Ministry of Education
Union Minister for Education along with Chief Minister of Kerala virtually lay the Foundation Stone for the main Campus and inaugurated Nila Campus of IIT Palakkad
23 OCT 2020 6:46PM by PIB Delhi
Union Minister for Education Shri Ramesh Pokhriyal ‘Nishank’ and Chief Minister of Kerala, Shri PinarayiVijayan today laid the Foundation Stone for the Main Campus and inaugurated the transit campus named Nila Campus of IIT Palakkad in an online event. The felicitation address was delivered by the Minister of State for External Affairs and Parliamentary Affairs Shri. V. Muraleedharan; Kerala State Minister of Higher Education, Dr K. T. Jaleel, Kerala State Minister for SCs, STs, Backward classes, Law, Culture and Parliamentary Affairs - Shri A. K. Balan, Kerala State Minister for Water Resources - Shri K. Krishnankutty and the Member of Parliament, Palakkad - Shri V. Sreekantan also graced the occasion. The online ceremony also witnessed the presence of Shri. Ramesh Venkateswaran, Chairman, Board of Governors of IIT Palakkad, Prof. P. B. Sunil Kumar, Director, IIT Palakkad and faculty, staff and students of IIT Palakkad.
Speaking on the occasion the Minister said that Indian Institute of Technology Palakkad had made rapid progress since the institute began its tryst with Higher Education in the year 2015. The institute has grown immensely in the past half a decade and is now home to 640 students pursuing Graduate-level courses, 225 students enrolled for Post-Graduate programmes and 132 Doctoral students who are facilitated by a promising learning environment, he added. It has contributed greatly in the academic and research fields and has actively participated in building a ‘New India’ as envisioned by our Prime Minister Shri Narendra Modi.
The Minister added that the Higher Education Funding Agency (HEFA) has been allocated 2200 crores in the 2020 budget to oversee and administer research and education infrastructure in HEI. This focus is also reflected in the New Education Policy (NEP) 2020 recently introduced by our government, replacing the thirty-four year old National Policy on Education (NPE), 1986. The Minister hoped that the completion of the infrastructure facilities like this would transform the education system of the country and assist in the effective implementation of the New Education Policy.
Shri Pokhriyal highlighted that NEP outlines an unprecedentedly comprehensive framework for both school and higher education to become more holistic, multidisciplinary and flexible. It underscores the need for a rationalised institutional architecture for higher education allowing for a broader meaning of university to take effect through the creation of HEI clusters/Knowledge Hubs. The Minister highlighted that an overarching umbrella body, the Higher Education Commission of India (HECI), will promote and ‘lightly but tightly’ regulate higher education in the country, with independent bodies for standard setting, funding, accreditation and regulation. He added that the appropriate use of technology will be integrated into all levels of education through the establishment of an autonomous body, the National Educational Technology Forum (NETF). A dedicated unit to handle the e-education needs of both school and higher education in terms of building digital infrastructure, digital content and capacity building will be created, he said.
Speaking on the occasion Shri Vijayanpraised the institute for proactively addressing the needs of the region through its whole hearted support and participation in various Central and State sponsored schemes. He said that the establishment of the permanent campus on a picturesque 500-acre plot at the foot of the Western Ghats, a UNESCO World Heritage Site will go a long way in promoting education and benefit the society with its contributions in the field of research.
Currently, IIT Palakkad offers B Tech programmes in four disciplines of Engineering viz Civil, Mechanical, Electrical and Computer Science. Additionally, the institute has also commenced the Masters programmes inclusive of MS (by Research), MTech, and MSc. The MS programmes were added into the fold in the year 2017 whereas the MTech and MSc programmes in 2019. The MTechprogrammes delve deep into the thematic areas like Geotechnical Engineering, Manufacturing and Materials Engineering, Computing and Mathematics, Data Science, Power Electronics and Power Systems and System-on-Chip Design. The MS programmes are available in all the four branches of Engineering while the MSc programmes are offered in Physics, Chemistry and Mathematics. The Doctoral Programmes commenced in the year 2017 and is available in all the eight disciplines of the institute ranging from Engineering to Sciences to Humanities.

