Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of October, 2020
16 NOV 2020 12:04PM by PIB Delhi
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing index numbers of wholesale price in India for the month of October, 2020 (Provisional) and for the month of August, 2020 (Final) in this press release. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day), with a time lag of two weeks of the reference month and compiled with data received from institutional sources and selected manufacturing units across the country. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
INFLATION
The rate of inflation, based on monthly WPI, stood at 1.48% (provisional) for the month of October, 2020 (over October, 2019), as compared to 0.00 % during the corresponding month of the previous year.
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Aug-20 (F)
Sept-20 (P)
Oct-20 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
ALL COMMODITIES
100.0
122.0
0.41
122.9
1.32
123.8
1.48
I PRIMARY ARTICLES
22.6
146.7
1.88
150.3
5.10
152.4
4.74
II FUEL & POWER
13.2
92.0
-9.09
91.0
-9.54
91.1
-10.95
III MANUFACTURED PRODUCTS
64.2
119.4
1.36
119.8
1.61
120.3
2.12
FOOD INDEX
24.4
154.3
4.75
157.6
6.92
159.3
5.78
Note: P: Provisional, F: Final, * Rate of Inflation calculated over corresponding month of last year.
The movement of the index for the various commodity groups is summarized below:-
PRIMARY ARTICLES (Weight 22.62%)
The index for this major group increased by 1.40% to 152.4 (provisional) in October, 2020 from 150.3 (provisional) for the month of September, 2020. Prices of Non-food Articles (2.37%), Food Articles (1.37%) and Minerals (0.66%) increased in October, 2020 compared to September, 2020. Prices of crude petroleum & natural gas remain unchanged.
FUEL & POWER (Weight 13.15%)
The index for this major group increased by (0.11%) to 91.1 (provisional) in October, 2020 from 91.0 (provisional) for the month of September, 2020. Prices of Electricity (4.26%) increased in October, 2020 compared to September, 2020. Prices of Mineral Oils (-1.93%) declined in October, 2020 compared to September, 2020. Prices of coal remain unchanged.
MANUFACTURED PRODUCTS (Weight 64.23%)
The index for this major group increased by (0.42%) to 120.3 (provisional) in October, 2020 from 119.8 (provisional) for the month of September, 2020. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 13 groups that have witnessed increase in prices, are manufacture of food products; textiles; wearing apparel; printing and reproduction of recorded media; chemicals and chemical products; pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products; rubber and plastics products; basic metals; fabricated metal products, except machinery and equipment; electrical equipment; machinery and equipment; other transport equipment; and furniture in October, 2020 as compared to September, 2020. Whereas 9 groups that have witnessed decrease in prices are manufacture of beverages; tobacco products; leather and related products; wood and of products of wood and cork; paper and paper products; other non-metallic mineral products; computer, electronic and optical products; motor vehicles, trailers and semi-trailers; and other manufacturing in October, 2020 as compared to September, 2020.
WPI FOOD INDEX (Weight 24.38%)
The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 157.6 in September, 2020 to 159.3 in October, 2020. The rate of inflation based on WPI Food Index decreased from 6.92% in September, 2020 to 5.78% in October, 2020.
FINAL INDEX FOR THE MONTH OF AUGUST, 2020 (BASE YEAR:2011-12=100)
For the month of August, 2020 the final Wholesale Price Index and inflation rate for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 122.0 and 0.41% respectively.
Note:
1. The WPI for October 2020, have been compiled at a weighted response rate of 78 percent, while the final figure for August, 2020 is based on the weighted response rate of 91 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI.
2. Price Data are collected from selected institutional sources and industrial establishments spread across the country online through web based portal maintained by the National Informatics Centre (NIC).
Annexure-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for October, 2020
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index(Latest Month)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2019-2020
2020-2021*
2019-2020
2020-2021*
October 2019
October 2020*
ALL COMMODITIES
100
