Ministry of Consumer Affairs, Food & Public Distribution
Secretary, Department of Food & Public Distribution calls upon Uttar Pradesh Chief Minister
Chief Minister, UP appreciated the efforts of Food Corporation of India during COVID-19
Shri Pandey stressed upon the greater use of technology in procurement from farmers, as well as distribution of foodgrains under PDS
He also reviewed the implementation of One Nation One Ration Card Scheme in UP
30 JAN 2021 2:04PM by PIB Delhi
The Secretary, Department of Food & Public Distribution, Government of India, Shri Sudhanshu Pandey along with Chairman & Managing Director,Food Corporation Shri Sanjiv Kumar called upon the Chief Minister of Uttar Pradesh Shri Yogi Adityanath on 29th January 2021. Shri Pandey apprised the Chief Minister about the various steps taken by the Government like revival of sick sugar mills and fortification of rice among others.He also held discussions with CM on important issues involving procurement and storage of foodgrains in Uttar Pradesh.
The Chief Minister, Uttar Pradesh appreciated the efforts made by FCI and the State Government officials which led to record procurement of Paddy during KMS 2020-21 and procurement of Wheat during Covid-19. In order to ensure better procurement from farmers, a request was made to increase the storage capacities in Uttar Pradesh. The CM directed his officials to arrange space from the State Government mandis and other infrastructure for setting up of about 50 Lakh Metric Tonnes of model storage facilities as soon as possible.
Secretary, DFPD also visited Food Corporation of India, Regional Office, Lucknow where he held discussions with the officers of the State Govt. of U.P., FCI, Procurement agencies, Central Warehousing Corporation and U.P. State Warehousing Corporation on various issues related to procurement and distribution of foodgrains in Uttar Pradesh. The meeting was attended by Shri Sanjiv Kumar, Chairman & Managing Director, FCI, Smt. Veena Kumari, Principal secretary (Food & Civil Supplies), Govt. of U.P. among others.
Secretary, DFPD appreciated the efforts of the State Government of U.P. and FCI, U.P. for effective handling of the huge operations in the state thereby ensuring seamless distribution of foodgrains to the entitled beneficiaries during COVID-19.Secretary, DFPD reviewed the procurement of Paddy and Rice during the ongoingKharif Marketing Season 2020-21. He appreciated the record procurement of over63 Lakh Metric Tonnes Paddy from over 12 lakh farmers in the state and also laudedthe efforts of the State Government and FCI in digitization of the rice procurement andbilling system which has led to immense savings and faster cash flow for all theprocurement agencies.
He also stressed upon the greater use of technology in theentire supply chain right from procurement from the farmers to its distribution tothe end beneficiaries under PDS.Shri Pandey also discussed the modalities for supply of fortified rice under NFSA,ICDS and MDM schemes stressing upon its nutritional benefits especially for thewomen and children. It was apprised that procurement of fortified rice in districtChandauli had been started and the same was also getting distributed through theration shops.He also stressed upon the modernization of old rice mills in the state. This wouldimprove the quality of rice even further and would also increase the income of therice millers through productions of rice bran oil.
Secretary DFPD also emphasized upon the increase in production of pulses andoilseeds in Uttar Pradesh which would help in diversification of crops and increasethe farmer’s income. He also raised the need for increasing the production ofMaize in the country. He informed that an increased production and procurementof Maize would go a long way in meeting the requirement of ethanol in thecountry which would aid energy conservation. He requested the officers of theState Government to encourage the farmers of the state towards increasing thecultivation of Maize in Uttar Pradesh.
He further requested the State Government to provide space in the Mandis sothat a scheme can be brought out for creation of modern SILOs for storage ofgrains.Secretary DFPD also reviewed the implementation of One Nation One Ration CardScheme in U.P. under which the distribution of highly subsidized food grains isenabled through nation-wide portability of ration cards through theimplementation of IT-driven systems by installation of ePoS devices at Fair PriceShops. He also expressed his happiness over the progress made by the State Government over the Aadhar feeding of the entitled beneficiaries under NFSA.

