Ministry of Information & Broadcasting
Facilities and benefits for entities engaged in Uploading / Streaming of News and Current Affairs through Digital Media.
16 OCT 2020 7:29PM by PIB Delhi
Pursuant to the decision of the Central Government vide Press Note No. 4/2019 of Department for Promotion of Industry and Internal Trade (DPIIT) allowing 26% FDI under Government approval route on ‘Uploading/Streaming of Current Affairs and News through Digital Media’, the Ministry of Information and Broadcasting will be considering in the near future to extend the following benefits, presently available to traditional media (print and TV), to such entities also:
1. PIB accreditation for its reporters, cameramen, videographers enabling them with better first-hand information and access including participation in official press conference and such other interactions.
2. Persons with PIB accreditation can also avail CGHS benefits and concessional rail fare as per extant procedure.
3. Eligibility for digital advertisements through Bureau of Outreach and Communication.
2. Similar to self-regulating bodies in print and electronic media, entities in digital media can form self-regulating bodies for furthering their interests and interaction with the Government.

ইনফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়
দিজিতেল মিদিয়াগী খুত্থাঙদা ঈ-পাউ অমসুং মতমগী ৱাফম থাগৎপা/শন্দোকপা লূপশিংগী খুদোংচাবা অমদি কান্নবশিং
16 OCT 2020 7:29PM by PIB Imphal
দিপার্তমেন্ত ওফ ইন্দস্ত্রী এন্দ ইন্তরনেল ত্রেদ (দি.পি.আই.আই.তি.)গী প্রেস নোত নম্বর ৪/২০১৯দা খঙহনখিবা “দিজিতেল মিদিয়াগী খুত্থাঙদা মতমগী ৱাফমশিং অমসুং ঈ-পাউশিং থাগৎপা/শন্দোকপগী” মতাঙদা লৈঙাক্কী অয়াবগী মতুং ইন্না চাদা ২৬কী এফ.দি.আই. য়াহনখিব কেন্দ্র লৈঙাক্কী ৱারেপগী মখা তারকপা ওইনা ইন্ফোর্মেসন অমসুং ব্রোদকাস্তিং মন্ত্রালয়না অথুবা মতমদা হান্নগী মিদিয়াশিংদা (প্রিন্ত অমসুং তি.ভি.) ফংলিবা মখাদা পীরিবা কান্নবশিং অসি অসিগুম্বা লূপশিং অদুদসু ফংহন্নবা খন্নগদৌরি‍:
ক. মখোয়গী পাউমী, কেমেরামেন, ভিদিওগ্রাফরশিংদা ওফিসিএল প্রেস কন্ফরেন্স অমসুং অসিগুম্বা থৌরমশিংদা শরুক য়াবা য়াওনা মখোয়বু হেন্না ফবা ফর্স্ত হেন্দ ইনফোর্মেসন অমসুং এক্সেস ফংহন্নবা পি.আই.বি. এক্রেদিতেসন পীবা‍।
খ. পি.আই.বি. এক্রেদিতেসন ফংলবা মীওইশিংনা চৎনরিবা থৌওংগী মতুং ইন্না সি.জি.ঐচ.এস.কী কান্নবা অমদি অতাবা মমলগী রেল ভরাগী কান্নবা ফংগনি‍।
গ. ব্যুরো ওফ আউতরীচ এন্দ কম্ম্যুনিকেসনগী খুত্থাঙদা দিজিতেল এদভর্তিজমেন্ত ফংবা য়াহনবা‍।
২. প্রিন্ত অমসুং ইলেক্ত্রোনিক মিদিয়াগীদা লৈরিবা সেল্ফ-রিগুলেতিং বোদীগুম্না, দিজিতেল মিদিয়াদা লৈরিবা লূপশিংনসু মখোয়গী ইন্তরেস্তশিং অমসুং লৈঙাক্কা পাউ ফাওদোক্নবদা হেন্না কোম্নবগীদমক্তা মখোয়গী ওইবা সেল্ফ-রিগুলেতিং বোদী শেমজবা য়াগনি‍।