Ministry of Commerce & Industry
Index Numbers of Wholesale Price in India for the month of September, 2020
14 OCT 2020 12:00PM by PIB Delhi
The Office of the Economic Adviser, Department for Promotion of Industry and Internal Trade is releasing index numbers of wholesale price in India for the month of September, 2020 (Provisional) and for the month of July, 2020 (Final) in this press release. Provisional figures of Wholesale Price Index (WPI) are released on 14th of every month (or next working day) with a time lag of two weeks of the reference month. After 10 weeks, the index is finalized and final figures are released and then frozen thereafter.
INFLATION
The annual rate of inflation, based on monthly WPI, stood at 1.32% (provisional) for the month of September, 2020 (over September, 2019) as compared to 0.33% during the corresponding month of the previous year.
WPI based Indices and Annual Rate of Inflation (%)*
All Commodities/Major Groups
Weight (%)
Jul-20 (F)
Aug-20 (P)
Sep-20 (P)
Index
Inflation
Index
Inflation
Index
Inflation
ALL COMMODITIES
100.0
121.0
-0.25
121.7
0.16
122.9
1.32
I PRIMARY ARTICLES
22.6
145.1
1.61
146.3
1.60
150.3
5.10
II FUEL & POWER
13.2
90.7
-9.84
91.4
-9.68
91.0
-9.54
III MANUFACTURED PRODUCTS
64.2
118.7
0.59
119.3
1.27
119.8
1.61
FOOD INDEX
24.4
152.5
4.67
153.3
4.07
157.6
6.92
Note: P: Provisional, F: Final, * Annual Rate of Inflation calculated over corresponding month of last year.
The movement of the index for the various commodity groups is summarized below:-
PRIMARY ARTICLES (Weight 22.62%)
The index for this major group increased by 2.73% to 150.3 (provisional) in September, 2020 from 146.3 (provisional) for the month of August, 2020. Prices of Food Articles (3.70%), Crude Petroleum & Natural Gas (1.41%) and Minerals (0.12%) increased as compared to August, 2020. Prices of Non-food Articles (-0.94%) declined as compared to August, 2020.
FUEL & POWER (Weight 13.15%)
The index for this major group declined by (-0.44%) to 91.0 (provisional) in September, 2020 from 91.4 (provisional) for the month of August, 2020. Prices of Mineral Oils (-0.64%) declined as compared to August, 2020. Prices of coal and electricity remain unchanged.
MANUFACTURED PRODUCTS (Weight 64.23%)
The index for this major group increased by (0.42%) to 119.8 (provisional) in September, 2020 from 119.3 (provisional) for the month of August, 2020. Out of the 22 NIC two-digit groups for Manufactured products, 15 groups that have witnessed increase in prices are manufacture of food products; tobacco products; textiles; wearing apparel; paper and paper products; printing and reproduction of recorded media; chemicals and chemical products; rubber and plastics products; basic metals; fabricated metal products, except machinery and equipment; machinery and equipment; motor vehicles, trailers and semi- trailers; other transport equipment; furniture; other manufacturing in September, 2020 as compared to August, 2020. Whereas 6 groups that have witnessed decrease in prices are manufacture of beverages; leather and related products; wood and of products of wood and cork; pharmaceuticals, medicinal chemical and botanical products; other non-metallic mineral products; and electrical equipment in September, 2020 as compared to August, 2020. While the Manufacture of computer, electronic and optical products remain unchanged in September, 2020 as compared to August, 2020.
WPI FOOD INDEX (Weight 24.38%)
The Food Index consisting of 'Food Articles' from Primary Articles group and 'Food Product' from Manufactured Products group have increased from 153.3 in August, 2020 to 157.6 in September, 2020. The annual rate of inflation based on WPI Food Index increased from 4.07% in August, 2020 to 6.92% in September, 2020.
FINAL INDEX FOR THE MONTH OF JULY, 2020 (BASE YEAR:2011-12=100)
For the month of July, 2020 the final Wholesale Price Index for 'All Commodities' (Base: 2011-12=100) stood at 121.0 and WPI based rate of inflation stood at -0.25%.
Note:
1. The WPI for September 2020, have been compiled at a weighted response rate of 72 percent, while the final figure for July, 2020 is based on the weighted response rate of 90.54 percent. The provisional figures of WPI will undergo revision as per the final revision policy of WPI.
2. Price Data are collected from selected institutional sources and industrial establishments spread across the country online through web based portal maintained by the National Informatics Centre (NIC).