123.8
0.58
0.73
1.52
-0.54
0.00
1.48
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
152.4
1.75
1.40
6.20
1.47
6.05
4.74
A. Food Articles
15.26
170.4
3.09
1.37
7.56
4.47
9.80
6.37
Cereals
2.82
155.5
0.37
-1.02
8.35
-0.08
8.32
-5.24
Paddy
1.43
163.7
0.49
-0.43
3.22
2.90
4.50
0.61
Wheat
1.03
147.4
1.33
-1.73
6.02
0.79
6.15
-8.10
Pulses
0.64
169.6
0.69
3.73
18.06
12.25
16.57
15.93
Vegetables
1.87
284.9
19.11
9.24
24.03
9.34
38.97
25.23
Potato
0.28
388.4
9.74
9.78
-21.92
77.98
-19.60
107.70
Onion
0.16
387.1
8.55
72.27
47.15
-8.39
119.84
8.49
Fruits
1.6
149.1
-1.02
-1.00
4.50
-1.12
2.72
-3.87
Milk
4.44
154.3
0.34
0.33
1.52
5.14
1.46
5.54
Eggs, Meat & Fish
2.4
148.0
0.62
-1.79
6.42
3.73
7.61
1.65
B. Non-Food Articles
4.12
129.7
-0.55
2.37
4.34
-2.02
2.19
2.85
Oil Seeds
1.12
158.0
-2.01
1.61
8.83
2.76
10.03
4.36
C. Minerals
0.83
167.6
-0.78
0.66
17.97
4.04
9.40
9.11
D. Crude Petroleum
1.95
62.1
-4.52
0.00
-14.56
-28.82
-27.08
-13.63
II. FUEL & POWER
13.15
91.1
1.69
0.11
-2.74
-13.11
-8.09
-10.95
LPG
0.64
75.4
1.66
1.34
-11.72
-7.29
-30.78
2.86
Petrol
1.6
73.6
1.77
-0.94
-5.18
-18.84
-10.95
-14.62
HSD
3.1
75.8
1.39
-2.94
-3.31
-20.92
-9.53
-20.13
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
120.3
-0.08
0.42
0.46
0.80
-0.93
2.12
Mf/o Food Products
9.12
140.7
0.37
0.50
2.35
4.94
3.78
4.53
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
140.5
0.78
2.78
-4.65
15.58
-1.85
20.50
Mf/o Beverages
0.91
123.8
-0.56
-0.64
2.87
1.32
1.48
0.49
Mf/o Tobacco Products
0.51
155.3
-0.13
-1.65
2.60
2.19
3.00
0.58
Mf/o Textiles
4.88
114.7
-0.26
1.15
1.18
-3.67
-1.59
-2.22
Mf/o Wearing Apparel
0.81
138.2
-0.29
0.07
-0.63
-0.31
0.00
-0.14
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.0
-0.08
-0.08
-2.85
-0.90
-2.79
-0.42
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
133.5
-0.30
-0.82
1.21
-0.44
0.91
-0.15
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
119.2
-0.50
-0.50
-0.27
-1.64
-3.69
-0.75
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
116.8
-0.51
0.69
0.19
-2.28
-2.82
-0.26
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
131.0
0.79
1.39
2.95
3.22
2.92
3.31
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
109.7
0.18
0.92
-0.30
-0.88
-1.36
1.20
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
116.5
-1.28
-0.26
1.43
0.10
-0.09
0.95
Cement, Lime and Plaster
1.64
119.1
-1.42
-0.67
5.64
0.95
4.60
0.76
Mf/o Basic Metals
9.65
108.9
-0.96
0.93
-5.09
-0.92
-9.93
5.32
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
97.3
-0.75
0.00
-5.08
0.95
-8.30
4.85
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
114.4
-0.17
0.97
1.28
-1.86
-0.78
-0.61
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of, YoY= Year on year.
Annexure-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
May-20
Jun-20
Jul-20
Aug-20
Sept-20*
Oct-20*
ALL COMMODITIES
100
-3.37
-1.81
-0.25
0.41
1.32
1.48
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
-2.14
-0.07
1.61
1.88
5.10
4.74
A. Food Articles
15.26
1.66
2.10
4.54
4.42
8.17
6.37
Cereals
2.82
3.56
2.72
0.69
-1.60
-3.91
-5.24
Paddy
1.43
3.49
4.55
3.69
2.86
1.54
0.61
Wheat
1.03
7.17
5.11
2.54
-1.47
-5.24
-8.10
Pulses
0.64
12.54
10.10
10.24
9.86
12.53
15.93
Vegetables
1.87
-12.25
-9.21
8.20
7.23
36.54
25.23
Potato
0.28
52.56
56.20
69.07
83.44
107.63
107.70
Onion
0.16
5.81
-15.27
-25.56
-34.44
-31.64
8.49
Fruits
1.6
0.86
2.31
-3.03
-0.25
-3.89
-3.87
Milk
4.44
5.58
4.40
4.68
4.39
5.56
5.54
Eggs, Meat & Fish
2.4
2.08
4.45
5.27
6.23
4.15
1.65
B. Non-Food Articles
4.12
-3.92
-2.80
-3.81
-3.31
-0.08
2.85
Oil Seeds
1.12
3.92
3.20
2.66
2.70
0.65
4.36
C. Minerals
0.83
-1.63
8.41
1.77
5.81
7.56
9.11
D. Crude Petroleum
1.95
-46.27
-25.17
-19.74
-15.40
-17.53
-13.63
II. FUEL & POWER
13.15
-23.08
-16.24
-9.84
-9.09
-9.54
-10.95
LPG
0.64
-28.63
-19.96
-5.72
6.15
3.19
2.86
Petrol
1.6
-30.27
-22.34
-14.22
-13.66
-12.28
-14.62
HSD
3.1
-34.89
-24.55
-15.02
-14.33
-16.56
-20.13
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
-0.34
0.08
0.59
1.36
1.61
2.12
Mf/o Food Products
9.12
4.77
5.12
4.95
5.51
4.40
4.53
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
11.34
14.32
15.85
17.73
18.15
20.50
Mf/o Beverages
0.91
2.20
1.78
1.05
1.29
0.56
0.49
Mf/o Tobacco Products
0.51
4.83
2.99
3.34
-0.58
2.13
0.58
Mf/o Textiles
4.88
-3.68
-4.86
-5.05
-4.32
-3.57
-2.22
Mf/o Wearing Apparel
0.81
0.07
-0.51
-0.94
-0.07
-0.50
-0.14
Mf/o Leather and Related Products
0.54
-0.76
-0.84
-0.51
-0.92
-0.42
-0.42
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
-1.19
-0.30
-0.52
-0.52
0.37
-0.15
