Ministry of Tourism
Union Minister of State (IC) for Tourism & Culture Shri Prahlad Singh Patel virtually inaugurates the ABTO (Association of Buddhist Tour Operators) International Convention
10 DEC 2020 7:38PM by PIB Delhi
The Union Minister of State (IC) for Tourism & Culture Shri Prahlad Singh Patel virtually inaugurated the ABTO (Association of Buddhist Tour Operators) International Convention in New Delhi today.
ABTO Convention a three-day event is being held in partnership with Ministry of Tourism from 10-12 Dec 2020 in Bodhgaya, Bihar.
Addressing on the occasion, the Union Minister said that Government has been making special efforts to promote Buddhist tourism in the country. Highlighting that over the last six years Government has taken several measures in this regard, he mentioned about Swadesh Darshan Scheme and PRASHAD Yojana. He said that the Ministry has sanctioned more than Rs 350 cr for the development of Buddhist Sites under the Swadesh Darshan Scheme and more than Rs.900 crore have been sanctioned under the PRASHAD Scheme.
Talking about other steps taken, Minister Shri Patel said that Signages in Sinhali language at Sanchi monument in Madhya Pradesh and Signages in Chinese language at Sravasti and Sarnath have also been installed. The Minister added that we have decided that wherever footfall of foreign tourists from a particular country is more than one lakh; signages in their languages will be placed for their convenience and comfort.
Shri Patel also said that as ASI is re-listing the Monuments and in the coming days, the number of the Monuments may increase significantly. Shri Patel added that the government is trying to provide tourist facilitators at significant locations to give correct information to tourists. He also said that stakeholders share their inputs and any difficulty being faced by them with the Ministry of Tourism, we will take them as suggestions and try our best to resolve them.
Shri Patel also stated that the Tourism Ministry is making efforts to register accommodation units in the country in the Ministry’s portal National Integrated Database of Hospitality Industry (NIDHI). Till date, around 32000 accommodation units have been registered on the portal which was activated this year.
Process is under way to have information related to tourism, such as details about hotels and other facilities at tourist destinations. This portal will also provide information about tours and travels, he said. The Minister appealed to tours and travels operators to register themselves for this special portal.

তুরিজম মন্ত্রালয়
তুরিজম অমসুং কলচরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই.সি.) শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা এ.বি.তি.ও. (এসোসিএসন ওফ বুধিস্ত তুর ওপরেতরস) ইন্তরনেস্নেল কনবেন্সন ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে
10 DEC 2020 7:38PM by PIB Imphal
তুরিজম অমসুং কলচরগী য়ুনিয়ন মিনিস্তর ওফ স্তেত (আই.সি.) শ্রী প্রহলাদ সিংহ পতেলনা এ.বি.তি.ও. (এসোসিএসন ওফ বুধিস্ত তুর ওপরেতরস) ইন্তরনেস্নেল কনবেন্সন ঙসি নই দিল্লীদা ভর্চুএল ওইনা শঙ্গাখ্রে।
নুমিৎ হুম্নিগী ওইবা এ.বি.তি.ও. কনবেন্সনগী থৌরম অসিদা তুরিজম মিনিস্ত্রীগা খুৎশ্নদুনা বিহারগী বোধগায়াদা ২০২০গী দিসেন্বরগী ১০দগী ১২নি ফাওবা পাংথোক্কনি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা হায় মদুদি সরকার অসিনা লৈবাক অসিদা য়াম্না কন্না হোৎনদুনা বুধিস্ত তুরিজম অসি চাওখৎনবা হোৎনরি। হায়রিবা হিরম অসিদা সরকারনা হৌখিবা চহি ৬ অসিদা লৌখৎখিবা থবক কয়া অমা উৎলদুনা, মহাক্না স্বাদেশ দর্শন স্কীম অমসুং প্রশাদ য়োজনাগী মরমদা পনখি। মহাক্না হায় মদুদি মিনিস্ত্রী অসিনা লুপা করোর ৩৫০ হেনবা অমা স্বাদেশ দর্শন স্কীমগী মখাদা বুধিস্তগী মফমশিং চাওখৎনবা কাইথোকখি অমসুং লুপা করোর ৯০০ হেনবা অমনা প্রশাদ স্কীমগী মখাদা কাইথোকখি
লৌখৎলিবা অতোপ্পা খোঙথাংশিংগী মরমদা ৱা ঙাংলদুনা, মিনিস্তর শ্রী পতেলনা হায় মদুদি মধ্য প্রদেশকী সানচী মোনুমেন্ততা সিনহালি লোলদা সাইনেজ অমসুং স্রাবাস্তি অমসুং সার্নাথতা চাইনীজ লোলদা সাইনেজ অসিসু হাপচিনখি। মিনিস্তরনা মখা তাখি মদুদি করিগুম্বা অখন্নবা লৈবাক অমদগী লমকোইবা অসিনা লাখ অমগী মথক্তা খোঙ্গুল তারক্লবা ওইরগদি, ঐখোয়না মখোয়গী সাইনেজ লোলদা মখোয়গী খুদোংচানবা অমসুং নুঙাইনবা থমগনি।
শ্রী পতেলনা অমুশু হায় মদুদি এ.এস.আই.না মোনুমেম্তশিং অসি নৌনা অমুক লিস্ত শেমদোকপা অমসুং লাক্কদৌরিবা নুমিৎ খরনি অসিদা মোনুমেম্তশিং অসিগী মশিং হেনগৎলরবা য়ারি। শ্রী পতেলনা মখা তানা হায়রি মদুদি সরকার অসিনা তুরিস্ত ফেসিলেতেতরশিংবু অখন্নবা মফমদা থমদুনা তুরিস্তশিংদা মরীক চুম্বা পাউ ফংহন্নবা হোৎনরি। মহাক্না মসি অমসু হায়রি মদুদি থৌবুশিংনা মখোইগী মথৌ তৌরি অমসুং করিগুম্বা মসিদা তুরিজম মিনিস্ত্রীদা অৱাবা মায়োক্নরবদি ঐখোয়না মখোয়দা ৱা তান্নদুনা অমসুং মসিবু কোক্নবা ঙম্বমখৈ হোৎনগনি।
শ্রী পতেলনা মসি অমসু হায় মদুদি তুরিজম মিনিস্ত্রীনা য়াম্না কন্না হোৎনদুনা মিনিস্ত্রীগী পোর্তেল নেস্নেল ইন্তেগ্রেতেৎ দাতাবেজ ওফ হোস্পিতালিতি ইন্দস্ত্রী (এন.আই.দি.ঐচ.আই.) অসিদা লৈবাক অসিগী একোমোদেসন য়ুনিৎ অমা রেজিস্তর তৌরগনি। হৌজিক ফাওবদা চাওরাক্না একোমোদেসন য়ুনিৎ ৩২০০০ পোর্তেল অসিদা রেজিস্তর তৌদুনা চহি অসিদা চৎনরি।
তুরিজমগা মরী লৈনবা ই-পাউ ফংহন্নবা থবক পায়খৎলি, হায়বদি হোতেলগী মরীক চুম্বা অমসুং অতৈ অতোপ্পা তুরিস্তশিংনা য়ৌফমদা ফংগদবা খুদোংচাবশিং। পোর্তেল অসিদা তুর অমসুং ত্রাভেলসকী ৱোরোল পুম্ব পীগনি হায়না মহাক্না হায়খি। মিনিস্তরনা তুর অমসুং ত্রাভেলসবু শেন্নরিবশিং মখোয়বু মশামক্না অখন্নবা পোর্তেল অসিদা রেজিস্তর তৌনবা খংহনলক্লি।