Ministry of Road Transport & Highways
Despite Covid, NHAI awards 60% more length of projects during first half of FY 2020-21 as compared to same period last year
Awards1330 km Length of Projects Worth Rs. 47,289 Crore During Apr-Sept 2020
Highest Length of Projects Awarded in FY 20-21 as Compared to Last Three Years During the Same Period
07 OCT 2020 7:24PM by PIB Delhi
National Highways Authority of India (NHAI) under the Ministry of Road Transport and Highways has awarded projects for a total cumulative length of 1330 km in the current Financial Year. The Authority reports that projects awarded so far in first half of the current Financial Year are1.6 times higher of 828 km awarded in FY 19-20 and 3.5 times higher of 373 km awarded in FY18-19 during the same period. For the awarded projects, NHAI has already completed atleast 80 to 90 percent of the land acquisition, actioned utilities shifting and has obtained required clearances from various forest and environment authorities.
As per an NHAI statement, during April to September 2020, it awarded a total of 40 projects covering 1330 km length. Capital cost of these 40 projects is Rs. 47,289 crore, which includes cost of civil work, land acquisition, and other pre- construction activities. NHAI has set a target of awarding 4500 km of projects during current Financial Year and is likely to exceed the target.
NHAI is committed to improve ease of doing business and facilitate better working relationshipwith all its stakeholders. Recently, NHAI has agreed to implement various suggestions made by different industry bodies towards improving National Highways. NHAI has taken various initiatives from time to time to instil confidence of the bidders in the Road Sector.
In March 2020, NHAI disbursed Rs. 10,000 crore through online payments and ensured that no payments remain pending due to closure of office during the lock down. In the first quarter of current Financial Year, NHAI disbursed more than Rs. 15,000 crore to the vendors. Additionally, steps such as monthly payments to the contractors were taken to ensure cash flow to the contractors. Such moderations will result in a spiraling effect not only on the growth of the road sector but will also play a critical role in nation building and advancing the growth of the Indian Economy.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
