Ministry of Agriculture & Farmers Welfare
Paddy Procurement totaling 1,04,417 MT having MSP value of Rs.197 crore at Rs 1888 per quintal done from 8059 farmers of Haryana and Punjab till 30th September
46.35 MT of Moong having MSP value of Rs.33 lakhs procured in Tamil Nadu; 5089 MT of copra having MSP value of Rs. 52.40 crore procured in Karnataka and Tamil Nadu till 29th September
01 OCT 2020 7:51PM by PIB Delhi
The arrival of Kharif Marketing Season 2020-21 has just begun and the Government continues to procure Kharif 2020-21 crops at MSP from farmers as per its existing MSP Schemes as done in previous seasons.
The procurement of Paddy during KMS 2020-21 has started from 26th September, 2020 in Haryana and Punjab. Upto 30.09.2020, the Paddy Procurement of 13,412 MT in Haryana and 91,005 MT in Punjab totaling 1,04,417 MT having MSP value of Rs.197 crore at MSP of Rs 1888 per quintal has been done from 8059 farmers of Haryana and Punjab.
Further, based on the proposal from the States, approval has been accorded for procurement of 14.09 LMT of Pulse and Oilseeds for Kharif Marketing Season 2020 for the States of Tamil Nadu, Karnataka, Maharashtra, Telangana and Haryana and 1.23 LMT of Copra (the perennial crop) for the State of Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala . For other States/UTs approval will also be accorded on receipt of proposals for procurement of Pulses, Oilseeds and Copra under Price Support Scheme (PSS) so that procurement of FAQ grade of these crops can be made at notified MSP for the year 2020-21 directly from the registered farmers, if the market rate goes below MSP during the notified harvesting period in the respective States/UTs by the Central Nodal Agencies through State nominated procuring agencies.
Upto 29.09.2020, the Government through its Nodal Agencies has procured 46.35 MT of Moong having MSP value of Rs.33 lakhs benefitting 48 farmers in Tamil Nadu. Similarly, 5089 MT of copra having MSP value of Rs. 52.40 crore has been procured benefitting 3961 farmers in Karnataka and Tamil Nadu against the sanctioned quantity of 1.23 LMT for the Andhra Pradesh, Karnataka, Tamil Nadu and Kerala.
The procurement of Cotton for the season 2020-21 commences from today and Cotton Corporation of India (CCI) is starting purchase of FAQ grade Cotton from today onwards.

লৌউ-শিংউ মন্ত্রালয়
