Ministry of Finance
IFSCA introduces Framework for Regulatory Sandboxto tap into innovative FinTech solutions
19 OCT 2020 6:08PM by PIB Delhi
The International Financial Services Centres Authority (IFSCA), with an objective to develop a world class FinTech hub at the IFSC located at GIFT City in Gandhinagar (Gujarat, India), endeavours to encourage the promotion of financial technologies (‘FinTech’) initiatives in financial products and financial services across the spectrum of banking, insurance, securities and fund management.
As a step towards attaining this vision, IFSCA has introduced a framework for “Regulatory Sandbox”. Under this Sandbox framework, entities operating in the capital market, banking, insurance and financial services space shall be granted certain facilities and flexibilities to experiment with innovative FinTech solutions in a live environment with a limited set of real customers for a limited time frame. These features shall be fortified with necessary safeguards for investor protection and risk mitigation. The Regulatory Sandbox shall operate within the IFSC located at GIFT City.
All entities (regulated as well as unregulated) operating in the capital market, banking, insurance and pension sectors as well as individuals and startups from India and FATF compliant jurisdictions, shall be eligible for participation in the Regulatory Sandbox. Entities desirous of participating in the sandbox to showcase their innovative FinTech solutions, concepts and business models shall apply to IFSCA.
IFSCA shall assess the applications and extend suitable regulatory relaxations to commence limited purpose testing in the Sandbox. The details on the eligibility criteria, the application and approval process and other operational aspects of the Sandbox have been provided in the circular.
As an additional steps towards creating an innovation-centric ecosystem in the IFSC, IFSCA has proposed the creation of an “Innovation Sandbox”, which will be a testing environment where FinTech firms can test their solutions in isolation from the live market, based on market related data made available by the Market Infrastructure Institutions (MIIs) operating in the IFSC. The Innovation Sandbox will be managed and facilitated by the MIIs operating within the IFSC.
Further details on the framework for Regulatory Sandbox are available on the IFSCA website at the URL: https://ifsca.gov.in/Circular

শেল-থুম মন্ত্রালয়
আই.এফ.এস.সি.এ.না রীগ্যুলেতরী সেন্দবোক্সনা অনৌবা ওইবা ফিন্তেক সোল্যুসনগী কান্নবা লৌনবা ফ্রেমৱর্ক অমা পুথোকখ্রে
