গৃহ মন্ত্ৰালয়
২০২৫-২০২৬ বিত্তীয় বৰ্ষত ৭% জিডিপি বৃদ্ধিত কেন্দ্ৰীয় গৃহমন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ সন্তুষ্টি প্ৰকাশ
৭.৭% বিকাশৰ হাৰৰ সৈতে, ভাৰত বিশ্বৰ দ্ৰুততম বিকাশশীল মুখ্য অৰ্থনীতি হিচাপে অব্যাহত আছে
মোদী চৰকাৰৰ অৰ্থনৈতিক সংস্কাৰৰ দ্বাৰা চালিত হৈ, গোলকীয় প্ৰত্যাহ্বান সত্বেও ভাৰতে সকলো মুখ্য অৰ্থনীতিক অতিক্ৰম কৰিছে
মহামাৰীৰ পৰা আৰম্ভ কৰি গোলকীয় সংঘৰ্ষলৈকে, মোদী জীৰ দূৰদৰ্শী নীতিসমূহে প্ৰতিটো ডাঙৰ গোলকীয় সংকটৰ মাজেৰে ভাৰতৰ অৰ্থনীতিক সুৰক্ষিত কৰি ৰাখিছে
05 JUN 2026 10:01PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে ২৬ বিত্তীয় বৰ্ষত ভাৰতৰ জিডিপি ৭% বৃদ্ধি হোৱাত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰে।
এক্স-ৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, "প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদী জীয়ে আৰম্ভ কৰা দূৰদৰ্শী অৰ্থনৈতিক সংস্কাৰে অৰ্থনৈতিক সমৃদ্ধিৰ ইন্ধন অব্যাহত ৰাখিছে, যাৰ ফলত ভাৰত বিশ্বৰ দ্ৰুততম বিকাশশীল মুখ্য অৰ্থনীতিত পৰিণত হৈছে। বিশ্বই অৰ্থনৈতিক সংকটৰ সন্মুখীন হোৱাৰ সময়ত প্ৰতিটো মুখ্য অৰ্থনীতিক অতিক্ৰম কৰি ভাৰতৰ বিকাশৰ হাৰ ৭% হৈছে, যি বিগত ১২বছৰত আমাৰ অৰ্থনীতিয়ে লাভ কৰা শক্তিৰ প্ৰমাণ। মহামাৰী হওক বা যুদ্ধ, মোদী জীৰ দূৰদৰ্শী নীতিয়ে দেশখনক প্ৰতিটো প্ৰত্যাহ্বানৰ মাজেৰে সুৰক্ষিতভাৱে আগুৱাই লৈ গৈছে "

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister Shri Amit Shah expresses satisfaction over 7.7% GDP Growth in FY 2025–26
With a 7.7% growth rate, India continues to be the world's fastest-growing major economy
Driven by the Modi Government’s economic reforms, India has outpaced all major economies despite global challenges
From the pandemic to global conflicts, Modi Ji’s visionary policies have safeguarded India’s economy through every major global crisis
05 JUN 2026 10:01PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah expressed satisfaction over India’s GDP’s expanding at 7.7% in FY 26.
In a post on X, Shri Amit Shah said, “The visionary economic reforms initiated by PM Shri Narendra Modi Ji continue to fuel economic prosperity, making India the fastest-growing major economy in the world. India's growth at 7.7%, surpassing every major economy, at a time when the world is grappling with economic crisis, evidences the strength that our economy has acquired in the last 12 years. Whether it is the pandemic or war, it is the farsighted policies of Modi Ji that are sailing the nation safely through every challenge.”