কঞ্জ্যুমর এফিয়র্স, ফুদ প্রোসেসিং অমসুং পাব্লিক দিস্ত্রিব্যুসন মন্ত্রালয়
ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরীনা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীগা ৱারী শাখ্রে
য়ু.পি.গী মুখ্য মন্ত্রীনা কোবিদ-১৯গী মনুংদা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা পাংথোকখিবা থবকশিংবু থাগৎপা ফোংদোকখ্রে
শ্রী পান্দেনা লৌমীশিংদগী হৱাই-চেংৱাই লৈশিনবা অমসুং পি.দি.এস.কী মখাদা হৱাই-চেংৱাই য়েন্থোকপগী থৌওংশিংদা তেক্নোলোজী হেন্না শিজিন্নবগী মতাংদা মিৎয়েং চঙখ্রে
মহাক্না য়ু.পি.দা লৈবাক অমা, রেসন কার্দ অমগী স্কিমগী থবক পাংথোকপগী ফিভমশিংসু হঙ্গৎনা য়েংশিনখ্রে
30 JAN 2021 2:04PM by PIB Imphal
ভারত সরকারগী ফুদ অমসুং পব্লিক দিস্ত্রিব্যুসনগী সেক্রেতরী, শ্রী সুধান্সু পান্দেনা ফুদ কোর্পোরেসনগী চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, শ্রী সঞ্জিব কুমারগা লোয়ননা উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রী, শ্রী য়োগী অদিত্যনাথকা জনুৱারি ২৯, ২০২১দা ৱারী শাখ্রে। শ্রী পান্দেনা খোঙথাং কয়া অমগী মনুংদা মথৌ লেপ্লুরবা চিনিগী মিলশিংবু অমুক হিংগৎহনবা অমসুং চেংবু হেন্না গফগৎহনবগী থৌওংগুম্বা সরকারনা পায়খৎলিবা খোঙথাংশিংগী মরমদা মুখ্য মন্ত্রীদা পাউদমখ্রে। মহাক্না মুখ্য মন্ত্রীগা লোয়ননা উত্তর প্রদেশকী ওইনা পোত্থোক লৈশিনবা অমসুং হৱাই-চেংৱাই থমফমগী হীরমশিং য়াওবা মরু ওইবা ৱাফম কয়া অমা খন্ন-নৈনখি।
উত্তর প্রদেশকী মুখ্য মন্ত্রীনা রাজ্য সরকারগী থৌমীশিং অমসুং এফ.সি.আই.না অফবা থবক কয়া পাংথোকখিবা অমসুং মদুগী মরম ওইদুনা কে.এম.এস. ২০২০-২১গী মনুংদা হান্নদগী হেনবা ফৌ লৈশিনখিবা অমসুং কোবিদ-১৯গী মনুংদা গেহু লৈশিনখিবা ঙমখিবদগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। লৌউবশিংদগী পোত্থোকশিংবু হেন্না অমসুং নীংথিজনা লৈনবগীদমক্তা, উত্তর প্রদেশতা হায়রিবা লৈগদৌরিবা পোত্থোকশিং অসিবু থম্নবা মফমশিংবু হেনগৎপীনবসু হায়জখি। মুখ্য মন্ত্রীনা মহাক্কী ওফিসিএলশিংদা রাজ্য সরকারগে মন্দীশিংদগী অহেনবা মফম শিন্নবা অমসুং অতোপ্পা ইনফ্রাস্ত্রকচর কয়া অমসু শেমগত্তুনা য়ারিবমখৈ অথুবা মতমগী ম,নুংদা চাউরাকপা মেত্রিক তোন লাখ ৫০মুক্কী পোত্থোক থম্বা য়াবা মফম শেম্নবা খঙহনখ্রে।
দি.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরীনসু লখনৌদা লৈবা ফুদ কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়াগী রিজনেল ওফিস্তা চত্তুনা মফমদুগী য়ু.পি.গী রাজ্য সরকার, এফ.সি.আই., পোত্থোক লৈশিনবগী এজেন্সী, কেন্দ্রগী ৱেয়রহাউজিং কোর্পোরেসন অমসুং য়ু.পি. স্তেৎ ৱেয়রহাউজিং কোর্পোরেসন ওফিসরশিংগা উত্তর প্রদেশকী মনুংদা পোত্থোক লৈশিনবা অমসুং য়েন্থোকপগী হীরমগা মরী লৈনবা ৱাফম কয়াগী মতাংদা ৱারী শাখি। মীফম অদুদা এফ.সি.আই.গী চেয়রমেন অমসুং মেনেজিং দাইরেক্তর, শ্রী সঞ্জিব কুমার; উত্তর প্রদেশ সরকারগী ফুদ অমসুং সিভিল সপ্লাইগী প্রিন্সিপল সেক্রেতরী, শ্রীমতি বীনা কুমারি অমদি অতোপ্পা মীওইশিংনা শরুক য়াখি।