Next date of press release: 16/11/2020 for the month of October, 2020
This press release, item indices, and inflation numbers are available at our home page http://eaindustry.nic.in
Annexure-I
All India Wholesale Price Indices and Rates of Inflation (Base Year: 2011-12=100) for September, 2020
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
Index(Latest Month)*
Latest month over month
Cumulative Inflation (YoY)
WPI Based rate of Inflation (YoY)
2019-2020
2020-2021*
2019-2020
2020-2021*
September 2019
September 2020*
ALL COMMODITIES
100
122.9
-0.16
0.99
1.77
-0.92
0.33
1.32
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
150.3
-0.69
2.73
6.22
0.86
5.54
5.1
A. Food Articles
15.26
168.1
-0.45
3.7
7.17
4.04
7.54
8.17
Cereals
2.82
157.1
0.68
-1.5
8.36
0.77
8.71
-3.91
Paddy
1.43
164.4
0.68
-0.24
3.01
3.22
3.98
1.54
Wheat
1.03
150
1.15
-2.72
5.99
2.33
5.67
-5.24
Pulses
0.64
163.5
0.14
2.57
18.32
11.62
17.94
12.53
Vegetables
1.87
260.8
-3.44
23.19
21.34
6.02
19.3
36.54
Potato
0.28
353.8
-3.02
10.08
-22.34
72.3
-22.55
107.63
Onion
0.16
224.7
51.34
57.91
33.33
-13.69
122.4
-31.64
Fruits
1.6
150.6
-1.63
-5.22
4.81
-0.66
6.67
-3.89
Milk
4.44
153.8
-0.14
1.12
1.53
5.05
1.53
5.56
Eggs, Meat & Fish
2.4
150.7
0.21
-1.76
6.23
4.08
7.74
4.15
B. Non-Food Articles
4.12
126.7
-2.31
-0.94
4.7
-2.51
2.26
-0.08
Oil Seeds
1.12
155.5
1.85
-0.13
8.64
2.48
11.55
0.65
C. Minerals
0.83
166.5
-2.27
0.12
19.49
3.08
18.71
7.56
D. Crude Petroleum
1.95
62.1
2.59
2.48
-12.22
-31.5
-19.38
-17.53
II. FUEL & POWER
13.15
91.0
-0.59
-0.44
-1.78
-13.57
-6.68
-9.54
LPG
0.64
74.4
3.15
0.27
-7.97
-8.8
-27.61
3.19
Petrol
1.6
74.3
-0.24
1.5
-4.14
-19.57
-9.22
-12.28
HSD
3.1
78.1
0.11
-2.5
-2.19
-21.05
-7.14
-16.56
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
119.8
0.08
0.42
0.7
0.56
-0.42
1.61
Mf/o Food Products
9.12
140.0
1.21
0.94
2.11
4.87
3.55
4.4
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
136.7
1.58
2.24
-5.11
14.68
-2.77
18.15
Mf/o Beverages
0.91
124.6
0.16
-0.4
3.11
1.43
2.99
0.56
Mf/o Tobacco Products
0.51
157.9
0.45
1.74
2.54
2.7
3.07
2.13
Mf/o Textiles
4.88
113.4
-0.42
0.27
1.65
-3.9
-0.84
-3.57
Mf/o Wearing Apparel
0.81
138.1
0.87
1.25
-0.73
-0.47
0.51
-0.5
Mf/o Leather and Related Products
0.54
118.1
-0.5
-0.17
-2.86
-0.95
-3.03
-0.42
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
134.6
-0.15
-0.07
1.26
-0.35
1.28
0.37
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
119.8
-0.58
0.17
0.31
-1.7
-1.87
-0.75
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
116.0
-0.42
0.17
0.71
-2.65
-1.59
-1.44
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
129.2
-0.47
-0.77
2.95
3.14
3.54
2.7
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
108.7
-0.09
1.12
-0.12
-1.24
-1.55
0.46
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
116.8
0.17
-0.34
1.69
0.04
1.04
-0.09
Cement, Lime and Plaster
1.64
119.9
1.18
-0.83
5.81
1.07
5.83
0
Mf/o Basic Metals
9.65
107.9
-0.19
1.31
-4.26
-1.92
-8.58
3.35
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
97.3
-0.11
-0.21
-4.53
0.28
-7.97
4.06
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
113.3
0.52
0.09
1.62
-1.97
0
-1.73
Note: * = Provisional, Mf/o = Manufacture of, YoY= Year on year.
Annexure-II
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI based inflation figures for last 6 months
Apr-20
May-20
Jun-20
Jul-20
Aug-20*
Sept-20*
ALL COMMODITIES
100
-1.57
-3.37
-1.81
-0.25
0.16
1.32
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
-1.08
-2.14
-0.07
1.61
1.6
5.1
A. Food Articles
15.26
3.83
1.66
2.1
4.54
3.84
8.17
Cereals
2.82
3.63
3.56
2.72
0.69
-1.79
-3.91
Paddy
1.43
3.63
3.49
4.55
3.69
2.49
1.54
Wheat
1.03
6.4
7.17
5.11
2.54
-1.47
-5.24
Pulses
0.64
14.63
12.54
10.1
10.24
9.86
12.53
Vegetables
1.87
3.14
-12.25
-9.21
8.2
7.03
36.54
Potato
0.28
62.05
52.56
56.2
69.07
82.93
107.63
Onion
0.16
72.34
5.81
-15.27
-25.56
-34.48
-31.64
Fruits
1.6
0.26
0.86
2.31
-3.03
-0.25
-3.89
Milk
4.44
5.87
5.58
4.4
4.68
4.25
5.56
Eggs, Meat & Fish
2.4
2.31
2.08
4.45
5.27
6.23
4.15
B. Non-Food Articles
4.12
-2.98
-3.92
-2.8
-3.81
-1.46
-0.08
Oil Seeds
1.12
1.89
3.92
3.2
2.66
2.64
0.65
C. Minerals
0.83
-2.47
-1.63
8.41
1.77
4.99
7.56
D. Crude Petroleum
1.95
-58.76
-46.27
-25.17
-19.74
-17.44
-17.53
II. FUEL & POWER
13.15
-12.65
-23.08
-16.24
-9.84
-9.68
-9.54
LPG
0.64
-1.11
-28.63
-19.96
-5.72
6.15
3.19
Petrol
1.6
-23.92
-30.27
-22.34
-14.22
-13.78
-12.28
HSD
3.1
-20.42
-34.89
-24.55
-15.02
-14.33
-16.56
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
0.17
-0.34
0.08
0.59
1.27
1.61
Mf/o Food Products
9.12
5.33
4.77
5.12
4.95
4.68
4.4
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
10.97
11.34
14.32
15.85
17.38
18.15
Mf/o Beverages
0.91
