Ministry of Road Transport & Highways
NHAI launches ‘Harit Path’ a mobile app to monitor plantation along national highways; starts creating user IDs for ROs/PDs/Experts and around 7800 plants geo-tagged so far using App
NHAI Planted 25 Lakh Plants in 25 Days to Mark its Silver Jubilee Year
21 AUG 2020 4:50PM by PIB Delhi
The National Highways Authority of India (NHAI), a public sector undertaking under the Ministry of Road Transport and Highways, has developed a mobile App called ‘Harit Path' to monitor location, growth, species details, maintenance activities, targets and achievements of each of its field units for each and every plant under all plantation projects. The app was inaugurated by the Union Minister for RTH Shri Nitin Gadkari today.
According to an NHAI release, to commemorate 25 years of its service to the nation, it has also recently undertaken ‘Harit Bharat Sankalp’, a nation-wide plantation drive which is in line with its commitment to promote environment protection and sustainability. Under this initiative, NHAI planted over 25 lakh plants in 25 days along the stretches of the National Highways between 21st July to 15th August 2020. The drive takes the total cumulative number of plantations done during the current year to 35.22 lakh.
The nation-wide plantation drive has been actively taken up by NHAI’s regional offices to achieve the collective target of making greener national highways. Maximum number of over 5.0 lakh plants have been planted in Uttar Pradesh, followed by over 3.0 lakh in Rajasthan and 2.67 Lakh in Madhya Pradesh along the national highways. In order to ensure 100% survival of the plants, avenue plantation of minimum height of 1.5-meter have been emphasized along the national highway am
The Release says that in order to track the growth and health of the plants, photographs along with data of the plants captured using Harit Path shall be uploaded every 3 months on NHAI’s AI powered Big Data Analytics platform – Data Lake. Highway contractors shall be accountable for proper upkeep and maintenance of the plantation and liable to replace the missing/dead plants. Performance and growth of the plants shall be linked to the payment to the contractors for this work.
After launch of the app, NHAI has immediately started work to create user ids of over 150 ROs/ PDs/ Horticulture experts. Apart from this, around 7800 plants have also been geo-tagged using the toda
NHAI has been undertaking plantation drives from time to time to develop eco-friendly National Highways and has constantly addressed ecological concerns by adopting environment-friendly methods. In the year 2020, NHAI plans to undertake a sustained plantation drive. The vision is to plant 72 Lakh plants along NH stretches collectively with concessionaire, State Government agencies and private plantation agencies. In addition, NHAI is engaging experts from the plantation, forestry, agriculture, horticulture with vast field experience. Two professionals with suitable background and experience are being engaged for each of its regional offices. For proper supervision of plantation in each project, horticulture experts are also being engaged. Apart from plantation, NHAI is also emphasizing on transplantation of trees which are required to be axed for development of highway projects.
NHAI has identified the NH stretches and is creating a data base of all the plantations already done and to be done on these stretches. The launch of ‘Harit Path’, mobile app will further facilitate creation of Green Highways across the country.

রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱে মন্ত্রালয়
নেস্নেল হাইৱেশিংদা পাম্বি থাবা য়েংশিন্নবা এন.ঐচ.এ.আই.না ‘হরিত পাথ’ কৌবা মোবাইল এপ হৌদোকখ্রে; আর.ও.শিং/পি.দি.শিং/অখং-অহৈশিংগী ওইনা য়ুজর আই.দি.শিং শেম্বা হৌখ্রে অমসুং হৌজিক ফাওবদা এপ অসি শিজিন্নদুনা পাম্বী ৭৮০০রোম জিও-তেগ তৌখ্রে
এন.ঐচ.এ.আই.না মাগী সিলভর জুব্লী অসি নিংশিংনবা মওংদা নুমিৎ ২৫নিদা পাম্বি লাক্ষ ২৫ থাখ্রে
21 AUG 2020 4:50PM by PIB Imphal
রোদ ত্রান্সপোর্ত অমসুং হাইৱেজগী মখাদা থবক পায়খৎনবা পব্লিক সেক্তর অমা ওইরিবা নেস্নেল হাইৱে ওথোরিতী ওফ ইন্দিয়া(এন.ঐচ.এ.আই.)পাম্বি থানবগী প্রোজেকশিংগী মখাদা পাম্বি থাবা খুদিংমক্কী ওইনা মাগী ফীল্দ য়ুনিৎ খুদিংনা মফম, চাউখৎপা, পাম্বি মখলগী মরোলশিং, নিংথিনা য়েংশিনবগী থবকশিং, পান্দমশিং অমসুং মায় পাকপশিং য়েংশিন্নবা ‘হরিত পাথ’ কৌবা মোবাইল এপ হৌদোকখ্রে। এপ অসি ঙসি আর.তি.ঐচ.কী কেন্দ্র মন্ত্রী শ্রী নীতিন গদকরীনা হৌদোকখি।
এন.ঐচ.এ.আই.না থাদোরকখিবগী মতুং ইন্না, লৈবাক অসিদা মহাক্কী থবক তৌবা অসি চহি ২৫ মপুং ফারকপা অসি নিংশিংনবা ওইনা হন্দক্তা অকোয়বগী ফীভম ঙাক-শেনবা অমসুং তুং-কোইনা অদুম্মক লৈহনবদা শৌগৎনবা ৱাশক্কা লোয়নবা পরিংদা লৈবাক শিন-থুংনা খোংথাং ওইরিবা ‘হরিত ভারত সঙ্কল্প’ অসি হন্দক্তা থবক পায়খৎখ্রে।
মসিগী খোংথাং অসিদা এন.ঐচ.এ.আই.না জুলাই ২১দগী অগস্ত ১৫, ২০২০ ফাওবদা নুমিৎ২৫নিদা নেস্নেল হাইৱেশিংদা পাম্বি লাক্ষ ২৫গী মথক্তা থাখি। খোংথাং অসিদা হৌজিক্কী চৎলিবা চহিসিদা অপুনবা ওইনা পাম্বি লাক্ষ ৩৫.২২ থাখি। এন.ঐচ.এ.আই.গী রিজনেল ওফিসতগী লৌখৎলিবা লৈবাক পুম্বগী ওইবা নিংথিনা চংশিল্লিবা খোংথাং অসিলৈবাক পুম্বগী হাইৱে পুম্নমক অসি পুমশং শংহন্নবনি। খ্বাইদগী মশিং য়াম্না পাম্বিশিং থাখিবা ওইনা উত্তর প্রদেশতা পাম্বি লাক্ষ ৫.০ থাখিবা অসিদা রাজস্থান্দা পাম্বি লাক্ষ ৩.০ অমসুং মধ্য প্রদেশতা পাম্বি লাক্ষ ২.৬৭ থাদুনা মতুং ইনখি। পাম্বিশিং অসি চাদা ১০০ হিংহন্নবা হাইৱেশিংদা য়ামদ্রবদা মিতর ১.৫ ৱাংবা লমশিংদা পাম্বিশিং থাবদা অকনবা মীৎয়েং থমখি। এন.ঐচ.এ.আই.না ফোংখিবা ৱাফমদা পাম্বিশিং অসি চাউবা হেনগৎহন্নবা অমসুং মশা ফবা অসি ত্রেক তৌনবা হরিথ পাথ অসি শিজিন্নদুনা দেতাশিংগা কোন্নবা পাম্বিশিং ফোতোগ্রাফ অসি এন.ঐচ.এ.আই.গী এ.আই.না পাৱর্দ বিগ দেতা এনালাইতিক প্লেৎফোর্ম-দেতা লেক্তা থা ৩ খুদিং অপলোদ তৌগনি হায়না হায়রি। মাংখ্রবা/শিখ্রবা পাম্বিশিং অসি শিন্দোক্নবগীদমক্তা চপ-চানা নিংথিনা থম্নবা অমসুং য়েংশিন্নবগীদমক্তা হাইৱেগী কন্ত্রেক্তরশিং লৈগনি। পাম্বিশিং অসি ফনা উহন্নবা অমসুং চাউখৎহন্ননবগী থবক অসিগীদমক্তা কন্ত্রেক্তরশিং অসি পেমেন্তকা মরি লৈনহনগনি। এপ অসি হৌদোক্লবা মতুংদা এন.ঐচ.এ.আই. আর.ও.শিং/পি.দি.শিং/হোর্তিকলচরগী খং-হৈরবশিংগী ওইনা য়ুজর আই.দি. ১৫০গী মথক্তা শেমখ্রে। মসিদা নত্তনা তোদা অসি শিজিন্নদুনা চাউরাক্না পাম্বি ৭৮০০রোম জিও-তেগ তৌখ্রে।
এন.ঐচ.এ.আই.না মতম-মতমগী ওইনা মহৌশাগা চান্নবা মওংগী নেস্নেল হাইৱেশিং অসি শেমগৎনবা পাম্বি থাবগী খোংথাং অসি চংশিনখি অমসুং অকোয়বগী ফীভমগা চান্নবা থবক-থৌওংশিং শিজিন্নদুনা অকোয়বগী ফীভমগা মরি লৈনবা লেংদনা ৱাফমশিং থমখি। ইং কুমজা ২০২০দা এন.ঐচ.এ.আই.না তুং-কোইনা পাম্বি তাবগী খোংথাং অসি পায়খৎনবা থৌরাং তৌরি। মসিগী মীৎয়েং অসি এন.ঐচ.কী মফমশিংদা অপুনবা ওইনা পাম্বি লাক্ষ ৭২ থানবগী কন্সেসন পীরিবশিং, রাজ্য সরকারগী এজেন্সিশিং অমসুং লন্নাই পাম্বি থাবগী এজেন্সিশিং পুনশিন্নহল্লক্নবনি। মসিগী মখা তানা এন.ঐচ.এ.আই.না পাক-চাউনা হিরমগী অখং-অহেশিংগা কোন্ননা পাম্বি থাবগী, ফোরেস্ত্রী, এগ্রিকলচর, হোর্তিকলচরগী অখং-অহৈশিংগা থবক পায়হনখ্রে। চান্নবা বেকগ্রাউন অমসুং খং-হৈরবা প্রোফেস্নেল অনিগা রিজনেল ওফিসশিং খুদিংগী ওইনা থবক শিন্নখ্রে। প্রোজেক খুদিংগী ওইনা নিংথিনা মীরয়েং থম্নবা হোর্তিকলচরগী অখং-অহৈশিংদা থবক পায়হনখ্রে। পাম্বি থাবদা নত্তনা এন.ঐচ.এ.আই. হাইৱেগী প্রোজেকশিং চাউখৎনবগীদমক্তা পাম্বি অসি শিন্দোক্তুনা থাবগী মথৌ তাবদসু মীৎয়েং থম্লি। এন.ঐচ.এ.আই. এন.ঐচ.কী স্ত্রেতচশিং মশক খংদোকখ্রে অমসুং স্ত্রেতচশিং অসিদা হান্না পাম্বি থাখ্রবশিং অমসুং থাগদৌরিবশিং পুমনমক্কী দেতা শেম্লি। ‘হরিত পাথ’ মোবাইল এপ অসি হৌদোকপা অসিনা মখা তানা লৈবাক অসিগী অশংবা হাইৱেশিং শেম্বদা খুদোং চাবা পীগনি।