দি.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরীনা য়ু.পি.গী রাজ্য সরকার অমসুং য়ু.পি.গী এফ.সি.আই.না রাজ্য অসিগী পাক-চাউরবা থবকশিংবু শেন্নবগী অমসুং মদুনা মরম ওইদুনা কোবিদ-১৯গী মনুংদা ফংফম থোকপা বেনেফিশরীশিংদা হৱাই-চেংৱাই নীংথিজনা ফংহনবা ঙম্নবা হোৎনখিবগীদমক্তা থাগৎপা ফোংদোকখি। হৌজিক চত্থরিবা খরিফ মারকেত্তিং সিজন ২০২০-২১গী মনুং অসিদা চেং অমসুং ফৌ লৈবগী থবকশিংসু মহাক্না য়েংশিনখি। রাজ্য অসিগী লৌমী লাখ ১২দগী ফৌগী মেত্রিক তোন লাখ ৬৩ হেনবগী চাংদা হান্না তৌখিদ্রিবা মওংদা লৈবা ঙমখিবগীদমক্তা অমসুং চেং লৈবা অমসুং বিল্লিং তৌবগী পথাপ্পু দিজিতেল ওন্থোকপগীদমক্তা রাজ্য সরকার অমসুং এফ.সি.আই.গী থৌমীশিংবু মহাক্না থাগৎপা ফোংদোকখি অমসুং থৌওং অসিনা মরম ওইদুনা পোত্থোক লৈবগী এজেন্সী খুদিংমক্তা শেল তুংশিনবা অমসুং শেল লাকপসু হেনগৎহনখি।
লৌমীশিংদগী পোত্থোক লৈশিনবা অমসুং পি.দি.এস.কী মখাদা পোত্থোক য়েন্থোকপগী সপ্লাই চেন অপুনবা অসিদা তেক্নোলোজী হেন্না শিজিন্নবগী মতাংদা মহাক্না মিৎয়েং চঙখি। শ্রী পান্দেনা এন.এফ.এস.এ., আই.সি.দি.এস. অমসুং মে.দি.এম. স্কিমশিংগী মখাদা মরু ওইনা নুপী অমসুং অঙাংশিংদা মচি ওইবা পোৎলম হেন্না ফংহনবা ঙম্লিবা হেন্না ফগৎহল্লবা চেং পীবগী থৌওংগী মতাংদসু খন্ন-নৈনখি। চন্দাউলী জিলাদা হায়রিবা চেং পীবগী থৌওং অসি হান্ননা হৌখ্রে অমসুং চেংশিং অসি রেসনগী দুকানগী খুত্থাংদগী য়েন্থোক্লি হায়নসু মহাক্কী মফমদা পাউদমখি। মহাক্না রাজ্য অসিদা লৈরিবা অরিবা মিলশিংবু মতমগা চান্নহনবগী মতাংদা মিৎয়েং চঙখি। মসিগী থৌওং অসিনা চেংগী মগুন ফগৎহনগনি অমসুং রাইস ব্রান ওইল পুথোক্তুনা মিল চলায়রিবা মীওইশিংগী চাগাসু হেনগৎপা ঙমহনগনি।
দি.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরীনা উত্তর প্রদেশকী মনুংদা হৱাই অমসুং থাউ থোকপা মরুগী পোত্থোক হেনগৎহনবা অমসুং মসিনা লৌরোক্কী মখলদা তোঙানলহন্দুনা লৌমীশিংগী শেন্থোকসু হেনগৎপা ঙমহনগনি হায়বগী মিৎয়েং চঙখি। মহাক্না লৈবাক অসিদা চুজাক্কী পোত্থোক হেন্না পুথোকপগে তঙাই ফদবা লৈবগী মতাংদসু হায়খি। চুজাক হেন্না পুথোকহন্দুনা অহেনবা চাংদা লৈশিনবা অসিনা লৈবাক অসিদা ইথানোলগী অপাম্বা লৈরিবা অসিদা য়াম্না তেংবাংগনি অমসুং ইথানোল অসিনা ইনর্জী য়োকশিনবদা য়াম্না তেংবাংগনি হায়না মহাক্না পাউদমখি। মহাক্না রাজ্য সরকারগী ওফিসরশিংদা রাজ্য অসিগী লৌমীশিংবু উত্তর প্রদেশতা চুজাক হেন্না পুথোকহন্নবা পুক্নিং থৌগৎপীয়ু হায়নসু হায়খি।
মহাক্না রাজ্য সরকারদা হৱাই-চেংৱাইশিং অসিবু থম্নবা মতমগা চানবা সাইলো শাবগী স্কিম অমা তুংদা শেম্লকপা য়ানবা রাজ্য অসিদা লৈরিবা মন্দিশিংদা মফম পীননবসু মখা তানা হায়জখি। দি.এফ.পি.দি.গী সেক্রেতরীনা য়ু.পিডা লৈবাক অমা, রেসন কার্দ অমগী স্কিম অসিবু থবক ওইনা পাংথোকপগী ফিভমশিংসু য়েংশিনখি। স্কিম অসিগী মখাদা ফেয়র প্রাইস শোপশিংদা ই.পি.ও.এস.কী খুৎলাই থমদুনা আই.তি.গী পথাপ্না তেংবাংবা লৈবাক শিনবা থুংনা শিজিন্নবা য়াবা রেসন কার্দকী খুত্থাংদা হৱাই-চেংৱাইবু মমল য়াম্না তাথনা ফংহনবনি। এন.এফ.এস.এ.গী মখাদা লৈরিবা বেনিফিশরীশিংগী আধারগা মরী লৈনহনবগী রাজ্য সরকারনা পাংথোক্লিবা থবকশিংগী হৌজিক্কী ওইরিবা ফিভম অসিগীদমক্তসু থাগৎপা ফোংদোকখি।