Ministry of Finance
IFSC Authority approves the International Financial Services Centres Authority (Banking) Regulations, 2020
11 NOV 2020 8:06PM by PIB Delhi
A meeting of the International Financial Services Centres Authority (IFSCA) was held today. The IFSC Authority, after detailed deliberations, approved the International Financial Services Centres Authority (Banking) Regulations, 2020.
Banking constitutes one of the major focus areas of IFSC and is expected to drive and facilitate the other constituent operations in the IFSC in due course. A self-contained regulation laying down the major principles of banking operations at IFSCs is thus an important step in the IFSC reaching its desired potential.
The Authority approved the draft banking regulations at its meeting today, which paves the way for putting in place the rules for the various aspects of banking operations that would be permissible at the IFSC.
The salient aspects of the Banking Regulations include:
• Laying down the requirements for setting up IFSC Banking Units (IBUs)
• Permitting persons resident outside India (having net worth not less than USD 1 Million) to open foreign currency accounts in any freely convertible currency at IFSC Banking Units (IBUs)
• Permitting persons resident in India (having net worth not less than USD 1 Million) to open foreign currency accounts in any freely convertible currency at IFSC Banking Units (IBUs) to undertake any permissible current account or capital account transaction or any combination thereof under the Liberalised Remittance Scheme (LRS) of the Reserve Bank of India.
• Laying down the permissible activities of IBUs including credit enhancement, credit insurance, and sale , purchase of portfolios, engage in factoring and forfaiting of export receivables and undertake equipment leasing, including aircraft leasing
• Permitting the Authority to determine business that a Banking Unit may be permitted to conduct in INR with persons resident in India and persons resident outside India, subject to settlement of the financial transaction in relation to such business in freely convertible foreign currency.
The abovementioned regulations will be notified by the Government of India in due course.

শেল-থুম মন্ত্রালয়
আই.এফ.এস.সি ওথোরিতিনা ইন্তরনেসনেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতি(বেঙ্কিং)রিগুলেসন্স,২০২০ অয়াবা পীরে
11 NOV 2020 8:06PM by PIB Imphal
ঙসি ইন্তরনেসনেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতি(আই এফ এস সি এ)গী মীফম অমা পাংথোকখ্রে। কুপ্না খন্নরবা মতুংদা, আই.এফ.এস.সি ওথোরিতিনা ইন্তরনেসনেল ফাইনান্সিএল সর্বিসেস সেন্তরস ওথোরিতি(বেঙ্কিং)রিগুলেসন্স,২০২০ অয়াবা পীরে।
আই.এফ.এস.সিগী মরুওইবা থবকশিংদা বেঙ্কগী থবকশিং য়াওরি অমসুং মতমগী মতুংইন্না অতোপ্পা থবকশিং পায়খৎনবা থাজবা থম্লি। আই.এফ.এস.সিশিংদা বেঙ্কগী থবকশিংগী মরুওইবা থবকশিংগী মপুংফারবা চৎন-কাংলোন অমা শেম্বা অসি আই.এফ.এস.সিনা মসিগী পাম্লিবা পান্দম অদু ফংনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি।
মসিগী ঙসি পাংথোকখিবা মীফমদা দ্রাফ বেঙ্কিং রিগুলেসন্সশিং ওথোরিতিনা অয়াবা পীরে, মসিনা আই.এফ.এস.সিনা অয়াবা পীগদবা তোঙান-তোঙানবা বেঙ্কগী থবকশিংগী মতাংদা নিয়মশিং চৎন্নবা লম্বীশিং শেম্লে।
বেঙ্কগী থবকশিংগী চৎন-কাংলোনশিংগী চাউরাকপা শক্তমশিং :
• আই.এফ.এস.সি বেঙ্কিং য়ুনিত(আই.বি.য়ু)শিং লিংখৎনবা দরকার ওইবশিং থৌরাং তৌবা
• ভারতকী ৱাংমদা লৈবা মীওইশিং(অপুনবা শেনফম য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১দগী তাদনা পায়বা) আই.এফ.এস,সি বেঙ্কিং য়ুনিতশিংদা লেম্না করেন্সি ওন্থোক-ওনশিন য়াবা ফোরেন করেন্সি একাউন্তশিং হাংদোক্নবা অয়াবা পীবা
• রিজার্ব বেঙ্ক ওফ ইন্দিয়াগী লিবেরেলাইজ রিমিত্তেন্স স্কিম(এল আর এস)গী মখাদা অয়াবা পীরবা করেন্ত একাউন্ত নৎত্রগা কেপিতেল একাউন্ত ত্রান্সসেক্সনশিং
নৎত্রগা অপুনবা অমা হেক্তা পাংথোকপা য়ানবা ভারতকী ৱাংমদা লৈবা মীওইশিং(অপুনবা শেনফম য়ু.এস দোল্লর মিল্লিয়ন ১দগী তাদনা পায়বা) আই.এফ.এস,সি বেঙ্কিং য়ুনিতশিংদা লেম্না করেন্সি ওন্থোক-ওনশিন য়াবা ফোরেন করেন্সি একাউন্তশিং হাংদোক্নবা অয়াবা পীবা
• ক্রেদিৎ হেনগৎহনবা, ক্রেদিৎ ইন্সুরেন্স অমসুং সেল, পোর্তফোলিওশিং লৈবা, এক্সপোর্ত রিসিফএবলশিংগী ফেক্তোরিং অমসুং ফোরফাইতিংগী থবকশিং অমসুং এয়রক্রাফ শান্দোকপা অমসুং খুৎশু-খুৎলায়শিং শান্দোকপা য়াওনা আই.বি.য়ুশিংগী অয়াবা পীরবা থবকশিং নিয়মশিং শেম্বা
• মনিং তম্না ফোরেন করেন্সি ওন্থোক্তুনা ত্রান্সসেক্সনশিং পাংথোক্তুনা, ভারত্তা লৈবা মীওইশিং অমসুং ভারতকী ৱাংমদা লৈবা মীওইশিং আই.এন.আরদা ললোন-ইতিক্কী থবকশিং পাংথোক্নবা বেঙ্কিং য়ুনিত অমনা অয়াবা পীনবা ললোন-ইতিক্কী থবক মশক খঙদোক্নবা ওথোরিতিনা অয়াবা পীবা
মথক্তা পল্লিবা চৎন-কাংলোনশিং অসি মতমগী মতুংইন্না ভারত সরকারনা নোতিস থোক্কনি।