1.87
2.2
1.78
1.05
1.13
0.56
Mf/o Tobacco Products
0.51
2.09
4.83
2.99
3.34
0.84
2.13
Mf/o Textiles
4.88
-2.01
-3.68
-4.86
-5.05
-4.23
-3.57
Mf/o Wearing Apparel
0.81
-0.07
0.07
-0.51
-0.94
-0.87
-0.5
Mf/o Leather and Related Products
0.54
-2.4
-0.76
-0.84
-0.51
-0.76
-0.42
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
-0.75
-1.19
-0.3
-0.52
0.3
0.37
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
-2.66
-1.79
-1.71
-1.8
-1.48
-0.75
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
-3.92
-3.59
-2.77
-2.11
-2.03
-1.44
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
4.16
2.39
2.86
3.75
3.01
2.7
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
-2.19
-1.83
-1.46
-1.65
-0.74
0.46
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
0.34
-0.25
0
-0.17
0.43
-0.09
Cement, Lime and Plaster
1.64
2.25
0.98
0.08
1.08
2.03
0
Mf/o Basic Metals
9.65
-3.17
-5.75
-4.51
-2.9
1.82
3.35
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
-1.73
-2.69
-1.87
0
4.17
4.06
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
-1.71
-3.59
-2.07
-1.39
-1.31
-1.73
* = Provisional, Mf/o = Manufacture of
Annexure-III
Commodities/Major Groups/Groups/Sub-Groups/Items
Weight
WPI Index for last 6 months
Apr-20
May-20
Jun-20
Jul-20
Aug-20*
Sept-20*
ALL COMMODITIES
100
119.2
117.5
119.3
121.0
121.7
122.9
I. PRIMARY ARTICLES
22.62
137.8
137.3
140.9
145.1
146.3
150.3
A. Food Articles
15.26
154.5
153.1
155.4
161.3
162.1
168.1
Cereals
2.82
162.7
162.7
162.2
161.5
159.5
157.1
Paddy
1.43
162.7
163.1
165.6
165.8
164.8
164.4
Wheat
1.03
161.2
161.5
158.5
157.3
154.2
150.0
Pulses
0.64
158.3
159.7
159.2
159.4
159.4
163.5
Vegetables
1.87
167.3
153.3
166.6
208.5
211.7
260.8
Potato
0.28
231.9
240.9
265.7
297.9
321.4
353.8
Onion
0.16
204.4
142.0
133.7
135.4
142.3
224.7
Fruits
1.6
154.6
152.2
150.8
150.6
158.9
150.6
Milk
4.44
151.6
151.4
151.9
152.1
152.1
153.8
Eggs, Meat & Fish
2.4
146.2
147.3
152.5
151.9
153.4
150.7
B. Non-Food Articles
4.12
123.9
122.5
125.1
123.8
127.9
126.7
Oil Seeds
1.12
150.6
153.6
154.8
154.1
155.7
155.5
C. Minerals
0.83
154.1
150.9
166.3
166.5
166.3
166.5
D. Crude Petroleum
1.95
33.9
43.9
56.2
60.6
60.6
62.1
II. FUEL & POWER
13.15
89.8
80.3
85.6
90.7
91.4
91.0
LPG
0.64
89.0
65.3
73.8
74.2
74.2
74.4
Petrol
1.6
66.8
61.5
66.4
73.0
73.2
74.3
HSD
3.1
76.0
62.9
71.6
79.2
80.1
78.1
III. MANUFACTURED PRODUCTS
64.23
118.7
118.2
118.6
118.7
119.3
119.8
Mf/o Food Products
9.12
136.3
136.1
137.5
137.8
138.7
140.0
Vegetable And Animal Oils and Fats
2.64
126.4
125.7
128.5
130.1
133.7
136.7
Mf/o Beverages
0.91
125.0
125.4
125.5
125.0
125.1
124.6
Mf/o Tobacco Products
0.51
156.4
160.6
158.6
157.6
155.2
157.9
Mf/o Textiles
4.88
117.0
115.2
113.6
112.9
113.1
113.4
Mf/o Wearing Apparel
0.81
138.9
138.4
137.3
136.4
136.4
138.1
Mf/o Leather and Related Products
0.54
117.7
118.3
117.6
117.7
118.3
118.1
Mf/o Wood And of Products of Wood and Cork
0.77
132.6
133.1
134.1
134.3
134.7
134.6
Mf/o Paper and Paper Products
1.11
120.6
120.8
120.4
119.9
119.6
119.8
Mf/o Chemicals and Chemical Products
6.47
115.2
115.5
115.7
115.9
115.8
116.0
Mf/o Pharmaceuticals, Medicinal Chemical And Botanical Products
1.99
130.3
128.6
129.3
130.0
130.2
129.2
Mf/o Rubber and Plastics Products
2.3
107.3
107.4
107.7
107.3
107.5
108.7
Mf/o other Non-Metallic Mineral Products
3.2
117.8
118.2
118.3
117.3
117.2
116.8
Cement, Lime and Plaster
1.64
122.6
123.8
121.9
121.5
120.9
119.9
Mf/o Basic Metals
9.65
107.0
103.3
103.8
103.8
106.5
107.9
Mild Steel - Semi Finished Steel
1.27
96.3
94.1
94.4
94.9
97.5
97.3
Mf/o Fabricated Metal Products, Except Machinery and Equipment
3.15
114.8
112.8
113.8
113.3
113.2
113.3

কমর্স অমসুং ইন্দস্ত্রী মন্ত্রালয়
২০২০গী সেপ্তেম্বর থাগী ভারতকী হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স নম্বর
14 OCT 2020 12:00PM by PIB Imphal
প্রোমোসন ওফ ইন্দস্ত্রী অমসুং ইন্তর্নেল ত্রেদ বিভাগকী ইকোনোমিক এদবাইজরগী লোইশঙনা ইং ২০২০গী সেপ্তেম্বর থা (প্রোবিজনেল) অমসুং ইং ২০২০গী জুলাই থা (ফাইনেল)গী ভারতকী হোলসেল মমলগী ইন্দেক্স নম্বর অসি প্রেস রিলিজ অসিদা ফোঙলি। হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (দবল্যু.পি.আই.) অসি রিফরেন্স থাগা চয়োল অনি কান্নদুনা থা খুদিংগী ১৪দা ফোঙবনি (নত্ত্রগা মথংগী থবক তৌবা নুমিত্তা)। চয়োল ১০গী মতুংদা ইন্দেক্স অসি অরোইবা ওইদুনা ফোঙগনি অমসুং মসিগী মতুংদা লেঙদনা থমখিগনি।
ইনফ্লেসন
চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং, দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইদুনা, অসি সেপ্তেম্বর ২০২০গী ওইনা মমাং চহিগী মান্নবা মতমদা ওইখিবা ০.৩৩% অদুগা চাংদম্নবদা ১.৩২% (প্রোবিজনেল) ওইরি।
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইন্দাইস অমসুং চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং (%)*
পোত্থোক খুদিংমক/মরু ওইবা কাঙলুপশিং
অরুম্বা (%)
জুলাই ২০ (এফ.)