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-1.79
-1.71
-1.80
-1.98
-0.75
-0.75
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-3.59
-2.77
-2.11
-1.78
-1.44
-0.26
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
2.39
2.86
3.75
3.40
2.70
3.31
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
-1.83
-1.46
-1.65
-0.65
0.46
1.20
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
-0.25
0.00
-0.17
-0.09
-0.09
0.95
Cement, Lime and Plaster
1.64
0.98
0.08
1.08
1.52
0.00
0.76
Mf/o Basic Metals
9.65
-5.75
-4.51
-2.90
1.82
3.35
5.32
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
-2.69
-1.87
0.00
4.38
4.06
4.85
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-3.59
-2.07
-1.39
-1.92
-1.73
-0.61
* = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
May-20
Jun-20
Jul-20
Aug-20
Sept-20*
Oct-20*
ALL COMMODITIES
100
117.5
119.3
121.0
122.0
122.9
123.8
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
137.3
140.9
145.1
146.7
150.3
152.4
A. Food Articles
15.26
153.1
155.4
161.3
163.0
168.1
170.4
Cereals
2.82
162.7
162.2
161.5
159.8
157.1
155.5
Paddy
1.43
163.1
165.6
165.8
165.4
164.4
163.7
Wheat
1.03
161.5
158.5
157.3
154.2
150.0
147.4
Pulses
0.64
159.7
159.2
159.4
159.4
163.5
169.6
Vegetables
1.87
153.3
166.6
208.5
212.1
260.8
284.9
Potato
0.28
240.9
265.7
297.9
322.3
353.8
388.4
Onion
0.16
142.0
133.7
135.4
142.4
224.7
387.1
Fruits
1.6
152.2
150.8
150.6
158.9
150.6
149.1
Milk
4.44
151.4
151.9
152.1
152.3
153.8
154.3
Eggs, Meat & Fish
2.4
147.3
152.5
151.9
153.4
150.7
148.0
B. Non-Food Articles
4.12
122.5
125.1
123.8
125.5
126.7
129.7
Oil Seeds
1.12
153.6
154.8
154.1
155.8
155.5
158.0
C. Minerals
0.83
150.9
166.3
166.5
167.6
166.5
167.6
D. Crude Petroleum
1.95
43.9
56.2
60.6
62.1
62.1
62.1
II. FUEL & POWER
13.15
80.3
85.6
90.7
92.0
91.0
91.1
LPG
0.64
65.3
73.8
74.2
74.2
74.4
75.4
Petrol
1.6
61.5
66.4
73.0
73.3
74.3
73.6
HSD
3.1
62.9
71.6
79.2
80.1
78.1
75.8
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
118.2
118.6
118.7
119.4
119.8
120.3
Mf/o Food Products
9.12
136.1
137.5
137.8
139.8
140.0
140.7
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
125.7
128.5
130.1
134.1
136.7
140.5
Mf/o Beverages
0.91
125.4
125.5
125.0
125.3
124.6
123.8
Mf/o Tobacco Products
0.51
160.6
158.6
157.6
153.0
157.9
155.3
Mf/o Textiles
4.88
115.2
113.6
112.9
113.0
113.4
114.7
Mf/o Wearing Apparel
0.81
138.4
137.3
136.4
137.5
138.1
138.2
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.3
117.6
117.7
118.1
118.1
118.0
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
133.1
134.1
134.3
133.6
134.6
133.5
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
120.8
120.4
119.9
119.0
119.8
119.2
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
115.5
115.7
115.9
116.1
116.0
116.8
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
128.6
129.3
130.0
130.7
129.2
131.0
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
107.4
107.7
107.3
107.6
108.7
109.7
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
118.2
118.3
117.3
116.6
116.8
116.5
Cement, Lime and Plaster
1.64
123.8
121.9
121.5
120.3
119.9
119.1
Mf/o Basic Metals
9.65
103.3
103.8
103.8
106.5
107.9
108.9
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
94.1
94.4
94.9
97.7
97.3
97.3
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
112.8
113.8
113.3
112.5
113.3
114.4

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
ওক্তোবর, ২০২০দা লৈখিবা ভারতকী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স মশিংশিং
16 NOV 2020 12:04PM by PIB Imphal
ওফিস ওফ দি ইকনমিক এদভাইজর, দিপার্তমেন্ত ফোর প্রমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদনা প্রেস রিলিজ অসিদা ওক্তোবর, ২০২০ (প্রোভিজনেল) অমদি ওগস্ত, ২০২০দা (অরোইবা) লৈখিবা ভারতকী হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স মশিং ফোঙদোক্লি‍। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্সকী (দব্লিউ.পি.আই.) প্রোভিজনেল ফিগর রিফরেন্স লৌরিবা থাদগী চয়োল অনিগী মতম চোন্থরগা থা খুদিংগী তাং ১৪দা নৎত্রগা (মথংগী থবক তৌবা নুমিত্তা) ইন্সতিত্যুসনেল লিখুনশিংদগী অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা খনগৎলবা মেনুফেকচরিং য়ুনিৎশিংদগী ফংবা লিখুনগা লোয়ননা ফোঙদোকপনি‍। চয়োল তরাগী মতুংদা ইন্দেক্স অসি অরোইবা ওইনা শেমদোকই অমদি অরোইবা ফিগরশিং অদু ফোঙদোক্তুনা মদুগী মতুংদা ফ্রোজন তৌহল্লি‍।
ইনফ্লেসন
থা থাগী দব্লিউ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং ওক্তোবর, ২০২০গী (ওক্তোবর, ২০১৯গী মথক্তা) ওইনা মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা লৈখিবা ফীভমগা য়েংনবদা চাদা ১.৪৮ (প্রোভিজনেল) ওইরি‍।
পোৎলম পুম্নমক/অচৌবা কাংলুপশিং
অরুমবা (চাদা)
ওগস্ত-২০ (এফ.)