19 OCT 2020 6:08PM by PIB Imphal
ইন্তর্নেস্নেল ফাইনেন্সিএল সর্বিস সেন্তরস ওথোরিতী (আই.এফ.এস.সি.এ.)না গান্ধীনগর (গুজরাত, ভারত)গী জি.আই.এফ.তি. সিতীদা লৈবা আই.এফ.সি.দা. মালেমগী থাক্তা লৈবা ফিন্তেক হব অমা শেম্নবা পান্দমগা লোয়ননা বেঙ্কিং, ইন্স্যুরেন্স, সেক্যুরিতী অমসুং ফন্দ শেন্নবগী হীরম খুদিংগী মনুং চনবা শেল-থুমগী পোত্থোক অমসুং সেবাশিংগী মতাংদা ফাইনেন্সিএল তেক্নোলোজী (ফিন্তেক)গী খোঙথাং অমা খুমাং চাউশিলহন্নবা পুক্নিং থৌগৎপগী থৌওং পাঙথোক্লি।
পান্দম অসিবু ফংনবা পাঙথোকপা থৌওং অমা ওইনা আই.এফ.এস.সি.এ.না “রীগ্যুলেতরী সেন্দবোক্স”কী ফ্রেমৱর্ক অমা পুথোকখ্রে। সেন্দবোক্সকী ফ্রেমৱর্ক অসিগী মখাদা কেপিতেল মার্কেৎ, বেঙ্কিং, ইন্স্যুরেন্স অমসুং শেল-থুমগী সেবাশিংগী হীরমদা থবক তৌরিবা এন্তাইতীশিংদা অকক্নবা মতমগী মনুংদা তসেং-তসেংবা অকক্নবা কস্তমর খরগা লোয়ননা লাইব ইনবাইরনমেন্ত অমদা ফিন্তেক সোল্যুসনগী অনৌবা থৌওং অসিবু চাংয়েং তৌনবা অখন্নবা খুদোংচাবা অমসুং নিং-খা তম্বগী মওং খরা পীগনি। মসিগী মওং-মতৌশিং অসি শেল-থাদবশিংবু ঙাক-শেন্নবা অমসুং রিস্ক হন্থহন্নবা তঙাই ফদ্রবা ঙাক-শেনবগী মওংশিংগা লোইনগনি। রীগ্যুলেতরী সেন্দবোক্স অসিনা জি.আই.এফ.তি. সিতীদা লৈরিবা আই.এফ.এস.সি.গী মনুংদা থবক তৌগনি।
ভারত অমসুং এফ.এ.তি.এফ.কী কাঙলোন ইন্দুনা চৎপা কেপিতেল মার্কেৎ, বেঙ্কিং, ইন্স্যুরেন্স অমসুং পেন্সন সেক্তরদা থবক তৌবা এন্তাইতীশিং (রীগ্যুলেতেদ অমসুং নন-রীগ্যুলেতেদ)গা লোয়ননা তোঙানবা মীওই অমসুং স্তার্ত-অপশিং অসিনা রীগ্যুলেতরী সেন্দবোক্স অসিদা শরুক য়াবা য়াগনি। সেন্দবোক্স অসিদা য়াওদুনা মখোয়-মখোয়গী অনৌবা ফিন্তেক্কী ৱারোইশিনশিং, মওং-মতৌশিং অমসুং ব্যুজিনেস মোদেল উৎনিংবা এন্তাইতীশিংনা আই.এফ.এস.সি.এ.দা চে-থাবা য়াগনি।
আই.এফ.এস.সি.এ.না এপ্লিকেসনশিং অসি য়েংশিনগনি অমসুং সেন্দবোক্স অসিদা অকক্নবা মওংদা চাংয়েং তৌবা হৌনবা মতিক চাবা কোম্থোকপগী কাঙলোনশিং পীগনি। থৌওং অসিদা শরুক য়াবগী তঙাই ফদবা হীরমশিং, চে-থাবা অমসুং অয়াবা পীবা অমসুং সেন্দবোক্স অসিগী থবক তৌবগী অতোপ্পা ৱাফমশিং অসি সর্ক্যুলার অসিদা পীরি।
আই.এফ.এস.সি.দা অনৌবা থৌওং পাঙথোকপদা য়ুম্ফম ওইবা ইকোসীস্তেম অমা শেম্নবগীদমক্তা লৌখৎপা অহেনবা খোঙথাং অমা ওইনা আই.এফ.এস.সি.এ.না “ইন্নোবেসন সেন্দবোক্স” অমা হৌদোক্নবা ৱাফম হৌদোকখ্রে অমসুং মসিনা আই.এফ.এস.সি.দা থবক তৌরিবা মার্কেৎ ইনফ্রাস্ত্রকচর ইন্সতিত্যুসনশিং (এম.আই.আই.)না ফংহনবা মার্কেৎকা মরী লৈনবা দেতাদা য়ুম্ফম ওইদুনা ফিন্তেক ফর্মশিংনা লাইব মার্কেত্তগী তোখায়না লৈদুনা মখোয়গী ৱারোইশিন পুরকপগী থৌওং অসিবু চাংয়েং তৌবগী অকোয়বা অমা ওইহনগনি। ইন্নোবেসন সেন্দবোক্স অসি আই.এফ.এস.সি.গী মনুংদা চলায়রিবা এম.আই.আই.শিংনা শেন্নবা অমসুং য়েংশিনবগী থৌওং পাঙথোক্কনি।
রীগ্যুলেতরী সেন্দবোক্স অসিগী ফ্রেমৱর্ক্কী মখা তাবা অকুপ্পা ৱারোলশিং অসি আই.এফ.এস.সি.এ.গী ৱেবসাইত্তগী (https://ifsca.gov.in/Circular) ফংগনি।