সেপ্তেম্বর ৩০ ফাওবদা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবকী লৌমী ৮০৫৯দগী ফৌ ক্বুইন্তল অমদা লুপা ১৮৮৮ পীদুনা লুপা কোতি ১৯৭গী এম.এস.পি. মমল লৈবা পুন্না ১,০৪,৪১৭ এম.তি.গী ফৌ খোমগৎখ্রে
সেপ্তেম্বর ২৯ ফাওবদা তামিল নাদুদগী লুপা লাখ ৩৩গী এম.এস.পি. মমল ওইবা মুঙ্গ ৪৬.৩৫ এম.তি.; কর্নতকা অমসুং তামিল নাদুদগী লুপা কোতি ৫২.৪০গী এম.এস.পি. মমল ওইবা কোপ্রা ৫০৮৯ এম.তি. খোমগৎখ্রে
01 OCT 2020 7:51PM by PIB Imphal
২০২০-২১গী খরিফ মার্কেতিং সিজন অসি হৌখিবতা ঙাইরি অমসুং হৌজিক লৈরিবা স্কিমশিং অসিনা মমাংগী চহীশিংদা তৌখিবা অদুগুম্না সরকার অসিনা লৌমীশিংদগী ২০২০-২১গী খরিফ মহৈ-মরোংশিং লেপ্পা লৈতনা এম.এস.পি.দা ফংবা হৌখ্রে৷
২০২০-২১ কে.এম.এস. মতমদা হরিয়ানা অমসুং পঞ্জাবতগী ফৌ লৌখৎপা অদু ২০২০গী সেপ্তেম্বরগী তাং ২৬তগী হৌখ্রে৷ ৩০.০৯.২০২০ ফাওবদা লৌমী ৮০৫৯দগী হরিয়ানাদগী ১৩,৪১২ এম.তি. অমসুং পঞ্জাবতগী ৯১,০০৫ এম.তি. পুন্না ১,০৪,৪১৭ এম.তি. লৌখৎতুনা ক্ব্যুইন্তল অমদা এম.এস.পি. মমল লুপা ১৮৮৮ পীদুনা লুপা কোতি ১৯৭গী ফৌশিং এম.এস.পি. মমলদা লৌখৎখ্রে৷
মখাতানা রাজ্যশিংদগী লাকপা প্রোপোজেলগী মতুং ইন্না তামিল নাদু, কর্নতকা, মহারাস্ত্র, তেলঙ্গনা অমসুং হরিয়ানা রাজ্যশিংগীদমক ২০২০ খরিফ মার্কেতিং সিজন অসিগীদমক হৱাই অমসুং থাও মরুশিং এল.এম.তি. ১৪.০৯ খোমগৎনবা অয়াবা পীখ্রে অমসুং আন্ধ্র প্রদেশ, কর্নতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরলা রাজ্যগীদমক কোপ্রা(পেরেন্নিয়েল ক্রোপ) এল.এম.তি. ১.২৩ খোমগৎনবা অয়াবা পীখ্রে৷ অতোপ্পা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংগী ওইনা রাজ্যনা খনগৎলবা এজেন্সীশিং অসিগী মতেংনা সেন্ত্রেল নোদেল এজেন্সীশিংনা মরী লৈনবা রাজ্যশিং/য়ু.তি.শিংদগী মহৈ-মরোং লোকপগী মতম অসিদা কৈথেলগী মমল অসিনা এম.এস.পি. মমলদগী হেন্না তারবদি ২০২০-২১ চহীগীদমক রেজিস্তর তৌরবা লৌমীশিংদগী হকথেংননা হায়রিবা মহৈ-মরোংশিং অসিগী এফ.এ.ক্ব্যু. গ্রেদ অদু এম.এস.পি. মমলদা খোমগৎপা য়ান্নবগীদমক প্রাইস সপোর্ত স্কিম(পি.এস.এস)গী মখাদা হৱাই-চেংৱাই, থাও মরুশিং অমসুং কোপ্রা লৌখৎপা য়ান্নবগীদমক প্রোপোজেল রিসিপ্ত অদু ফংবা মতমদা খোমগৎনবগী অয়াবা অদুসু পীরগনি ৷
২৯.০৯.২০২০ ফাওবদা সরকার অসিনা মহাক্কী নোদেল এজেন্সীগী খুৎথাংদা তামিল নাদুদা লৌমী ৪৮ কান্নহন্দুনা লুপা লাখ ৩৩গী এম.এস.পি. মমলদা মুঙ্গ ৪৬.৩৫ এম.তি. খোমগৎখ্রে৷ অসিগুম্না আন্ধ্র প্রদেশ, কর্নতকা, তামিল নাদু অমসুং কেরলাগীদমক ১.২৩ এল.এম.তি. সেঙ্কসন ক্বান্তিতী অসি লৈনা লৈনা কর্নতকা অমসুং তামিল নাদুদা লৌমী ৩৯৬১ কান্নহন্দুনা লুপা কোতি ৫২.৪০ এম.এস.পি. মমল ওইনা কোপ্রা ৫০৮৯ খোমগৎখ্রে৷
২০২০-২১ চহী অসিগী কোত্তন খোমগৎপা অদু ঙসিদগী হৌখ্রে অমসুং কোত্তন কোর্পোরেসন ওফ ইন্দিয়ানা(সি.সি.আই.) এফ.এ.ক্যু. গ্রেদ কোত্তন ঙসিদগী লৈবা হৌখ্রে৷