ওগস্ত ২০ (পি.)
সেপ্তেম্বর ২০ (পি.)
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
ইন্দেক্স
ইনফ্লেসন
পোত্থোক খুদিংমক
১০০.০
১২১.০
-০.২৫
১২১.৭
০.১৬
১২২.৯
১.৩২
১. প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬
১৪৫.১
১.৬১
১৪৬.৩
১.৬০
১৫০.৩
৫.১০
২. ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.২
৯০.৭
-৯.৮৪
৯১.৪
-৯.৬৮
৯১.০
-৯.৫৪
৩. অশেম্বা পোত্থোক
৬৪.২
১১৮.৭
০.৫৯
১১৯.৩
১.২৭
১১৯.৮
১.৬১
ফুদ ইন্দেক্স
২৪.৪
১৫২.৫
৪.৬৭
১৫৩.৩
৪.০৭
১৫৭.৬
৬.৯২
খঙজিনগদবাঃ এফ. – ফাইনেল, * - মমাংগী চহিগী মান্নবা মতমগী মতুং ইন্না হোৎপা চহিগী ইনফ্লেসনগী চাং
তোঙান তোঙানবা কম্মোদিতী কাঙলুপশিংগী ইন্দেক্সকী মুবমেন্ত অসি মখাদা পীরিঃ
প্রাইমরী আর্তিকলশিং (অরুম্বা ২২.৬২%)
মসিগী মরু-ওইবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি ওগস্ত ২০২০দা ১৪৬.৩ (প্রোবিজনেল) ওইখিবা অদুদগী ২.৭৩% হেনগত্তুনা সেপ্তেম্বর ২০২০দা ১৫০.৩ (প্রোবিজনেল) ওইরে। ফুদ আর্তিকলশিং (৩.৭০%), শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোল অমসুং নেচরেল গ্যাস (১.৪১%) অমসুং মিনরেল (০.১২%)গী মমল অসি ওগস্ত ২০২০ গা চাংদম্নবদা হেনগৎলে। নন-ফুদ আর্তিকলশিং (-০.৯৪%)গীমমল অসি ওগস্ত ২০২০ গা চাংদম্নবদা হন্থরে।
ফুএল অমসুং পাৱর (অরুম্বা ১৩.১৫%)
মসিগী মরু-ওইবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি ওগস্ত ২০২০দা ৯১.৪ (প্রোবিজনেল) ওইখিবা অদুদগী (-০.৪৪%) হন্থদুনা সেপ্তেম্বর ২০২০দা ৯১.০ (প্রোবিজনেল) ওইরে। মিনরেল থাউ (-০.৬৪%)গী মমল অসি ওগস্ত ২০২০ গা চাংদম্নবদা হন্থরে। কোয়লা অমসুং ইলেক্ত্রিসিতীগী মমলদি অহোঙবা লৈতে।
শেম-শাদোক্লবা পোত্থোকশিং (অরুম্বা ৬৪.২৩%)
মসিগী মরু-ওইবা কাঙলুপ অসিগী ইন্দেক্স অসি ওগস্ত ২০২০দা ১১৯.৩ (প্রোবিজনেল) ওইখিবা অদুদগী ০.৪২% হেনগত্তুনা সেপ্তেম্বর ২০২০দা ১১৯.৮ (প্রোবিজনেল) ওইরে। শেমদোক্লবা পোত্থোকশিংগী এন.আই.সি.গী মশিং-অনিগী কাঙলুপ ২২গী মনুংদগী ওগস্ত ২০২০গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর ২০২০দা মমল হেনগৎখিবা কাঙলুপ ১৫ অদুদিঃ হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং; তেক্সতাইল; শেৎনবা ফিরোল; চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং; প্রিন্তিং অমসুং রিপ্রদক্সন ওফ রেকোর্দেদ মীদিয়া; কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং; রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং; তঙাই ফদবা ধাতুশিং; মেছিনরী অমসুং মসিগী খুৎলাইশিং নত্তবা শেমদোক্লবা ধাতুগী পোত্থোকশিং; মেছিনরী অমসুং মসিগী খুৎলাইশিং; মোতোর বেহিকলশিং, ত্রেলর অমসুং সেমি-ত্রেলরশিং; ত্রান্সপোর্তকী অতোপ্পা খুৎলায়শিং; উপু-কাঙথোল; অতোপ্পা শেমদোক্লবা পোত্থোকশিংনি। অদুগা ওগস্ত ২০২০গা চাংদম্নবদা সেপ্তেম্বর ২০২০দা মমল হন্থখিবা কাঙলুপ ৬ অদুদিঃ বেভরেজ শেম-শাবা; শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিং; উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক; ফার্মাস্যুতিকেলস; মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং; নন-মেতালিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোকশিং অমসুং ইলেক্ত্রিকেলগী পোত্থোকশিংনি। কম্প্যুতর, ইলেক্ত্রোনিক অমসুং ওপ্তিকেলগী পোত্থোক শাবগীদি থা অনি অসি চাংদম্নবদা মমল হোংদনা অদুমক লৈরি।
দবল্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্স (অরুম্বা ২৪.৩৮%)