সেপ্তেম্বর-২০ (পি.)
ওক্তোবর-২০ (পি.)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোৎলম পুম্নমক
১০০.০
১২২.০
০.৪১
১২২.৯
১.৩২
১২৩.৮
১.৪৮
১ প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬
১৪৬.৭
১.৮৮
১৫০.৩
৫.১০
১৫২.৪
৪.৭৪
২ থাউ অমসুং মৈ
১৩.২
৯২.০
-৯.০৯
৯১.০
-৯.৫৪
৯১.১
-১০.৯৫
৩ মেনুফেকচর্দ পোত্থোকশিং
৬৪.২
১১৯.৪
১.৩৬
১১৯.৮
১.৬১
১২০.৩
২.১২
চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স
২৪.৪
১৫৪.৩
৪.৭৫
১৫৭.৬
৬.৯২
১৫৯.৩
৫.৭৮
খঙজিনগদবা ৱাফম: পি: প্রোভিজনেল, এফ: ফাইনেল, * ইনফ্লেসনগী চাং মমাঙ চহীগী মান্নবা থাদা য়েংনরগা হোৎপনি
তোঙান তোঙানবা পোৎলম কাঙলুপশিংগী ইন্দেক্স হোংদোক হোংজিন মখাদা চাউরাক্না পীরি:
প্রাইমারী আর্তিকলশিং (অরুমবা চাদা ২২.৬২)
হায়রিবা অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স সেপ্তেম্বর, ২০২০দা ১৫০.৩ (প্রোভিজনেল) ওইরমবদগী ওক্তোবর, ২০২০দা ১৫২.৪ (প্রোভিজনেল) ওইদুনা চাদা ১.৪০ হেনগৎখি‍। সেপ্তেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা ওক্তোবর ২০২০দা চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিংগী মমল (চাদা ২.৩৭), চীঞ্জাক পোৎলমশিংগী মমল (চাদা ১.৩৭) অমদি মিনরেলশিংগী মমল (চাদা ০.৬৬) হেনগৎখি‍। শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম অমসুং নেচরেল গ্যাসকী মমল হোংবা লৈতে‍।
থাউ অমসুং মৈ (অরুমবা চাদা ১৩.১৫)
অচৌবা কাংলুপ অসিগী ইন্দেক্স সেপ্তেম্বর, ২০২০দা ৯১.০ (প্রোভিজনেল) ওইরম্বদগী ওক্তোবর, ২০২০দা ৯১.১দা (চাদা ০.১১) হেনগৎলকখি‍। সেপ্তেম্বর, ২০২০গা য়েংনবদা ওক্তোবর, ২০২০দা মৈগী মমল (চাদা ৪.২৬) হেনগৎলকখি‍। মিনরেল থাউগী মমল সেপ্তেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা ওক্তোবর ২০২০দা (চাদা -১.৯৩) হন্থরকখি‍। কোইলাগী মমল লেঙদনা লৈরি‍।
মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং (অরুমবা (চাদা ৬৪.২৩)
অচৌবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স সেপ্তেম্বর ২০২০দা ১১৯.৮ (প্রোভিজনেল) ওইরমবদগী ওক্তোবর, ২০২০দা ১২০.৩দা (প্রোভিজনেল) (চাদা ০.৪২) হেনগৎলকখি‍। মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিংগী এন.আই.সি. দিজিত অনিগী কাংলুপ ২২গী মনুংদা সেপ্তেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা ওক্তোবর ২০২০দা মমল হেনগৎলকখিবা কাংলুপ ১৩দি চীঞ্জাক্কী পোত্থোক; তেক্সতাইল; শেৎননবা ফিরোল; রেকোর্দেদ মিদিয়া প্রিন্ত তৌবা অমদি অমুক হন্না পুথোকপা; কেমিকেলশিং অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং; ফার্মাসিউতিকেলশিং, হিদাং লাংথক্কী কেমিকেলশিং অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং; রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং; বেসিক মেতেলশিং; মেচিনরী অমদি ইকুইপমেন্তশিং য়াওদনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং; ইলেক্ত্রিকেল ইকুইপমেন্তশিং; মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্তশিং; অতোপ্পা ত্রান্সপোর্ত ইকুইপমেন্তশিং; অমদি উপু-কাংথোলগী পোত্থোকশিংনি‍। অমরোমদা সেপ্তেম্বর ২০২০গা য়েংনবদা ওক্তোবর ২০২০দা মমল হন্থরকখিবা কাঙলুপ ৯দি থক্নবা পোৎলমশিং; হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং; শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং; উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমদি কোর্ক; চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং; অতোপ্পা নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং; কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেল পোত্থোকশিং; মোতোর গারীশিং, ত্রেলরশিং অমসুং সেমি ত্রেলরশিং; অমদি অতৈ মেনুফেকচরিংশিংনি‍।