হ্যুমেন রিসোর্স চাউখৎ-থৌরাংগী মন্ত্রালয়
এজুকেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরনা কেরলাগী মুখ্যা মন্ত্রীগা লোয়ননা ভর্চুএল ওইনা পালাকাদ আই.আই.তি.গী মপুংওইবা কেম্পসগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং নিলা কেম্পস শঙ্গাখ্রে
23 OCT 2020 6:46PM by PIB Imphal
এজুকেসনগী য়ুনিয়ন মিনিস্তরন শ্রী রামেশ পোখ্রিয়াল ‘নিশাঙ্ক’ অমসুং কেরলাগী মুখ্যা মন্ত্রী শ্রী পিনারায়ি বিজায়ান্না ঙসি ওনলাইনগী থৌরম অমদা পালাকাদ আই.আই.তি.গী মপুংওইবা কেম্পসগী উরেপ উয়ুং তমখ্রে অমসুং নিলা কেম্পস শঙ্গাখ্রে। থাগৎ ৱাহৈশিং অসি এক্সতর্নেল এফিয়র্স অমসুং পার্লিয়ামেন্তরি এফিয়র্সগী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী ভি. মুরালীধারন; হায়র এজুকেসন কেরলাগী মিনিস্তর ওফ স্তেত দাঃ কে.তি. জালিল,কেরলাগী এস.সি., এস.তি., বেকৱার্দ ক্লাসেস, লো,কলচর অমসুং পার্লিয়ামেন্তরি এফিয়র্সগী স্তেত মিনিস্তর শ্রী এ.কে. বালন, কেরলাগী ৱাতর রিসোর্সগী মিনিস্তর ওফ স্তেত শ্রী কে. কৃষ্ণনকুত্তি অমসুং পালাকাদকী মেম্বর ওফ পার্লিয়ামেন্ত শ্রী বি. শ্রীকান্তন্না থৌরম অসিদা শরক য়াখি। ওনলাইন ওইবা থৌরম অসি পালাকাদ আই.আই.তি.গী বোর্দ ওফ গবর্নর, চেয়রমেন শ্রী রামেশ ভেনকাতেস্বারন, পালাকাদ আই.আই.তি.গী বোর্দ ওফ গবর্নর শ্রী প্রোফেসর পি. বি. সুনিল কুমার, দাইরেক্তর, পালাকাদ আই.আই.তি., অমসুং ফেকলতি, স্তাফ পালাকাদ আই.আই.তি.গী মহৈরোইশিংনা শরুক য়াখি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা মিনিস্তরনা হায়খি মদুদি ইন্দিয়ন ইন্সতিত্যুৎ ওফ তেক্নোলোজি পালাকাদনা ২০১৫দা হায়র এজুকেসন অসি লনাইগী ওইবা হৌখিবদগী লেপ্পা লৈতনা চাওখৎলক্লি। ইন্সতিত্যুৎ অসি হৌখিবা দিকেত অমা মখায় অসিনা হায়নিংঙাই লৈতনা চাওখচৎসক্লি অমসুং হৌজিক্তি ছাত্র ৬৪০ হেন্না গ্রেজুএত থাক্কী কোর্সশিংদা মহৈ তম্লি, ছাত্র ২২৫ পোস্ত-গ্রেজুএত থৌরমশিংদা মিং-চল্লি অমসুং ১৩২ অমনা দোক্তোরেল ওইনা য়াম্না আশা লৈনা তম্নরি হায়না মহাক্না হায়খি। হায়রিবা অসি একাদেমিক অমসুং রিসর্সগী লমদা থৌদাং চাওনা লৌরি অমসুং ঐখোয়গী প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীগী মিয়েং ‘অনৌবা ইন্দিয়া’ অসিদা মপুং ফানা শরুক য়ারি।