প্রাইমরী আর্তিকল কাঙলুপকী মনুংদগী “ফুদ আর্তিকল” অমসুং শেম-শাদোক্লবা পোত্থোকশিংগী কাঙলুপ্তগী “ফুদ প্রদক্ত” য়াওবা ফুদ ইন্দেক্স অসি ওগস্ত ২০২০দা ১৫৩.৩ লৈরম্বদগী সেপ্তেম্বর ২০২০দা ১৫৭.৬তা হেনগৎখি। দবল্য্যু.পি.আই. ফুদ ইন্দেক্সতা য়ুম্ফম ওইবা চহিগী ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং অসিনা ওগস্ত ২০২০দা ৪.০৭% ওইবদগী সেপ্তেম্বর ২০২০দা ৬.৯২% ওইদুনা হেনগৎখি।
ইং ২০২০গী জুলাই থাগী ফাইনেল ইন্দেক্স (বেজ চহিঃ২০১১-১২=১০০)
ইং ২০২০গী জুলাই থাগী ওইনা ‘পোত্থোক খুদিংমক্কী’ অরোইবা হোলসেল প্রাইস ইন্দেক্স (বেজঃ২০১১-১২=১০০) অসি ১২১.০দা লৈরি অমসুং দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং অসিনা -০.২৫%দা লৈরি।
খঙজিনগদবাঃ
১) সেপ্তেম্বর ২০২০গী দবল্যু.পি.আই. অসি ৭২%গী অরুম্বগী চাংগী থাক্তা খোমজিনবনি অমসুং জুলাইগী ফাইনেল ওই বা মশিং অসিনা ৯০.৫৪গী চাংদা খোমজিনবনি। দবল্যু.পি.আই.গী প্রোবিজনেল ওইবা মশিং অসিসু দবল্যু.পি.আই.গী ফিনেল রিবিজন পোলিসীগী মতুং ইন্না শেমদোকপা লৈগনি।
২) মমলগী দেতাশিং অসি লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈবা ইন্সতিত্যুসনেল সোর্স অমসুং ইন্দস্ত্রীগী মফমশিংদগী নেস্নেল ইনফোর্মেতিক্স সেন্তর (এন.আই.সি.)না চলায়বা ৱেবতা য়ুম্ফম ওইবা পোর্তেলগী খুত্থাংদা ওনলাইন্দগী লৌবনি।
মথংগী প্রেস রিলিজ থোক্কদবা নুমিৎ - ওক্তোবর ২০২০গী ওইনা ১৬/১১/২০২০
মসিগী প্রেস রিলিজ, পোত্থোক্কী ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসনগী মশিংশিং অসি ঐখোয়গী হোম-পেজ http://eaindustry.nic.in দা ফংগনি।
এনেক্সর ১
সেপ্তেম্বর ২০২০গী ভারত পুম্বগী ওইবা হোলসেল প্রাইস ইন্দাইস অমসুং ইনফ্লেসনগী চাং (বেজ চহিঃ ২০১১-১২=১০০)
কম্মোদিতী/মরু-অইবা কাঙলুপশিং/কাঙলুপশিং/সব-কাঙলুপশিং/পোত্থোক
অরুম্বা
ইন্দেক্স (খ্বাইদগী নৌবা থা)*
অতোপ্পা থাদগী খ্বাইদগী নৌবা থাগী মশিংগা
মপুং ওইবা ইনফ্লেসন (ৱাই.ও.ৱাই.)
দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসনগী চাং (ৱাই.ও.ৱাই.)
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
২০১৯-২০২০
২০২০-২০২১*
সেপ্তেম্বর ২০১৯
সেপ্তেম্বর ২০২০*
পোত্থোক খুদিংমক
১০০
১২২.৯
-০.১৬
০.৯৯
১.৭৭
-০.৯২
০.৩৩
১.৩২
১) প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
১৫০.৩
-০.৬৯
২.৭৩
৬.২২
০.৮৬
৫.৫৪
৫.১
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৬৮.১
-০.৪৫
৩.৭
৭.১৭
৪.০৪
৭.৫৪
৮.১৭
সিরিএল
২.৮২
১৫৭.১
০.৬৮
-১.৫
৮.৩৬
০.৭৭
৮.৭১
-৩.৯১
ফৌ
১.৪৩
১৬৪.৪
০.৬৮
-০.২৪
৩.০১
৩.২২
৩.৯৮
১.৫৪
গেহু
১.০৩
১৫০
১.১৫
-২.৭২
৫.৯৯
২.৩৩
৫.৬৭
-৫.২৪
হৱাই
০.৬৪
১৬৩.৫
০.১৪
২.৫৭
১৮.৩২
১১.৬২
১৭.৯৪
১২.৫৩
মনা-মশিং
১.৮৭
২৬০.৮
-৩.৪৪
২৩.১৯
২১.৩৪
৬.০২
১৯.৩
৩৬.৫৪
আলু
০.২৮
৩৫৩.৮
-৩.০২
১০.০৮
-২২.৩৪
৭২.৩
-২২.৫৫
১০৭.৬৩
তিলহৌ
০.১৬
২২৪.৭
৫১.৩৪
৫৭.৯১
৩৩.৩৩
-১৩.৬৯
১২২.৪
-৩১.৬৪
উহৈ
১.৬
১৫০.৬
-১.৬৩
-৫.২২
৪.৮১
-০.৬৬
৬.৬৭
-৩.৮৯
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫৩.৮
-০.১৪
১.১২
১.৫৩
৫.০৫
১.৫৩
৫.৫৬
য়েরুম, শা, ঙা
২.৪
১৫০.৭
০.২১
-১.৭৬
৬.২৩
৪.০৮
৭.৭৪
৪.১৫
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১২৬.৭
-২.৩১
-০.৯৪
৪.৭
-২.৫১
২.২৬
-০.০৮
ওইল সীদ
১.১২
১৫৫.৫
১.৮৫
-০.১৩
৮.৬৪
২.৪৮
১১.৫৫
০.৬৫
গ) মিনরেলশিং
০.৮৩
১৬৬.৫
-২.২৭
০.১২
১৯.৪৯
৩.০৮
১৮.৭১
৭.৫৬
ঘ) শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৬২.১
২.৫৯
২.৪৮
-১২.২২
-৩১.৫
-১৯.৩৮
-১৭.৫৩
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৯১.০
-০.৫৯
-০.৪৪
-১.৭৮
-১৩.৫৭
-৬.৬৮
-৯.৫৪
এল.পি.জি.