দব্লি.পি.আই. চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স (অরুমবা চাদা ২৪.৩৮)
প্রাইমারী আর্তিকলশিংদগী ‘চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং’ অমদি মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোক কাঙলুপ্তগী ‘চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং’ য়াওবা চীঞ্জাক্কী ইন্দেক্স সেপ্তেম্বর, ২০২০দা ১৫৭.৬ ওইরম্বদগী ওক্তোবর, ২০২০দা ১৫৯.৩দা হেনগৎলকখি‍। দব্লিউ.পি.আই. ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং সেপ্তেম্বর, ২০২০দা চাদা ৬.৯২ ওইরমবদগী ওক্তোবর, ২০২০দা চাদা ৫.৭৮তা হন্থরে‍।
ওগস্ত, ২০২০গী অরোইবা ইন্দেক্স (বেজ চহী: ২০১১-১২=১০০)
ওগস্ত, ২০২০গী ‘পোৎলম পুম্নমক্কী’ অরোইবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স অমসি ইনফ্লেসন রেত (বেজ: ২০১১-১২=১০০) মথংশিৎনা চাদা ১২২.০ অমদি চাদা ০.৪১ ওইরি‍।
খঙজিনগদবা:
১. ওক্তোবর ২০২০গী দব্লিউ.পি.আই. অসি ৱেতেদ রেসপোন্স চাং চাদা ৭৮দা শেমবনি অদুগা ওগস্ত, ২০২০গী অরোইবা ফিগর অসিনা ৱেতেদ রেসপোন্স চাং চাদা ৯১দা শেমবনি‍। দব্লিউ.পি.আই.গী প্রোভিজনেল ফিগরশিং অসি দব্লিউ.পি.আই.গী ফাইনেল রিভিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না অমুক হন্না য়েংশিনখিনি‍।
২. মমলগী দেতা নেসনেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তরনা (এন.আই.সি.) চলাইবা ৱেবতা য়ুম্ফম ওইবা পোর্তেলগী খুত্থাঙদা খনগৎলবা ইন্সতিত্যুসনলে লিখুনশিং অমদি লৈবাক শিনবা থুংনা লৈরিবা ইন্দস্ত্রিএল এস্তাব্লিসমেন্তশিংদগী খোমগৎপনি‍।
এনেক্সচর-১
ওক্তোবর, ২০২০গী ভারত পুম্বগী হোলসেল মমল ইন্দাইসশিং অমদি ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ চহী: ২০১১-১২=১০০)
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
অরুমবা
ইন্দেক্স (খ্বাইদগী কোনবা থা) *
থাগী মথক্তা খ্বাইদগী কোনবা থা
অপুনবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
ইনফ্লেসনগী দব্লিউ.পি.আই. বেজ রেত (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
ওক্তোবর ২০১৯
ওক্তোবর ২০২০*
কোমোদীতী পুম্নমক
১০০
১২৩.৮
০.৫৮
০.৭৩
১.৫২
-০.৫৪
০.০০
১.৪৮
১. প্রাইমারী আর্তিকলশিং
২২.৬২
১৫২.৪
১.৭৫
১.৪০
৬.২০
১.৪৭
৬.০৫
৪.৭৪
ক. চীঞ্জাক্কী আর্তিকলশিং
১৫.২৬
১৭০.৪
৩.০৯
১.৩৭
৭.৫৬
৪.৪৭
৯.৮০
৬.৩৭
সিরিএলশিং
২.৮২
১৫৫.৫
০.৩৭
-১.০২
৮.৩৫
-০.০৮
৮.৩২
-৫.২৪
ফৌ
১.৪৩
১৬৩.৭
০.৪৯
-০.৪৩
৩.২২
২.৯০
৪.৫০
০.৬১
গেহু
১.০৩
১৪৭.৪
১.৩৩
-১.৭৩
৬.০২
০.৭৯
৬.১৫
-৮.১০
হৱাই
০.৬৪
১৬৯.৬
০.৬৯
৩.৭৩
১৮.০৬
১২.২৫
১৬.৫৭
১৫.৯৩
মনা মশিং
১.৮৭
২৮৪.৯
১৯.১১
৯.২৪
২৪.০৩
৯.৩৪
৩৮.৯৭
২৫.২৩
অলু
০.২৮
৩৮৮.৪
৯.৭৪
৯.৭৮
-২১.৯২
৭৭.৯৮
-১৯.৬০
১০৭.৭০
তিল্হৌ
০.১৬
৩৮৭.১
৮.৫৫
৭২.২৭
৪৭.১৫
-৮.৩৯
১১৯.৮৪
৮.৪৯
উহৈশিং
১.৬
১৪৯.১
-১.০২
-১.০০
৪.৫০
-১.১২
২.৭২
-৩.৮৭
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৪.৩
০.৩৪
০.৩৩
১.৫২
৫.১৪
১.৪৬
৫.৫৪
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৪৮.০
০.৬২
-১.৭৯
৬.৪২
৩.৭৩
৭.৬১
১.৬৫
খ. চীঞ্জাক নত্তবা আর্তিকলশিং
৪.১২
১২৯.৭
-০.৫৫
২.৩৭
৪.৩৪
-২.০২
২.১৯
২.৮৫
থাউ মরুশিং
১.১২
১৫৮.০
-২.০১
১.৬১
৮.৮৩
২.৭৬
১০.০৩
৪.৩৬
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৬৭.৬
-০.৭৮
০.৬৬
১৭.৯৭
৪.০৪
৯.৪০
৯.১১
খ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৬২.১
-৪.৫২
০.০০
-১৪.৫৬
-২৮.৮২
-২৭.০৮
-১৩.৬৩
২. থাউ অমসুং মৈ
১৩.১৫
৯১.১
১.৬৯
০.১১
-২.৭৪
-১৩.১১
-৮.০৯
-১০.৯৫
এল.পি.জি.