মিনিস্তর অসিনা মখা তানা হায় মদুদি হায়র এজুকেসন ফন্দিং এজেন্সি (ঐচ.ই.এফ.এ.) অসি ২০২০গী বজেৎতা লুপা করোর ২২০০ কাইথদুনা ঐচ.ই.আই.দা রিসর্স তৌবা অমসুং এজুকেসনগী মপোৎ-মচৈ অসিদা পীরি।পান্দম অসিনা চহী ৩৪শুরবা নেস্নেল পোলিসি ওন এজুকেসন (এন.পি.ই.) ১৯৮৬ অসি মহুৎ শিন্দুনা হন্দক্তা ঐখোয়গী সরকার অসিনা ন্যু এজুকেসন পোলিসি (এন.ই.পি.) ২০২০ অসি পুথোক্লি। মিনিস্তরনা আশা থম্লি মদুদি অসিগুম্বা খুদোংচাবা অসি মপুং পারকপা অসিনা লৈবাক অসিগী এজুকেসন সিস্তেম অসিদা অওনবা অমসুং ন্যু এজুকেসন পোলিসি অসিদা হেন্না খুদোংচাবা পীরগনি।
শ্রী পোখ্রিয়ালনা উৎখি মদুদি এন.ই.পি.না স্কুল অমসুং হয়র এজুকেসন অসিদা খুমাং চাওশিনবা অমা পীরদুনা হেন্না হোলিস্তিক ওইবা, মল্তিদিসিপ্লিনরি অমসুং ফ্লেক্সিবল ওইহল্লি। মিনিস্তরনা মখা তানা উৎলি মদুদি অম্ব্রেলা বোদিগী মখাদা হেন্দোক্তুনা হায়র এজুকেসন কম্মিসন ওফ ইন্দিয়া (ঐচ.ই.সি.আই.)না পুখৎকনি অমসুং ‘লাইতলি বৎ তাইতলি’ লৈবাক অসিগী হায়র এজুকেসন্দা চৎনরি। মহাক্না মখা তানা হায় মদুদি চান্নবা তেক্নোলোজি অমা শিজিন্নদুনা এজুকেসনগী থাক খুদিংদা ওতোনোমস বোদী অমা লিংখৎপা হায়বদি নেস্নেল এজুকেসনেল তেক্নোলোজি ফোরুম (এন.ই.তি.এফ.) অসিনি। স্কুল অমসুং হায়র এজুকেসন অনিগী ই-এজুকেসন পায়বা ঙম্বা কৎথোক্লবা য়ুনিৎ অমা তঙাইফদনা লৈরি।
থৌরম অসিদা ৱা ঙাংলদুনা শ্রী বিজায়ান্না হায়খি মদুদি ইন্সতিত্যুৎ অসিনা থৱায় য়াওবা অমসুং শরুক য়াদুনা মখল কয়াগী সেন্ত্রেল অমসুং স্তেত্না স্পোনসর তৌবা অমগী তঙাইফদবা লৈ। মহাক্না হায়খি মদুদি মতম পুম্বগী ওইবা কেম্পস অমা একর ৫০০ মফম অমা ৱেস্তর্ন ঘাত, য়ু.এন.ই.এস.সি.ও.গী ৱার্লদ হেরিতেজ সাইত অসিনা এজুকেসন অসি পুখৎতুনা রিসর্সগী লমদা কান্নবা পীরি।
হৌজিক্কী ওইনা আই.আই.তি. পালাকাদ অসিনা ইঞ্জিনিয়রিংগী লম মরিদা বি. তেক্ত প্রোগ্রামশিং মদুদি সিবিল, মেকানিকেল, ইলেক্ত্রিকেল অমসুং কম্পুতর সাইন্স অসিদা লৈরি। মখা তানা, ইন্সতিত্যুৎ অসিদা মাস্তর প্রোগ্রামশিং এম.এস. (রিসর্স), এম.তেক্ত অমসুং এম.এস.সি. য়াওরি। এম.এস. প্রোগ্রাম অসি ২০১৭দা হাপচিনবনি অমসুং এম.তেক্ত অমসুং এম.এস.সি.গী প্রোগ্রাম অসিনা ২০১৯দী হাপচিনবনি। এম.তেক্ত প্রোগ্রামশিং থেমাতিক মফমশিংদা জিওতেক্নিকেল ঞ্জিনিয়রিং, মেনুফেকচরিং অমসুং মেতরিএল ঞ্জিনিয়রিং, কম্প্যুতিং অমসুং মেথমেতিক্স, দেতা সাইন্স, পাৱর ইলেক্ত্রোনিক্স অমসুং পাৱর সিস্তেম অমসুং সিস্তেম-ওন-চিপ দিজাইন অসিনচিংবা। এম.এস. প্রোগ্রাম অসিনা ঞ্জিনিয়রিংগী মশা মরিদা লৈরি, এম.এস.সি.না ফিজিক্স, কেমিস্ত্রী অমসুং মেথমেতিক্সতা পীরি। দোক্তোরেল প্রোগ্রামশিং অসিনা ২০১৭দগী হৌদুনা দিসিপ্লিন ৮দা ঞ্জিনিয়রিংদগী সাইন্সতগী হ্যুমেনিতি ফাওবা লৈরি।