কোবিদ লাইনা লৈনা-লৈনা এফ.ৱাই. ২০২০-২১গী অহানবা শরুক্কী তংখায় চল্লকপা অদুৱাইদা মমাং চহিগী হায়রিবা মতম অসিগা চাংদম্নবা মতমদা ৬০% হেন্না শাংবা প্রোজেক্তশিং এন.ঐচ.এ.আই.না শাখ্রে
2020গী এপ্রিল-সেপ্তেম্বর ফাওবদা 1330 কি.মি. শাংবা লুপা কেতি 47,289গী প্রোজেক্তশিং তৌখ্রে
মমাংগী চহি অহুম অসিগী হাযরিবা মতম অসিগা চাংদম্নবা মতমদা এফ.ৱাই.20-21দা তৌখ্রিবা প্রোজেক্তশিং অসি খ্বাইদগী ৱাংই
07 OCT 2020 7:24PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেগী মন্ত্রালয়গী মখাদা নেস্নেল হাইৱে ওথোরিতী এফ ইন্দিয়ানা চৎলিবা শেঞ্জাগী চহি অসিদা পুন্না ১৩৩০ কি.মি. শাংবা প্রোজেক্তশিং শানবা খঙহনখ্রে৷ চৎলিবা শেঞ্জাগী চহি অসিগী অহানবা শরুক্কী তংখায় চল্লকপা অসিফাওবগী মনুং অসিদা তৌগদৌরিবা প্রোজেক্তশিং অসি এফ.ৱাই. ১৯-২০দা শেমখিবা ৮২৮ কি.মি. অসিদগী শরুক ১.৬ হেন্না শাংই অমসুং এফ.ৱাই. ১৮-১৯গী হায়রিবা মতম অসিদা শাখিবা ৩৭৩ কি.মি. শাংবা অদুগী শরুক ৩.৫ হেন্না শাংই হায়না ওথোরিতী রিপোর্ত অদুনা পল্লি৷ শারিবা প্রোজেক্তশিং অদুগীদমক এন.ঐচ.এ.আই.না মাংজৌননা য়ামদ্রবদা চাদা ৮০ দগী ৯০ য়ৌনা লম লৌশিনখ্রে, মফম চাদবা মখৈ হোংদোকহনখ্রে অমসুং তোঙান তোঙানবা ফোরেস্ত অমসুং এনভাইরনমেন্ত ওথোরিতীশিংদগী দরকার লৈরিবা ক্লিয়রেন্স অদু ফংখ্রে৷
এন.ঐচ.এ.আই. ৱারোলগী মতুং ইন্না, ২০২০গী এপ্রিলদগী সেপ্তেম্বর ফাওবগী মনুং অসিদা ১৩৩০ কি.মি. শাংবা অপুনবা প্রোজেক্ত ৪০ শাখ্রে৷ হায়রিবা প্রোজেক্ত ৪০ অসিগী সিভিল ৱর্ক্কী মমল, লম লৈশিনবগী অমসুং অতোপ্পা শাবা হৌদ্রিঙৈগী থবকশিংদা পুন্না চংখিবা মমল অদু লুপা কেতি ৪৭,২৮৯ ওই৷ হৌজিক চৎলিবা শেঞ্জাগী চহি অসিদা এন.ঐচ.এ.আই.না ৪৫০০ কি.মি. শাংবা প্রোজেক্তশিং তৌনবা পান্দম থম্লি অমসুং থম্লিবা পান্দম অসি হেল্লকপসু য়ানা লৈরি৷
এন.ঐচ.এ.আই.না স্তেকহোল্দর পুম্নমক্কা থবক তৌমিন্নবদা য়াম্না লাইনা তৌমিন্ননবা অমসুং থবক তৌমিন্নবদা অফবা মরী থম্নবা হোৎনরি৷ ইকুই কুইদ্রিঙৈদা নেস্নেল হায়ৱেশিং ফনা থম্নবা তোঙান তোঙানবা ইন্দস্ত্রী বোদীশিংনা পুথোরকখিবা তোঙান তোঙানবা পাউতাকশিং অদু চৎন্নবা এন.ঐচ.এ.আই.না অয়াবা পীখ্রে৷ রোদ সেক্তরদা লৈরিবা বিদ্দরশিংগী থজবা অদু মাংহন্দনা থম্নবা মতম মতমগী মতুং ইন্না তোঙান তোঙানবা ইন্নিসিয়েতিবশিং এন.ঐচ.এ.আই.না লৌখৎখ্রে৷
২০২০গী মার্চ থাদা, এন.ঐচ.এ.আই.না ওনলাইনগী খুৎথাংদা লুপা কোতি ১০,০০০গী শেনফম কাইথখ্রে অমসুং লোকদাউন অসিগী মনুংদা ওফিসশিং অসি হাংদবনা পেমেন্ত অমতা পীথোক্তনা থম্লরোই হায়না হায়খ্রে৷ চৎলিবা শেঞ্জাগী চহী অসিগী অহানবা শরুক্কী ক্বাতর অদুৱাইদা, ভেন্দরশিংদা এন.ঐচ.এ.আই.না লুপা কোতি ১৫,০০০ হেন্না কাইথখ্রে৷ অসিগীসু মথক্তা কন্ত্রেক্তরশিংদা কেস ফ্লো লৈন্নবগীদমক কন্ত্রেক্তরশিংদা থাগী ওইনা শেল পীথোকপা অসিগুম্লবা খোংথাংশিং অসি লৌখৎখ্রে৷ অসিগুম্লবা মোদেরেসন অসিনা রোদ সেক্তর চাওখৎহনবতা নত্তনা লৈবাক অসি চাওখৎহনবদা অচৌবা থৌদাং লৌরগনি অমসুং ভারতকী ইকোনোমী অসি হেন্না চাওখৎহল্লগনি৷