০.৬৪
৭৫.৪
১.৬৬
১.৩৪
-১১.৭২
-৭.২৯
-৩০.৭৮
২.৮৬
পেত্রোল
১.৬
৭৩.৬
১.৭৭
-০.৯৪
-৫.১৮
-১৮.৮৪
-১০.৯৫
-১৪.৬২
ঐচ.এস.দি.
৩.১
৭৫.৮
১.৩৯
-২.৯৪
-৩.৩১
-২০.৯২
-৯.৫৩
-২০.১৩
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১২০.৩
-০.০৮
০.৪২
০.৪৬
০.৮০
-০.৯৩
২.১২
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৯.১২
১৪০.৭
০.৩৭
০.৫০
২.৩৫
৪.৯৪
৩.৭৮
৪.৫৩
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
২.৬৪
১৪০.৫
০.৭৮
২.৭৮
-৪.৬৫
১৫.৫৮
-১.৮৫
২০.৫০
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৯১
১২৩.৮
-০.৫৬
-০.৬৪
২.৮৭
১.৩২
১.৪৮
০.৪৯
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৫১
১৫৫.৩
-০.১৩
-১.৬৫
২.৬০
২.১৯
৩.০০
০.৫৮
তেক্সতাইল পুথোকপা
৪.৮৮
১১৪.৭
-০.২৬
১.১৫
১.১৮
-৩.৬৭
-১.৫৯
-২.২২
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
০.৮১
১৩৮.২
-০.২৯
০.০৭
-০.৬৩
-০.৩১
০.০০
-০.১৪
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৫৪
১১৮.০
-০.০৮
-০.০৮
-২.৮৫
-০.৯০
-২.৭৯
-০.৪২
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৭৭
১৩৩.৫
-০.৩০
-০.৮২
১.২১
-০.৪৪
০.৯১
-০.১৫
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
১১৯.২
-০.৫০
-০.৫০
-০.২৭
-১.৬৪
-৩.৬৯
-০.৭৫
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬.৪৭
১১৬.৮
-০.৫১
০.৬৯
০.১৯
-২.২৮
-২.৮২
-০.২৬
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
১.৯৯
১৩১.০
০.৭৯
১.৩৯
২.৯৫
৩.২২
২.৯২
৩.৩১
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩
১০৯.৭
০.১৮
০.৯২
-০.৩০
-০.৮৮
-১.৩৬
১.২০
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
৩.২
১১৬.৫
-১.২৮
-০.২৬
১.৪৩
০.১০
-০.০৯
০.৯৫
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১১৯.১
-১.৪২
-০.৬৭
৫.৬৪
০.৯৫
৪.৬০
০.৭৬
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
৯.৬৫
১০৮.৯
-০.৯৬
০.৯৩
-৫.০৯
-০.৯২
-৯.৯৩
৫.৩২
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
১.২৭
৯৭.৩
-০.৭৫
০.০০
-৫.০৮
০.৯৫
-৮.৩০
৪.৮৫
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
৩.১৫
১১৪.৪
-০.১৭
০.৯৭
১.২৮
-১.৮৬
-০.৭৮
-০.৬১
খঙজিনগদবা: * = প্রোভিজনেল, পুথোকপা = মেনুফেকচর ওফ, ৱাই.ও.ৱাই. = ইয়র ওন ইয়র‍
এনেক্সচর-২
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
অরুমবা
হৌখিবা থা ৬কী দব্লিউ.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন ফিগরশিং
মে-২০
জুন-২০
জুলাই-২০
ওগস্ত-২০
সেপ্তেম্বর-২০
ওক্তোবর-২০
কোমোদিতী পুম্নমক
১০০
-৩.৩৭
-১.৮১
-০.২৫
০.৪১
১.৩২
১.৪৮
১. প্রাইমারী পোৎলমশিং
২২.৬২
-২.১৪
-০.০৭
১.৬১
১.৮৮
৫.১০
৪.৭৪
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং
১৫.২৬
১.৬৬
২.১০
৪.৫৪
৪.৪২
৮.১৭
৬.৩৭
সিরিএলশিং
২.৮২
৩.৫৬
২.৭২
০.৬৯
-১.৬০
-৩.৯১
-৫.২৪
ফৌ
১.৪৩
৩.৪৯
৪.৫৫
৩.৬৯
২.৮৬
১.৫৪
০.৬১
গেহু
১.০৩
৭.১৭
৫.১১
২.৫৪
-১.৪৭
-৫.২৪
-৮.১০
হৱাই
০.৬৪
১২.৫৪
১০.১০
১০.২৪
৯.৮৬
১২.৫৩
১৫.৯৩
মনা মশিং
১.৮৭
-১২.২৫
-৯.২১
৮.২০
৭.২৩
৩৬.৫৪
২৫.২৩
অলু
০.২৮
৫২.৫৬
৫৬.২০
৬৯.০৭
৮৩.৪৪
১০৭.৬৩
১০৭.৭০
তিল্হৌ
০.১৬
৫.৮১
-১৫.২৭
-২৫.৫৬
-৩৪.৪৪
-৩১.৬৪
৮.৪৯
উহৈ
১.৬
০.৮৬
২.৩১
-৩.০৩
-০.২৫
-৩.৮৯
-৩.৮৭
শঙ্গোম
৪.৪৪
৫.৫৮
৪.৪০
৪.৬৮
৪.৩৯
৫.৫৬
৫.৫৪
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
২.০৮
৪.৪৫
৫.২৭
৬.২৩
৪.১৫
১.৬৫
খ. চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
-৩.৯২
-২.৮০
-৩.৮১
-৩.৩১
-০.০৮
২.৮৫
থাউ মরূ
১.১২
৩.৯২
৩.২০
২.৬৬
২.৭০
০.৬৫
৪.৩৬
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
-১.৬৩
৮.৪১
১.৭৭
৫.৮১
৭.৫৬
৯.১১
খ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
-৪৬.২৭
-২৫.১৭
-১৯.৭৪
-১৫.৪০
-১৭.৫৩
-১৩.৬৩
২. থাউ অমসুং মৈ
১৩.১৫
-২৩.০৮
-১৬.২৪
-৯.৮৪
-৯.০৯
-৯.৫৪
-১০.৯৫
এল.পি.জি.
