Ministry of Steel
SAIL receives Golden Peacock Environment Management Award 2020
16 DEC 2020 5:28PM by PIB Delhi
Steel Authority of India Limited (SAIL) has been awarded with the prestigious Golden Peacock Environment Management Award for the year 2020 in the Steel Sector by the Institute of Directors.
Lauding the efforts of SAIL collective,Shri Anil Kumar Chaudhary, Chairman, SAIL said, "SAIL has been the winner of this award for successive two years and this bears testimony to the efforts made by the Company for sustainable and environmentally responsible steel making. This award is one of the most coveted awards in the category. Considering various environmental issues leading to global warming and climate change, the award encourages corporates to enhance their environmental performance and to compete with peers to set benchmarks".
SAIL, as its Corporate Responsibility for Environment Protection continuously focuses on adopting various environmental measures including, upgrading of pollution control facilities, treatment & recirculation of wastewater from individual units & outfalls, enhancement in the green cover in & around Plants & Units, efficient handling of different solid wastes (viz. process waste, hazardous waste, canteen/township waste), carbon sequestration through afforestation, eco-restoration of mined out area, among others. Also, the impact of SAIL's initiatives and best practices on improving cleaner environment, reducing emissions & discharges, mitigating impacts of climate change and helping the Company to conduct its operations in environmentally benign manner has been recognized.
The award was conferred on SAIL in a virtual award presentation ceremony held yesterday.

স্তীল মন্ত্রালয়
স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়া গোল্দন পিকোক ইনভাইরোনমেন্ত মেনেজমেন্ত এৱার্দ ২০২০ ফংলে
16 DEC 2020 5:28PM by PIB Imphal
ইন্সতিতুৎ ওফ দিরেক্তরসনা স্তিল সেক্তরদা ২০২০গী ওইনা স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াদা লেমজনিঙাই ওইরবা গোল্দন পিকোক ইনভাইরোনমেন্ত মেনেজমেন্ত এৱার্দ ২০২০ পীরে।
কম্পেনি অসিগী থবকশিং থাগৎলদুনা স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াগী চিয়রমেন, শ্রী অনিল কুমার চৌধুরিনা হায়খি স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা মসিগী মনা অসি চহি অনি থংন-থংন্না ফংলে অমসুং কম্পেনি অসিনা অকোয়বগী ফিবম কায়হন্দনা স্তিল পুথোকপগী পায়খৎলিবা থবকশিং অদু মসিনা উৎলে। কাংলুপ অসিগী ওইনা মনা অসি খ্বাইদগী লেমজনিঙাই ওইবা অমনি। মালেম অসি শাবা হেনগৎলকপা অমসুং অইং-অশাগী খল হোঙলকপা য়াওনা তোঙান-তোঙানবা অকোয়বগী ফিবমগী ৱাফমশিং য়াওনা, কোর্পোরেতশিং মখোয়গী অকোয়বগী ফিবম ঙাক্নবগী থবক ফগৎহন্নবা অমসুং অতোপ্পা কম্পেনিশিংগা চাংদম্নবা হেনগৎহন্নবা মনা অসিনা পুক্নিং থৌগৎলি।
স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা অকোয়বগী ফিবম ঙাক্নবা মসিগী কোর্পোরেত অমগী লৌফম থোকপা থৌদাং লৌদুনা অকোয়বগী ফিবমগা মরী লৈনবা থবকশিং হায়বদি পোল্লুসন লাকশিন্নবা থবকশিং ফগৎহনবা, য়ুনিতশিংদগী থাদোরকপা ফত্তবা ঈশিং শেংদোকপা অমসুং হন্না শীজিন্নবা, প্লান্তশিং অমসুং য়ুনিতশিংগী অকোয়বা অমসুং মনুংদা উ থাবা হেনগৎহনবা, মপং ওইবা অমোৎপশিং ফজনা লোইশিনবা, উ থাদুনা কার্বোন দাইওক্সাইদ হন্থহনবা, মাইনিং তৌখ্রবা মফমশিং হান্নগী ফিবমদা হঞ্জিনহনবা য়াওনা থবক কয়া পায়খৎলি। স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়ানা পায়খৎলিবা অফবা থবকশিং অসিনা মরম ওইদুনা অকোয়বগী ফিবম লু-নানবা হেনগৎলে, মৈখু থাদোকপা হন্থরে অমসুং অকোয়গী ফিবম শোকহনবা থবকশিং মশক খঙদোকপদা কম্পেনি অসিগী মতেং পাংলে।
ঙরাং ভর্চুএল ওইনা পাংথোকপা মনা য়েন্থোকপা থৌরম অমদা মনা অসি স্তিল ওথোরিতি ওফ ইন্দিয়াদা পীখি।