০.৬৪
৭৪.৪
৩.১৫
০.২৭
-৭.৯৭
-৮.৮
-২৭.৬১
৩.১৯
পেত্রোল
১.৬
৭৪.৩
-০.২৪
১.৫
-৪.১৪
-১৯.৫৭
-৯.২২
-১২.২৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১
৭৮.১
০.১১
-২.৫
-২.১৯
-২১.০৫
-৭.১৪
-১৬.৫৬
৩) শেম-শাদোক্লবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১১৯.৮
০.০৮
০.৪২
০.৭
০.৫৬
-০.৪২
১.৬১
চিঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং শাবা
৯.১২
১৪০.০
১.২১
০.৯৪
২.১১
৪.৮৭
৩.৫৫
৪.৪
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১৩৬.৭
১.৫৮
২.২৪
-৫.১১
১৪.৬৮
-২.৭৭
১৮.১৫
বেভরেজ শাবা
০.৯১
১২৪.৬
০.১৬
-০.৪
৩.১১
১.৪৩
২.৯৯
০.৫৬
হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৫১
১৫৭.৯
০.৪৫
১.৭৪
২.৫৪
২.৭
৩.০৭
২.১৩
তেক্সতাইল শাবা
৪.৮৮
১১৩.৪
-০.৪২
০.২৭
১.৬৫
-৩.৯
-০.৮৪
-৩.৫৭
শেৎনবা ফি-রোল শাবা
০.৮১
১৩৮.১
০.৮৭
১.২৫
-০.৭৩
-০.৪৭
০.৫১
-০.৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিং শাবা
০.৫৪
১১৮.১
-০.৫
-০.১৭
-২.৮৬
-০.৯৫
-৩.০৩
-০.৪২
উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক শাবা
০.৭৭
১৩৪.৬
-০.১৫
-০.০৭
১.২৬
-০.৩৫
১.২৮
০.৩৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং শাবা
১.১১
১১৯.৮
-০.৫৮
০.১৭
০.৩১
-১.৭
-১.৮৭
-০.৭৫
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং শাবা
৬.৪৭
১১৬.০
-০.৪২
০.১৭
০.৭১
-২.৬৫
-১.৫৯
-১.৪৪
ফার্মাস্যুতিকেলস; মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং শাবা
১.৯৯
১২৯.২
-০.৪৭
-০.৭৭
২.৯৫
৩.১৪
৩.৫৪
২.৭
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং শাবা
২.৩
১০৮.৭
-০.০৯
১.১২
-০.১২
-১.২৪
-১.৫৫
০.৪৬
নন-মেতালিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোকশিং শাবা
৩.২
১১৬.৮
০.১৭
-০.৩৪
১.৬৯
০.০৪
১.০৪
-০.০৯
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর শাবা
১.৬৪
১১৯.৯
১.১৮
-০.৮৩
৫.৮১
১.০৭
৫.৮৩
০
তঙাই ফদবা ধাতুশিং শাবা
৯.৬৫
১০৭.৯
-০.১৯
১.৩১
-৪.২৬
-১.৯২
-৮.৫৮
৩.৩৫
মাইল্দ স্তীল- সেমি ফিনিশদ স্তীল
১.২৭
৯৭.৩
-০.১১
-০.২১
-৪.৫৩
০.২৮
-৭.৯৭
৪.০৬
মেছিনরী অমসুং মসিগী খুৎলাইশিং নত্তবা শেমদোক্লবা ধাতুগী পোত্থোকশিং শাবা
৩.১৫
১১৩.৩
০.৫২
০.০৯
১.৬২
-১.৯৭
০
-১.৭৩
খঙজিনগদবাঃ * - প্রোবিজনেল, ৱাই.ও.ৱাই – মমাংগী চহিগা হন্দকী চহিগা চাংদম্নবা
এনেক্সর ২
কম্মোদিতী/মরু-অইবা কাঙলুপশিং/কাঙলুপশিং/সব-কাঙলুপশিং/পোত্থোক
অরুম্বা
হৌখিবা থা ৬কী দবল্যু.পি.আই.দা য়ুম্ফম ওইবা ইনফ্লেসন
এপ্রিল ২০
মে ২০
জুন ২০
জুলাই ২০
ওগস্ত ২০
স্পেতেম্বর ২০
পোত্থোক খুদিংমক
১০০
-১.৫৭
-৩.৩৭
-১.৮১
-০.২৫
০.১৬
১.৩২
১) প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
-১.০৮
-২.১৪
-০.০৭
১.৬১
১.৬
৫.১
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
৩.৮৩
১.৬৬
২.১
৪.৫৪
৩.৮৪
৮.১৭
সিরিএল
২.৮২
৩.৬৩
৩.৫৬
২.৭২
০.৬৯
-১.৭৯
-৩.৯১
ফৌ
১.৪৩
৩.৬৩
৩.৪৯
৪.৫৫
৩.৬৯
২.৪৯
১.৫৪
গেহু
১.০৩
৬.৪
৭.১৭
৫.১১
২.৫৪
-১.৪৭
-৫.২৪
হৱাই
০.৬৪
১৪.৬৩
১২.৫৪
১০.১
১০.২৪
৯.৮৬
১২.৫৩
মনা-মশিং
১.৮৭
৩.১৪
-১২.২৫
-৯.২১
৮.২
৭.০৩
৩৬.৫৪
আলু
০.২৮
৬২.০৫
৫২.৫৬
৫৬.২
৬৯.০৭
৮২.৯৩
১০৭.৬৩
তিলহৌ
০.১৬
৭২.৩৪
৫.৮১
-১৫.২৭
-২৫.৫৬
-৩৪.৪৮
-৩১.৬৪
উহৈ
১.৬
০.২৬
০.৮৬
২.৩১
-৩.০৩
-০.২৫
-৩.৮৯
শঙ্গোম
৪.৪৪
৫.৮৭
৫.৫৮
৪.৪
৪.৬৮
৪.২৫
৫.৫৬
য়েরুম, শা, ঙা
২.৪
২.৩১
২.০৮
৪.৪৫
৫.২৭
৬.২৩
৪.১৫
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
-২.৯৮
-৩.৯২
-২.৮
-৩.৮১
-১.৪৬
-০.০৮
ওইল সীদ
১.১২
১.৮৯
৩.৯২
৩.২
২.৬৬
২.৬৪
০.৬৫
গ) মিনরেলশিং
০.৮৩
-২.৪৭
-১.৬৩
৮.৪১
১.৭৭
৪.৯৯
৭.৫৬
ঘ) শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
-৫৮.৭৬
-৪৬.২৭
-২৫.১৭
-১৯.৭৪
-১৭.৪৪
-১৭.৫৩
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
-১২.৬৫
-২৩.০৮
-১৬.২৪
-৯.৮৪
-৯.৬৮
-৯.৫৪
এল.পি.জি.
