Ministry of Culture
Culture Ministry organises special programme to commemorate the 125th Birth Anniversary Year of Netaji Subhas Chandra Bose
Union Minister Dharmendra Pradhan pays tribute to Netaji in Cuttack
23 JAN 2021 10:24PM by PIB Delhi
The South Central Zone Cultural Centre, Nagpur under the Ministry of Culture today oraganised a special cultural programme under Ek Bharat Shresth Bharat Scheme to commemorate the 125th Birth Anniversary Year of Netaji Subhas Chandra Bose. On the occasion, Union Petroleum and Natural Gas Minister Shri Dharmendra Pradhan visited the birthplace of Netaji in Cuttack and paid floral tribute to the defiant patriot on his statue. Shri Pradhan then attended the cultural programmes organised as part of the celebration.
“I feel absolutely proud having got the opportunity to pay tribute to such a valorous and brave leader of our country, Netaji Subhas Chandra Bose at his birthplace. To take the saga of Netaji’s struggle and sacrifices to the next generation, the Government of India has decided to celebrate Netaji’s Jayanti as Parakram Divas from this year,” Shri Pradhan said.
The minister said that Netaji has played a prominent role in Indian freedom struggle. “The words, 'Give me blood, I will give you independence’ of Netaji had instilled a sense of patriotism in the youth of that time. Netaji is an epitome of courage, valour and sacrifice. Netaji’s patriotism and valour will inspire the generations in the present time,” Shri Pradhan said.
The Culture Ministry under the Ek Bharat Shresth Bharat organised special cultural programmes at 11 am today. As part of the celebration, a play named “Bose” and different patriotic songs and dance programmes were performed by Nagpur-based social organisation, Prayas. Similarly, Odia artists have also performed folk songs and dances during the celebration. The programme concluded with singing of the national anthem .

কল্চর মন্ত্রালয়
নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্নবা কলচর মিনিস্ত্রিনা অখন্নবা থৌরম শীনখ্রে
য়ুনিয়ন মিনিস্তর ধরমেন্দ্র প্রধান্না কতক্তা নেতাজিদা ইকায়খুম্নবা উৎখি
23 JAN 2021 10:24PM by PIB Imphal
নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী ১২৫শুবা মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্নবা কলচর মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা সাউথ সেন্ত্রেল জোন কলচরেল সেন্তর,নাগপুরনা এক ভারত শ্রেস্থ ভারত স্কিমগী মখাদা ঙসি অখন্নবা থৌরম অমা পাংথোকখ্রে। থৌরম অদুদা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী য়ুনিয়ন মিনিস্তর শ্রী ধরমেন্দ্র প্রধান নেতাজিগী পোক্নফম লমদম কতক্তা চৎখি অমসুং শক্নাইরবা অথৌবা অসিগী মীতমদা লৈ কত্তুনা ইকায়খুম্নবা উৎখি। থৌরম অদুগী শরুক অমা ওইনা শীনবা কলচরগী থৌরমশিং শ্রী প্রধান শরুক য়াখি।
শ্রী প্রধান্না হায়খি ঐখোয়গী লৈবাক্কী থৌনা ফরবা লুচিংবা অমা, নেতাজি সুভাস চন্দ্র বোসকী পোক্নফম লমদমদা মহাক্কী মফমদা ইকায়খুম্নবা উৎপগী খুদোংচাবা অমা ফংবা অসিদা ঐ চাউথোকচবা ফাওই। নেতাজি খোঙজং অমসুং কৎথোকপশিং তুংগী মীরোলদা খঙহন্নবা চহি অসিদগী হৌনা নেতাজিগী মপোক নুমিৎ অসি পরাক্রম দিৱস হায়না থৌরম পাংথোক্নবা ভারত সরকারনা ৱারেপ লৌরে।
মিনিস্তরনা হায়খি ভারতকী নিংতম ইহৌদা নেতাজিনা মশক্নাইবা থৌদাং অমা লৌখি। নেতাজিগী ৱাহৈশিং ‘ঐঙোন্দা ঈ পীয়ু, ঐনা অদোমগী নিংতম্বা পীগনি’ হায়বা অসিনা মতম অদুগী নহারোলশিংদা মরৈবাক নুংশিবগী ৱাখল্লোল অমা পোকহনখি। নেতাজিগী মরৈবাক নুংশিবা অমসুং থৌনা ফবা হৌজিক মতমগী মীরোলশিংদা ইথিল পীগনি।
ঙসি অয়ুক পুং ১১ তাবদা কলচর মিনিস্ত্রিগী মখাদা লৈবা এক ভারত শ্রেস্থ ভারতনা অখন্নবা কলচরগী থৌরমশিং শীনখি। থৌরম অদুগী শরুক অমা ওইনা নাগপুরদা লৈবা লুপ প্রায়াসনা “বোস” কৌবা লীলা অমা অমসুং মরৈবাক নিংবা ঈশৈশিং অমসুং জগোয়গী থৌরমশিং পাংথোকখি। মসিগা মান্নবা মওংদা, থৌরম অসিগী শরুক অমা ওইনা ওরিয়া কলাকারশিংনা খুনুং ঈশৈ অমসুং জগোয়গী থৌরমশিং পাংথোকখি। জাতিগী ঈশৈ শক্তুনা থৌরম অদু লোইশিনখি।