
Backlog Vacancies of OBC Candidates
04 FEB 2021 1:12PM by PIB Delhi
The Department of Personnel and Training (DoPT) monitors the progress in filling up of backlog reserved vacancies for the Scheduled Castes (SCs)/Scheduled Tribes (STs)/Other Backward Classes (OBCs), which includes data in respect of Ministries/Departments, their Public Sector Banks/ Financial Institutions, Central Public Sector Undertakings.
DoPT has issued instructions to all Ministries/ Departments to constitute an In-House Committee for identification of backlog reserved vacancies, to study the root cause of such vacancies, to initiate measures to remove the factors causing such vacancies and to fill them up through Special Recruitment Drives. Representation of OBCs has shown an increasing trend since it started in September, 1993. As per available information, representation of OBCs, as on 01.01.2012, was 16.55%, which has increased to 20.46% as on 01.01.2019, as per data received, as on date, from 53 Ministries/Departments.
This was stated by Union Minister of State (Independent Charge) Development of North Eastern Region (DoNER), MoS PMO, Personnel, Public Grievances, Pensions, Atomic Energy and Space, Dr. Jitendra Singh in a written reply to a question in the Rajya Sabha today.

থবক শুবা, মীয়ামগী ৱাকৎ অমসুং পেন্সন মন্ত্রালয়
ও.বি.সি. কেন্দিদেতশিংগী বেকলোগ ভেকেন্সীশিং
04 FEB 2021 1:12PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ পর্সোনেল অমসুং ত্রেনিং (দি.ও.পি.তি.)না সিদ্যুল কাস্ত (এস.সি.)/ সিদ্যু ত্রাইব (এস.তি.)/ অদর বেকৱার্দ ক্লাসেস (ও.বি.সি.)শিংগী খাক্তুনা থমবা মেনশিনগদবা ৱাৎহৌবা অহাঙবা ফমশিং মেনশিনবগী খোঙজেল য়েংশিল্লি, অমদি মসিদা মন্ত্রালয়শিং/ দিপার্তমেন্তশিং, মখোয়গী পব্লিক সেক্তর বেঙ্কশিং/ ফাইনান্সিএল ইন্সতিত্যুসনশিং, সেন্ত্রেল পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিংশিংগা মরী লৈনবা দেতাশিং য়াওরি‍।
দি.ও.পি.তি.না মন্ত্রালয়/ দিপার্তমেন্ত খুদিংমক্তা বেকলোগ রিজর্ব ভেকেন্সীশিং খঙদোক্নবা, অসিগুম্বা ভেকেন্সীশিং লৈবগী মরম থিজিন্নবা, অসিগুম্বা ভেকেন্সীশিং লৈহল্লকপগী মরমশিং লৌথোক্নবা থৌরাং পায়খৎনবা অমদি ফমশিং অসিবু অখন্নবা রিক্রুতমেন্ত দ্রাইব পাঙথোক্তুনা মেনশিন্নবা ইন-হাউস কম্মিতী অমা শেম্ননবা পাউতাক পীখ্রে‍। সেপ্তেম্বর ১৯৯৩দা হৌদোকখিবা মতুংদগী ও.বি.সি.শিংগী রিপ্রজেন্তেসন হেনগৎলক্লি‍। ইনফোর্মেসনগী মতুং ইন্না, ০১.০১.২০১২দা লৈবা ও.বি.সি.শিংগী রিপ্রেজেন্তেসন চাদা ১৬.৫৫ ওইবদা, ঙসি ফাওবদা মন্ত্রালয়/দিপার্তমেন্ত ৫৩দগী ফংবা দেতাগী মতুং ইন্না ০১.০১.২০১৯ দা চাদা ২০.৪৬তা হেনগৎলে‍।
ৱাফম অসি ঙসি রাজ্য সভাদা হংলকপা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম পীরদুনা দেভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রিজন (দোনর)গী কেন্দ্রগী রাজঞ মন্ত্রী, পি.এম.ও., পর্সোনেল, পব্লিক গ্রীভান্সেস, পেন্সন, এতোমিক ইনর্জী অমসুং স্পেসকী এম.ও.এস. দোক্তর জিতেন্দ্র সিংহনা ফোঙদোকখিবনি‍।