০.৬৪
-১.১১
-২৮.৬৩
-১৯.৯৬
-৫.৭২
৬.১৫
৩.১৯
পেত্রোল
১.৬
-২৩.৯২
-৩০.২৭
-২২.৩৪
-১৪.২২
-১৩.৭৮
-১২.২৮
ঐচ.এস.দি.
৩.১
-২০.৪২
-৩৪.৮৯
-২৪.৫৫
-১৫.০২
-১৪.৩৩
-১৬.৫৬
৩) শেম-শাদোক্লবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
০.১৭
-০.৩৪
০.০৮
০.৫৯
১.২৭
১.৬১
চিঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং শাবা
৯.১২
৫.৩৩
৪.৭৭
৫.১২
৪.৯৫
৪.৬৮
৪.৪
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১০.৯৭
১১.৩৪
১৪.৩২
১৫.৮৫
১৭.৩৮
১৮.১৫
বেভরেজ শাবা
০.৯১
১.৮৭
২.২
১.৭৮
১.০৫
১.১৩
০.৫৬
হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৫১
২.০৯
৪.৮৩
২.৯৯
৩.৩৪
০.৮৪
২.১৩
তেক্সতাইল শাবা
৪.৮৮
-২.০১
-৩.৬৮
-৪.৮৬
-৫.০৫
-৪.২৩
-৩.৫৭
শেৎনবা ফি-রোল শাবা
০.৮১
-০.০৭
০.০৭
-০.৫১
-০.৯৪
-০.৮৭
-০.৫
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিং শাবা
০.৫৪
-২.৪
-০.৭৬
-০.৮৪
-০.৫১
-০.৭৬
-০.৪২
উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক শাবা
০.৭৭
-০.৭৫
-১.১৯
-০.৩
-০.৫২
০.৩
০.৩৭
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং শাবা
১.১১
-২.৬৬
-১.৭৯
-১.৭১
-১.৮
-১.৪৮
-০.৭৫
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং শাবা
৬.৪৭
-৩.৯২
-৩.৫৯
-২.৭৭
-২.১১
-২.০৩
-১.৪৪
ফার্মাস্যুতিকেলস; মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং শাবা
১.৯৯
৪.১৬
২.৩৯
২.৮৬
৩.৭৫
৩.০১
২.৭
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং শাবা
২.৩
-২.১৯
-১.৮৩
-১.৪৬
-১.৬৫
-০.৭৪
০.৪৬
নন-মেতালিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোকশিং শাবা
৩.২
০.৩৪
-০.২৫
০
-০.১৭
০.৪৩
-০.০৯
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর শাবা
১.৬৪
২.২৫
০.৯৮
০.০৮
১.০৮
২.০৩
০
তঙাই ফদবা ধাতুশিং শাবা
৯.৬৫
-৩.১৭
-৫.৭৫
-৪.৫১
-২.৯
১.৮২
৩.৩৫
মাইল্দ স্তীল- সেমি ফিনিশদ স্তীল
১.২৭
-১.৭৩
-২.৬৯
-১.৮৭
০
৪.১৭
৪.০৬
মেছিনরী অমসুং মসিগী খুৎলাইশিং নত্তবা শেমদোক্লবা ধাতুগী পোত্থোকশিং শাবা
৩.১৫
-১.৭১
-৩.৫৯
-২.০৭
-১.৩৯
-১.৩১
-১.৭৩
খঙজিনগদবাঃ * - প্রোবিজনেল
এনেক্সর ৩
কম্মোদিতী/মরু-অইবা কাঙলুপশিং/কাঙলুপশিং/সব-কাঙলুপশিং/পোত্থোক
অরুম্বা
হৌখিবা থা ৬কী দবল্যু.পি.আই. ইন্দেক্স
এপ্রিল ২০
মে ২০
জুন ২০
জুলাই ২০
ওগস্ত ২০
স্পেতেম্বর ২০
পোত্থোক খুদিংমক
১০০
১১৯.২
১১৭.৫
১১৯.৩
১২১.০
১২১.৭
১২২.৯
১) প্রাইমরী আর্তিকল
২২.৬২
১৩৭.৮
১৩৭.৩
১৪০.৯
১৪৫.১
১৪৬.৩
১৫০.৩
ক) ফুদ আর্তিকল
১৫.২৬
১৫৪.৫
১৫৩.১
১৫৫.৪
১৬১.৩
১৬২.১
১৬৮.১
সিরিএল
২.৮২
১৬২.৭
১৬২.৭
১৬২.২
১৬১.৫
১৫৯.৫
১৫৭.১
ফৌ
১.৪৩
১৬২.৭
১৬৩.১
১৬৫.৬
১৬৫.৮
১৬৪.৮
১৬৪.৪
গেহু
১.০৩
১৬১.২
১৬১.৫
১৫৮.৫
১৫৭.৩
১৫৪.২
১৫০.০
হৱাই
০.৬৪
১৫৮.৩
১৫৯.৭
১৫৯.২
১৫৯.৪
১৫৯.৪
১৬৩.৫
মনা-মশিং
১.৮৭
১৬৭.৩
১৫৩.৩
১৬৬.৬
২০৮.৫
২১১.৭
২৬০.৮
আলু
০.২৮
২৩১.৯
২৪০.৯
২৬৫.৭
২৯৭.৯
৩২১.৪
৩৫৩.৮
তিলহৌ
০.১৬
২০৪.৪
১৪২.০
১৩৩.৭
১৩৫.৪
১৪২.৩
২২৪.৭
উহৈ
১.৬
১৫৪.৬
১৫২.২
১৫০.৮
১৫০.৬
১৫৮.৯
১৫০.৬
শঙ্গোম
৪.৪৪
১৫১.৬
১৫১.৪
১৫১.৯
১৫২.১
১৫২.১
১৫৩.৮
য়েরুম, শা, ঙা
২.৪
১৪৬.২
১৪৭.৩
১৫২.৫
১৫১.৯
১৫৩.৪
১৫০.৭
খ) নন-ফুদ আর্তিকল
৪.১২
১২৩.৯
১২২.৫
১২৫.১
১২৩.৮
১২৭.৯
১২৬.৭
ওইল সীদ
১.১২
১৫০.৬
১৫৩.৬
১৫৪.৮
১৫৪.১
১৫৫.৭
১৫৫.৫
গ) মিনরেলশিং
০.৮৩
১৫৪.১
১৫০.৯
১৬৬.৩
১৬৬.৫
১৬৬.৩
১৬৬.৫
ঘ) শুংদোক্ত্রিবা পেত্রোলিয়ম
১.৯৫
৩৩.৯
৪৩.৯
৫৬.২
৬০.৬
৬০.৬
৬২.১
২) ফুএল অমসুং পাৱর
১৩.১৫
৮৯.৮
৮০.৩
৮৫.৬
৯০.৭
৯১.৪
৯১.০
এল.পি.জি.