০.৬৪
-২৮.৬৩
-১৯.৯৬
-৫.৭২
৬.১৫
৩.১৯
২.৮৬
পেত্রোল
১.৬
-৩০.২৭
-২২.৩৪
-১৪.২২
-১৩.৬৬
-১২.২৮
-১৪.৬২
ঐচ.এস.দি.
৩.১
-৩৪.৮৯
-২৪.৫৫
-১৫.০২
-১৪.৩৩
-১৬.৫৬
-২০.১৩
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
-০.৩৪
০.০৮
০.৫৯
১.৩৬
১.৬১
২.১২
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৯.১২
৪.৭৭
৫.১২
৪.৯৫
৫.৫১
৪.৪০
৪.৫৩
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
২.৬৪
১১.৩৪
১৪.৩২
১৫.৮৫
১৭.৭৩
১৮.১৫
২০.৫০
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৯১
২.২০
১.৭৮
১.০৫
১.২৯
০.৫৬
০.৪৯
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৫১
৪.৮৩
২.৯৯
৩.৩৪
-০.৫৮
২.১৩
০.৫৮
তেক্সতাইল পুথোকপা
৪.৮৮
-৩.৬৮
-৪.৮৬
-৫.০৫
-৪.৩২
-৩.৫৭
-২.২২
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
০.৮১
০.০৭
-০.৫১
-০.৯৪
-০.০৭
-০.৫০
-০.১৪
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৫৪
-০.৭৬
-০.৮৪
-০.৫১
-০.৯২
-০.৪২
-০.৪২
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৭৭
-১.১৯
-০.৩০
-০.৫২
-০.৫২
০.৩৭
-০.১৫
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
-১.৭৯
-১.৭১
-১.৮০
-১.৯৮
-০.৭৫
-০.৭৫
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬.৪৭
-৩.৫৯
-২.৭৭
-২.১১
-১.৭৮
-১.৪৪
-০.২৬
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
১.৯৯
২.৩৯
২.৮৬
৩.৭৫
৩.৪০
২.৭০
৩.৩১
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩
-১.৮৩
-১.৪৬
-১.৬৫
-০.৬৫
০.৪৬
১.২০
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
৩.২
-০.২৫
০.০০
-০.১৭
-০.০৯
-০.০৯
০.৯৫
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
০.৯৮
০.০৮
১.০৮
১.৫২
০.০০
০.৭৬
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
৯.৬৫
-৫.৭৫
-৪.৫১
-২.৯০
১.৮২
৩.৩৫
৫.৩২
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
১.২৭
-২.৬৯
-১.৮৭
০.০০
৪.৩৮
৪.০৬
৪.৮৫
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
৩.১৫
-৩.৫৯
-২.০৭
-১.৩৯
-১.৯২
-১.৭৩
-০.৬১
* = প্রোভিজনেল, পোত্থোক পুথোকপা = মেনুফেকচর ওফ
এনেক্সচর-৩
কোমোদিতিশিং/মেজর গ্রুপশিং/গ্রুপশিং/সব-গ্রুপশিং/পোৎলমশিং
অরুমবা
হৌখিবা থা ৬কী দব্লিউ.পি.আই. ইন্দেক্স
মে-২০
জুন-২০
জুলাই-২০
ওগস্ত-২০
সেপ্তেম্বর-২০
ওক্তোবর-২০
কোমোদিতী পুম্নমক
১০০
১১৭.৫
১১৯.৩
১২১.০
১২২.০
১২২.৯
১২৩.৮
১. প্রাইমারী পোৎলমশিং
২২.৬২
১৩৭.৩
১৪০.৯
১৪৫.১
১৪৬.৭
১৫০.৩
১৫২.৪
ক. চীঞ্জাক্কী পোৎলমশিং
১৫.২৬
১৫৩.১
১৫৫.৪
১৬১.৩
১৬৩.০
১৬৮.১
১৭০.৪
সিরিএলশিং
২.৮২
১৬২.৭
১৬২.২
১৬১.৫
১৫৯.৮
১৫৭.১
১৫৫.৫
ফৌ
১.৪৩
১৬৩.১
১৬৫.৬
১৬৫.৮
১৬৫.৪
১৬৪.৪
১৬৩.৭
গেহু
১.০৩
১৬১.৫
১৫৮.৫
১৫৭.৩
১৫৪.২
১৫০.০
১৪৭.৪
হৱাই
০.৬৪
১৫৯.৭
১৫৯.২
১৫৯.৪
১৫৯.৪
১৬৩.৫
১৬৯.৬
মনা মশিং
১.৮৭
১৫৩.৩
১৬৬.৬
২০৮.৫
২১২.১
২৬০.৮
২৮৪.৯
অলু
০.২৮
২৪০.৯
২৬৫.৭
২৯৭.৯
৩২২.৩
৩৫৩.৮
৩৮৮.৪
তিল্হৌ
০.১৬
১৪২.০
১৩৩.৭
১৩৫.৪
১৪২.৪
২২৪.৭
৩৮৭.১
উহৈ
১.৬
১৫২.২
১৫০.৮
১৫০.৬
১৫৮.৯
১৫০.৬
১৪৯.১
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫১.৪
১৫১.৯
১৫২.১
১৫২.৩
১৫৩.৮
১৫৪.৩
য়েরুম, শা অমসুং ঙা
২.৪
১৪৭.৩
১৫২.৫
১৫১.৯
১৫৩.৪
১৫০.৭
১৪৮.০
খ. চীঞ্জাক নত্তবা পোৎলমশিং
৪.১২
১২২.৫
১২৫.১
১২৩.৮
১২৫.৫
১২৬.৭
১২৯.৭
থাউ মরূ
১.১২
১৫৩.৬
১৫৪.৮
১৫৪.১
১৫৫.৮
১৫৫.৫
১৫৮.০
গ. মিনরেলশিং
০.৮৩
১৫০.৯
১৬৬.৩
১৬৬.৫
১৬৭.৬
১৬৬.৫
১৬৭.৬
ঘ. শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৪৩.৯
৫৬.২
৬০.৬
৬২.১
৬২.১
৬২.১
২. থাউ অমসুং মৈ
১৩.১৫
৮০.৩
৮৫.৬
৯০.৭
৯২.০
৯১.০
৯১.১
এল.পি.জি.
