Ministry of Defence
Covid-19 Vaccination Drive Commences in Andaman & Nicobar Command
19 JAN 2021 6:12PM by PIB Delhi
In line with the nationwide launch of the largest vaccination campaign in the world against the COVID-19 pandemic, the first phase of the vaccination drive commenced for Health Care Workers (HCWs) of the Tri-Services Command on 19 Jan 21 at INHS Dhanvantari under the aegis of Headquarters, Andaman & Nicobar Command. All Front Line Workers (FLWs) of the Command will be vaccinated subsequently in a phased manner. A total of 370 doses of the vaccine for the first phase have been received from the Directorate of Health Services, Andaman & Nicobar Administration. HCWs, nodal officers and vaccinators of various units of the Command have also been imparted training in the procedure of vaccination by the A&N Administration and representatives of WHO at Port Blair. The vaccination drive was inaugurated by Lt Gen Manoj Pande, Commander-in-Chief, Andaman and Nicobar Command (CINCAN).
While addressing personnel at the ceremony, the CINCAN lauded the commendable efforts put in by the HCWs in managing the COVID-19 pandemic in the Islands. He said that the vaccination drive will not only ensure the availability of a ‘Fighting-Fit’ and ‘Operation-Ready’ Command but will also contribute to the global effort towards controlling and erasing the pandemic. He urged personnel not to believe in rumors surrounding the vaccine and trust the experts in the field. He also emphasized on the need to continue COVID-19 appropriate behaviors even after the vaccination.
Senior Health Officer and 36 HCWs were vaccinated as per protocol with all precautionary measures and COVID-19 appropriate norms being strictly adhered to. In the following few days, the remaining doses will be administered to other HCWs, including those in the outlying units in the Northern and Southern Group of Islands in a phased manner.
With the launch of the vaccine programme in the Command, the Armed Forces have joined the A&N Administration in the final phase of the fight against the pandemic.

ঙাকশেল মন্ত্রালয়
অন্দমান অমসুং নিকোবর কম্মান্দতা কোবিদ-১৯ বেক্সিনেসন দ্রাইভ হৌখ্রে
19 JAN 2021 6:12PM by PIB Imphal
কোবিদ-১৯ লাইচৎকী মায়োক্তা মালেমগী ওইনা খ্বাইদগী অচৌবা বেক্সিনেসন কেম্পেন লৈবাক শিনবা থুংনা লোঞ্চ তৌখিবগা ইরোইননা অন্দমান অমসুং নিকোবর কম্মান্দগী হেদক্বাতরশিংগী লুচিং মখাদা আই.এন.ঐচ.এস. ধনবন্তরীদা জনুৱারী ১৯, ২০২১দা ত্রাই-সর্ভিসেসকী এল্থ কিয়র ৱার্করশিং (ঐচ.সি.দবল্যু.শিং)গীঅহানবা তাঙ্কক্কী বেক্সিনেসন দ্রাইভ হৌখ্রে। তাঙ্কক নাইবা মওংদা মথং মনাও নাইনা কম্মান্দগী ফ্রন্ত লাইন ৱার্কর (এফ.এল.দবল্যু) পুম্নমক তিকা থাদোক্কনি। অহানবা তাঙ্কক্কী বেক্সিন দোস পুন্না ৩৭০ অন্দমান অমসুং নিকোবর এদমিনিস্ত্রেসনগী দিরেক্তোরেৎ ওফ হেল্থ সর্ভিসেসতগী ফংখ্রে। কম্মান্দ অসিগী তোঙান তোঙানবা য়ুনিৎশিংগী ঐচ.সি.দবল্যু.শিং, নোদেল ওফিসরশিং অমসুং বেক্সিনেতরশিংবু এ অমসুং এনগী এদমিনিস্ত্রেসন অমসুং দবল্যু.ঐচ.ও.গী মীহুৎশিংনা পোর্ত ব্লাইয়রদা বেক্সিনেসনগী থৌওংগী মতাংদা ত্রেনিং পীখ্রে। বেক্সিনেসন দ্রাইভ অসি কম্মান্দর-ইন-চীফ, অন্দমান এন্দ নিকোবর কম্মান্দ (সি.আই.এন.সি.এ.এন.) লেফতনেন্ত জেনরেল মনোজ পান্দেনা হৌদোকখি।
থৌরম অসিদা পর্সনেলশিংদা ৱা ঙাংবদা, ঈথৎ অসিদা কোবিদ-১৯ লাইচৎ লাকশিনবদা ঐচ.সি.দবল্যূশিংনা হোৎনখিবশিং অদু শীংথানিংঙাই ওই হায়না সি.আই.এন.সি.এ.এন.না থাগৎখ্রে। মহাক্না হায় বেক্সিনেসন দ্রাইভ অসিনা ‘ফাইতিং-ফিৎ’ অমসুং ‘ওপরেসন-রেদী’ ওইহনবা খক্তা নত্তনা লাইচৎ অসি লাকশিন্নবা অমসুং মুত্থৎনবা মালেমনা হোৎনরিবশিং অসিদা মতেংসু পাংলি। মহাক্না বেক্সিনগী মরমদা তোকঙাশিং শন্দোক্লিবা অদি থাজবীগনু অমদি লম অসিদা লৈরিবা এক্সপর্তশিংদা থাজবা থম্নবসু ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না বেক্সিনেসনগী মতুংদসু কোবিদ-১৯গা চুনবা চৎন-লোনচৎ মখা তানা ঙাক্না চৎপা মথৌ তাই হায়না ফোঙদোকখ্রে।
প্রোতোকোলগী মতুং ইন্না চেকশিল থৌরাং পুম্নমক লৌখৎতুনা অমদি কোবিদ-১৯গা চুনবা কাংলোনশিং চেকশিন্না ঙাকপগা লোইননা মকোক থোংবা হেল্থ ওফিসর অমসুং ঐচ.সি.দবল্যু. ৩৬ তিকা থাখ্রে। লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরা অসিদা লেমহৌরিবা দোসশিং অসি তাঙ্কক নাইবা মওংদা অৱাং থংবা অমদি খা থংবা গ্রুপ ওফ আইলেন্দশিংদা লৈরিবা য়ুনিৎশিংদা মথৌ তৌরিবা য়াওনা অতোপ্পা ঐচ.সি.দবল্যুশিংদা কাপকনি।
কম্মান্দদা বেক্সিন প্রোগ্রাম হৌদোকখিবগা লোইননা লাইচৎ অসিগী মায়োক্তা লান্থেংনবগী অরোইবা তাঙ্কক্তা এ অমসুং এন এদমিনিস্ত্রেসনদা আর্ম ফোর্সশিং শরুক য়াখি।