০.৬৪
৮৯.০
৬৫.৩
৭৩.৮
৭৪.২
৭৪.২
৭৪.৪
পেত্রোল
১.৬
৬৬.৮
৬১.৫
৬৬.৪
৭৩.০
৭৩.২
৭৪.৩
ঐচ.এস.দি.
৩.১
৭৬.০
৬২.৯
৭১.৬
৭৯.২
৮০.১
৭৮.১
৩) শেম-শাদোক্লবা পোত্থোকশিং
৬৪.২৩
১১৮.৭
১১৮.২
১১৮.৬
১১৮.৭
১১৯.৩
১১৯.৮
চিঞ্জাক্কী পোত্থোকশিং শাবা
৯.১২
১৩৬.৩
১৩৬.১
১৩৭.৫
১৩৭.৮
১৩৮.৭
১৪০.০
মনা-মশিং অমসুং শাগী থাউ অমসুং ফেৎ
২.৬৪
১২৬.৪
১২৫.৭
১২৮.৫
১৩০.১
১৩৩.৭
১৩৬.৭
বেভরেজ শাবা
০.৯১
১২৫.০
১২৫.৪
১২৫.৫
১২৫.০
১২৫.১
১২৪.৬
হিদাক মনাগী পোত্থোকশিং শাবা
০.৫১
১৫৬.৪
১৬০.৬
১৫৮.৬
১৫৭.৬
১৫৫.২
১৫৭.৯
তেক্সতাইল শাবা
৪.৮৮
১১৭.০
১১৫.২
১১৩.৬
১১২.৯
১১৩.১
১১৩.৪
শেৎনবা ফি-রোল শাবা
০.৮১
১৩৮.৯
১৩৮.৪
১৩৭.৩
১৩৬.৪
১৩৬.৪
১৩৮.১
শউন অমসুং মরী লৈনবা পোত্থোকশিং শাবা
০.৫৪
১১৭.৭
১১৮.৩
১১৭.৬
১১৭.৭
১১৮.৩
১১৮.১
উ অমসুং উগী পোত্থোকশিং অমসুং কোর্ক শাবা
০.৭৭
১৩২.৬
১৩৩.১
১৩৪.১
১৩৪.৩
১৩৪.৭
১৩৪.৬
চে অমসুং চেগী পোত্থোকশিং শাবা
১.১১
১২০.৬
১২০.৮
১২০.৪
১১৯.৯
১১৯.৬
১১৯.৮
কেমিকেল অমসুং কেমিকেলগী পোত্থোকশিং শাবা
৬.৪৭
১১৫.২
১১৫.৫
১১৫.৭
১১৫.৯
১১৫.৮
১১৬.০
ফার্মাস্যুতিকেলস; মেদিসিনেল কেমিকেল অমসুং বোতানিকেলগী পোত্থোকশিং শাবা
১.৯৯
১৩০.৩
১২৮.৬
১২৯.৩
১৩০.০
১৩০.২
১২৯.২
রব্বর অমসুং প্লাস্তিক্কী পোত্থোকশিং শাবা
২.৩
১০৭.৩
১০৭.৪
১০৭.৭
১০৭.৩
১০৭.৫
১০৮.৭
নন-মেতালিক মিনরেলগী অতোপ্পা পোত্থোকশিং শাবা
৩.২
১১৭.৮
১১৮.২
১১৮.৩
১১৭.৩
১১৭.২
১১৬.৮
সিমেন্ত, শুনু অমসুং প্লাস্তর শাবা
১.৬৪
১২২.৬
১২৩.৮
১২১.৯
১২১.৫
১২০.৯
১১৯.৯
তঙাই ফদবা ধাতুশিং শাবা
৯.৬৫
১০৭.০
১০৩.৩
১০৩.৮
১০৩.৮
১০৬.৫
১০৭.৯
মাইল্দ স্তীল- সেমি ফিনিশদ স্তীল
১.২৭
৯৬.৩
৯৪.১
৯৪.৪
৯৪.৯
৯৭.৫
৯৭.৩
মেছিনরী অমসুং মসিগী খুৎলাইশিং নত্তবা শেমদোক্লবা ধাতুগী পোত্থোকশিং শাবা
৩.১৫
১১৪.৮
১১২.৮
১১৩.৮
১১৩.৩
১১৩.২
১১৩.৩
খঙজিনগদবাঃ * - প্রোবিজনেল