০.৬৪
৬৫.৩
৭৩.৮
৭৪.২
৭৪.২
৭৪.৪
৭৫.৪
পেত্রোল
১.৬
৬১.৫
৬৬.৪
৭৩.০
৭৩.৩
৭৪.৩
৭৩.৬
ঐচ.এস.দি.
৩.১
৬২.৯
৭১.৬
৭৯.২
৮০.১
৭৮.১
৭৫.৮
৩. মেনুফেকচর তৌবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১১৮.২
১১৮.৬
১১৮.৭
১১৯.৪
১১৯.৮
১২০.৩
চীঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৯.১২
১৩৬.১
১৩৭.৫
১৩৭.৮
১৩৯.৮
১৪০.০
১৪০.৭
মনা মশিং অমদি শাগী থাউ অমসুং মহাউশিং
২.৬৪
১২৫.৭
১২৮.৫
১৩০.১
১৩৪.১
১৩৬.৭
১৪০.৫
থক্নবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৯১
১২৫.৪
১২৫.৫
১২৫.০
১২৫.৩
১২৪.৬
১২৩.৮
হিদাক মনাগী পোত্থোক পুথোকপা
০.৫১
১৬০.৬
১৫৮.৬
১৫৭.৬
১৫৩.০
১৫৭.৯
১৫৫.৩
তেক্সতাইল পুথোকপা
৪.৮৮
১১৫.২
১১৩.৬
১১২.৯
১১৩.০
১১৩.৪
১১৪.৭
শেৎনবা ফিরোল পুথোকপা
০.৮১
১৩৮.৪
১৩৭.৩
১৩৬.৪
১৩৭.৫
১৩৮.১
১৩৮.২
শউন অমদি মরী লৈনবা পোত্থোকশিং পুথোকপা
০.৫৪
১১৮.৩
১১৭.৬
১১৭.৭
১১৮.১
১১৮.১
১১৮.০
উ অমদি উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক পুথোকপা
০.৭৭
১৩৩.১
১৩৪.১
১৩৪.৩
১৩৩.৬
১৩৪.৬
১৩৩.৫
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
১.১১
১২০.৮
১২০.৪
১১৯.৯
১১৯.০
১১৯.৮
১১৯.২
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং পুথোকপা
৬.৪৭
১১৫.৫
১১৫.৭
১১৫.৯
১১৬.১
১১৬.০
১১৬.৮
ফার্মাসিউতিকেল্স, হিদাক লাংথক্কী কেমিকেল অমসুং বোতানিকেল পোত্থোকশিং পুথোকবা
১.৯৯
১২৮.৬
১২৯.৩
১৩০.০
১৩০.৭
১২৯.২
১৩১.০
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক পোত্থোকশিং পুথোকপা
২.৩
১০৭.৪
১০৭.৭
১০৭.৩
১০৭.৬
১০৮.৭
১০৯.৭
অতৈ নন-মেতলিক মিনরেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
৩.২
১১৮.২
১১৮.৩
১১৭.৩
১১৬.৬
১১৬.৮
১১৬.৫
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর
১.৬৪
১২৩.৮
১২১.৯
১২১.৫
১২০.৩
১১৯.৯
১১৯.১
বেসিক মেতেলশিং পুথোকপা
৯.৬৫
১০৩.৩
১০৩.৮
১০৩.৮
১০৬.৫
১০৭.৯
১০৮.৯
মাইল্দ স্তীল – সেমি ফিনিস স্তীল
১.২৭
৯৪.১
৯৪.৪
৯৪.৯
৯৭.৭
৯৭.৩
৯৭.৩
মেচিনরী অমসুং ইকুইপমেন্ত নত্তনা ফেব্রিকেতেদ মেতেল পোত্থোকশিং পুথোকপা
৩.১৫
১১২.৮
১১৩.৮
১১৩.৩
১১২.৫
১১৩.৩
১১৪.৪
* = প্রোভিজনেল, পোত্থোক পুথোকপা = মেনুফেকচর ওফ